csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 36 sp 28 v 3 o 5 f 76- 29 mål 87 p
 
12 april 2017

CSFCs spelarbetyg

West Bromwich  wba     vs       CHELSEA     Chelsea
         0                                -                        1              (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

West Bromwichs start-XI

Foster, Dawson, McAuley, Evans, Nyom, Fletcher, McClean, Livermore, Field, Brunt, Rondon. 

avb: Robson-Kanu, Yacob, Morrison, Marc Wilson, Myhill, Chadli, Leko

 

 

CHELSEAS INSATS

7-

Bra spel av Chelsea, påminde om Boromatchen fast mot ett bättre organiserat lag för WBA försvarade bra.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Var vaket med på första chansen. Annars sällan testad. 6+
César Azpilicueta Var med upp ovanligt mycket. Vilken försvarsinsats när Oliver tillåt en hands leda till en kontring. Målpasset och så bra. 7+
David Luiz Stabil men inte dominant. Viktig brytning just innan paus. 6+
Gary Cahill Farlig på fasta situationer. Och utnyttjades rätt ofta på dem. 6+
Victor Moses Var aktiv och skapade inte minst frisparkar på sin kant mot den klumpige McClean. Skapade en hel del offensivt på sin kant. Nära målskytt. 7+
Cesc Fabregas Inte lika dominant som senast men många fina bollar och bra skott. Men också en kraftig miss. 7+
Nemanja Matic Märktes oftast i första när bortaklacken uppmanade honom att skjuta. 6+
Marcos Alonso En bra match, både framåt och bakåt. Mindre med i matchen i andra. 7-
Pedro Hans 50 PL-start. Var mycket aktiv och gjorde bort sin spelare många gånger. Såg hotfull ut. 7
Eden Hazard Var vaken, oroade hela tiden och bevakades också väldigt noggrant. 7
Diego Costa Jobbade hårt men centimetrarna var inte med honom i första. Bollarna gick precis förbi eller precis över flera gånger. Han hade inte många kvadratcentimeter plan att spela på. 6+
---    
Willian In för Hazard. 75. Inte avgörande insats. 6+
Michy Batshuayi In för Pedro. 75 Titelvinnare, en saga för honom att få avgöra ligan. 7
Kurt Zouma In för Moses. 86. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Zouma, Aké, Kanté, Willian, Batshuayi, Terry


* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Det är samma elva mer eller mindre men när vi förväntas dominera ska Fabregas spela, och det gjorde han. Sa vi senast och det kan vi säga igen. Vi gillar verkligen taktiken med de korta hörnorna (vilket jag aldrig sagt förr) mot ett lag som är så bra på huvudet. En extra poäng för fingertoppskänslan att Michy som ärligt talat inte övertygat får komma in och avgöra. Människan kan inte göra fel ;)

8

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Victor Moses

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar o dy.

Blir vi Champions ikväll? Vi tror och hoppas det!
    Vinner vi ligan är vi det näst bästa laget i Premier League-eran. Det blir Contes fjärde raka ligatitel. Flera i laget har uttalat sig om hur mycket härligare den här titeln skulle bli än den förra, inte för att det är ett bättre lag eller bättre konkurrens (vilket det är på båda punkterna i vår mening) utan för att förra säsongen var en sådan katastrof. Att då komma tillbaka och kunna vinna titeln ett år då alla trodde konkurrensen skulle bli ligans tuffaste någonsin - det gör en titel i år extra speciell. Vi har också sett andra lag tappa greppet, göra en dålig säsong och aldrig riktigt kunna komma igen. Behöver vi nämna Arsenal, Manchester United eller för att gå en bit tillbaka i tiden; Liverpool?! Chelsea gjorde en otroligt usel säsong, men med bara fyra nya startspelare (vi räknar in Moses då Mourinho bara skickade honom på lån utan att ge honom chansen trots övertygande spel på sommarturnérna) och fyra värvningar totalt har de kommit igen och dominerat Premier League i år, efter en lite skakig start dessutom. Vilken prestation det är.
    Det har regnat under dagen så kanske får vi lägga till en sång på musiklistan (se Nyheter) med Singing in the Rain. Känns lämpligt.

Pedro gjorde sin debut för Chelsea mot WBA, och gjorde mål. Blir det en repris på det sista i hans 50e match?
    Conte ser riktigt nervös ut inför matchen.
    WBA startar med en riktigt bra chans, en chansartad lång boll till Rondon som nickar bra. Courtois är med men bollen har nog tagit i ribban eller över annars. Hörnan dålig. 1 Nästan direkt på avspark.
    Lite lugnare start från Chelsea än senast, men det är ju bortaplan också. Chelsea spelar runt en del.
    Lång boll till Pedro men han får inte riktigt till det då han får hämta upp bollen bakom sig... Bra chans. Underbart pass. 5
    Azpi mot Costa fast längre mot Alonso, någon fot för långt. Härna. 6 Undan av Evans.
    Hazard ned av Dawson. Ute vid linjen i höjd med straffområdet. 7 Lång till Cahill men den gick utanför. Han fick kasta sig fram och kunde inte kontrollera bollen.
    Chelsea har helt klart tagit kommandot nu och hotar hela tiden. Boll mot Costa som tar emot, vänder om men McAuley kan täcka. 9 WBA försöker kontra men Chelsea bryter. Pedro får skottläge, såg lite grann ut som om touch men det var det inte i reprisen, utan en bra bit över.
    Costa till Hazard, snyggt men vinkeln dålig för Haz och försvarstouch gör det lätt för målvakten. 11
    Chelsea totalt dominerar just nu, nästan bättre än mot Boro t o m.
    Pedro vänder bort Dawson totalt men inlägget från linjen blockeras till hörna. 12 WBA ser skärrade ut nu. De hänger inte alls med. Kort hörna. Men Fab halkar och WBA kontar, 2 mot 1 men sista passet av Rondon med Haz i ryggen bakom sin kamrat. Chelsea vänder. Pedro skjuter, blockeras av WBA. Det händer grejor just nu. 13 Väldigt bra försvarsspel av Hazard där.
    Frispark när Azpi stoppas upp. Lite komp kanske då två man gjorde ned Costa just innan. Bra läge för Alonso. Fabregas tar den dock. 15
    Kort till Pedro som bredsidar den men en touch och tio cm utanför. 16 Kort hörna. Azpi skjuter, styrs till hörna från andra hållet.
    Mycket korta hörnor antagligen pga WBA höjd i luftrummet.
    Moses hlakar till vänster men laget hinner ned, WBA behåller dock bollen ett tag. 17 Två halkningar nu när WBA kontrat, som tur var har Chelsea spelat bra på dem ändå, men det kan straffa sig om spelarna fortsätter gå omkull.
   Costa skjuter, via försvare och Fab hinner nästan fram på bollen. 18 Det är en högintensiv match så hår långt.
   
Ovanligt tydliga taktiska linjer syns i matchen från båda lagen. Långa omställningar från WBA, Chelsea med djupled och boll längs marken.
    Moses görs ned på linjen, men just utanför. McClean tunnlas och blir skitsur för att han blir avblåst men det var solklart frispark. Vet inte om frisparken eller gnället gav honom kort. 20
    Bollen just över Costa, Cahills skott tippas till hörna av Foster. 21 Kort igen. Moses tar sig ned mot linjen, men Brunts brytning tar på Moses och inspark.
    Chelsea har redan förtjänat ett mål, men att förtjäna ett och göra ett är två helt skilda saker som vi så väl vet.
    Brunt inlägg till Courtois. 22 Spelplan 1A för WBA, höga långa bollar och få det att likna fasta situationer. Sedan lågt tätt förvarsspel.
    Kan Chelsea hålla det här tempot och intensitetet måste det bli mål snart. Men de får inga stora luckor. Bra anfall av Chelsea som slutar med Hazard på marken, men ingen straff. Skulle inte vara heller, men som sagt - inga stora luckor att agera i. 24
    Azpi skjuter men Foster har fri sikt. 25 Mer skott är bra idé.
    10-2 i målchanser redan. Nästan en ny när Hazard görs ned i halvcirkeln. Haz ligger kvar. Var helt klart frispark visar reprisen då han blir stämplad, men svårt att se först. 26
    WBA har gjort 13 mål på hörnor. Så onödigt att ge bort en av Luiz. 27 Men det blir lugnt.
    Hazard fasthållen i armen under en lång sträcka utan åtgärd från Oliver. Sådant måste han titta på även om bollen inte är där. 28
    Alonso pressar Dawson så han passar över hela plan till inkast på andra sidan.
    Chelsea möter nio man hela tiden så fler skott är en lösning istället för att hela tiden försöka spela igenom försvaret. McClean sparkar ned Moses när denne försöker gå förbi. Ska vara glad att han slapp andra kort. 31 Lång lyft till Cahill. Chelsea vinner tillbaka varje försök av WBA att bryta och kontra.
    Fabregas skjuter från distans, kort utanför stolpen. Helt rätt. Bra försök. 32
    Field gör ned Pedro när han försöker kontra. Mitt på plan. Spelar sedan skadad. 36
    Pedro skjuter inifrån straffområdet men utanför. Där kunde han kanske skjutit bättre, vi har ju sett att han kan. 37 Costa hinner inte fram ifall det hade fungerat som pass.
    WBA pressar högt men backar sedan snabbt hem. Ny taktik plötsligt.
    Nyom upp i ryggen på Hazard, frispark. 39 Publiken tycker han faller lätt, frågan är hur många av dem som hade stått upp om en större spelare kommer upp i rygg och trycker till?
    Fint anfall, Moses, Hazard, skott som blockeras av Fab?. 42
   
Costa fick en boll på fötterna, men han kan inte riktigt vända om då han har en ryggsäck så skottet blir för högt. 44
    Mycket bra brytning av Luiz när två spelare kommer fria. Luiz stoppar inspelet. 45. Dålig hörna.
    Chelsea borde nog lett med ett mål men oj vad svåra WBA är att bryta ned. Hoppas Conte har hittat en nyckel till andra halvlek, men fortsätter Chelsea som i första borde det komma förr eller senare.
WBA gör sin bästa match på länge. De är inte på semester som i de andra matcherna.

ANDRA
Objektivt sett borde Chelseas överlägsenhet ge mål förr eller senare, men man måste ju också beundra WBAs vilja och organisation i den här matchen. De har höjt sig enormt jämfört med senaste två månaderna, och det väntade vi oss. Frågan är om Chelsea inte måste hitta på något nytt, fler skott skulle nog inte skada. Det kan ju bli returer och sånt.
    Så nära att en boll från Moses når Costa. 46
    Riktigt bra skott av Moses, tyvärr är Foster med på det och med fingertopparna får han ut den. Oj. 47 Närmast hittills.
    Luiz med en konstspark ordnar en ny hörna. Foster undan. Chelsea börjar om. Moses till Costa som inte får till nicken. Nästa gång Moses in till Costa som gör en riktigt svår spark men Foster är med på den också. 48 Just nu räddar Foster WBA.
    Tufft att spela mot sexbackslinje, det har vi mött förr men mästare måste hitta lösningar.
    Costa stoppas och Fab får skottchans, men det såg farligare ut i tv än det var. 51
    Yacob in för Field. En ännu tuffare spelare
    Bra aktion av Moses men inlägget till ingen alls. 52 Han har dock varit väldigt aktiv framåt.
    Hazard lägger bollen inåt, och Yacob räddar på mållinjen när Dawson stöter bollen på honom. Oj vad nära. Hörnan avslutas med skott som Foster tar. 53
    Conte vrider händerna på linjen.
    Bra firsparksläge när Hazard igen görs ned bakifrån, inget att snacka om. 55. Oj vad fel den blev. Ingen där. Han borde satsat på mål direkt. Dåligt.
    Matic skjuter, Yacob igen täcker. Sedan görs Hazard ned ordentligt. Måste bli kort. Blir inte det. Konstigt. 58
    Cahill och Yacob nickar ihop.
    Chadli in, ganska offensivt byte.
    Enda ställe Hazard är skyddad känns som om det är i straffomrdet, där de inte vågar sparka ned honom.
    Costa får bollen, vänder om, sparkas ned men inte straff ändå. Yacob har räddat WBA sedan han kom in. Fast där han han mer tur än skicklighet att han fick en fot på bollen så domaren friade. 61 Costa får ont.
    WBA börjar bli tröttkörda och Pulis gör sitt tredje byte. Kanske dags för Conte att sätta in Willian. 63 McAuley ut för Wilson. Dawson in i mitten och Wilson till vänster.
    Costa undan frisparken. Inkast. Bra av Costa som liksom Drogba även gör nytta i eget försvarsområde.
    Costa knuffas men Oliver friar. Azpi tacklar ut en spelare i mikrofonerna.66
    Chelsea har vilat lite på hanen en stund. Dags att sätta in stöten, men ännu ett bra Mosesinlägg blir inget. I nästa sekvens skjuter Hazard, men inte särdeles bra. 69 Tydligen touch ut till inspark.
    Oliver friar en hands och WBA får kontra och blir helt fri, men Azpi kommer in och stör honom, tacklar och han missar totalt. 70 Domarmiss faktiskt.
    Wilson kortas.
    WBA får en bra kontring, deras bästa chans. Chadli utanför. 72
    Dryga tjugo att bli mästare på. Men det kommer att krävas något extra med tanke på WBAs försvar.
    Azpi skjuter, tyvärr rätt illa. 74
    Willian in för Hazard. 75. Vi hoppas på Contes fingertoppskänsla. Batshuayi in för Pedro, det var överraskande.
    WBA har fått lite mer att säga till om senste minuterna.
    Luiz rensar. Willian görs ned. Nyom och bårkar. 81
    Lite kaos och Azpi lade in den, Cahill missar skottet, Azpi jagar ifatt och lägger in den och Batshuayi sätter målet. Vilken saga för honom. Underbart. 83. Conte blir vild. Courtois också. Chelsea verkligen kämpade in det här målet. Underbara Chelsea. Vilja, moral, karaktär.
    Zouma in. Moses ut 96
    Nägra glädjegalna fans lyckas porta sig själva genom att rusa in på plan. Förstår dem, men det kommer att kosta dem.
    Costa tacklar omkull en spelare och fördriver lite tid, Snygg tackling faktiskt, men frispark.
    Fem minuter till.???
    Rondon fri och jätteräddning av Courtois, i onödan då Rondon är offside. 90+1
    Än är det inte klart.
    Chelsea slår ifrån sig, WBA har verkligen inte gett upp. Gäller att hålla huvudet kallt nu.
    Luiz nickar undan. Willian får bollen och kan lugna ned. 90+3
    Cahill långt mot Costa med WBA tillbaka och så till Courtois. 90+4
    Chelsea får kontroll och spelar av tid. Så tappar de boll. Halvminuten kvar. Matic plockar upp. Zouma sparkar långt och matchen måste vara över. Det blev det sista.
   
   

CHAMPIONS. CAMPIONE. MÄSTARE.
 
 

 

DOMARTEAMETS INSATS - Michael Oliver

BETYG

Kanske skulle vi haft någon frispark mer. Hazard sparkades ned mycket men skyddades sämre av Oliver idag än senast när han dömde (Utd i cupen) Men han höll matchen på en schysst nivå vilket vissa WBA-spelare absolut inte gillade, knappast heller publiken. Fast hade han dömt hårdare hade Chelsea haft straff två gånger om... Men det var rätt. Verkade lite påverkad av hemmapubliken i andra då han dömde lite mer hemma... Tillät en hands leda till en farlig kontring, ändå ger vi godkänt.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook