csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 29 sp 22 v 3 o 4 f 60 - 23 mål 69 p
 
18 mars 2017

CSFCs spelarbetyg

Stoke  Stoke        vs       CHELSEA      Chelsea
          1                         -               2           (0-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Stokes start-XI

Grant, Bardsley, Shawcross, M. Indi, Pieters, Ramadan, Cameron, Allen, Arnautovic, Walters, Berahino.

avb: Given, Muniesa, Whelan, Afellay, Adam, Diouf, Crouch


CHELSEAS INSATS

 

 6+

 

Stoke satsade på att störa och provocera, inte minst fysiskt och det lyckades de rätt bra med. I andra dominerade Chelsea men hade svårt med chanser. Men för att besegra Chelsea behövs det väldigt mycket idag, inte bara att Chelsea har en lite off-dag.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Kunde inte göra något på straffen, annars behövde han knappt ens röra boll i första halvlek. Hade egentligen inget att göra annars. 6+
César Azpilicueta En ganska anonym insats av Azpi idag. Lite bättre i andra. 6+
David Luiz Gjorde flera avgörande brytningar och hade nog mer boll än han brukar ha defensivt. Styrde väldigt tydligt spelet bakifrån idag. Fick en ordentlig smäll på axeln. Jätten i försvaret idag. 8-
Gary Cahill Orsakde en straff som säkert inte borde varit det men det är så klumpigt att lägga händerna på Walters där. Ändå Matchhjälte så... vad ska man säga ;) 7-
Victor Moses Fick inte riktigt till inläggen tyvärr. Lite väl många felpass, var han besvärad av sin vadskada? 6+
N'Golo Kanté Inte samma dominans på mitten som i de senaste matcherna. Underbar lobb till Alonsos stora chans. Stod mer att känna igen i andra med en underbar framspelning till Alonso igen. Hans långpassningsspel har förbättrats avsevärt ju längre säsongen har gått. Verkade ta ett steg upp offensivt i andra och kom in betydligt mer och fick tag i mitten igen. 7+
Nemanja Matic Vi förväntade oss nog att han skulle ha större inverkan på mittfältet idag. Hans fysik hade behövts för att stå emot Stokes men det visade han för lite av. Något bättre i andra med mer rent defensiva uppgifter. 6+
Marcos Alonso Nära mål i första men skottet rakt på målvakten. Hade vissa problem med Arnautovic defensivt. Satte en härlig frispark i ribban. Mycket bra andra halvlek. 7+
Willian Så smart slagen frispark. Skickligt placerad. Bra match. 7
Pedro Märktes inte alls innan han brände målchansen precis före paus. Var han påverkad av händelserna på uppvärmningen då han råkade skjuta en kvinna i ansiktet? Försökte med fick inte till det. Andra delen av andra halvlek var riktigt bra, och nära mål men... 6+
Diego Costa* Fick ta även för honom ovanligt mycket stryk på plan vilket ledde till att han snackade till sig kort vilket är dumt. Å andra sidan, som han ensam höll hela deras försvar upptaget och så många gånger som han sparkades ned. En stolpträff på övertid. 7+
---    
Cesc Fabregas In för Moses. 70. Fick mindre påverkan på spelet än vi hoppades. 6+
Ruben Loftus-Cheek In för Matic. 82. För kort tid för betyg. -
Kurt Zouma In för Willian. 88. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Zouma, Aké, Chalobah, Loftus-Cheek, Fabregas, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Matchade laget hårt och fick utdelning för det även om det var startspelare som fixade segern.

7-


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
David Luiz

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Tyvärr stämde ryktena. Eden Hazard är skadad. Det sägs vara en skada i någon muskel på en sen träning men kan tydligen ev härledas till hur United sparkade ned honom senast. I vilket fall spelar han inte idag. Ersätts av Willian. Chelsea ska förhoppningsvis ändå klara Stoke och ha en bra ledning innan konkurrenterna spelar imorgon. Conte går med Matic istället för Fabregas på mitten, en något mer defensiv uppställning mot fysiska Stoke.

Stoke får omgående en strålande möjlighet men då kliver Arnautovic helt i onödan fram en halvmeter och blir offside innan han får en passning som gör honom helt fri. 1
    Chelsea har svårt att få tag i bollen. Å andra sidan har det gått tre minuter! Och vi har sett liknande starter på matcherna många gånger den här säsongen.
    Snygg volleybrytning av Luiz på ett bra pass som annars hade friställt en randig. 5
    För den modeintresserade kan vi upplysa om att Willian släppt ut flätorna och återtagit en snyggare frisyr, sin vanliga.
    Chelsea har ärligt talat inte spelat bra alls första tio. Slarvigt passningsspel och de har låtit Stoke ta bollen från dem för lätt även om domare Taylor också visat att han tänker tillåta rätt hårt spel. Kanske tur att Hazard inte är på plan. Stokepubliken buar åt Costa hela tiden. Det lär nog tända honom. Reprisen visar att Martins-Indi närmast avsiktligt springer ned Costa i boxen. Det borde domaren ha sett för det var oschysst oavsett vad publiken försöker få det till. Nästan dags att sätta en peng på att Costa gör mål idag.
    Arnautovic gör ned Alonso. Taylor avvaktar men blåser sedan. 13 Frispark lite utanför boxen från vänster. Willian. Han ställer upp för inlägg. Och Grant lämnar första stolpen och Willian sätter den precis vid stolpen runt tvåmannamuren. Så smart gjort. 13
    Chelsea har bara gjort två frisparksmål i år. Båda genom att lura skjortan av motståndarna och deras målvakt. Denna och glöm inte Luiz's mot Liverpool! Fotboll spelas inte bara med fötterna utan minst lika mycket med hjärnan.
    Spelet heter inte Sparka ned Hazard som senast, det är Sparka på Costa och försök reta upp honom. 16
    Martins-Indi håller i Costa och drar ned honom. Costa blir väldigt uppretad och snackar till sig ett kort. Där gjorde Taylor helt fel som vi ser det. Men Costa ska inte snacka till sig kort, men det är ju så han fått sina kort i år. Detta var fjärde eller femte för snack.
    Willian lägger en lång boll, tyvärr metern för lång mot Costa. Bra tänkt men fungerande inte helt. 20
    Det är irriterad stämning på plan.
    Costa tar sig förbi två backar, spelar loss Willian som kommer ur vinkel. Han klackar bak till Moses vars skott tar på första backen till hörna. 21. Vackert spel, mycket bra av Costa. Kort hörna. Slutar med skott från Kanté som tar i blocket.
    Costa gör en väldigt fin räd men hamnar mitt bland fyra spelare och tappar till slut boll utan att hitta spelalternativ. 25
    Luiz och en Stokespelare, Walters, nickar ihop. Luiz fick mest ont och bli liggande, verkar slagit i axeln också när han stöp i marken. 26. JT saknas på bänken, men Zouma är där. Luiz vill fortsätta men har helt klart ont i axeln.
    Barsley fäller Matic vid kortlinjen. För dålig vinkel för skott på mål men... 29. Willian lär nog göra inlägg. Låg ut till Pedro som inte kan skjuta. Fantastiskt spel fram till en fri Alonso men skottet rakt på Grant i målet tyvärr. Det brode blivit mål. Såg nog lite intränat ut även om Pedro inte fick skottläget de sökte.
    Costa har sökt sig djupt ned i plan och har mycket boll, det lämnar dock lite lucka där framme också. 30 Men det innebär också mindre risk för bråk just nu så kanske är det Contes order.
    Bra inspel av Arnautovic men Kanté bryter till hörna. 33
    Lång hörna som nickas in och Martins Indi kommer flygande och nickar i mål. Målet blir dock inte godkänt. 33 Det var första intrycket och reprisen visar att Berahino fäller en försvarare och står ivägen för Courtois, så det var nog inte offside som negerade målet utan Berahino. Klumpigt gjort av denne men uppenbart när man såg reprisen.
    Bra inlägg som Costa bara får hårstråna på, Chelsea behåller boll. Vilda visserlkonserternu. Walters görs ned av Luiz på mitten. 35. Det är helt klart irreterat på plan och läktare nu.
    Så kompenserar Taylor när Cahill oerhört lätt lägger händerna på Walters som dyker som en svan. Filmning så det räcker men domaren dömer. Walters i mål. Vilken domarinsats, och det är inte menat som beröm. 38 Cahill borde dock verkligen låtit bli att göra sin handpåläggning oavsett hur lätt den är var, så...
    Costa görs ned igen och det är uppenbart att Stoke nu försöker få honom utvisad. 39
    Costa görs ned ännu en gång och får en spark i knävecket av Bardsley. Gult kort för den stämplingen. Costa har ordentligt ont. Minst orange på det kortet. 40 Costa kommer upp efter isblåsa och spray.
    Pedro tar ned en boll, får inte till första läget men skjuter med andra foten tyvärr med för mycket kraft och över. 42. Hade han lugnat sig där hade han satt den.
    Resultatet speglar verkligen inte matchen då det var första chansen på mål förutom den bortdömda nicken som Stoke fick straff på. Domaren har helt tappat matchen då och gör misstag efter misstag. Bara linjedomaren har gjort rätt den här matchen.
    Costa måste dock lugna ned sig även om vi förstår varför han är förbannad med tanke på hur Taylor tillåter Stokespelare bete sig mot honom. Det är också synbart avsiktligt att de gör allt de kan för att få Costa antingen nedsparkad eller utvisad. Trist att se. Pedro borde satt tvåan men kunde inte hålla kylan. Nog tur att Hazard inte spelar för Stoke med den här domaren hade sparkat honom sönder och samman.

ANDRA
Domare Taylor måste skärpa sig och få tag i matchen igen för han har inte koll på mycket. Ännu en usel domarinsats i England. Och låter domaren det här fortgå som i första blir det flera röda kort i den här matchen.
    Ramadan ned mot linjen och pass inåt som Luiz läser och skickligt bryter. 46
    Costa offside, mycket sen flagga. Och det var fel visar reprisen. Typiskt. 47
    En rensning vid linjen studsar Pedros väg som nästan får fri väg mot mål. Cameron lyckas hinna emellan och slå bollen till hörna. 48 Nickas bort av Pieters.
    Kanté perfekt lång cross till Alonso som skjuter eller passar han... bryts dock till hörna. 51
    Ska vi döma från första tio har nog domarna sagt till om det fysiska spelet i halvtid för det är lugnare och mindre irriterat på plan (just) nu.
    Fin boll till Willian men försvararen fick en tå mellan. 58
    Pedro till Costa som går ned lite väl lätt kanske mot Shawcross just utanför. Det var en knuff men fallet såg lättare ut än till och med Walters. 59
    Kanté får fram en fot och det är nästan bollen når Costa. 60
    Berahino som bara förhindrat ett eget mål byts ut mot Diouf. 61
    Luiz drar en boll från nästan 45m och Grant har problem med den. Synd att ingen var riktigt med på returen. 62
    Lång boll mot Costa men målvakten kommer upp i rygg och tar den. Lite för lätt genomskådligt. 64. 71% bollinnehav i andra för Chelsea.
    Pedro görs ned när han är på väg igenom. Kunde varit frilägesutvisning. Blir bara gult. 65 Bra frisparksläge. Hoppas på lite Willianmagi igen. Alonso, Wililan, Luiz vid boll. Kanske Alonso... Det blev Alonso som sätter den i ribban. Så nära.
    Stoke får bra chanser och skapar tryck för första gången, men Luiz och Kanté reder ut det. Stoke har dock tur och får behålla bollen ett tag. 67
    Bra skott från Matic men rakt på Grant. 68
    Hörna som Grant tappar men får frispark.
    Oväntat byte. Inte att Fabregas kommer in men att Moses går ut. Chelsea går över till fyrbackslinje. 70
    Hörna för Stoke. 72 Usel hörna till inkast.
    Chelsea ser lite grann oorganiserade just nu så kanske tur hörnan var så dålig. Bytet till fyrbackslinje är inte helt utan omställning.
    Willian bak till Fab men en fot emellan i sista sekunden. Så synd. 74
    Fin boll till Pedro som inte lyckas få den med sig då den ändå kom lite bakom honom. 75
    Pedro skjuter och Grant får en hand på den. Willian passade. Väldigt bra räddning. 76
    Dubbelhörna. Andra utåt till Pedro vars skott inte är så bra och blockeras. 76
    Inlägg men Costas nick inget vidare, i båge över, trots att han slapp bevakningen men han fick slänga sig för mycket framåt och bollen tog för högt upp på huvudet. 77
    Ska Chelsea tappa poäng här? Det ser tyvärr så ut då de inte kunnat omsätta de chanser de ändå skapat.
    Ruben Loftus-Cheek på väg in för att förstärka offensiven. Matic ut. 82
    Stoke har kämpat till en flera hörnor mot slutet. De har inte skapat något på dem, men det tar ju tid och håller Chelsea borta. 83
    Stoke får några halvchanser men ingen boll går fram till mål.
    Hörna, nickas bort och Stoke rensar men rakt till Cahill som lugnt slår in bollen. Luiz nickar först. 87.
    Fint anfall av Chelsea, Pedro till RLC som dock för osjälviskt söker Costa, men det blev bara till hörna därmed. 90 RLC borde skjutit sjäv.
    Zouma in för Willian.
    Pedro får en öppning men idag har han inte varit riktigt sig själv och han skruvar den utanför i bra läge igen. För många missar av Pedro för att han ska få högt betyg idag. 90+1 Annars en bra andra halvlek av honom.
    Tre minuter kvar att hålla tätt.
    Costa i stolpen. Två träträffar i matchen. 90+2
    RLC får en chans, stannar upp, fintar backen, skjuter men en riktigt bra räddning igen av Grant. Hörna igen. 90+3
    Många chanser för Chelsea att hyfsa till siffrorna nu på slutet, men det är för mycket oskärpa ärligt talat. Effektiviteten är fortfarande något laget måste jobba på. En vinst är dock en vinst.
    Bardsley sparkar fult ned Fabregas på kortlinjen. Andra gula och rött. Första var orange, det andra var också orange. Avstängning väntar, rättvist. 90+4
   

Stoke borta är verkligen inte en match som passar Chelsea. Men till slut ordnade det sig. Cahill som orsakade deras kvittering blev stor matchhjälte. Så skönt. Fullständigt rättvist också om vi tittar till hela matchen. Två träträffar och stort spelövertag. Stoke åstadkom bara straffen och det korrekt bortdömda målet.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Anthony Taylor

BETYG

Tillät betydligt hårdare spel mot Costa än han tillät mot någon enda annan spelare på plan. Inte undra på att Costa snackade till sig kort kanske, men det får han ändå inte göra. Om inte annat skapade domaren en mycket irriterad stämning på plan i onödan genom negativ särbehandling. Bortdömningen av Stokes mål dock helt korrekt av linjedomaren (Taylor var inte med på den situationen heller utan fick korrigeras, så beröm till assisterande men inte huvuddomaren där). Gick på en filmning av Walters, och gav en riktigt billig straff. Och han kunde lika gärna gett Bardsley rött för den fula stämplingen. - Bättre andra halvlek, kanske sa de ifrån i halvtid?! Godkänd för den, men missarna i första var lite för mycket.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook