csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 28 sp 21 v 3 o 3 f 57 - 20 mål 66 p
 
6 mars 2017

CSFCs spelarbetyg

West Ham  west ham        vs       CHELSEA      Chelsea
          1                         -                        2            (0-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

West Hams start-XI

Randolph, Kouyate, Fonte, Reid, Cresswell, Noble, Obiang, Feghouli, Snodgrass, Lanzini, Carroll.

avb: Adrian, Collins, Ayew, Byram, Masuaku, Calleri, Fernandes


CHELSEAS INSATS

 

 7-

 

Men ok match med många fina inslag från Chelsea men också en match som visade bristerna med koncentration både framåt och bakåt i delar av den.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Inte mycket att göra i första. Men alltid säker och koncentrerad när det behövs. 7-
César Azpilicueta Märktes inte så mycket trots att det var hans kant WH ville komma fram. Men inte heller på något negativt sätt så det måste väl vara positivt... 6+
David Luiz Några bra brytningar. Dominant i mitten i andra. 7
Gary Cahill Hade väldigt mycket boll, men i lägen som inte spelade så stor roll. Så lite bättre statistiskt än matchmässigt kanske. Höll bra koll på Carroll. 6+
Victor Moses Det var på hans kant WH ville fram så han fick hålla sig mer defensiv än vi är van vid att se. Hans offensiv svagare än vanligt. Inlägget lite väl ofta felriktade. 7-
N'Golo Kanté Startade anfallet som gav Hazards mål. Vaket och exakt. Flest tacklingar och några väldigt viktiga brytningar som startade kontringar. Oj vad han är bra, och han blir tydligen bara bättre och bättre. 7+
Cesc Fabregas* Ännu en bra match. Matic erbjuder andra kvaliteter men just nu är Fabregas onekligen väl värd startplatsen. Sprang mest av alla i första halvlek, just det han brukar kritiseras för. Snacka om att fortsätta utveckla sitt spel. 7
Marcos Alonso Anonym match av Alonso, hade en bra chans men fick ine kontroll på det. 6+
Pedro Assist till Hazard. Aktiv. Lite svårt med sista bollkontrollen tyvärr. Fick ett bra skott räddat. 6+
Eden Hazard Så behärskat och härligt mål. Gick lite djupare än vanligt ned i plan kändes det som. Men oj så skicklig när chansen dyker upp. Borde varit mer självisk. Underbar ryggpassning innan andra målet. Det är bollkänsla i hela kroppen. 7+
Diego Costa Gick lite väl djupt i inledningen. Många dueller med Reid där handpåläggningen av Reid var lite väl uppenbar, utom kanske för domaren. 49 mål nu. Inte hans svåraste men det spelar ju absolut ingen som helst roll, det svåra är inte att sätta bollen utan vara där den går att sätta. 7
---    
Nemanja Matic In för Pedro. 65  
Willian In för Hazard. 74  
Kurt Zouma In för Moses. 76. För kort tid för betyg.  
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Zouma, Loftus-Cheek, Willian, Batshuayi, Terry, Matic

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Han fick till nästan alla delar rätt. Dock, han kan inte vara nöjd med att Chelsea ännu en gång lade av att spela med full koncentration i slutet av matchen.

7-


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Alla matcher nu är viktiga, inte minst psykologiskt. En vinst idag och konkurrenterna har ännu en vecka då de inser att de inte nått närmare Chelsea än tidigare. Även om de spelar nästa helg och Chelsea då har FA Cupen. Det har varit tuffa matcher mot Hammers de senaste åren men med rätt inställning och en hel del av det fina vi fått se den här säsongen och en vinst ska inte vara omöjlig. Gärna några mål för Diego också så han hämtar in det som tappats i skytteligan. Det gäller för Chelsea att göra klart för konkurrenterna och ikväll West Ham att de tänker inte släppa greppet.
      Chelsea startar samma XI som mot Swansea. West Hams farligaste lär väl bli Andy Carroll som startar trots osäkerhet och Lanzini som gör nästan alla sina mål i Londonderbyn.

Chelsea spelar i fultröjan. Alltid trist att se men förhoppningsvis avgörs inte matchen pga modedetaljer.
    Första passet från Costa till Luiz som lägger den långt nästan på foten på Pedro, men han får tyvärr inte kontroll på den - annars hade vi fått ett mycket tidigt mål.
    London Stadium borde passa Chelsea då det är en stor arena, men ovanligt mycket utrymme vid sidan då den också har friidrottsbanor under./vid sidan. Planen är r5+4 m längre och bredare än gamla Upton Park. Låter som det är bra stämning där.
    Hazard görs ned och om det stämmer att han behöver bli nedsparkad för att vakna (han har ju sagt något liknande) är det en bra start. Fabregas lägger in bollen, tyvärr i händerna på Randolph. 3
    Så görs Hazard ned igen på mittplan, fult. Kunde gett varning. 4
    Kommentatorn har varnat för fysiskt spel, och det tycks vara ämnat åt att ta bort Hazard ur spelet. Ibland lyckas det, ibland slår det bakåt så det sprakar för motståndarna.
    Inlägg mot Carroll som förlorar nickduellen mot Moses. Skott utifrån touchar och det blir hörna. 6 Carroll blir liggande med blödande näsa efter att han nickat in i Moses. Ingen oschyssthet alls. Några minuters uppehåll
    Hörnan bort av Courtois och så springer och Kanté och Hazard går på samma boll ser det ut som. Kontringen stoppar.
    Ingen som helst tvekan på vad som är West Hams spelidé 1-3. Långa, höga bollar från överallt mot Andy Carroll.
    Cahills tröja fullständigt sönderriven, men inte av motståndare utan tröjan sprack. Påminner lite om EM i somras. Cahill måste byta tröja.
    Hazard och Pedro byter position ofta och tidigt. Tyvärr ger Haz bort bollen och det håller bli att ett bra ett farligt anfall av Snodgrass. Intensivt WH i inledningen, ganska väntat. Det brukar ju se ut så på bortaplan. Chelsea har demonstrerat tålamod och uthållighet i ängder av matcher redan i år.
    Costa har hämtat boll lite väl långt ned, vi vill nog ha honom lite högre upp i plan. Det kommer väl.
    Fab söker Costa med fint pass, nära men inte riktigt. Pedro försöker följa upp, WH kontrar och behåller boll runt boxen. Lyftning in förstås. 15
    Udda situation när Luiz försöker rensa, bollen studsar på Chelseaspelare till Courtois istället.
    Hörna för WH. De har börjat bättre än Chelsea, särskilt Snodgrass som ger Moses rätt mycket bekymmer. 17 Dubbelhörna. De har gjort nio hörnmål, näst bäst av alla. Så se upp.
    Courtois missar, men Moses nickar bort. WH kör tåget. Dvs de ställer flera spelare på rad med Carroll som sista vagn.
    Fab åter nära att få fram till Costa. Lovande. 20
    De slår en snabb frispark, men Marriner vill inte vara med på det. Skönt för där var Chelsea inte helt med. 22 Nästa lätt för Courtois.
    WH kommer att mattas för de kommer inte klara att hålla pressen och aggressiviteten hela matchen, men än så länge leder de lite på poäng. Dock inga klara chanser för något lag. 23
    Hazard och Noble springer in i varandra och frispark för WH. Billigt som fasen, men. Ca 27-30m ut rakt framifrån. Lanzini tar den. Rakit muren. WH behåller boll. Men Noble spelar bort dem, Kanté bryter och Chelsea kontrar och Pedro och Hazard samspelar och Hazard gör sig fri och gör mål. 25 Han passar på att finta bort Randolph innan han lägger in den mjukt och försiktigt. KLASS.
    Snyggt pass till Alonso från Costa men backen får in en fot. 29
    Fab till Pedro, lång boll men halvmetern för nära Randolph. 31 Det finns ingen bättre passningsspelare i Premier League. Punkt slut.
    Hazard görs ned igen av Koyaute. Dags för kort nu. 32
    Carrolls ögonbryn blöder igen.
    Lång boll från Luiz till Costa som hålls i av Reid så han kan inte komma loss, annars hade han varit fri. 34 Chelsea har spelat ovanligt många raka långa bollar redan, och inte bara från Fabregas.
    Kanté bryter och spelar lsos Pedro som tar lite för lång tid på sig. Borde skjutit direkt. Obiang emellan. 38
    Noble och Lanzini samspelar. Dåligt skott över mål dock. 40 Annars ett bra anfall av dem.
    Vilka chanser. En brytning och en snabb kontring. Hazard borde nog skjutit men passar och bakom Costa, Moses skjuter, blockeras , kanonräddning av Randolph på Pedros skott. 41 Där borde tvåan kommit. Lite väl osjälviskt av Hazard. Cresswell tar med yttersta delen av foten och haltar illa. Mycket kylspray blir det.
    Kanté hinner upp en omöjlig boll, till Hazard som tvekar att skjuta och passet till Moses, sisådär. 44 Men vilket aktion av Kanté som hann upp sin egen boll vid linjen fast han var längst upp av spelarna runt om.
    Fyra minuter tillägg. Inget koncentrationstapp nu, tack.
    Alonso bryter vad som kan bli en kontring efter Pedros felpass.
    Fabregas tar ett cyniskt kort, men rätt. 45+2 Frispark rätt långt ut. De lär söka en viss lång en med hästsvans. Cahill bort.
    Chelsea kontrar. Costa släpper till Alonso som trasslar till det och det rinner ut. 45+3
    Haz till Fab som inte hittar någon lucka. Chelsea behåller boll, JHaz söker Costa. Chelsea behåller boll men Moses inlägg rakt i armarna på målvakten. 45+4
    WHs sista anfall stoppas av Luiz.

ANDRA
Chelsea har kontrat sönder WH även om det bara är ett mål. WH har inte haft en enda farlig målchans. Exakt lika bollinnehav. Men de farliga chanserna har varit Chelseas. Hazard borde vara lite mer självisk och vi hade nog haft en större ledning.
    Hörna för WH. 49. Dålig, men också dålig rensning Men så blir det en kontring där Obiang lyckas stoppa upp bollen. Chelsea behåller. Blir till hörna. 49 Ryggpassninga av Hazard på vägen upp.
    Hörnan nickas lätt av Obiang och vem är där för en lätt tapp-in. JO Diego Costa. 50
    Alonso bra chans efter en tvåfotare, men utanför. 52
    Känns som matchen är under kontroll, men 35 minuter återstår och en nick av Carroll och, eller långskott som i ligacupmatchen. Gärna fler av Costa så han kommer närmare Kane i skytteligan. Två mål skiljer nu.
    Pass till Moses men han får hämta upp bollen och hans inlägg är dåligt. 57
    Chelsea verkar få mer boll nu, WH ser ut att mattas. Tidigt för det. Kanske synvilla.
    Lurigt skott av Snodgrass men Courtois är på den ovh styr undan den. 58
    Vi ser tydligt nu hur hela Chelsea försvarar. Både Costa och Hazard kommer djupt ned för att bidra till försvarsspelet. Det finns otroligt mycket att imponeras av hos årets Chelsea, men hur de spelar för varandra är banne mig bland det underbaraste att se.
    Hörna för WH. 60. Ayew, målskytt senast, och
    Kalabalik, boll till Feghouli som skjuter, bra räddning av Moses. Lång tryck av WH. Slutar med en nick av Fonte över. Helt klart, överlägset bästa chanserna för WH. Det är inte över än. 61
    Costa tas hårt men går ned lite lätt också. WH har hämtat andan och har en bra period. 62 Bra tryck på läktarna om vi ska tro tv-ljudet.
    Ayew för Feghouli, Byram för Reid (underligt, skada? Det är det absolut då han knappt kan gå av). Matic in för Pedro. 65 Känns rätt just nu.
    Hazard och Costa i underbart samarbete. Vändningen av Costa underbar, men Randolph får fingrarna på bollen till hörna. Fantastisk räddning. 67. Det borde varit mål.
    Lite för många stora chanser missade nu. Vi borde haft två mål till.
    Bra match i andra halvlek. Chanser åt alla håll.
    Obiang som varit väldigt bra i försvaret, skjuter dock inget vidare. 70
    Fab till Hazard med löpning. WH snabbt tillbaka. Rinner lite ut i sanden, Chelsea börjar om. 71
    Wilian in för Hazard. Conte vill spara vår talisman. 74
    Zouma in för Moses. Conte vill lufta spelare nu. 76 Fyrbackslinje?
    Eden får MoTM för några så fina nummer, men Kanté - vad säger man. Han blir ju bara bättre och bättre.
  Att utse Årets Spelare i Chelsea blir svårare än att gissa Eurojackpotnumren.
    Nu gör de det bara för svårt. Fina chanser och de lägger upp för Fab som sätter bollen lite dåligt över. 82 Ska WH få poäng måste de vända mer än NE gjorde i Superbowl. Det finns ingenting som pekar på ens mål för dem. Och får jag ångra att jag skrev det;)?
    Hörna när Williain skjuter på Cresswell. 86
    West Ham har inte ens oroat. Chelsea borde vunnit med 4-0. Men ration chanser och mål är fortfarande för låg. Vilket säkert är löjligt att ens nämna när vi ser det här laget spela.
    Crap, en boll studsar fel och Lanzin får chansen och sätter bollen otagbart för Courtois. Så rättvist. 90+3 Och ännu et mål insläppt i slut minuter. Skärp er.
   
Fortfarande tio poäng. Tre+ matcher till närmaste utmanare just nu. Chelsea släpper inte någon djävul över bron.
    Så övertygande, så stabila. Så säkra. Så tuffa att möta.
    Så rättvist.
    Tack för fd-presenten.
    Nu slår vi ut Manure ur FA Cupen nästa måndag, tack.
CHELSEA SIMPLY ARE THE VERY BEST

 

DOMARTEAMETS INSATS - André Marriner

BETYG

Ingen svår match men en bra insats. Skönt att se efter helgens domarkatastrofer.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook