csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 30 sp 23 v 3 o 4 f 62 - 24 mål 72 p
 
5 april 2017

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA     Chelsea    vs   Manchester City    Man City    
         2                         -                            1          (2-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Manchester Citys start-XI

Caballero, Clichy, Stones, Kompany, Fernandinho, Delph, Sané, Silva, De Bruyne, Navas, Agüero

avb: Bravo, Zabaleta, Kolarov, Fernando, Toure, Sterling, Nolito


CHELSEAS INSATS

 

 7+

 

Mycket bra intensitet och koncentration (utom hos Courtois under några minuter). Hade problem på mitten med Silva i första, men rättade till det i andra och kontrollerade då rätt lätt matchen trots bollinnehav till City.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Hans 100:e start för Chelsea. Och firade det med en jättetavla som skänkte City kvitteringen. Den nervösaste insats vi sett av honom. 6-
Kurt Zouma Några fina brytningar. Offrades för att stärka mitten. 6+
David Luiz Jätten i försvaret. Allt vi behöver säga. 7+
Gary Cahill Märktes intte mycket, vilket brukar vara bra för en back. Avgörande insats mot Stones på övertid. 7-
César Azpilicueta Klarar wingbackrollen också, men vem trodde annat?! Gick ned och gjorde ett lika bra jobb i sin vanliga roll i andra. 7
N'Golo Kanté* Hittade in i matchen i mitten av första, men försvann sedan lite. Ändå så viktig hela tiden. 7-
Cesc Fabregas Några underbara pass, annars mest defensivt sysselsatt. Stod för uppspelet till straffen och det var ett sådant pass. Läste spelet utmärkt. 7
Marcos Alonso Hade en defensivare roll, men kunde nog varit lite mer aktiv framåt vid tillfällen och hjälpt Hazard. 6+
Pedro Fin aktion innan han gjordes ned vilket ledde till straffen. 6+
Eden Hazard Ett sådant utropstecken idag igen. Två mål och lekstuga när han hade bollen. Världsklass. Även om det var en av hans absolut sämsta straffar. Lite mer anonym i andra, men ändå... gjorde verkligen sitt defensiva jobb i andra, vilket han ska ha all heder för. 8+
Diego Costa Är inte vän med bollen just nu. Formen är inte där för ögonblicket. Hamnar fel, är inte i balans. 6
---    
Nemanja Matic In för Matic. 46 Gjorde det han skulle och gjorde det mycket bra. 7-
Willian In för Fabregas. 81 För kort tid för betyg. -
Ruben Loftus-Cheek In för Hazard. 90. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Aké, Terry, Matic, Loftus-Cheek, Willian, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Det mesta var rätt och Azpi var rätt val vilket gav Pedro rätt roll. Hade dock inte helt koll på Silva på mitten i första. Agerade redan i halvtid för att rätta till det som inte fungerade. Neutraliserade Silva väldigt bra i andra.

7+


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar o dy.

Kvällens match känns väldigt viktig, rent av avgörande. Tid för nerver...
Citys laguppställning är svår att få grepp om. Det verkar dock som om Guardiola igen spelar utan en riktig högerback vilket Hazard måste gilla. Delph har kommit in i laget från Arsenalmatchen i helgen. Kompany tillbaka från en av sina alla skador, är väl knappast riktigt matchfit men han är ju en ledare. Dock, de spelar i orange glasspinnar... En skrämmande utstyrsel som oroar då vi ska ha samma sponsor nästa säsong.

Chelsea är inte mycket lättare att olika från laguppställningen då Kurt Zouma startar. Vilket kan innebära en fyrbackslinje, eller att Zouma spelar höger wingback... eller gör Azpi det... Vi får vänta och se. Lite oväntat startar Fabregas, som var vår MoTM senast före Matic då vi kanske hade förväntat oss ett något defensivare viktat mittfält. Spännande blir det.

City är laget som startar piggast, som de ofta gjort på sistone. Men Chelseas första chans är lite vassare. 4
    Pedro verkar fått rollen att pressa Cabellero då vi vet att City alltid vill att målvakten ska spela ut bollen.
    Ett snabbt anfall av Chelsea, men Costas avslut är inget vidare. 6
    Det är riktigt högljutt på Stamford Bridge eller så har tv-bolaget ställt mikrofonerna annorlunda idag. Ännu en snabb kontring av Chelsea men sista passet i ryggen på Fernandinho. Mindre bra. 8 Matchen har inte riktigt fått någon karaktär men att City lär ha bollinnehavet, tja det visste vi nog innan avspark.
    Wow. Hazard drar igång ett anfall, spelar till Azpi som spelar Pedro och får tillbaka den. Azpi mycket intelligent lägger upp för Hazard som skjuter och Caballero kan inte hålla bollen ute. Dåligt målvaktsingripande då bollen tar på hans knä och går in. 11 (Nästan så det kvitterar Hennesseys ovetande knäräddning på Costas skott i lördags). Till hans försvar måste vi säga att bollen nog touchade Kompany på vägen fram.
    Bra anfall men sista bollen når inte fram. Istället blixtrande kontring av Sané men Luiz och Zouma reder ut det väldigt skickligt. 13
    Ett ögonblickscitat från Guardian:" Eden Hazard has now scored six goals against teams in the top seven this season. He’s definitely gone up a level under Antonio Conte. Funny what can happen when your manager’s not constantly belittling you." Undrar om en viss annan manager fattar piken?!
    Fernandinho skjuter, hårt men rakt på och Courtois har inga problem. 19
    Kanté har nu kommit in i matchen och just nu verkar han röra minst varannan boll.
    En brytning som nästan når fram till Costa, tror vi det var. Men bollen går lite snett och City har bollinnehav igen. 20 Chelsea spelar föredömligt försvarsspel just nu, vaket, aktivt, genomtänkt.
    Men så missar Luiz en brytning lite för högt upp och Aguero kan gå fram, avslutet dock lätt för Courtois. 21
    Silva missar ett pass och Chelsea kontrar, Hazard vrider och vänder bort sina försvarare och passas Fabregas som bredsidar, bollen tar på ett ben och hamnar i överkanten av ribban istället. 22 Oj vad nära.
    Delph skulle varnats när han kastar sig fram, men Dean ger inte ens frispark. 24 Sedan spelar Aguero teater för att få en frispark högt upp.
    Courtois gör en jättetavla och det blir kvitterad. Han slår bollen rakt på en Cityspelare, Silva, sedan gör han en bra räddning, men returen rakt till Aguero. Oj Courtois. 26 VILKEN TAVLA, vad tänkte han där?
    Sané får en bra boll av Silva som Chelsea måste få kontroll på, Courtois ut och räddar men Sané snubblar och kan inte nå bollen sedan. 28 Courtois övertygade inte där heller, nervig efter sin miss antagligen. Chelsea har tappat greppet just nu.
    Costa drar på sig en otroligt onödig frispark genom att dra ned Delph vilket Dean ser när Hazard har kontringsläge. 29 Ännu en tavla, Chelsea är lite nervösa nu.
    Åter, Chelsea måste få koll på Silva för han ligger bakom allt. Hörna. 31
    Hörnan ledde nästan till en blixtkontring, men lite för lång boll för Hazard.
    Costa i kamp mot Stones med en hög jobbig boll. Stones får bort den. 34
    Pedro in i boxen, Fernandinho sen in och fäller honom. Straff. 34 Solklar.
    Hazard utan ansats, idiotiskt och Cabellero hinner ned, men Hazard hinner först på returen och sätter den. Slarvig straff, hatar när de inte tar ordenentlig ansats men det slutade ju bra. Bra av målvakten att hinna ned men bollen får ju ingen fart när spelarna inte tar ansats.
    Silva hittar Aguero som skjuter, men utanför. För tredje gången. Chelsea måste stoppa Silva. 36
    Farligt, stenhårt inlägg men det hade gått förbi. Courtois boxar det till hörna. 38
    Inspel av de Bruyne men Luiz före Sané. 39
    Chelseas problem ligger på mitten och vi blir inte förvånade om Matic kommer in tidigt i andra. Men framförallt måste de få tag i Silva för han står bakom så gott som allt hos City som blir farligt.
    Däremot bör ZTV skärpa sig för tv-bilden är usel med lagg som gör att alla spelare har skuggbild. Värdelöst.

ANDRA
Vi vet vad Chelsea måste göra, det vet säkert Conte också. Stoppa Silva. Och så inga fler tavlor tack. Gör det och det här ser väldigt bra ut. Vi förväntar oss att se Matic tidigt som byte.
    Väldigt tidigt blev det. Matic in i halvtid. Zouma ut, vilket nog var mer oväntat. Modigt byte. Azpi ned som back igen. Pedro får ta wing-backrollen.
    Oj vad det började nervöst, Kompany nickar och Courtois avvaktande. Han är helt klart nervig idag. 47 Bollen i överliggaren, Chelsea får bort den. 46
    Var det verkligen inte offside. Fernandinho helt ren och lägger årets högsta volley. Reprisen visade att det var offside. Men ingen flagga. 51
    Clichy gör ned Pedro och kortas för besväret. 52
    För låg frispark av Fab. In från höger. 52
    Kanté skjuter på en Chelseaspelare, ut.
    Andra felaktiga inkastet. Det är ju elementärt kära Chelsea.
    Enbra period för City där Chelsea får försvara sig och har väldigt lite spel just nu. 57. Lite väl tidigt att försvara matchen.
    Bara dryga tio in i andra, men helt klart är Silva mer inskränkt nu.
    Skäms, en City spelare ligger och spelar teater och låtsas blivit träffad i ansiktet när det var armen. Dock bra läge för City. 60
    Variant på fötterna på Sané men denne får inte kontroll på den. Hörna. Luiz till inkast.
    Bra hörna och Stones nickar rakt i magen på Courtois. Där hade de en jättechans. 65 Matic störde honom bra.
    Lite oroande är det hur mycket City får ha boll nu. Ny hörna. 66 Luiz bort. Inlägg mot Courtois som klarar kampne mot Kompany.
    Pedro bra aktion, skruvat skott men lite för lätt ändå för målvakten. 67
    Chelsea måste få till lite mer bollinnehav, för så här mycket kan man inte ge motståndarna. Bra brytning av Cahill mot Agüero. 70
    Costa görs ned fem meter utanför boxen. Bra läge från vänster. 71
    Bra läge för Luiz. Men i muren. Bra träff men för låg.
    Tyvärr kvitterade Spuds i slutminuten. Men ändå, två tappade poäng för dem. Vilket är viktigt. Inte minst om Chelsea kan hålla ut sista kvarten.
    Bra läge för Chelsea, Hazard dock över ribban. Så synd. 76
    Costa görs ned av Delph som går kort. 76 Långt ut dock.
    Och så får Spuds ett vinstmål två minuter in på övertiden. Typiskt. Nu gäller det för Chelsea att hålla undan.
    de Bruyne, som inte varit bra, ut för Sterling. 79
    Långskott till hörna för City. 80 Agüreo i dålig vinkel utanför.
    Willian in för Fabregas. Han har varit riktigt bra. 81
    Kompany gör ned Hazard. Kortad. 83 Ute vid linjen.
    Chelsea spelar för kontroll just nu, inga chansningar. Vilket nog är rätt även om vi vill se fler mål. 84
    City har haft boll, som väntat men åstadkommit väldigt lite i andra halvlek. Vilken taktisk triumf för Conte om det här står sig några minuter till.
    Tre minuter tillägg.
    Bra boll från Nolito till Agüero. Courtois ut och gör rätt. Hörnan till Stones som får ett väldigt bra läge och lägger den klart över. Det är aldrig säkert. ;). 90+2 Ett av deras bästa men Cahill fixade det.
    Kanté tog ett taktiskt gult kort. 90+3
    Cigty allt framåt men uselt pass till inspark. Tiden ute. Men ingen avblåsning.

Tyvärr lyckade spuds vända på övertid annars hade det varit klart. Men vilken viktig seger och absolut inte orättvis även om City hade boll. Chelsea är fantastiska.
   

 

DOMARTEAMETS INSATS - Mike Dean

BETYG

Sin vana trogen tillät han rätt hårt spel utan att markera inledningsvis. Men det gör ju att matcherna flyter. Inget snack vid straffen och det var ju helt rätt. Linjedomaren gjorde dock en stor offsidemiss i början av andra.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook