csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 32 sp 24 v 3 o 5 f 65 - 27 mål 75 p

always proud to be Blue

17 - 23 april 2017
  NÄSTA MATCH:

  Southampton - tisdag 25/4 kl 20.45

  TV

Nyheter v-16


SÖNDAG:
PFAs Årets Unga Spelare är Dele Alli (andra året på raken) och Birmingham Ladies Jess Carter. Tyvärr får vi inte veta om Kanté eller Hazard vinner innan vi stänger CSFC för idag.

Lite överraskande blir det fjolårsmästarna Arsenal Chelsea ska möta i FA Cupfinalen. Vi trodde nog City skulle bli laget men ett Londonderby igen är vad det blir den 27 maj.

Det var Conte själv som valde straffläggare i matchen igår. Batshuayi försökte ta den men kapten Azpilicueta gjorde klart för honom att Conte ville att Willian skulle ta den. Med facit i hand, var det ju rätt val för straffen var stensäker.

Pochettino gnällde efter matchen om att Chelsea gjorde fyra mål på fem skott på mål. Vad han glömmer att säga är att Tottenham gjorde två mål på bara fyra skott på mål, varav ett var backspinnbollen Kane slog sent på övertiden. Så även om de hade 63% bollinnehav, vem bryr sig?! Hans försökt att få det till att Tottenham var överlägsna faller väldigt platt när man ser till fakta. Bollinnehav är nog bra men man måste ju göra något av det också, eller hur Pochettino?

Officiellt säger Conte att anledningen att han startade med Hazard och Diego på bänken var att Chelsea spelar redan på tisdag. Vi tror kanske inte helt på det, men visst är det konstigt matchschema. Tottenham får vänta till onsdag och det borde väl Chelsea också fått göra. Men så är det och för oss fans är det ju så att vi kan inte få nog, för oss kunde Chelsea gärna spela ännu fler matcher och oftare. Det är ju trots allt därför klubbarna har de trupper de har numera.

Jag har ännu inte hämtat mig från matchen igår. Så ska fotboll verkligen vara. Det var en match som visade varför jag föredrar engelsk fotboll före all annan. Sådant tempo, sådan intensitet ser man så gott som aldrig i någon annan liga. Så måste man ju erkänna, resultatet var ju helt underbart för en Chelseasupporter.

LÖRDAG:
Något facit hade vi inte, men efter att spekulerat och avfärdat det som löjligt att Conte prioriterade ligan före dagens FA Cupmatch fanns det bara två troliga scenarion kvar. Hazard och Diego hade någon form av skadekänning och började därför på bänken. Absolut troligaste scenario var dock att Conte var så övertygad om att matchen skulle bli otroligt jämn så att den skulle gå till förlängning och han gamblade därför med att sätta två avgörande stjärnor på bänken för att kunna kasta in dem och ha dem fräscha till förlängningen. Nu blev det inte förlängning, men jag skulle aldrig i livet spela poker mot Antonio Conte. För han fick så rätt som man bara kan få rätt. Allt som gick fel senast blev så rätt i en viktigare match att andra coacher kommer att ha hans matchplan som studieobjekt de närmaste tjugo åren efter den här matchen.
    Men en fantastisk fotbollsmatch kräver två fantastiska lag och all heder till Tottenham (hur mycket vi än ogillar en stor del av deras s k fans). De gjorde en riktigt bra match, Chelsea gjorde dock en bättre.

VILKEN MATCH VI FICK SE IDAG. Det kommer att ta ett tag att hämta sig, men vilken glädje den vinsten ger. Likadant 27 maj och i de resterande ligaomgångarna och vilken säsong vi får fira.
Man är helt matt av den här matchen och målen... Matics mål kan man le åt resten av våren.
Läs gärna "matchrapporten" >>

Ett ungt U18 slog Blackburn hemma idag, med bara tio man på plan efter att Lampey åkt ut. 2-1 slutade matchen. Lynch öppnade för Blackburn i 52, Taylor-Crossdale kvitterade för Chelsea i 57 innan Lampey åkte ut i 70. Men Chelsea vann tack vare ett självmål av Blackburn i 81. Alltså av spelaren Blackburn i laget Blackburn! Det är verkligen klubbtillhörighet det, fast kanske inte så uppskattat att han gav segern till Chelsea.
    U18 ska spela returen mot Man City nästa vecka. Men officiella sajten säger att de ska spela den samtidigt på samma plats som a-laget spelar mot Southampton. Det måste blivit tryckfel där!

Martin Atkinson är domare idag. Vi kan bara hoppas han har en bra match och tillåter de kreativa spelarna att spela istället för att sparkas ned.

Med två dagar kvar till säsongen, den korta, startar lades ett av lagen i WSL ned. Det är Notts County Ladies som inte längre finns kvar. Vilket självklart kommer att påverka ligan väsentligt, för att inte tala om de stackarns spelarna. De skulle mött Arsenal i första matchen.

Kvällens match är självklart årets viktigaste match hittills, om vi ser till enskilda matcher. Det är kanske också den tuffaste. Tottenham går in i den med självförtroende medan Chelsea råkat ut för en dålig förlust, sjukdom och skador även om det verkar som bara en enda startspelare kommer att saknas. Självklart är Tottenham favoriter. Många drar också slutsatsen att vinner Tottenham ikväll så vinner de också ligan, det är ett resonemang som är klart svårare att förstå då de har ett klart tuffare motstånd i de avslutande matcherna och är fyra poäng efter. Så den diskussionen lämnar vi helt för ligaspelet.
    Det här tufft nog, men självklart tror vi på vårt Chelsea. Det skulle också täppa till en del trutar om vi säger så, och det är nästan lika trevligt som att vinna själva matchen. Vi är också rätt övertygande om att det lag som vinner får möta Man City 27 maj. Vi vill att det blir Chelsea, och att inte vara favorit kanske blir en fördel för oss. Drömmen om dubbeln lever i allra högsta grad fortfarande.

FREDAG:
Chelsea U23, PL2-laget, slog serieledande Everton med 2-0 ikväll. Ike Ugbo, U18-spelaren gjorde båda målen i 15 och 60e minuten.

Antonio Conte öppnade presskonferensen med att ge sina och Chelseas kondoleanser till Tottenham och Ugo Ehiogus familj efter det överraskande dödsfallet.
    Nästa ämne var Gary Cahill som fått en sjukdom som krävt sjukhusvistelse. Han är bättre men det är högst tveksamt om han kan spela imorgon. Det verkar vara en gallstensattack eller gastroenterit så inget samband med sjukdomarna före Unitedmötet.
    Kommer JT ersätta? Självklart vill inte Conte binda sig för att ge ett svar på den frågan. Conte har två möjligheter. Normalt hade han spelat JT som central försvarare i en trebackslinje, inte i Cahills position var allt han ville säga.
    Angående att JT lämnar beror på att denne vill spela regelbundet och det kan inte Conte och Chelsea inte erbjuda honom nu. Chelsea bygger en ny grund. Men JT är viktig för Chelsea.
    Conte ville inte binda sig vid att förbjuda spelarna att göra kommersiella uppdrag under säsongen, med tanke på vad som hände Courtois förra veckan.
    Så blev det förstås Diego och Kina som dök upp, men Conte fokuserar på nuet.
    Han menar att man måste skilja på ligan och cupen. Det är inte samma sak och hur det går på lördag lär inte blanda ihop de två.
    Conte betonar att Chelsea fortfarande är ett lag under uppbyggnad, det är ett projekt som bara börjat för honom.
    På frågan om vem som tar över JTs ledarskap i klubben, truppen, laget framöver kan Conte inte säga vem som kommer att kliva fram. Chelsea har ju förlorat ledarskap redan i Ivanovic och Mikel och snart även JTs. Så Conte återkommer till att allt ännu fortfarande är under uppbyggnad och spelarna och han tillsammans måste ersätta dem.

Upplagt för Real och Juventus i CL- finalen eller kommer Atletico att skrälla och slå ut Real. Det är ingen omöjlig tanke även om Real hittills vunnit mot dem i de flesta möten i CL. De har nog lite större chans än Monaco har att slå ut Juventus.

I Europa League verkar det upplagt för Lyon och Man United att mötas i Stockholm. Fast United lär knappast kunna underskatta Celta Vigo som är det bästa motståndet de hittills fått i lottningen av den turneringen. Däremot tror vi på Lyon mot Bertrand Traorés Ajax.

Tottenham har fem spelare skadade inför semifinalen imorgon. Av dem är det väl dock bara Danny Rose och möjligen Erik Lamela som hade varit aktuella för en start. I övrigt är det reservmålvakten Michael Worm, Cameron Carter-Vickers och unge Harry Winks.

TORSDAG:
Ingen har försökt passa mer än Paul Pogba i Premier League, men två spelare är bättre på att passa än vad han är. Bäst är César Azpilicueta med 1,777 rätta passningar. Trots färre försök. Till Pogbas försvar ska dock sägas att han, då han spelar i den position han gör, har fler passningar offensivt.

David Luiz, Gary Cahill, N'Golo Kanté och Eden Hazard ingår alla i PFAs Årets Lag. Vi hade nog trott Diego Costa kunde vara med men hans måltorka på sistone och alla rubriker kanske har gått emot honom. Sötrsta överraskningen är Gay Cahill, särskilt för oss osm anser César Azpilicueta vara enfantastisk spelare, men i England prioriteras alltid engelska spelare och det visar också PFA-laget, då Kane, Rose, Walker och Alli tar plats. Svenska tidningar förfasas över att Z inte är med.

Karen Carney och Eniola Aluko kom med från Chelsea Ladies i damernas. Konstigt nog inte Ji.

Dags att se framåt. Chelsea har en mycket viktig, och väldigt tuff, semifinal på Wembley lördag kväll. Mot Tottenham.
    Chelsea är för en gångs skull inte favoriter.
    Tottenham har en makalös form, det har Chelsea inte. Insatsen mot United var en av de svagaste på hela säsongen, även om det sägs funnits andra orsaker än att taktiken slog fel mot ett United som i känd Mourinho-stil gick in för att stoppa motståndaren och lyckades utmärkt med det. Särskilt framgångsrikt var ju hur de lyckades neutralisera Eden Hazard, något andra lag säkerligen har sett och flera lär ta efter. Att Tottenham skulle spela på samma sätt känns inte troligt, men ökad bevakning på Hazard jämfört med tidigare möten med dem får vi räkna med.
    Chelseas form är darrig. Två förluster på sistone och hets i tidningarna om guldfrossa och hur just Tottenham kommer att fånga in Chelsea som City fångade in Liverpool för tre år sedan. Nu är det dock bara mot United Chelsea spelat rent dåligt (med första halvlek mot Arsenal, Swansea borta, Tottenham borta tycker vi nog) så vi tror absolut inte att Chelsea lär erbjuda samma svaga motstånd på Wembley. Det borde också finnas en stor portion personlig revanschlusta hos minst tio av de elva spelarna, de tio som underpresterade.
    Viktigast för Chelseas taktik i den här matchen måste bli att stoppa Eriksen från att komma in i luckan mellan wingback och backlinjen för att leverera sina passningar till Alli och Kane. Båda Tottenhams mål senast kom till på det sättet och var närmast idientiska. Möjligen innebär det en start för Zouma som är en bra huvudspelare, även om Chelsea i matcher efteråt täckte till en sådana luckor även med Azpilicueta. Men Tottenham har hot så det räcker och med måltorka för Costa finns det lite oro.
    Ändå, vi förväntar oss ett klart bättre och väldigt tänt Chelsea på lördag. Att slå Tottenham eller bli slaget lär säkerligen också ha stor psykologisk inverkan på slutspurten av ligan - åtminstone i medierna. Det faktum att deras avslutande ligamatcher är av en helt annan svårighetsgrad, det ignoreras - åtminstone av medierna.

ONSDAG:
Förra omgången hjälpte en tysk domare Barcelona att vinna över PSG med ytterst märkvärdiga domslut, förra veckan hjälpte en svensk domare Atletico med en straff som inte var i närheten av att vara en straff och igår hjälpte en ungersk domare Real Madrid med två offsidemål och en utvisning som inte var i närheten av vad som normalt är utvisning. Vi tvekar inte längre utan det är solklart att Uefa specialgynnar spanska lag i de europeiska cuperna och därför fruktar vi för Juventus skull ikväll. Hoppas deras ledning från Turin är stor nog att klara även domarnas hjälp. Det är dock för hemskt att det här får fortgå - domarstandarden är redan ovanligt svag i England och nu har det spridit sig till ren hjälp till vissa klubbar i Europa. Videogranskning måste påskyndas för fotbollens skull, eller som vi alltid propagerar för. Inför tvådomarsystem. 45-åriga domare kan inte klara av att täcka en hel fotbollsplan i ett tempo som 25-åriga spelare kan spela i längre.
    Chelsea har nu i två matcher fått mål emot sig pga rena domartavlor. Förutom Madleys mycket konstiga värdering av foul på Hazard jämfört med fouls på röda spelare.
    Det är för mycket nu, domarna måste få hjälp, de måste acceptera hjälp och de måste utbildas och ersättas bättre så kvaliteten höjs. Särskilt på toppnivå där pengarna finns. Ungdomsspelare tjänar miljoner mer än toppdomarna - det kan bara inte vara rätt.

John Terrys tackbrev till klubben och fansen (kanske lite tidigt men...) Läs här>>

TISDAG:
FA YOUTH CUP SEMIFINAL I
MANCHESTER CITY vs CHELSEA     1 - 1
    Första fem har City börjat bäst. Chelsea gav ett litet intryck av att känna nerverna men de lugnade snabbt ned det.
    Första stora chansen till Chelsea men bra räddning. 8 Efter det har det bara varit Chelsea. 15
    Det har varit klart mest Chelsea, men inga mål och City är inte ofarliga när de kommer fram - dock mindre hotande än Chelsea. 31
    Men helt emot spelet får City en chans, ett friläge som de sätter i stolpen. 37
    Vilket Chelsea kvitterar genom Hudson-Odoi som sätter en i stolpen efter mycket fint spel. 42
    Så till slut kommer ledningen. Ugbo på en retur efter att Hudson-Odoi nästan gjorde mål men det blev till slut en stolpretur som Ike Ugbo distinkt sätter i mål. 45
    Minuten efter är han nära igen men förlorar lite balans.
    Hudson-Odoi mest framträdande i Chelsea.Haft flest chanser, skapat mest. Diaz i City. Men Chelsea har varit bättre på alla punkter utom målvakt då Thompson ännu inte behövt göra en räddning. Deras chanser har kommit på kontringar så Chelsea måste ju se upp dock.
ANDRA
Sterling borde kanske gjort mål i bra läge men över. Hudson-Odoi hade en soloräd av klass just innan. 48
    Minuten efter skjuter Mount bra, men försvaret får bort returen. Strax efter lyckas målvakten ta bollen precis före Mount. Chelsea har haft tre bra chanser på en minut.
    Dåligt försvarsspel låter Bowden gå fram och skjuta utan försvarsspel och bollen skruvar sig just utanför Thompsons räckvidd in i gaveln. Helt emot spelet i övrigt. 62 Ungefär lika orättvist som resultatet i damernas match igår. Första skottet på mål.
    Bra frisparksläge för Mount men i muren och till hörna. 70
    City har onekligen varit klart bättre sedan sin kvittering, som det brukar bli.
    Efter det har City försvarat bra.
    Chelsea har inte flyt just nu. Damerna var överlägsna igår, ungdomarna var överlägsna idag. Herrar var bara usla mot United men det kan ha funnit skäl till att de inte var med i matchen. Vi måste dock få lite flyt nu, semi i FA Cupen, retur för kidsen och så ligan. Ett högst otillfredställande resultat men fotboll är fotboll. Vi tar dem i returen. Helt oförtjänt för City. Tyvärr räknas inte mål i bortamatcher.

Det visar sig att vi kanske inte bara kan skylla på dålig motivation eller inställning till den bleka insatsen mot United. För inte bara Marcos Alonso var sjuk. Även Diego Costa och Victor Moses var dåliga med ett virus, även om de spelade. De stod ju dock inte riktigt att känna igen... Obs, detta är inte en efterkonstruerad ursäkt, utan tydligen någon form av virus eller t o m matförgiftning efter en team-måltid på torsdagen! Det är en förklaring vi kan köpa för Chelsea såg verkligen matta ut.

Daily Mail har sammanställt en John Terry Bild-Special. Se här>>

Daily Mails Martin Samuel har det här att säga om JT. Läs här>>

Klubbens statistik för John Terry, vi hoppas det blir några matcher och mål till. Läs här>>

Här är Pat Nevins hyllning till JT, vi kan bara hålla med. Läs här>>

Ikväll spelas första finalen i FA Youth Cup mellan Chelsea och Manchester City. Visas på Chelsea TV 20.45. (Det hade kunnat bli ett trippelmöte mellan Chelsea och City i FA Cuperna, men damerna åkte ju ut på straffar igår, annars skulle de mött City i finalen. I herrarnas spelas semi i helgen och både Chelsea och City har chansen att ta sig till final).

MÅNDAG:
John Terry säger att ord kan inte säga vad han känner för den här klubben (Chelsea). Ord kan inte säga hur mycket vi har och fortfarande uppskattar honom och det han gjort för Chelsea.

Klubbens egen artikel om Our captain, leader, legend. Läs här>>

OFFICIELLT:
John Terry lämnar Chelsea.
Our captain, leader, legend vill fortsätta spela och inser att det blir svårt i Chelsea och därför väljer han att redan nu meddela att han lämnar klubben. Vad som händer efter säsongen vet han inte, eller vill inte avslöja än men det lutar nog åt en period i Kina eller på annat ställe. Tyvärr går han inte direkt in i ledarskap i klubben men vi är övertygade om att det sker förr eller senare.
Vi kan bara tacka för de här 22 åren. Vilken spelare han har varit och vilken ledare han fortfarande är i laget även om speltiden har varit snål. Lite för det här ville vi så gärna avgöra ligan tidigt så han garanterat kunde få spela säsongens sista matcher. Det förtjänar han.
    Det här har verkligen inte varit en bra påsk för Chelsea; detta besked även om det var väntat och så dåliga resultat för både damer och herrar....

VI ÖNSKAR VERKLIGEN JOHN TERRY ALL LYCKA TILL FRAMÖVER VAD HAN ÄN BESLUTAR


BIRMINGHAM CITY vs CHELSEA LADIES     1 - 1, 4-2 i straffar. Chelsea utslagna.
FA Cupsemifinal
När A-laget sviker, grovt, får man hoppas på andra Chelsealag och damerna spelar semifinal i sin FA Cup och ungdomarna har sin första final i veckan.
    Chelsea har målvaktsproblem, en likhet med igår, fast värre. Både Lindahl och Spence är skadade så det är unge tredjemålvakten 19-årige Kitching som står.
    Birmingham startade bäst men efter kvarten skapade Chelsea flera chanser som ingav respekt.
    Runt halvtimmen slet Claire Rafferty sin lårmuskel och kunde förstås inte fortsätta. 28 Beth England ersätter.
    Chelsea har varit det bättre laget i första halvlek men de har inte klarat av att skapa de klara målchanserna. Bäste Chelseaspelare var kaptenen Katie Chapman i en rätt fysisk match.
    (De visade en väldigt trevlig reklamfilm om Chelsea Ladies i halvtid. Den önskar vi fler kan få se. För att vara idrottare måste vi komplementera flera skådisinsatser i den, har sett långt mer pinsamma insatser av vissa manliga stjärnor.).
    Bästa chansen i matchen skapade Crystal Dunn i 58 minuten men målvakten Berger lyckades rädda till hörna. Det var matchens prestation x 2 dittills. (Både Dunns rörelse, skott och räddningen). Birmingham har varit mycket duktiga på att stänga ned Chelsea.
    Andra bytet är Drew Spence in för Ji. 61
    Strax efter hade England ett riktigt bra skott med fel fot, men målvakten räddade igen. I anfallet efter fick Birmingham en bra chans men bra försvarsspel av England. Men på hörnan gör Sargeant mål. Deras enda chans på mål... 64
    Rop på straff för Chelsea, men svårt att se. Det skapade dock lite kaos men inget mål för Chelsea. 66 Några minuter senare skapar Dunn åter en möjlighet men Birmingham försvarar sig med många spelare och hög intensitet. Bimringham slog överraskande ut Arsenal i förra omgången och är på väg att slå ut ett annat favorittippat lag. Den Chelsesaspelare som stigit fram nu är Crystal Dunn, men hon kan inte göra allt.
    Ännu en fin chans för Dunn men målvakten står rätt och klarar. 74 Ska det bli ännu en taktisk triumf för motståndarnas manager mot ett lag som borde prestera bättre? Varför skyttedrottningen Aluko inte har kommit in ännu vet bara Emma Hayes.
    Så räddar Berger, deras matchhjälte, mot Mjelde. 78 Och ännu en gång matar Chelsea in hörnorna i händerna på målvakten Berger.
    Aluko äntligen in för Carney. 80 Och hon stjäl direkt bollen från Sargeant men inspelet i armarna på Berger igen. Det här är frustrerande. Chelsea bidrar onekligen till att göra henne till matchvinnare.
    Dunn ordnar en frispark i hörnet av boxen. 82 Den hamnar hos England som varit bra men missar en jättechans då hon blir rädd för målvakten som kastar sig mot henne. Dåligt tyvärr. Det var nog chansen att ordna förlängning.
    Chelseas bäste idag, Crystal Dunn.
    Så räddar inhopparen Drew Spence Chelsea till förlängning... Med ett kanonskott. 88 Tredje matchen hon hoppat in och gjort mål på raken nu. Absolut inte orättvist, Chelsea har varit det bättre laget men Birmingham har verkligen kämpat och Berger var deras viktigaste spelare.
    Sista chansen till Brums på extratid till tillagd tid. Och Kitching touchar bort bollen men oj vad när det blev.
FÖRLÄNGNING:
Mjelde får till en låg bra frispark som ger Berger problem vid stolproten. 4
    Det är fram och tillbaka och fortfarande högt tempo. Chelsea ser lite farligare ut men måste nog ha lite bättre bollkontroll för att göra mål. De ser dock något piggare ut än hemmalaget.
    Chelsea har ett klart övertag nu men avgjort är det inte och med tanke på att bäste spelare på plan har varit deras målvakt vill vi inte se straffar. Chelsea stressar dock fram det hela lite...
ANDRA FL-KVARTEN
Birmingham går lite på knäna nu. De orkar inte längre kontra.
    Bachmann skjuter bra vid stolpen men Berger fixar det också. Snacka om matchhjälte. 20 Bachmann har nog varit förlängningens Chelseaspelare hittills. Det är spel mot ett mål nu, men det måste ju göras mål också annars är det strafflotteri.
    Aluko skjuter, men högt över. 25. Birmingham orkar inte över halvplan längre. Farligt tillbakaspel men de reder ut det också. 26
    Berger gör en jätteräddning igen framför Berger, får frispark men det var det inte. 28 Vilken match hon gör, bland det bästa målvaktsspel jag sett i en damfotbollsmatch.
    Det är ju lite parodiskt att Chelsea inte lyckats avgöra matchen utan att det avgörs på straffar. Åker Chelsea ut på det är det nästan grymt, å andra sidan som Birmingham har försvarat sig.
    Wellings får en chans men svagt avslut. Deras enda anfall i förlängningens andra del. 29
    Chapman skjuter, lätt för Berger. En tilläggsminut.
STRAFFAR
Birmingham har en målvakt som har gjort en stormatch. Chelsea har en 19-årig tredjemålvakt... Hoppas vi inte kan tolka något in i det. Lindahl coachar Kitching hårt inför strafflägget. Hon ser rätt lugn ut.
    Chelsea börjar straffläggningen. Mjelde startar, en rutinerad spelare med bra fot. MÅL. Pang i mål. Bannion MÅL, fintade bort Kitching. Blundell. MÅL, fintar Berger åt andra hållet. Kitching på bollen men den är för hård. MÅL. Aluko tredje för Chelsea. Kort idiotisk ansats med rundspring och hon sätter den i stolpen. MISS. MÅL för Birmingham, säkert i andra hörnet. Nu ligger Chelsea risigt till. Bright tar fjärde. Och Berger räddar. Nu har Birmingham har två chanser att slå ut Chelsea. White sätter den enkelt när Kitching åter chansar åt andra hållet.
    Aboslut inte rättvist men sådan är fotboll. En katastrofhelg för Chelseas fotboll den här påsken. Det här skulle Chelsea avgjort under speltid så de får skylla sig själva. Dock två usla straffar med spelare som inte visste vad de ville göra.
   
   
Säsongens sämsta insats i en av de viktigaste matcherna. Det gör att nerverna verkligen kommer fram nu.
    Bara första halvlek mot Arsenal kan jämföras.
    Visst, det var hands före första målet och det skulle inte godkänts. Visst det var en kraftig styrning som lurade Begovic vid andra målet. Visst det var sena skador på Courtois och Alonso som kastade om alla planer.
    Men Conte var inte med på Mourinhos taktik, samma som mot Liverpool för tre år sedan när vi spelade bort dem från titeln och de rasade som ett korthus. Ska samma hända oss? Nerverna kommer verkligen fram nu.
    Spelarna var inte med varken med fötter, hjärta eller huvud. Har nerverna redan kommit fram hos dem?
    Hos oss fans har de nog kommit i dallring.... lite grann i alla fall.
    Kanske tur att vi nu inte har en ligamatch nästa helg.
    Det är dock en extremt viktig cupmatch mot det lag som är ligans formlag nummer ett just nu, ett lag som tycks hitta mål och flyt i allting - vilket vi kanske inte direkt gör. Costa har sin längsta mållösa period hittills. Hazard hade inget svar mot punktmarkeringen och det undgår inte några motständarmanagers framöver.
      Men ett bra resultat mot Tottenham och allt kan vända igen.
      Som vanligt det är bara att bryta ihop och komma igen. Vi får dock hoppas slippa se en sådan passiv insats fler gånger. Conte måste varit vansinnigt arg efter matchen. Vi nöjer oss med besvikelse och oro. Inte minst inför bortamötet mot Everton, (där brukar vi alltid ha svårt) som tur var har vi på papper lättare motstånd mot Southampton hemma innan dess att få tillbaka självförtroendet med.
    Förhoppningsvis och som vi ser det, troligen, kommer ett mycket revanschsuget Chelsea ut mot Tottenham på lördag. De måste spela väldigt mycket bättre för att rubba dem då Tottenham är i sin bästa form medan Chelsea svajar en del. Det är nu och där vi verkligen får se karaktären och moralen hos Contes nya Chelsea.

Före säsongen tippade vi att ligan skulle bli så jämn att vinnande lag kommer att ha kanske runt fem förluster, vilket är rätt mycket för de senaste åren. Just nu är Chelsea där och vi tror inte vi har råd med fler även om teoretiskt har vi ett försprång om en match till.

 

Rykten, notiser m m, v-16


SÖNDAG:
Nästan, men bara nästan, lika fascinerande som Matics åsknedslag till skott (och han tycker bara det är hans näst bästa mål någonsin...) var ju Kurt Zoumas reaktion på bänken igår. Här kan ni se den igen>>

Middlesbrough som ser ut att åka ut direkt ur PL lär redan förhört sig om att få låna Tammy Abraham, Izzy Brown och/eller Lewis Baker nästa säsong.

Även Everton lär vara intresserade av Tammy Abraham, kanske mest som del i en övergång för Lukaku men även möjligen på lån. Självklart ska Chelsea absolut inte sälja Abraham. Solanke som lönevägrar att skriva på ett kontrakt för att han inte får en löjligt hög lön försvinner men Abraham ska Chelsea absolut inte sälja.

Franck Kessié är fortfarande aktuell för Chelsea om vi ska tro italienska rykten. Chelsea ska ha mött hans agenter för att disktuera en övergång för den 20-årige mittfältaren från Atalanta. Annars verkar Roma vara klubben som jagar honom hårdast.

Lite credd till vår absolut bästa försvare i år (sorry Azpiliicueta) David Luiz. Äntligen får han det erkännande han faktiskt borde fått redan innan PSG-epsioden. Läs här >>

LÖRDAG:
Ryktena säger att det blir Nathan Aké som startar mot Tottenham. Han är snabbare än Cahill men inte like positionsmässigt erfaren. Han lär då få mycket av bevakningen av Eriksen på sin lott, som han tillsammans med en kanske lite defensivare Alonso kommer att sköta bra, hoppas vi. För det är där vi ser faran innan match. Tottenhams mål senast var ju nästan identiska i det att Eriksen fick utrymme för sina fina inlägg. En stor fråga är om Conte och Hazard har hittat en lösning på den man-man-markering som Mourinho visade fungerade, för vi tror nog Pochettino tog det tipset till sig även om de kanske inte dedicerar en spelare till att hela tiden bevaka bara Hazard. Många vill att Fabregas ska spela från start delvis för att eliminera det hotet och ge mer kreativitet från mitten, vilket låter vettigt.

FREDAG:
Conte sa absolut inget konkret om JT ersätter Cahill imorgon, men de engelska tidningarna har nästan alla tolkat det som att JT inte spelar. Förmodligen pga Conte sa att JTs bästa position i en trebackslinje är den centrala positionen som Luiz håller. Men om det innebär att Zouma kommer in till vänster eller om Azpi flyttar till vänster och Zouma tar den högra positionen lär vi få vänta och se till imorgon runt kl 6.

Några spelare satsar just nu stora pengar på att John Terry ska gå till Arsenal. Så mycket att oddsen har kapats anmärkningsvärt mycket senaste dagarna. Och tydligen kommer satsningarna att från ett begränsat område, Reading just utanför London! Vi kan acceptera att JT går till en PL-klubb även om vi helst ser att han inte spelar i England, men absolut inte till Arsenal, Tottenham, Manc-klubbarna eller Liverpool. Så är det bara. Vi vill inte se vår legend i någon av de klubbarna.

Det kan bli Gary Cahills tur att drabbas av det mystiska virus som spridits i Chelsea sedan innan Man United-matchen. Telegraph hävdar dock att det finns inget samband med de två sjukdomsutbrotten. Han lär ha fått läggas in för observation på sjukhus under två nätter i veckan. Det är ännu bara ett rykte men han har inte deltagit i träningarna. Däremot är både Courtois och Alonso tillbaka i träning.

Vi lär få se, men nu startar rykten om att Chelsea har ett muntligt avtal om en övergång för Alvaro Morata i sommar med Real Madrid och spelaren. Som sagt, ett rykte men att Chelsea har ett stort intresse av Morata, det vet vi.

Lite "roligt" är det väl att höra att Mourinho säger att han inte är någon läkare när det gäller Zlatans skada. Han visste ju bättre än klubbens egen läkare och domaren att Eden Hazard inte var skadad förra säsongens inledning i bråket som ledde till skadestånd och ton av negativ publicitet för Chelsea kring doktor Carneiro....

TORSDAG:
Belgiska källor anger att Chelsea erbjöd Everton 68m pund för Romelu Lukaku förra sommaren. Extrema pengar. Evertons nye delägare Fashiri sa dock nej till Lukakus irritation. Men det förklarar ju kanske varför Chelseas ledning ger intrycket av att vara betydligt mer intresserade av Lukaku än vad Conte är.

Thibaut Courtois tränade igår och lär nog vara förstaval på lördag.

Nya rykten om Alvaro Morata som lär vara extremt missnöjd med att inte ens få hoppa in i domarskandalmatchen mot Bayern München i tisdags. Han vill nu lämna Real i sommar. Inget särskilt nytt men en förstärkning av alla rykten kring honom till Chelsea.

Nya rykten om Diego Costa till Kina var att vänta. Nu talas det om att han erbjuds 650.000 pund i veckan. Vad Chelsea erbjuds i övergångssumma sägs dock inte.

Spanska, förstås, rykten om att den till Espanyol utlånade Diego Lopez (från Milan) skulle ersätta Thibauat Courtois. Som backup kan vi se honom men inte en 35-årig ersättare till en av världens bästa målvakter. Nu tror vi dock inte Courtois lämnar hur mycket spanska medier än skramlar, men vem vet i denna stundtals sjuka fotbollsvärld.

ONSDAG:
Expressen har på väldigt okända grunder lyckats få det till att Chelsea skulle vara intresserade av Leeds Pontus Jansson. Det tror vi inte ett dugg på. Snarare är det så att Expressen som vanligt inte satt sig in i något alls utan tar uppgifter om att Southampton är intresserade av Jansson som ersättare till Virgil van Dijk, en spelare som Chelsea är intresserade av, som något slags tecken på att Chelsea också skulle vara intresserade av Jansson.

TISDAG:
CSFC har ju försökt argumentera för att det kommer inte att bli så stora transfer och övergångar som medierna spekulerar i, helt enkelt för att de spelarna är inte till salu. Det har vi menat länge och vi tror att det kommer att bli så länge nu då inga stora klubbar behöver sälja, om de ens vill sälja. Vi får medhåll i den teorin av Bayern Münchens tekniske direktör Michael Reschke. Några spelare som inte spelar i storklubbar kommer kanske att kunna värvas/säljas och till löjliga summor. Närmast tippar vi då att det handlar om enorma summor för en sådan som Romelu Lukaku... Läs mer här>>
    Ni kan tänka er besvikelsen hos silly seasonfantasterna över ett sådant scenario. Stackars skvallermedier ;)

Det spekuleras nu om att John Terry redan gjort klart med en ny klubb, i Premier League, och att det ligger bakom beslutet att meddela att han lämnar redan nu. Vi hade kanske hoppats att det skulle fungera som en motivation. Andra ser det som en distraktion i slutspurten.
    Det spekuleras i att West Bromwich blir ny klubb, andra säger Bournemouth, Stoke eller West Ham. JT har tidigare sagt att han inte vill spela för en annan klubb i England, men känslan är nog allt att han ångrat sig. Vi tror dock inte han hamnar i en direkt konkurrentklubb i toppen av serien - det är åtminstone vårt hopp. Så många som tio PL-klubbar lär förhört sig om att värva honom i januari.

Klubbens lånerapport>>

MÅNDAG:
Nu när han ska sluta kommer vi att få mängder av hyllningsartiklar för en av de senaste decenniernas absolut största engelska fotbollsspelare. Omstridd, älskad av massor, hatad av andra som det alltid blir men ingen kan förneka att John Terry är en av sin generations största fotbollsspelare, även om vi stiger utanför Englands snäva gränser.
The Guardian skriver: >>
Daily Mail skriver;>>
Sky Sport skriver:>>
BBC skriver:>>
The Telegraph skriver:>>
The Mirror skriver;>>
The Sun skriver:>>

Sedan finns det andra som också skriver om det...för det är en stor nyhet, även om den inte är överraskande. Varken att JT lämnar eller att han tänker fortsätta spela.
    Det är dock utan tvekan ett slut på en era som varit den mest framgångsrika i Chelseas historia och nu hoppas vi laget tar sig samman och fixar att han får sluta med en ligaseger (och gärna FA Cupen).

Idag har också Gianfranco Zola lämnat Birmingham som manager.

Thibaut Courtois förväntas skaka av sin fotskada som han skaffade sig på en reklaminspelning (får de verkligen göra sådana under säsongen!) till semin mot Tottenham. Marcos Alonso som var sjuk kommer nog också tillbaka i tid.

Brighton har redan nu säkrat spel i Premier League nästa säsong. Grattis till Chris Houghton och laget och självklart till vårt lån Fikayo Tomori som gjort succé där efter januari då han kom.

Youri Tielemans hade en bra match för Anderlecht häromdagen. Vilket självklart i mediesammanhang gör honom aktuell för motståndarna och/eller Chelsea.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC