csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 32 sp 24 v 3 o 5 f 65 - 27 mål 75 p
 
16 april 2017

CSFCs spelarbetyg

Manchester United    Man United   vs   CHELSEA     Chelsea 
                2                         -                            0          (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Manchester Uniteds start-XI

De Gea, Valencia, Bailly, Rojo, Darmian, Fellaini, Herrera, Young, Pogba, Lingard, Rashford 

avb: Romero, Blind, Fosu-Mensah, Shaw, Carrick, Mkhitaryan, Ibrahimovic

 

 

CHELSEAS INSATS

5+

En rent svag insats där Chelsea inte hade svar på Mourinhos taktik. Trots att det var samma som han spelade med Chelsea mot Liverpool för tre år sedan.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Asmir Begovic Kanske kunde han gjort lite mer vid målet men...vi kan absolut inte skylla det på honom. Kunde inte göra något på Zoumas styrning. 6+
Kurt Zouma Gjorde en bra insats trots det sena inhoppet. Men stod för en avgörande riktningsförändring vid andra målet. 6+
David Luiz Spelade bra men kändes lite hämmad av sin knäskada i löpdueller. 6+
Gary Cahill* Stabilt och en av de bättre där bak. 6+
Victor Moses Hade problem med Rashford och kunde inte bidra så mycket framåt. 6
N'Golo Kanté Det tog lite tid men sedan var han helt klart första halvleks bäste Chelseaspelare. Och andras. 7+
Nemanja Matic Fick till en del bra brytningar mot slutet av första men hade problem med Uniteds aggressivitet. 6
César Azpilicueta Fick byta kant och då blev det lite bättre koll på Lingard. 6+
Pedro Märktes knappt alls och hade inget han kunde utnyttja sina styrkor med. Klart bättre med i andra halvlek men skärpan saknades tyvärr i avgörandena. 6+
Eden Hazard Punktades bort i första halvlek och hittade inget svar på det. Lite mer med i matchen mot slutet men inte så det spelade roll. Säsongens sämsta insats? 6-
Diego Costa* Mycket irriterad och drog på sig ett hopsamlingskort, men så höll Rojo också på mycket fulheter mot honom. Costa ger dock själv också. 6
---    
Cesc Fabregas* In för Moses. 54 Bidrog med bättre precision på fasta. Men passningsspelet det fina såg vi för lite av. 6
Willian In för Matic. 66 Blev inte den injektion som behövdes. 6
Ruben Loftus-Cheek In för Zouma. 83. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Eduardo, Terry, Loftus-Cheek, Fabregas, Willian, Batshuayi


* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Efter en skadefri säsong drabbades han mycket sent av två skador inför matchen. Förlorade taktikkampen första halvtimmen då United helt klart inte spelade som Chelsea hade räknat med. Kanske var det för ändringarna som han tvingades till efter Alonsos uppvärmningsskada. Vaggades han och Chelsea in i något av Mourinhos uppställning? Försökte förändra och få igång lagetmed byten och positionsskiften, men lyckades inte.

6-

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
N'Golo Kanté

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar o dy.

En sen skada på Thibaut Courtois var verkligen inte en nyhet vi behövde inför dagens match. Nu är Asmir Begovic kanske den bäste back-upmålvakten i ligan så det är ju ingen jätteförsvagning men ett rubbande av cirklar vi har kommit att lita på.
Oerhört överraskande är dock att Mourinho väljer att bänka Ibrahimovic idag. Spara honom är kanske avsikten. Frågan är om Man United är ett bätte Lag utan honom, ungefär som svenska landslaget. De är dock ett lag som gör klart färre mål utan honom då han står för 37% av Uniteds målproduktion.
Med sina tre bästa spelare, Z, Miktharyan och Carrick, och Mata skadad visar Mourinho helt klart att prio ett är inte den här matchen från start utan returen mot Anderlecht på torsdag. Hoppas Chelsea verkligen utnyttjar det. Därtill en fembackslinje...

En oro som inte försvunnit när vi sett den konstiga laguppställningen är att det kan bli en stökig, ruffig match och domare Madley måste ta klar kontroll av den från start.
    Och så fick Chelsea en skada till på uppvärmningen. Marcos Alonso skadade sig och Kurt Zouma in. Azpi tar rollen som wingback. Han har ju onekligen prövat den med bra resultat på högersidan, nu får det bli på vänstra kanten. Chelsea förlorar dock lite snabbhet i försvaret där vilket kanske ger Rashford större möjligheter. Fast Zouma är riktigt rask så det är kanske onödig oro.

Det regnar förstås i Manchester, och att mattan är riktigt blöt märktes direkt när Luiz halkar vid sin första bollkontakt.
    Herrera som visades ut för att sparkat ned Hazard senast, ska tydligen punkta vår talisman. En annan tydlig sak redan från start är att United spelar långa bollar på Bengt, ursäkta Rashford.
    Luiz slarvar och bollen kommer fram till Rashford som skjuter illa när Zouma pressar snabbt på honom. 6
    Chelsea pressar hårt och United har spelat väldigt mycket bakåt till sin målvakt. Men så kommer ännu en långboll till Rashford när Chelseaspelarna förväntar sig en handsavblåsning. Rashford kommer loss från Luiz och sätter bollen bakom Begovic som kommer ut något sent i svårt läge. 7 Där försvann chansen till en nolla igen och Mourinhos taktik fungerade. Dålig koncentration hos Chelsea särskilt som de även nyligen släppte till mål efter en hands som domaren släppte. Den var dock än tydligare.
    Inte en bra start men gott om tid att vända matchen, men just nu är initiativet Uniteds.
    Helt klart är att Madley tänker tillåta en hel del i den här matchen, vilket inte gynnar våra spelare.
    Costa och Bailly i duell och Bailly lägger sig. Alla är irriterade och Rojo försöker reta upp Costa ännu mer. 13 Reprisen visar att Bailly träffar stolpen lätt efter en normal knuff.
    Bailly och Costa i duell igen och Costa går omkull. De slår ihop lite innan. Frispark rätt långt ut vid kanten. 15
    Chelsea ser ärligt talat lite skärrade ut, de hade inte räknat med den här starten eller intensiteten hos United, som ökat efert målet.
    Bra chans för Rashford och United igen. Det slarvas på tok för mycket i uppspelen. 16
    Chelsea är för långsamma i passningsspelet och får därför inte till spelet då de röda är på dem för snabbt.
    Bra boll från Luiz till Pedro men han orsakar en frispark istället. 18
    Chelseas mittfält är överspelade då United spelar över det och Kanté och Matic har inte kommit in i matchen än. Kanté orsakar också en frispark i hyfsat läge. 21. Zouma undan och Costas kontring stoppas.
    Rashford skjuter och Begovic räddar precis framför Lingard. 23 Viktig räddning.
    Moses spelar nu på vänstersidan, Azpi till höger - osäkert varför Conte gjort det draget. Kanske för han vill ha en bättre försvarare mot Lingard...
    Chelsea har problem och just nu leder Mourinho taktikmatchen klart.
    Costa inåt men hittar inget läge och United bryter. 28
    Chelsea måste få stopp på Rashford som haft väldigt mycket boll och orsakat oreda.
    Äntligen verkar Madley inse att han är på väg att tappa matchen och det är mycket diskussioner med spelarna för att lugna ned det.
    Costa är väldigt irriterad och får en rätt billig varning när han kommer in med foten mot Pogbas. 33 Hopsamlingskort kan vi väl kalla det.
    Kanté har börjat komma in i matchen men fortfarande är det United som är särklass mest aggressiva och pressar intensivt.
    Chelsea måste spela mer på Hazard och få Herrera kortad. Han drar på sig en frispark i bra inläggsläge. Men slipper kort. 35
    Costa och Rojo i duell igen. Båda går ned. Reprisen visar att Rojo slår Costa i ansiktet efteråt. 37 Nu måste Madley skärpa sig. Han tänker absolut inte skydda spelarna i den här matchen, det är klart. Hazard görs ned gång på gång utan åtgärder.
    Chelsea har kommit in lite mer i matchen nu men ännu inte skapat en målchans. Det här har verkligen inte utspelat sig som vi trodde när vi såg lagupställningarna först.
    Moses tappar balansen i duell mot Rashford och Cahill nickar lite farligt till hörna. Höll på att ställa Begovic. 42
    Vad har Chelsea för dobbar? Nu halkar Azpi i bra inläggsläge. 43
    Bra anfall av Kanté, men Pedro får inte riktig koll på bollen. Slutar med ett långt avslut av Costa. 45 Det är dock en bra bit utanför.
    Bra läge för United men Young skjuter väldigt illa och väldigt högt. 45+2

Chelsea har haft stora problem, för stora problem i första halvlek och måste hitta ett svar på framförallt två saker. Uniteds aggressivitet som Madley tillåter väldigt långt och Rashfords rörlighet. Chelsea måste också få loss Hazard från punktmarkeringen. Att det bara är ett målsunderläge ska vi kanske vara glada för.

ANDRA  
Vi vill se Willian komma in snarast. Gärna Fabregas också.
    United startar andra som de spelade första. Chelsea verkar dock vara med lite mer på det. Cahill högt uppe med foten och Fellaini springer in i det och Madley ger Cahill kort... 48
    Och så är Chelsea inte med på att bollen inte går ut, Herrera får läge och bollen går via ett Chelseaben över Begovic. Han har inte en chans när bollen tar på Zouma. 49 Rena rama turen då målet egentligen var täckt, men bollen ändrade riktning så mycket att det nästan får räknas som självmål. Reprisen visar helt klart att Begovic hade tagit bollen om den inte ändrat riktning så mycket.
    Chelsea har kommit helt fel i den här matchen. Då hjälper det inte att de har problem med intensiteten och taktiken. Passningsspelet därefter också.
    Fabregas på väg in. Moses ut. 54
    Lång boll till Costa men han kan inte få kontroll på bollen. 58
    Lång boll till Pedro som försöker kasta sig fram och skjuta men inte lyckas. 60
    Mourinho sätter in Carrick för att stänga ned nu. 60
    Rashford kommer loss och skjuter i gaveln. 61
    Azpilicueta är tillbaka på vänsterkanten som wingback.
    Uniteds aggressivitet är fortfarande klart större än Chelseas även om matchen öppnat upp en del, framförallt har ytorna blivit större. Men Chelsea passar och spelar bollen för långsamt så det kommer nästan alltid en röd fot mellan.
    Vi behöver lite grann av en mirakelvändning men den kom inte på den hörnan. 65 Trots att Pedro tog sig fram till bra skottläge och ordnade en ny hörna.
    Kaos men det är ändå United som får bort bollen. Chelsea varken spelar bra eller har flyt.
    Willian in för Matic. 66 Kanske kan det ge yta åt Hazard.
    Rashford foular Luiz utan ingripande men vinner boll flera gånger och skjuter, men bra räddning av Begovic. Men vad sysslar Madley med, han dömer inte matchen i allafall. 69
    Lite bättre spel av Chelsea men Pedros inlägg för nära de Gea. 71
    Så får Herrera till slut sitt gula kort efter att fällt Hazard ännu en gång bakifrån. 73 Nu kanske Hazard kan komma in i matchen. för han har inte haft svår på punktningen hittills.
    Rojo kortas också till slut efter rivit ned Costa. 75 United visar tecken på att tröttas men de har ju två mål upp och ännu har Chelsea inte visat några större hot mot mål.
    Hörna. 77
    Ibrahimovic in. 82 Rashford av.
    RLC in för Zouma. 83
    Costa offside och det går knappt ens längre hoppas på något mirakel.
    Fabregas varnas för fötterna mot Carrick. 90 Fyra minuter tillägg.
   
Chelsea underpresterade och hade inga svar på hur Mourinho satte upp matchen. Saknade intensitet och koncentration många gånger. Skapade ingenting. Ett bottennapp och nu är titelrejset verkligen igång och vi möter utmanarna härnäst, dock i cupen. Då måste Chelsea spela oerhört mycket bättre. Nu har vi bjudit in Tottenham och vi har en svår bortamatch mot Everton. Som tur var har också de en del tuffare möten framöver nu.
   

 

DOMARTEAMETS INSATS - Robert Madley

BETYG

Tillät en hands innan Uniteds mål. Andra matchen i rad det sker. Tillät väldigt mycket trots att han är den som kortar mest av domarna. Bidrog absolut till den dåliga stämningen på plan. Saknade spelförståelse om man kan säga så om en domare. Missade massor med incidenter och särskilt åt ett håll.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook