csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 26 sp 20 v 3 o 3 f 55 - 19 mål 63 p
always proud to be Blue
27 februari- 5 mars 2017
  NÄSTA MATCH:

   West Ham - måndag 6/3 kl 21

 TV

Nyheter v-9


LÖRDAG:
Oavsett åsikter borde resultatet i dagens stormatch mellan Liverpool och Arsenal passa Chelsea. Det sämst placerade laget vann och därmed kom ingen av dem egentligen så mycket närmare. Sedan undrar ju vän av ordning som det brukar heta hur Wenger resonerar när han bänkar sin i särklass bäste spelare i första halvlek. Han hade tur som bara låg under med 2-0 där. Liverpool fortsätter spela jättebra mot topplag, det är ju mot andra lag de verkligen inte spelar bra... det är nästan en lika stor gåta som Wengers tankegångar.

Bounemouth luggade Man United på två poäng i en match där den långe borde blivit utvisad två gånger, där Mings borde blivit utvisad och möjligen Arter och där den utvisade Surman inte borde blivit utvisad. Snacka om att tappa en match totalt, det var vad domare Friends (som var bra i vår match mot Burnley) fullständigt gjorde. Han borde också bli avstängd. Både Mings och Ibramhimovic borde bli avstängda minst tre matcher i efterhand, och det är vad de flesta tror kommer att hända. Bådas uppträdande var vidrigt att se på en fotbollsplan och ungefär lika illa som Agueros mot Luiz tidigare i år. Det är dessutom inte direkt första gången Z varit i bråk men klarat sig, det är onekligen så att vissa kommer undan med mer än andra. Det viktiga för Chelsea är om det blir efterbedömning och bestraffning. En tre matchers avstängning för Z bör innebära att han är på läktaren när Chelsea möter Man United i FA Cupen. Vi får se vad som händer. Men sådana händelser är ju vad efterbedömningen är till för att stoppa. (Ibramhimovic hävdade efter matchen att hans hämndarmbåge berodde på att Mings hoppade in i hans armbåge...sportslighet är vad den är numer).

Unge Reece James har fyllt sjutton och därmed skrivit sitt första proffskontrakt med Chelsea. Han avslöjar dock att United försökte värva honom innan dess.

FREDAG:
Semifinalerna i FA Youth Cup mot Tottenham spelas 14e och 18e mars. Chelsea börjar borta.

West Ham saknar Ogbonna, Sakho och förre Chelseaspelaren Töre inför matchen på måndag och trots rykten om annat så avgörs det sent om Andy Carroll kan spela. Och så är förstås Antonio avstängd efter sitt röda kort senast.

Första gången Chelsea spelade på skattebetalarnas stadium som den kallas i folkmun, London Stadium, mot West Ham slutade det med en förlust vilket många påpekar. 1-2. Vad få säger är dock att West Ham i den matchade matchade sin bästa XI medan Chelsea spelade alternativlaget. Så att dra slutsatser från den matchen är omöjliga. Vad vi dock fruktar är kanske en upprepning av det bråk som uppstod och som gav femtiotalet WH-supportrar matchförbud efter förra matchen. Det hoppas vi innerligt få slippa den här gången.

Eden Hazard har en mindre skada men Antonio Conte tror ändå att han kommer att kunna spela på måndag.
    Antonio Conte har också tagit död på ryktena (som om det får italienska tidningar att sluta skriva lögner) om att han skulle gå till Inter. Han vill stanna länge i Chelsea. Även om han medger att situationen med familjen är besvärlig men den hoppas han ska lösa sig i framtiden.

Antonio Conte tillhör kandidaterna till Månadens Manager för februari och EdenHazards fantastiska solomål är självklart en kandidat till månadens mål.

TORSDAG:
Daily Mail har tagit en titt på Chelseas akademi. Rätt intressant läsning>> Och tänk då på att artikelförfattaren helt glömt bort jättelöften som Traoré i Ajax, Lewis Baker i Vitesse, Charly Musonda med flera i sin uppräkning.

En annan artikel om våra lånespelare och det faktum att de nu gjort 100 mål som lånespelare hittills den här säsongen. Se här >>

Tyvärr är nickmaskinen Andy Carroll spelklar mot Chelsea och han har en ovana att göra mål mot oss också.

ONSDAG:
Man City tog inga chanser i omspelet mot Huddersfield. De startade med i princip sin absolut bästa XI och vann rätt lätt även om Huddersfield chockade genom att göra första målet. Det innebär att fem av de sex lagen i toppen av ligan är kvar i kvartsfinalerna i FA Cupen i år. Konkurrens.

Victor Moses, en av säsongens sensationer i ligan, har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2021. Det har ju pratats om att Barcelona är intresserade, men det är väl som vanligt bara spanskt siestasnack.

En väldigt trevlig artikel om en av världens äldsta idrottsarenor, Stamford Bridge. Öppnade 1877 och sedan 1905 hem för Chelsea FC. Helt underbara bilder. Läs mer här >>

TISDAG:
Enligt Guardian är kopplingarna mellan Chelsea och Vitesse Arnhem betydligt starkare än klubbarna har erkänt. Det finns ju regler som begränsar och styr hur klubbar får ägas, särskilt av samma ägare.
    Det står klart att Chelsea eller Vitesse inte har gjort något som är fel, men att de inte varit fullt transparenta är inte helt bra.
    Läs mer >>

Så har tv-bolagen varit i farten och flyttat matcher igen. Vilket är synd för tradionalisterna men väldigt bra för oss som lider under ZTVs envälde då det ökar chanserna att vi får se Chelsea. Några har bara fått ändrade tider så de lämnar vi, men andra har fått flyttade dagar.
    Vårt bortamöte mot MU (garanterat på ZTV) är flyttat till 16 april. Matchen mot Southampton till 23 april, men kan flyttas igen om Chelsea piskar Man U i FA Cupen. Och matchen mot Everton är flyttad till 30 april.

Ännu en läsvärd artikel om Cesc Fabregas >>

Det blir Tottenham i semifinalerna i FA Youth Cup. Chelsea börjar hemma, vilket är mindre bra. Datum är ännu inte utsedda. Spuds gick vidare genom att slå Newcastle. I andra semin möts Stoke och Manchester City. Det är alltså stora möjligheter till att Chelsea och City spelar final för tredje året på raken! Fast först måste ju Tottenham få smörj.

MÅNDAG:
En trevlig hyllning till Cesc Fabregas som CSFC verkligen skriver under på. Läs här >>

Antonio Conte talar i den här artikel på Chelseasajten om vikten av lagkänsla och hur den dominerar i Chelsea just nu. Klart läsvärt. >>

Ingen match förrän nästa måndag. Det är för få matcher just nu, tur att vi åtminstone har FA Cupen som ger oss en extra match även om den blir tuff.
    Ojämna West Ham på måndag och ingen vet om Andy Carrolls skada är sådan att han inte kan medverka. Än konstigare är ryktena om att West Ham försöker sälja honom till Kina innan deras transfer deadline går ut. Vi får väl se vad som händer. De kommer också att sakna Michail Antonio som mycket onödigt tog en utvisning mot Watford i helgen. Det innebär att deras två bästa huvudspelare kanske är borta. Något som bara kan gynna Chelsea som tydligen är som mest sårbara i huvudspelet. Tottenhams båda mål var nickar, det var en nick i lördags och det har varit flera nickar av de 19 mål vi släppt in nu. Intressant.
    Det som ändå oroar mer än att Chelsea släppt till mål på nick är att laget mer än en gång visat en tendens att ta ut halvtidsvilan och slutsignalen innan de går. Sådana brister i koncentrationen måste åtgärdas.
    Liksom oförmågan på sistone att skapa en enda farlighet på hörnor. Så oerhört många hörnor som Chelsea vinner måste vi få ut bättre utdelning på dem. Vi har bara haft någon enstaka på sistone, då ofta på en kort hörna som sedan leder till något. Men de korta hörnorna i de senaste matcherna har inte alls fungerat då motståndarna är medvetna om att Chelsea mer än något annat lag har spelat just korta hörnor och de är snabba ut i sin press.
    Överhuvudtaget har Chelsea varit dåliga på fasta situationer. Ett enda frisparksmål den här säsongen, mot Liverpool. Å andra sidan missade vi i den matchen en straff.

Det har nog aldrig hänt förut. Att vi kan tänka oss heja på Liverpool i en situation då deras insats inte kan vara gynnsam för Chelsea mot ett motståndarlag som vi gärna ser dem ta poäng av. Ikväll hejar vi nog ändå lite på dem mot Leicester, som en markering av hur otroligt oskickligt Leicester har uppträtt. Oavsett vad man tycker om Ranieris insats under säsongen med alltför mycket experimenterande med laget (men vad skulle han göra då spelarna hellre skrev nya feta kontrakt och satt med sina PR- människor än jobbade i matcherna?) så var det bland det ynkligaste vi sett någonsin. 16 dagar efter klubben gav honom mer än sitt fulla stöd. Historien har så många obehagliga detaljer, som vi struntar i. Ranieri gav Leicester något vi tror aldrig någonsin mer händer, och det var kanske fotbollens största Buster-historia någonsin. Åtminstone i modern fotboll. Så behandlar man inte mannen som gjorde det i princip omöjliga! Punkt slut.
    Chelsea är långt ifrån oskyldiga i att behandla vinnande managers uselt. Vi tänker förstås framförallt på Carlo Ancelotti och Roberto di Matteo. Men det har inte varit i närheten av den här historien ändå. Som även Mourinho erkänt, då han som gärna känner sig förfördelad menar att hans avsked från Chelsea var peanuts jämfört med hur Leicester behandlat Ranieri (och kom då ihåg, fram till nu har Mourinho aldrig direkt hyllat Ranieri utan istället sagt en del rätt obehagliga saker om denne. CSFC är inte heller oskyldiga då det tog oss lång tid att förlåta matchningen i CL-semin mot Monaco 2004. Ranieri har dock alltid varit en av fotbollens gentlemän, vilket har vunnit så mångas hjärtan förutom det mirakel han utförde med bottenlaget Leicester förra säsongen)

 

 

Rykten, notiser m m, v-9


LÖRDAG:
Att de aldrig lär sig, fotbollsspelare och andra som är beroende av sociala medier. Chelsea fick fyra dagar ledigt efter senaste matchen. JT utnyttjade det på ett sätt som verkligen gav honom besvär. För det första åkte han utomlands utan att be om tillåtelse. För det andra åkte han på en skidtur till alperna och åkte skidor, vilket är ett Big No-No för en spelare under säsongen. För det tredje fick alla reda på det då han publicerade bilder på sociala medier av det. Vilket bl a ska gett honom en utskällning om än av lite mildare sorten från Conte som sedan tog upp det med hela truppen att så får man inte göra. För det femte; blev det en inbjudan till inbrottstjuvar som tog tillfället i akt och bröt sig in i hans hus medan han åkte skidor och försåg sig med en hel del av hans ägodelar!
    Att folk aldrig lär sig. Han är inte den första som fått ovälkommet besök när han talar om att han inte är hemma. Att publicera semesterbilder interaktivt är numer som att skicka en inbjudan till tjuvar, särskilt när man på andra bilder skryter med allt man äger och har.

Man United fortsätter försöka värva Chelseaspelare via medierna och sina gamla spelare. Nu är det Gary Neville, tidigare Rio Ferdinand som till varje pris vill att Man United ska värva N'Golo Kanté. Som om det skulle ske.

Michael Essien som är kontraktslös lär ha erbjudits till Göteborg och Stockholmsklubbarna Aik och Hammarby. Essien vill ha matchträning och kunna lämna i sommar, så det är en knepig värvning förstås. En frisk Essien är ju vid 34 års ålder fortfarande på tok för bra för Allsvenskan och jag tror klubbarna gör rätt då det mest handlar om att ge Essien ett shoppingfönster, klubbarna lär då knappast kunna stå emot i sommar. Och sådana riktigt kortsiktiga affärer ä knappast bra för klubbarnas utveckling.

Tammy Arbahams skada läker bättre än väntat, vilket väldigt oväntat har öppnat för att ölänningen Gustav Engvall kan bli klar, som lån, till Djurgården. Bra för Abraham förstås och Engvall som köptes till Bristol City från Göteborg behöver säkert också speltid då han köptes som utvecklingsspelare av klubben på gränsen till Wales.

FREDAG:
Han kom i somras men har redan vunnit pris som Londons bäste Premier Leaguespelare. Antonio Conte vann managerpriset och Frank Lampard fick en livstidsbelöning för sina 20 år i toppfotbollen. Enda spelare från annat Londonlag som lyckades få en belöning var Dele Alli som tog hem priset som Londons bäste unge spelare.

Att Mourinho rycker allt han kan i Chelseaspelare är inget nytt. Det har handlat om många spelare, kanske allra mest Matic. Nu sägs det att han har gjort sitt val till vem som ska ersätta Carrick i United och det ska vara Cesc Fabregas. Självklart ska Chelsea inte under några som helst omständigheter på minsta lilla sätt ens överväga att sälja någon spelare till Manchester United.

TORSDAG:
Nu börjar ryktena komma om Alexis Sanchez, det har vi väntat oss då han inte ser ut att förlänga sitt kontrakt med Arsenal och det går ut till nästa sommar - vilket brukar innebära försäljning sommaren innan. Men kommer Gooners att återgälda den service vi gjorde dem när vi sålde Cech till dem. Vi tror inte det, Arsenal kommer säkert att göra allt för att hindra Sanchez till Chelsea.
    Men skulle det gå vore det en närmast perfekt värvning för Chelsea.

ONSDAG:
Italienska Tuttosport hävdar på fullaste allvar att Antonio Conte har skrivit på ett fyraårskontrakt om att ta över Inter. Kontraktet ska vara värt 51m pund.
Vi tror mer på jultomten och påskharen än det ryktet men helt klart är Inter och rycker i Conte och har varit så en tid. Det är väl allt vi kan säga om detta utan att använda ett språk som vi inte ska använda. Italienska rykten är numer lika lite att tro på som spanska.
    Här kommer mer trovärdiga fakta om Antonio Conte och de italienska lögnerna. >> Om vi säger så här; det finns inte ett skvatt sanning i Tuttosports påståenden, varken om färdigt kontrakt, att Conte inte trivs, och att familjen kommer att återförenas när Vittorias skolår är slut då de flyttar permanent till London. Som det är nu helgpendlar de, och familjen var senast tillsammans på Swanseamatchen. Det är inte heller någon spricka mellan Conte och Abramovich.

Nu börjar det komma läckor om hur Chelseas nya Niketröjor ska se ut. Det lär bli någon form av kamouflagemönster och ska vi döma av bilder på en jacka en ny version av den blå färgen. Det verkar också som om sponsorn Yokohama tack och lov droppar ordet Tyres i sin logo på tröjan. På de här bilderna ser den blå helt ok ut, men det är på bild. Vi vet ju att verkligheten inte alltid ser ut som på bild. Årets tröja som en del anser ser ut som en pyjamas med lejonet i lite mörkare färg ser väldigt bra ut i verkligheten som CSFC anser efter fått hem sin. Se här >>

Mycket snack om att Michy Batshuayi vill bli utlånad i sommar. Han vill inte lämna Chelsea men menar att han behöver speltid i den ålder han är. Och det går ju inte att argumentera emot.

Chelsea ska ha lagt ett bud om 34m pund för Alvaro Morata inför sommarens transferfönster. Ryktet kommer dock från lögnaktiga Diario Gol så...
    Annars hade det kanske varit intressant.

19-årige målvakten Reinis Reinholds från RC Roma i italiensak tredjeligan lär intressera Chelsea som ett kommande namn och målvakten är mycket intresserad av att komma till Chelsea enligt rapporter.

TISDAG:
Chelsea ska ha haft scouter i Florens för att se Fiorentina mot Torino, eller snarare för att granska Andrea Belotti, senaste sensationen från Italien som vi berättat om tidigare ska finnas på radarn. De valde tydligen ett bra tillfälle då Belotti gjorde båda Torinos mål i den oavgjorda matchen. 23-åringen har nu gjort 19 mål på 25 matcher i Serie A. Chelsea är dock knappast ensamma om att jaga Belotti. Arsenal ska ha bjudit hela 56m pund för honom.

West Ham ska ha avslagit bud på Andy Carroll från Kina, bl a sägs ett kommit från samma klubb som lär försökt köpa Diego. Det innebär väl att vi riskerar att få möta honom på plan på måndag.

Chris Townsend tippas bli Chelseas nye Commercial Director även om det officiellt inte blir förrän i maj. Townsend hade samma titel bl a för London OS och Paralympics, så det är en erfaren person med stark koppling till det allmänna och finansiering av olika projekt - vilket säkert kan behövas med tanke på stadiiumbygget som kommer att ta stor plats i Chelseas närmaste framtid.

MÅNDAG:
Lånerapporten om skadade och målgörande spelare på lån. Läs här >>

Tianjin Quanjin ska enligt vissa källor (inte de mest seriösa men ändå) erbjudit 90,3m pund för Diego Costa under förra transferfönstret. Och Costa skulle fått 85m under tre år i lön. Inte undra om det snackades. Men som sagt, ryktet kommer från franska källor och förmedlas av tabloiderna i England.
    I vilket fall som om det ens har ett uns sanning förutom att en förfrågan kan ha skett; ska Chelsea tvärnobbat. Så är det och det var klokt av Chelsea. Hoppas det är en läxa för Real Madrid och de spanska lögnarna som påstår att Real kommer att köpa Hazard i sommar. Chelsea säljer inte.
    Samma källor säger att den kinesiska klubbens ägare påstår detta, samt att de egentligen först ville ha Cavani men att PSG ville inte diskutera någon affär innan sommaren. Kineserna hävdar dock att Cavani själv ville komma. Vi ställer oss lite tvivlande. Men summorna som är i omlopp hos superrika kineser kan nog som Conte säger förstöra europeisk fotboll.
    Kinesiska myndigheter har dock försökt få lite kontroll på det hela genom att förbjuda klubbarna att ha mer än tre spelare från utlandet. Därtill kommer att Carlos Tevez som är den mest omtalade värvningen redan tycks gjort klart att han anser det vara ett stort misstag trots pengarna.
    Kineserna har också försökt värva Mark Clattenburg en domare och det talas mycket om att Rafa Benitez har fått eller kommer att få ett erbjudande och därmed bli världens bäst betalde manager. Om han nappar på det beror det nog mer på att svårigheterna med att samarbeta med Newcastles ägare Ashton än ett riktigt intresse för Kina, även om många fd stora tränarnamn finns där och även yngre som Villas-Boas.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC