csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 26 sp 20 v 3 o 3 f 55 - 19 mål 63 p
 
25 februari 2017

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA      Chelsea      vs       Swansea   swansea       
          3                         -                        1            (1-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Swanseas start-XI

Fabianski; Naughton, Fernandez, Mawson, Olsson; Fer, Cork (k), Carroll; Routledge, Llorente, Sigurdsson

avb: Nordfeldt, Amat, Britton, Ayew, Rangel, Narsingh, Borja


CHELSEAS INSATS

 

 7+

 

Chelsea spelade väldigt bra men utan riktig skärpa framåt och att de släppte in mål efter det är riktigt dåligt. Koncentrationsmiss (igen). Men som de spelade i andra halvlek och till slut även gjorde målen förlåter vi väl det.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Ett skott på mål i första och det var hur lätt som helst för Courtois. Inte mycket att göra på nicken. 6+
César Azpilicueta Märktes inte så mycket men viktigare var att han gjorde så att Sigurdsson inte märktes så mycket. 7-
David Luiz* Hans drällande med boll som kunde gett Llorente fritt fram om det inte varit för Kanté. Hans bolltouch var rätt rostig idag. 6+
Gary Cahill Stod och sov när Llorente gjorde mål. Där borde han varit mer vaken. 6
Victor Moses Några fina räder fram och nära att få fram bollen. Släppte fram llorente när han borde stoppat honom när frisparken slogs. Bra offensivt men det misstaget sänker betyg. 6+
N'Golo Kanté Han är som en sådan där bollmaskin i tennis eller baseball när han tar emot och omedelbart levererar en passning till en fri spelare, hela tiden spelbar. 7+
Cesc Fabregas Markerades hårt men lyckades ändå göra ett mycket skickligt mål. Mycket nära att göra minst ett mål till, kanske fler. Assist till Pedros mål också. 8
Marcos Alonso Gjorde det han skulle prickfritt men hade nog lite mindre boll offensivt än vad han brukar. 6+
Pedro Vilken dribblingsräd han gjorde i slutet av första, så synd att det slutade med att en försvarare kunde blockera skottet i sista stund. Vilken målform han är i! 7+
Eden Hazard En bra match av Hazard igen, skönt då han varit lite blek några matcher. Passet till Costas mål. 7+
Diego Costa Han är sällan ensam på samma kvadratmeter i matcherna, det är alltid en eller fler försvarare där med honom. Oj så fint mål, skickligt taget och hans måltorka är över.
---    
Nemanja Matic In för Pedro. 76 För kort tid för betyg. -
Willian In för Hazard. 85. För kort tid för betyg. -
Kurt Zouma In för Moses. 85. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Zouma, Terry, Matic, Loftus-Cheek, Willian, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Fick rätt med laget och Fabregas tillhörde utan tvekan de bättre när han fick chansen från start. Bör varit väldigt upprörd över hur Chelsea tillät Swansea kvittera. Helt klart gav han spelarna en skrapa för bristande koncentration och fick dem uppeldade inför andra.

7


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Cesc Fabregas

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

En viktig match mot ett Swansea som hittat form med nya spelare, ny manager som är välkänd på Stamford Bridge, Paul Clement, men framförallt med fler segrar sedan nyår än på hela säsongen innan. (Det blir också med stor glädje vi ser Claude Makelele på Swanseas bänk). Därtill vill vi ha revansch för bortamatchen mot Swansea var ett av årets få bottennapp. Det oavgjorda resultatet där svider fortfarande lite och efter att bara fått oavgjort senast vill vi ha en ny seger på hemmaplan. Som Antonio Conte är mycket noga med att påpeka är ligan inte avgjord ännu - men ett litet ryck i helgen skulle sitta bra då Citys, Arsenals och Uniteds matcher är uppskjutna. 39 poäng återstår att spela om, vi hoppas det bara är 36 efter den här matchen.
    Roligt om än lite överraskande är att Cesc Fabregas får starta, vilket gör hans 300:e PL-match!

Chelsea fixade en hörna efter 36 sekunder efter fint spel över planens bredd. Pedro skjuter strax över utifrån. 1
    Mycket bra start av Chelsea och Costa fick nästan en chans när Pedro lurade bollen av Olsson, men Pedro blåstes tydligen av... 3 Chelsea har startat aktivt, rörligt och utnyttjar planens bredd med crossbollar.
    Swansea har stora problem att ens komma över mittlinjen men lyckas till sist och får ett inkast djupt ned. 6 Får till slut en hörna som Luiz tar bort precis framför Fernadez. 7
    Chelsea kontrar men Swansea lyckas få hem tillräckligt många spelare och det rinner ut över linjen. Hazard borde kanske valt att lägga bollen till mer fria Alonso än Costa.
    Swansea har jämnat ut spelet något även om Chelsea dominerar. De ligger väldigt tätt på Fabregas för att inte ge honom passningsutrymme, vilket gör Kanté till spelfördelaren på mitten.
    Väldigt fint anfall av Costa och Hazard och ingen lyckades få skottutrymme. Haxard lade upp för Fabregas men skottet blockerades till hörna. 14 Swansea försvarar sig bra men vi får hoppas deras energi mattas ju längre matchen går. Det hade nog Fabianski inte räddat om det gått fram.
    Pedro och Costa samspelar men Costa stängs ned av tre spelare och kan inte få fram bollen till Hazard. 15
    Hazard fälls av Fer i bra frisparksläge. Såg ut som om Fer trampade honom över foten. 16 Hazard haltar en del men kommer att hämta sig även om det nog tar en stund till. Fabregas vid bollen. Enmansmur! Fabregas lyfte in bollen men ingen i Chelsea kom först på den. Kanske borde han prövat ett skott i det läget.
    Hazard haltar lite fortfarande och slog en ovanligt dålig passning.
    Ny hörna för Chelsea, de har varit svaga hittills. 18 Den såg väldigt dålig ut men var lurig och smet längs linjen inåt, dock hann ingen blå först på den.
    Pedro får fram bollen till Fabregas som har problem med att få kontroll på den men så plötsligt bara stöter han till den och Fabianski är chanslös. 19 Hur lyckades han få kontroll på den bollen för den var inte lätt. Lyckad lagändring av Conte där! Hazard var i offsideposition och det blev lite diskussion om det efteråt, kan han skymt målvakten lite.
    Ruskigt farligt bakåtpass av Naughton men som tur var för Swansea rullade bollen så långsamt att Fabianski hann upp den halvmetern från linjen. 22
    Chelsea spelar väldigt bra och det är just nu spel mot ett mål där Swansea bara kan slå ifrån sig.
    Luiz gör en jättetavla och tappar boll till Llorente. Men han räddas av Kanté som hinner dit och tar bollen från spanjoren... 24 Annars hade han haft fritt fram till mål. Länge sedan vi såg en sådan tavla från Luiz.
    Flera lägen för Chelsea efter att Costa kämpat fram en boll men hans skott blev till passning och till slut fick Fabregas som tar sig in i boxen som en Lampard (som är hedersgäst för övrigt idag), men Fabianski gör en bra räddning på det studsande skottet. 27 Reprisen visar att Fabregas var nära att börja fira mål när Fabianski fick en handske på bollen.
    Det ser ut som om Chelsea har minst en spelare mer än Swansea just nu. Oj vad pigga, aktiva, aggressiva Chelsea är och de vinner ofta boll från Swansea som inte får en sekunds andningsutrymme. Mycket bra. Synd bara att målutdelningen inte varit bättre hittills. För ett mål till och Swansea är nog nära brytpunkten då.
    Ett felpass av Kanté, oj då! 31
    Sigurdsson har skott på mål, hur lätt som helst för Courtois. Frågan är om det ens var menat på mål från 40+ m ut. 32
    Naughton håller fast Hazard och får förstås gult kort för den dumheten, ganska onödig också. 34
    Olsson klipper benen på Moses och fick gult. Halvmetern utanför boxen på högersidan. 36
    Costa kastar sig fram men får inte till en bra nick, tyvärr gick också Cahill på samma boll vilket säkert störde. 37
    Naughton fäller Costa bakifrån, han spelar farligt nu då han redan har kort. 38
    Fabregas söker Pedro med en underbar chip men Mawson lyckas nicka till hörna. 40
    Är det något att klaga på är att de fasta situationerna har inte satt något tryck direkt på Swansea.
    En halvchans för Swansea men Luiz markerar bort anfallaren och det blir ofarligt. 41
    Chelsea spelar ofta bakåt för att försöka få upp Swanseas linje men de är inte villiga att gå fram och pressa.
    Vilken räd av Pedro som vinner boll på mitten och tar sig hela vägen fram, men skottet blockeras i sista stund. Det hade varit mål annars. Oj vad bra. 43
    Kanté orsakar en frispark på övertid och bollen fram till Sigurdsson när försvaret, särskilt Cahill står och sover och väntar på halvtid. En helt fri Llorente sätter bollen otagbart för Courtois när Moses och Cahill låter honom komma fram på ett amatörmässigt sätt. Otroligt slarvigt av Chelsea. Och det är inte första gången i år de lagt av på övertid tyvärr. Det är något Conte måste ta ur dem, det var ju samma mot Arsenal t ex. Spela till det är blåst. 45+2
    Total dominans av Chelsea i första halvlek och 3-0 har mer speglat spelet. Swansea har inte åstadkommit något alls framåt till de gör mål! Fotboll är verkligen inte logisk ibland.
   
   
ANDRA
Helt oförsvarligt att Chelsea kunde släppa till ett mål i den här matchen, men det har de gjort och plötsligt är det lite uppförsbacka i en match där de borde lett stort.  Hoppas Conte är lika förbannad på Chelseas avslut som vi är framför tvn. Så får Chelsea inte göra och det har gjort det flera gånger den här säsongen. Väntat på att halvleken ska vara slut och tillåter motståndarna göra mål och annat. Stor koncentrationsbrist hos vissa spelare där. Hoppas Conte verkligen gjort klart för dem att de vinner inte ligan genom att agera på det sättet. En halvlek att vända det här på för få gånger har ett resultat speglat en matchbild mindre.
    Får hoppas på ett betydligt mer koncentrerat Chelsea som fortsätter spela bra.
    Bra av Hazard men Fabianski gör ännu en bra räddning. En väldigt bra räddning visar reprisen också. 47 Tyvärr hinner inte Costa fram på returen som Fabianski lyckas styra utmed linjen.
    Chelsea har inlett andra halvlek bra, men målen måste komma också. För att spela så här bra och inte göra mål, ger faktiskt knappt ens godkänt.
    Hazard vinner boll och ned till linjen, spelar bakåt och Fabregas drar bollen stenhårt i ribban! Ska det bli en sådan dag? Nej...det får det inte bli, vi får inte bjuda in motståndarna i tabellen nu. 51
    Hörna som enkelt plockas av Fabianski. Chelsea får inte till några chanser på de fasta situationerna idag. 53
    Efter att närmast svärmat runt Swanseas mål och skapat flera bra målchanser har Chelsea plötsligt svårt att få till spelet när Swansea är väldigt mycket mer intensiva i hög press. 55
    Costa skjuter men det blockeras, när bollen sedan kommer tillbaka blåses Costa av för hög spark när Fernandez kommer in. 57 Korrekt avblåst även om Costa inte tyckte det.
    Swansea spelar bättre nu än i första men Chelsea är för bra ändå, men det måste ju till mål också.
    Chelsea skulle behöva ställa om snabbare men då Swansea så sällan har boll blir det knappt några omställningar. Så Chelsea ställs mot ett bra försvarande lag istället. Och när man släpper till sådana mål som man gjorde på övertid i första kan det kosta jättemycket. Känslan är inte övertygande nu även om Chelsea spelar bra och dominerar. De får dock inte ut mycket av det.
    Bra inlägg av Azpi men Naughton når högre än Alonso. 64
    Swansea är väldigt nöjda med resultatet verkar det som och slår bara ifrån sig och Chelsea har svårt att skapa lägen mot ett intensivt försvarande lag. 65
    70% bollinnehav för Chelsea. Det känns som mer.
    Ska Chelsea verkligen förlora poäng i en match där man spelar så pass bra och dominant? Dock 23 minuter kvar att göra något åt det. Costa är inne på sin fjärde ligamatch utan mål, det har aldrig hänt förr.
    Bollen kan tagit på Azpis hand men Swarbrick stod nära och bedömde det inte. Oj vad nära det kunde bllvit straff för Swansea. 68 Reprisen visar att bollen träffar armen från ca 30cm avstånd, och armen var i naturligt läge.
    Mawson lyckas sittande låsa fast bollen i straffområdet men Swarbrick friar. 69
    Kanske dags för Willian för Pedro som försvunnit ur bilden i andra.
    Och just när jag skriver det tar Pedro bollen och skruvar utifrån 25 m ungefär in bollen vid stolpen. 72 Bollen går under armarna på Fabianski så det är ett mål som målvakten ändå får ta på sig efter flera fina räddningar. Det är rent busväder så bollen är snorhal liksom säkert gräset men ändå... Fabregas passade.
    Billig frispark när Llorente filmar efter en liten touch i ansiktet från Luiz. Som är upprörd och snackar till sig ett kort. Så onödigt.
    Det blir Matic in för Pedro, ev matchvinnare, för att säkra upp nu. 76 Swansea byter in Ayew så de tänker försöka kvittera igen.
    Frisparken från Swansea rakt på Courtois som inte kan hålla den hala bollen men som tar hand om sin egen retur. 77
    Vädret gör det lite chansartat nu och ett måls ledning har redan visat sig vara för liten en gång så vi hoppas på fler mål och kanske särskilt att Costa kommer igång igen.
    Fer knuffar ned Hazard och får kort för det. 80 Känns som nästan alla deras kort utom Olssons har kommit efter att Hazard gjorts ned.
    Chelsea spelar runt ett Swansea som trängt ihop sig i straffområdet. Inga ytor öppnar sig och Chelsea får ta bollen bakåt. 82
    Matic mycket fint in till Kanté som i perfekt läge skjuter illa, högt och över. 83
    Där kom det. Costa gör mål på Hazards pass från linjen. En kort boll bakåt och Costa bara klappar till. En rätt svår boll som han tar på halvvolley. Oj så bra gjort. 84
    Nu kan vi andas ut ordentligt. Lite proppen ur till slut men oändligt rättvist. Swansea har inte orsakat minsta lilla farlighet utom målet.
    Chelsea nötte ned dem.
    Costa får en härlig pass från Fab och borde kanske klappat till direkt istället för att dribbla för ett bättre läge. Slutar med en ofarlig hörna, ännu en gång. Där finns utrymme för förbättring, att utnyttja hörnorna. 89
    Fyra minuter tillägg. Det var en minut mer än väntat då inga skador har varit i andra.
    Luiz går högt upp men sista passet borde kanske varit lite bättre. 90+1
    Fabregas skjuter lite okoncentrat högt över. 90+3
   
En bra match av Chelsea med en stor koncentrationsmiss men till slut hittade de även målen och vann hur rättvist som helst. Kunde varit ännu större marginal men även om Fabianski gjorde en tavla räddade han flera bollar som borde varit mål, liksom ribban även gjorde en gång. Tre poäng av de 32 som Conte säger krävs är säkrade.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Neil Swarbrick

BETYG

Roligt att se Englands bästa linjedomare idag, Sian Massey. Som jag aldrig sett göra ett misstag och inget idag heller. Även huvuddomare Swarbrick skötte sig, två svåra situationer där han tog rätt beslut som vi ser det.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook