csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 36 sp 28 v 3 o 5 f 76 - 29 mål 87 p

always proud to be Blue

8 - 14 maj 2017
  NÄSTA MATCH:

   Watford- måndag 15/5 kl 21

  TV

Nyheter v-19


CHAMPIONS CHELSEA FC

FA YOUTH CUPMÄSTARE 2017
även; U18 Premier League South, National

PLAYER OF THE YEAR; N'GOLO KANTÉ

SÖNDAG:
Premier League är vunnen, nu avslutar vi den med två trevliga hemmasegrar tycker vi och koncentrerar oss på att vinna FA Cupen. Sedan är det längtan till nästa säsong.

Bra läsning om Årets Spelare, N'Golo Kanté och hur hans spel utvecklats under året i Chelsea. Läs här>>

Conte säger till Sky Sport att han kommer att stanna i Chelsea (tror dock inte det stoppar ryktena från Italien) och att Chelsea kommer att bli bättre och måste bli bättre. Han är redan inställd på att lyfta Chelsea ytterligare steg och han ser årets säsong mer som en lagd grund. Det är lovande för nästa år lär bli tuffare. Vi vann överraskande i år och överraskande lätt två omgångar före slutet. Vi hade ju väntat oss en ännu jämnare serie men framförallt Mancklubbarna har underpresterat jämfört med vad vi trodde innan, liksom Arsenal. Nästa år kommer säkerligen att bli tuffare men troligen handlar det ju om samma sex klubbar där uppe.

Ligan är avgjord på alla punkter utom en, vilket lag som tar sista chansen till CL-spel genom att hamna på 3e eller 4e plats. Chelsea har redan vunnit Premier League och Sunderland, Middlesbrough och Hull åker ut.

Av våra fem PL-segrar är detta tillsammans med den första 04-05 den härligaste tror jag. Vi var kanske lite bättre 09-10 och på ett annat sätt 04-05 (men ärligt talat det året, de åren, var konkurrensen inte i närheten av årets rakt över ligan) men den här betyder mer för mig på flera sätt. Därför med den bakgrunden av den katastrofala säsongen med all skit, allt bråk alla underprestationer förra och se detta lag resa sig som en fågel Fenix. Som sagt förut, flera andra lag har haft en usel säsong och inte lyckats komma igen. Fantastiskt.
      Däremot blir jag lite sur över att folk säger vi gjort det med samma lag. Visst truppen är till största delen intakt, men fyra startspelare i år var inte med förra året. Luiz, Kanté, Alonso och Moses. Det är nästan ett halvt lag som är förändrat. Så att påstå att det var samma lag är en överdrift. Självklart dock var Contes förmåga att få Hazard, Costa med flera att hitta tillbaka till sin egen nivå och kanske mer otroligt viktig. Och att slippa allt bråk, alla negativa rubriker och alla hatare (tja, det finns många kvar men...) pga det är också en lättnad. Att känna värmen, gemenskapen årets lag har visat förklarar varför man älskar lagidrotter så mycket.
    Chelsea vann inte Premier League för att Conte ändrade till 3-4-3 vilket nu nästan alla andra lag prövat och vill spela med. Chelsea vann för att Conte väckte ett lag i spillror, gjorde det till en enhet som ville vinna lika mycket som han. Han gjorde det genom det bästa man-management vi kanske sett inom fotbollen. Allt måste sättas i relation till vad som är och har varit, något sportjournalister är experter på att strunta i.
    Det här ett Chelsea att vara enormt stolta över.

LÖRDAG:
Vi får absolut inte glömma att U18 också vann mot Reading och blev nationella ungdomsmästare. De tog trippeln. Det har inte hänt förr och vi hade nog vunnit Uefa Youth League också om vi hade fått delta. Resultatet blev 3-0 och målgörarna är: Gallagher 57; St Clair 70; Mount 75
    Vilket Mirror av alla är en av de få tidningar som uppmärksammar. Se här>>

Blir inte Antonio Conte årets manager i England är världen upp och ned. Och ärligt han borde vinna titeln Årets Manager i hela världen för vad han har gjort. Vilken människa. Bästa manager Chelsea någonsin har haft. Mourinho har vunnit mer men man måste bedöma hur människan är också. Conte är en människa som bryr sig om alla, inte bara sig själv.

FREDAG:
En klart läsvärd artikel om Conte-revolutionen som det numer kallas i England. Läs här>>

Matt Phiilips kan inte spela för WBA ikväll men Robson-Kanu och Johnny Evans lär vara tillbaka efter skador. Pulis har lovat en tuff match och självklart vill de hindra Chelsea från att bli mästare på deras hemmaplan, The Hawthorns - men kan de?
    De har PLs sämste facit sedan början av april när de i princip blev klara för nästa säsong. Bara två poäng på sex matcher och bara två mål.

Vi vet alla att kl elva i kväll kan Chelsea vara 2016-2017 år Premier League Champions. Vad vi kanske tänkt mindre på är att om vi inte vinner mot WBA skulle Manchester United vinna över Tottenham på söndag är vi Champions. Och skulle inte det heller fungera så har vi en ny chans hemma mot Watford på måndag... Det kan inte dröja länge nu.
    En sak är vi säkra på, WBA vill inte att vi vinner ligan på deras hemmaplan så de kommer att bjuda motstånd, men Chelsea har på sistone verkligen lyckas hitta olika vägar till att vinna så det känns ju som om vi kan få en väldigt trevlig kväll i kväll. Sedan kan vi se fram emot FA Cupfinalen.
    Så som Giles Smith skriver på officiella sajten. Ladda musikapparaten ni föredrar med Madness' One step beyond och se till att Blue is the Colour kommer därpå och dra igång det så grannarnas väggar skakar när domaren blåser av matchen ikväll! Avsluta gärna med min favo (efter Blue is the Colour förstås) Suggs' - Blue Day!!!

Vi får inte glömma att idag avgörs också om kidsen tar hem trippeln. De har redan vunnit den viktigaste titeln FA Youth Cup, de har vunnit U18 Premier League South och med poäng mot Reading har de också vunnit slutspelsligan mellan South och North och är då nationella mästare.

Pedro tog hem Månadens Mål med sin pärla mot Everton för någon vecka sedan. Det var hans andra sådan utmärkelse i år.

TORSDAG:
Chelsea har inga skadebekymmer inför titelmatchen imorgon. Det meddelade Conte idag på presskonferensen.
    Spelarna är mycket fokuserade och koncentrade på uppgiften, att ta tre poäng på tre matcher och första chansen är i morgon.

Vi gratulerar Thibaut Courtois på hans 25-årsdag och hoppas han får fira med en PL-titel imorgon kväll.

TISDAG:
U18-laget vann över Arsenal med 3-1 och är därmed bara en vinst mot Reading på fredag också nationella ungdomsmästare, att fira tillsammans med FA Youth Cuptiteln. Målgörare: Dasilva 10,  Chalobah 35, Taylor-Crossdale 78
    Chelsea har redan vunnit södra divisionen av U18 Premier League och en vinst hemma mot Reading och de är nationella mästare. Faktum är att en poäng kan räcka då Chelseas målskillnad är överlägsen Arsenals som ligger tvåa, två poäng efter. De är alltså nära en trippel och då fick de ändå inte som regerande mästare ens delta i Uefa Youth League vilket är en skandal.

Chelsea gjorde Middlesbroughs Premier Leaguevistelse ettårig den här gången igår. Det vill säga, de satte spiken i kistan på en säsong som inte alls levt upp till vad vi trodde Middlesbrough skulle göra. Bra försvarsspel men oj så veka framåt och det visade de mot Chelsea också.

För Chelsea återstår tre matcher, en av dem måste vinnas eller oavgjort i alla tre räcker men vi ser ju helst att det blir en vinst, redan på fredag borta mot West Bromwich Albion. Tony Pulis och hans assistent var på matchen för att se vad de ska möta. Vi gissar att han lär satsa på att försvara sig mot Chelsea. WBA är säkra men deras motivation verkar ha knackat rätt ordentligt på sistone, men chansen att påverka titelrejset gör nog att de skärper sig på hemmaplan. Frågan är om det räcker för Chelsea är ju inte bara farliga på ett sätt, de tycks just nu ha en lösning för vad som helst som motståndarna hittar på. Det är ju en ny spelare som är bäst i varje match, igår var det en kille som fick spela för att en annan var skadad... Och som Cesc Fabregas spelade och satte nya rekord.
    Vi tror, vi hoppas och vi räknar med att Chelsea FC blir mästare på fredag för Premier Leaguesäsongen 2016ö2017. Vem kunde tro det efter förra årets säsong, även om vi fanatiker altlid tror Chelsea vinner fast rätt ord är egentligen, vi hoppas alltid.

Antonio Conte hyllade Middlesbroughs supportrar och uttryckte sin fascination över hur supportrar och spelare ändå tackade varandra trots att laget just blivit relegerat. Något sådant har han aldrig upplevt i Italien och han tror det bara är möjligt i England. Kanske är det så, men det fina för oss Chelseafans är ju att vi har en manager som även i triumf tänker på sina motståndare och bemöter dem med sådan respekt. Det gör oss stolta. Antonio Conte är inte bara en stor manager, han är en stor person. Det har han visat förr med hur han behandlat personalen men det är lika roligt att uppleva varje gång i den värld av egoism och egocentricitet som fotbollen har blivit.

MÅNDAG:
N'Golo Kantés skada är inte allvarlig, det är en muskelskada men lindrig. Conte vill dock inte riskera något med honom ikväll.

Vinner Chelsea ikväll blir det vår 300:e vinst i Premier League. Inte illa. Vi blir tredje lag att nå det målet. Arsenal har 306 och Man U har 347.

En mycket trevlig artikel om varför Guardians Adam Bates röstade för N'Golo Kanté som Årets Spelare. Läs här>>

Det handlar om Mål, när officiella sajten intervjuar Diego Costa. Intressant att veta hur en målgörare närmast känner på sig innan en match att idag blir det mål. Läs mer här>>

Fotbollsskribenternas Årets Spelare gick till samma spelare som vann spelarnas omröstning; det vill säga vår egen N'Golo Kanté. GRATTIS!
    Precis i PFAs omröstning kom Eden Hazard tvåa.
    En påminnelse dessutom, han vann alltså inte bara FWAs omröstning, utan även PFAs och London Awards och lär nog vara favorit till interna utmärkelser också. Både Spelarnas spelare och fansens... Plus kanske lite lagmedaljer. Vilket år han har, och han blir dessutom (antagligen) den första som vunnit PL med två olika lag påföljande säsong. (Cantona spelade inte hela säsongen så han räknas inte. Inte heller Mark Scharzer räknas då han bara var back-up i Chelsea och Leicester).

Vilken fantastisk vecka som väntar oss.
    CHELSEA KAN VARA MÄSTARE PÅ FREDAG!

Det kräver förstås att vi vinner mot Middlesbrough ikväll. Det kräver också att vi slår West Bromwich borta på fredag kväll.
    Det är förstås fullständigt möjligt att det händer. Vi vill det och vi hoppas på det.
    Skulle något gå fel så har vi ytterligare två hemmamatcher att lösa det på!
    Så vilken vecka som väntar oss. Dags att investera i en flaska bubbelvatten eller vad ni vill fira med, för förr eller senare lär vi få göra det. Det är vår övertygelse även om matcherna måste spelas först.

Vi vet att Chelsea har två problem inför matchen, inget lär vara allvarligt men det är möjligt att Conte väljer att vila David Luiz och N'Golo Kanté idag. För säkerhets skull. Luiz lär nog få tillbringa en del av sommaren med rehab för sitt knä, även om det inte är det som krånglar just nu. Ersättare lär säkerligen då bli Nathan Aké respektive Cesc Fabregas.
  Vinst för Chelsea mot Middlesbrough innebär att Chelsea är en vinst från titeln. Det innebär också att Middlesbrough har sju poäng upp till Swansea, vilket de inte kan hämta in på två matcher. De åker alltså ut. Två fakta som verkligen betonar hur viktig matchen är och även om många experter spår storseger för Chelsea lär Middlesbrough kämpa något oerhört för att göra vad Swansea gjorde mot Everton. Detta är inte någon lätt match för Chelsea som den som bara tittar på tabellen tycks tro. Glöm inte att de fick oavgjort mot City senast och det var ett resultat City kanske skulle varit mest nöjda med.

Chelsea har inga skador inför matchen men frågetecken som sagt kring Kanté och Luiz. Middlesbrough är inte så lottade då de har en skadelista med några viktiga namn: Ayala, Ramírez, Valdés. Kanske spelar de Bamford som de köpte i januari och sedan valt att knappt spela alls, men det är nog inte troligt. Annars blir det hans första möte mot Chelsea.
    Som vi sagt tidigare är vi lite oroade av valet av domare inför matchen Craig Pawson har varit de senaste veckornas sämste domare i PL och senast han dömde Chelsea fick han inte godkänt heller.
    Vi kan bara hoppas han hittar lite domarform inför ikväll.

Tammy Abraham har haft ett ovanligt lyckosamt låneår hos Bristol City vilket bevisas av att han utsetts till Player of the Year, Young Player of the Year och Top Goalscorer hos dem.

 

Rykten, notiser m m, v-19


SÖNDAG:
En trevlig liten artikel om Michy fotografen, för ni har väl sett bilderna hur han fick tag i en kamera under firandet av ligatiteln på The Hawthorns. Här är hans bilder>>

Ännu en artikel som försöker ta ett helhetsgrepp på Chelseas säsong under Conte-revolutionen. Läs här>>

En intressant analys från Guardian om Chelseas säsong. Inte helt utan insikt. Läs här>>

Mycket oseriösa Don Balon hävdar att Antonio Conte har lovat Real Madrid Eden Hazard om han får Alvaro Morata och Raphael Varane. Vi bryr oss inte ens om att kommentera det, så dumt låter det.

Man United har gett sig in i jakten på Alvaro Morata men enligt, inte helt trovärdiga om vi säger så Diario Gol, har Morata gett besked till Zidane att han lämnar för att gå till Chelsea. CSFC måste säga att även om ryktena flyger kring Morata tror vi att han är första namnet på Contes önskelista i sommar och det är ett bra namn, särskilt om Costa stannar. Vilket vi tror. Även om vi måste erkänna att vi inte är tvärsäkra då vi vet att även om Diego trivs i Chelsea trivs han inte i England och pengar i den storleksklassen det talas om för honom är inte något som helt kan avfärdas. Ändå, vi tror han blir kvar.

Manchestertidningarna är inte lyckliga, de har ju försökt länka Willian till United men Willian gav dem klart besked i helgen och sa att hans framtid tillhör Chelsea och att han är mycket lycklig i klubben trots mindre speltid i år.

Metro drar i sladdersnörena big time och kopplar Riyadh Mahrez till Chelsea och hävdar att det kommer att hända. Bakgrunden är att han och Slimani fångats på kamera berömma Chelsea efter titeln. Inget mer... men i tidningsvärlden innebärdet att han är i princip klar. Vad kan man säga?
    Vi säger så här. Vi tror inte på den slutsatsen. Det är inte ens en höna av en fjäder utan ännu vagare.

LÖRDAG:
Enligt Mundo Deportivo är Barcelonas först prioriterade värvning i sommar Marcos Alonso... Vi kanske ska påminna om att Marcos Alonso startade sin karriär i Real Madrid där hans farfar också spelade. Plus att tidningen hävdar att det är Luis Enrique som vill värva honom. Har de redan glömt i Barcelona att han lämnar efter säsongen?! Han lär knappast ha något med värvningar att göra inför nästa säsong. Då ska Deportivo vara tidningen som i princip är Barcelonas fanzine...

Scouserfans är sura över att förre Chelseaspelaren Fernando Torres gratulerade Chelsea till ligasegern på sociala medier igår. Ni kanske förstår varför CSFC har så svårt för just de fansen.

Chelsea kommer att tjäna upp runt 150m pund för ligasegern under det nya tv-avtalet inkl prispengar. Därtill kommer tydligen summor för hur många gånger Chelsea varit med i tv-sända matcher. Det är en ordentlig höjning från tidigare även om det var enorma summor även då. Relegerade Sunderland tros ändå tjäna 100m pund i år... inte undra på att klubbarna i divisionerna under Premier League fruktar utvecklingen mot en nästan stängd liga pga skillnaderna i ekonomi.

Newcastle måste senast i morgon bestämma sig om de ska värva Christian Atsu som varit duktig för dem under deras Championshipvinnande säsong. I lånekontraktet finns en förköpsklausul som gör att de kan köpa Atsu för 6,5m pund. De bör nog bestämma sig snabbt. Inte minst för att det är ett bra pris, han är nog värd åtminstone 10m på "öppna marknaden".

Det satt långt inne, det hann bli nervöst. WBA försvarade sig väldigt bra men just nu hittar Chelsea verkligen olika sätt att vinna och vem hade kunnat tro att just Michy Batshuayi skulle komma in och bli stor hjälte?! Desto roligare, både för honom och för oss dock.

Vi säger precis som Cesc Fabregas: "Football is fucking unbeliavable"

Michy Batshuayi: "the best moment of my footballing life".

Säsongen är inte slut och behövs det motivation; så innebär två segrar till att Chelsea i år får den näst högsta poängen någonsin i Premier League. 93. Bara Chelsea har haft fler någonsin. Säsongen 2004-05 med 95.
    Viktigare ändå är kanske att om Chelsea vinner så blir vi första lag någonsin som vunnit 30 matcher på 38 spelade. Det har bara hänt två gånger förut men då spelade lagen 42 matcher så det går ju inte att jämföra.

Intressant läsning om hur Barney Ronay i Guardian ser på Contes bedrift den här säsongen. Läs här>>
    Dominic Ffifield på samma tidning tar fram några ögonblick som definierat vår säsong. >>

När f-- blir gammal... brukar ju talesättet gå. Därför är det väldigt överraskande att Sportbladets Erik Niva som aldrig tidigare gjort sig känd som en Chelseaälskare (mycket tvärtom förr om åren) erkänner att han tyckt om att se på Chelsea i år. Läs honom här>>

Diego Costa är den tredje Chelseaanfallaren som nått 20 mål eller mer under två säsonger. Det har bara Jimmy Floyd Hasselbaink 00-01, 01-02 och Didier Drogba 06-07, 09-10 gjort.

FREDAG:
Vi tar det inte som ett omen, utan snarare ett bevis på att p-lisorna i Midlands är oerhört nitiska. Chelseas spelarbuss fick idag parkeringsböter när den var parkerad vid dubbla gula (som är P-förbud i England). 30 pund kostar det chauffören, som tog det med gott mod.

Inter lär nu förbereda ett bud om 12,5m pund för Conte och de kommer att anställa hela hans stab...som om en manager idag kommer helt ensam till en klubb.
Vi har säkert inte hört det sista om det här till i mitten av juni då Conte skriver nytt kontrakt med Chelsea.

Ingen stor artikel men en liten inblick i hur en oortodox försvarare som David Luiz tänker och resonerar och kanske förklaringen (förutom prislappen) till varför han såldes till PSG av Mourinho. Läs här>>
    SÅ hittade vi originalet som ovanstående artikel är klippt ur, så läs hellre den här artikeln av martin Samuel, en buffel och lite av xenofob men aldrig trist att läsa. Det här är en av hans bättre artiklar. Läs här>>

Enligt belgiska källor ska Chelsea gett Charly Musonda ett ultimatum (vi tror nog inte det är så ensidigt men) om att förlänga sitt kontrakt eller lämna klubben. Musondas kontrakt går ut om två år. Han har ett misslyckat lån bakom sig och togs tillbaka till truppen i januari men har inte slagit sig in i någon matchtrupp ännu.

En annan som funderar på att lämna är Ajaxlånet Bertrand Traoré som gjorde braksuccé i första semin mot Lyon men som holländska källor säger har bjudit på mycket varierande insatser. Han vill inte lånas ut fler gånger (han har två lån bakom sig) utan vill ha en permanent klubbadress. Vi vet att han gnällt förut om lån så kanske lär han lämna i sommar om rätt bud kommer.
    Stoke och Everton lär vara intresserade.

Serieförloraren Arsene Wenger har öppnat munnen igen, utan att tänka sig för. Han har gått ut och kanske startat mindgames inför FA Cupfinalen genom att påstå att ligan vunnits (inte klart ännu) de två senaste åren av lag som inte spelar fotboll som han anser fotboll ska spelas (tack och lov spelar Chelsea inte fotboll som Arsenal), dvs med överlägset bollinnehav. Han utmålar både Leicester 2016 och Chelsea idag som defensiva lag utan bollinnehav som kontrar sig fram.
    Tyvärr för Wenger har han föga stöd i fakta. Trump har alltså ytterligare en lektion att lära, säg vad du vill och medierna äter upp det. För Wengers vackra bollinnehavspelande Arsenal, har haft bollen 3,7% (tre komma sju) mer än Chelsea. Det är inte en skillnad som ens är värd att diskutera när det gäller bollinnehav, särskilt inte då Chelsea har haft boll mer än de inte har haft boll den här säsongen. Dvs 54,6% sammanlagt. De som har haft den mest är inte oväntat City med dryga 61%.
    Ajaj, Mrs Wenger, lille Arsene har flunkat matten i skolan igen.
    Vi som trodde fotboll handlade om att vinna och göra mål ser hellre till det faktum att Chelsea gjort sju mål mer än Arsenal och låtit bli att släppa in tretton mål mindre! Samt samlat ihop, med tre matcher kvar, 18 poäng mer! Dessutom, vi är kvalificerade för Champions League...
    Den 27 maj kan vi själva se vilken fotboll som är bäst! Efter det kanske Whiner kan öppna mun, men vi är långt ifrån säkra på att han ens vill prata efter den matchen.

Schalke för diskussioner med Chelsea om att värva känskadade Abdul Baba Rahman permanent. Låter som något som är bra för alla parter.

Chelsea kommer att försöka sälja namnrättigheter till nya stadion, men Stamford Bridge kommer att ingå i namnet. Så vitt vi vet har CPO rättigheterna och därför måste det bli något företagsnamn Stamford Bridge, som om någon av oss någonsin kommer att kalla även den nya katedralen något annat än Stamford Bridge. Vilket det varit sedan 1876.

Atletico Madrid som har ett tvåårs transferförbud (men som avvaktar ett överklagande) siktar in sig på Diego Costa igen. Eller Alexis Sanchez. Ifall Antoine Griezmann lämnar, vilket åtminstone vi inte tror, i alla fall inte till Manchester United om de inte klarar av en Champions Leagueplats och kanske inte ändå. Mourinhos fotboll får allt färre beundrare i Europa och det talas ju redan om att spelare som Mbappé är helt ointresserade av att spela Mourinhofotboll. Men money talks och kanske kan även Mourinho ändra sig. En ny säsong är en ny säsong och som vi ser varje år medför de överraskningar. Chelsea har väl stått för de största de två senaste säsongerna; förra säsongen i oerhört negativ mening, i år i desto positivare mening.

Intressant läsning för alla som tror att bara för man är en stjärna som tonåring blir man det som vuxen, också obehaglig läsning pga det. Om Freddy Adu, tidernas mest kända fotbollslöfte och som en gång var aktuell för Chelseas akademi. Läs här>>

En annan skrämmande artikel om tillståndet i fotbollsvärlden kommer här, om hur Milan hamnat i ekonomiska gamars händer. Frågan är om klubben finns kvar 2018. Vår gissning är tyvärr att de går Parmas väg. Läs mer>>

Då har vi ändå avstått från att berör Fifachefen Infantinos Trumpliknande agerande med att sparka personer som tittar in i fotbollens (läs Fifas) smutsiga byk. Men Guardian och andra engelska tidningar har belyst det om ni är intresserade.

TORSDAG:
De italienska lögnerna bara ökar. Nu påstår italienska medier att Antonio Conte har haft möten med Inters sportdirektör. Conte säger att hans plan är att stanna många år hos Chelsea. Vi vet vad vi tror på. En ledtråd, det är inte några sportmedier från Italien. Vi tror inte Conte har minsta intresse för jobbet i Inter även om de är tränarlösa nu efter att sparkat sin manager med tre matcher kvar på säsongen.
    Sabatini ska ha mött Conte i London i veckan. Vilket säkert är möjligt. Walter Sabatini och Antonio Conte är gamla vänner och innan Conte kom till Chelsea pratades det mycket om att Sabatini skulle följa med honom till London som sportdirektör, vilket inte hände. Men tanken att det var två vänner som hade middag dyker inte upp hos italienarna utan det handlade förstås enbart om jobb.
    Conte gör också helt klart att det handlar inte om pengar för hans del, även om Chelsea säkert kan erbjuda minst lika mycket som Inter. Men Chelsea kan erbjuda något Inter inte alls kan erbjuda, den sportsliga utmaningen plus det lilla faktum att hans kontrakt gäller i två år till.

Kenneth Omerou som är utlånad till Turkiet där han återigen gör vad han kan för att slippa återvända till Chelsea. Han vill helt klart bli såld och försöker nu få ned övergångssumman genom att ännu en gång gå ut och säga att han inte är intresserad av att återvända till Chelsea. Vilket stämmer bra med fansens åsikt, för vi är inte särdeles intresserade av att få honom tillbaka. Men fotboll är affärer och med gällande kontrakt måste hans nya klubb betala vad Chelsea kräver.

En annan som är missnöjd är Kenedy som vill ha mer speltid eller lämna. Vi trodde nog han efter ett misslyckat lån skulle hitta en position som wingback, vi trodde det skulle passa honom men han tycks vara helt utanför Contes planer så en försäljning i sommar är kanske det rätta.

Oj vad silly har hettat upp denna vecka. Varje sajt, varje tidning tycks veta exakt hur mycket Chelsea ska spendera, vilken budget Roman har gett Conte och vilka spelare som ska köpas in. Enda problemet för dem är att de ger olika uppgifter allihopa även om många namn är gemensamma men kanske aldrig i de kombinationer som de drömt ihop. Gemensamt är också att sammanlagda köpesummorna är tresiffriga. (Men med dagens transfersummor innebär det inte så många spelare).
    En del har också några ny-gamla namn på listan som Bilbaos Aymeric Laporte. Han var nog mest aktuell för City förra sommaren, men som ni vet - är en spelare aktuell för ett enda lag i toppen av PL så är den spelaren också aktuell för Chelsea. Så är det bara.

ONSDAG:
Bra läsning om Victor Moses och hans utveckling till wingback under Antonio Conte. Läs mer här>>

När man trodde fotbollsvärlden hade nått max på galenskapen kommer det fram att Zlatan Ibrahimovic hade ett kontrakt som gav honom mer och mer pengar ju fler mål han gjorde. I ett lagspel som fotboll. Dags att döpa om Manchester United till Zlatan Enskilt tydligen. Inte undra på att han skulle ta varje frispark, varje straff och så sällan brydde sig om att passa sina medspelare. Synd att han inte spelade mot Chelsea, då hade kanske det i just den matchen så underpresterade Chelsea ändå haft en chans, de hade ju bara behövt bevaka en spelare som spelade för sin egen och sin agents plånbok. Sådant här måste helt enkelt förbjudas av fotbollens organisationer. Fotboll är och ska förbli ett lagspel där elva spelare på plan och övriga i truppen har ett lika värde i form av prestation även om löner kan variera.

Pochettino måste explodera just nu. Han hävdade envist i helgen att det var minsann inte över, även om det var svårt att komma före Chelsea. Nu kan Chelsea vara Mästare redan innan de ens spelar sin nästa match!

Chelsealegenden Ruud Gullit har blivit utnämnd till nye holländske landslagsmanagern Dick Advocaats assistent.

Tre Chelseaspelare riskerar att inte få PL-medaljen om Chelsea vinner ligan. Det är Asmir Begovic, Nathan Aké och Ola Aina. De två första har bara varsitt framträdande i ligan, Ola Aina har två. Å andra sidan är serien inte slut och om Chelsea slår WBA på fredag är vi övertygade om att flera bänkspelare får chansen de sista matcherna. Det krävs dock medverkan i fem matcher och även om Begovic och Aké spelar i alla avslutande matcher kan de inte nå gränsen. Å andra sidan lär klubben säkerligen fixa egna medaljer till dem då. Det förtjänar de ju, det är ju bara löjligt att ligan ställer sådana krav. Alla anmälda i en a-lagstrupp ska förstås ha medalj, särskilt som tre spelare som lämnat klubben redan får den...

Marco van Ginkel lånades ju ut till PSV Eindhoven för andra gången efter sin knäskada. Där har han återigen gjort stor succé med hela 15 mål från mittfältet i 24 matcher. PSV vill nu köpa loss van Ginkel från Chelsea. Det kan nog bli troligt även om det vore roligt om han fick en riktig chans i Chelsea också. PSV försökte få honom på ett längre lån eller köp i januari när han lånades ut, men Chelsea vill göra en ordentlig utvärdering nu när han fått spela en del till sommaren. Conte har ju redan visat att lånespelare kan spela en stor roll i klubben och kanske är van Ginkel lösningen som backup på mitten. Vi har dock flera unga alternativ som kommer tillbaka också.
    Så många av våra utlånade ungdomsspelare börjar nu komma i den åldern då de kan börja räknas som nästan färdiga spelare, så vi ska kanske inte tro Chelsea gör massor med inköp i sommar. Det kan lika gärna bli att fler lånespelare får chansen än någonsin tidigare. På något sätt vore det ju mycket roligare och pengarna kan läggas på riktig spetskvalitet som ju kostar extrema summor numer.

Michy Batshuayi var sjuk i måndags, om någon undrade varför han inte ens satt på bänken.

TISDAG:
Värvningen av 15-årige Billy Gilmour från Rangers är nu klar. Han kostar 500.000 pund plus s k add-ons beroende på hur hans karriär går. Gilmour var jagad av flertalet PL-klubbar.

Det råder fortfarande tveksamhet om Cesc Fabregas officiellt fick de två assist han gjorde mot Middlesbrough. Opta, statistikföretaget har gett honom dem, men PL tycks ha tagit bort den till Costa för bollen touchade Fabio. Helt fel, bollen var ämnad för Costa och Fabios touch gjorde ingen direkt riktningsförändring så det var Cesc assist. Han sa också själv att han räknar det som en assist då bollen var direkt ämnad för Costa.
    Fabregas fick också igår ett nytt smeknamn, av lagkamraten Michy Batshuayi som kallade honom Santa (dvs Jultomten) för hans passningar är som julklappar för mottagaren.

The Sun har poängsatt Chelseas titelvinnande lag (inkl det som förmodligen vinner i år) enligt vissa kategorier och det är intressant läsning även om vi kanske tycker lite annorlunda. Särskilt 2015 års lag får lite många poäng på sitt sätt för nog har årets upplaga spelat klart roligare fotboll även om Eden var mycket bra 2015. Läs mer här>>

Diego Costa har kommenterat alla rykten där medierna närmast tvingat honom till Kina innan sommaren är slut. Han säger att det är han själv som avgör och mer än antyder att Kina är nog inte så aktuellt som blaskorna vill göra gällande. CSFC vidhåller vår uppfattning om att Costa spelar i Chelsea nästa säsong, vi hoppas det också - men visst förstår vi Costa om han lämnar med tanke på pengarna inblandade... Det här ryktet är dock långt ifrån sanning, dvs att Costa lämnar Chelsea.

Igår skrev vi om fotbollens girighet och de vansinniga summor den handlar om numer. Idag får vi veta att Zlaan Ibramhimovic tjänar 367tusen pund i veckan och fick masor av miljoner både för att skriva på och för antalet mål han gjort. Många skyller utveckligen på agenterna och det är utan tvekan så att agenterna har stor del i det här, men det är ju inte enbart deras fel. Särskilt pekas också Zs agent Mino Raiola ut som den värste i den här pengarullningen, då han ju själv tjänar enorma pengar. Det talas om 22 miljoner kr för att få Z att skriva på för United, därtill kommer del av Zs inkomster och pengar från klubbarna. Engelska klubbar måste ju redovisa vad de betalar agenter separat och det är häpnadsväckande summor.
    Det är kanske fel av oss, men ärligt talat är just Mino Raiola faktiskt en orsak till varför vi inte är direkt superentusiastiska över ryktena om Lukaku till Chelsea igen. Lukaku är Chelseasupporter, han vinner kanske skytteligan i år, han är ung och utvecklingsbar även om vi ser honom som lite begränsad - men han har två saker emot sig som vi ser det. En löjlig prislapp och Raiola som agent och det är ingen slump att de två sakerna hör ihop.

MÅNDAG:
Girigheten, pengaraseriet eller vad vi ska kalla det inom fotbollen håller på att spåra ur helt och hållet. Monaco sägs begära 110m pund för en snart 19-åring (Mbappé), Real Madrid sägs vara nära att sajna en 16-årig brasilianare Vinicius för 33m pund (för ung för att ens få skriva kontrakt så det är för-kontrakt av någon form det handlar om), kineser som är villiga att betala 625-650.000 pund i veckan till Diego Costa, Dominic Solanke som inte varit nära att spela för Chelsea begär 50.000 pund i veckolön...det blir bara värre och orsakerna är många men i slutändan finns det bara en grupp som betalar för allt. Fansen. Vare sig det är med ohemula betal-tv-prenumerationer eller biljettpriser som går genom taket. Mitt i allt finns agenter, förmedlare och mängder av giriga och klibbiga fingrar som försöker få sin del av kakan hela tiden.

Vinst för Chelsea idag skickar Middlesbrough ur Premier League. Något vi förträngt är att för nästan trettio år sedan var det tvärtom. 1988, Då skickade Middlesbrough Chelsea ur Första divisionen. Påmind om det tycker jag redan mindre synd om Boro ikväll...

Tottenham har fått massor med beröm och väldigt många har lyft fram dem utan att bry sig om fakta. De var ett topplag redan förra säsongen. Antonio Conte betonar de skillnaderna mellan usla Chelsea förra säsongen och topplaget Tottenham som är med i toppen i år också på ett bra sätt i den här artikeln. Kanske till med alla de som tror att fotboll är ett videospel där de med mest pengar vinner (fast väldigt många av dem är inte bara spudssupportrar utan kommer från lag som Liverpool och Man United, laget med fotbollshistoriens dyraste trupp. Lag som investerat ungefär lika mycket som Chelsea de senaste åren för när det pratas om Chelsea brukar ju folk också räkna in miljardinvesteringarna i träningsanläggningen som om det vore spelarköp). Läs mer>>

Blandade framgångar för lånespelarna i helgen men flera blir inblandade i framgångar för klubbar i Championship. Läs mer här>>

Som vi inte hört det förut. Romas Nainggolan och Rüdiger är tillbaka i skvallret. Frågan är om inte skvallret nästan två månader innan Silly Season redan slår rekord, inte minst med vilken övertygelse olika medier trumpetar ut att affärerna i det närmaste är klara. Vi kan bara följa det och skilja på skvaller och riktiga nyheter.

Mycket om att Morata, Real och Chelsea har nått en överenskommelse om en övergång. Vi lär dock få vänta på 1 juli eller så innan vi vet säkert.

Att Lucas Piazon (och förmodligen Tomas Kalas) slutar lånas ut och istället säljs är troligt i sommar och det börjar nu tidningarna spekulera i. Fulham, Piazons låneklubb, lär ha första tjing på Piazon (och vi vet att Kalas vill stanna där).

Stan Collymore, kolumnist i Mirror, gör sina rekommendationer vilka spelare topplagen borde värva. Han rekommenderar två spelare han anser skulle bli bra wingbacks i Chelsea och det är inte helt utan intresse. Särskilt Kyle Walker skulle nog kunna konkurrera med Victor Moses. Den ena bättre defensivt, den andre bättre offensivt. Det är bra alternativ att ha att välja mellan.
    Luke Shaw som konkurrent till Marcos Alonso är nog inte helt fel heller men inte alls lika intressant. Vi var väldigt intresserade av Luke Shaw innan han lämnade för United men idag känns han som en bruten spelare vars skadeproblem är det största problemet, men Mourinho och United har också gjort sitt bästa att knäcka honom som spelare. Men det är skadorna som oroar mest.
    Han säger också Romelu Lukaku men det säger de flesta i England, CSFC är fortfarande inte övertygade om att det är bästa valet sett till allt och vi är inte heller övertygade om att Conte tycker det. Nog känns det som om Morata är närmare Chelsea än Lukaku - men varför inte båda, om Costa försvinner. Vilket är långt från säkert, senast idag sa Costa att han lovade göra mål på Bournemouth i nästa match då det är enda lag han inte målat mot.

James Rodriguez har börjat få speltid i Real Madrid och omedelbart börjar spekulationerna om att han ska till Chelsea börja igen. Ser närmast ut som om Real avsiktligen börjar visa upp sina fringe-spelare för att kunna sälja dem, då även Morata fått ovanligt mycket speltid senaste dagarna. Fast vi kanske bara är cyniska och de vilar startspelare för Champions League istället.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC