csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 21 sp 17 v 1 o 3 f 45 - 15 mål 52 p
always proud to be Blue
9 - 15 januari 2017
  NÄSTA MATCH:   Hull - söndag kl 17.30  TV

Nyheter v-2


SÖNDAG:
Idag har resultaten i matcherna gått Chelseas väg. City tappade mark och det gjorde både Liverpool och United också. Även om de båda kom en poäng närmare än de var före matchen. Perfekt. (Även om Utd som vanligt fick feldomslut med sig som ordnade resultatet men för en gångs skull uppskattar vi det. De har ungefär samma behandling av domarna i England som två lag har i Spanien... Liverpool får istället tacka Pogba för den gåva han gav dem).

Manchester City får allt svårare att utmana om titeln. De är nu tio poäng efter Chelsea efter att förlorat borta mot Everton idag med hela 0-4!!! Guardiolas första säsong i PL är nog svårare än någon hade kunnat gissa för honom även om vi var flera som kanske inte föll i farstun för honom då han tidigare bara jobbat med lag som redan varit suveräna. Ändå, anser jag att truppmässigt är City (och United) de lag som har bästa förutsättningarna och båda ligger sämre till än tippat.
    Nu hoppas vi på oavgjort mellan Man U och Liverpool. Det vore onekligen bra för Chelsea. Liverpool är dock ordentlgit försvagade då Clyne är borta och Fifa inte tillåter att Matip spelar. I vilket fall som kommer något av två lag av de sex främsta att förlora poäng även i dagens andra match.

Antonio Contes egna ord om Diego Costa: "If you want to know the truth, I am ready to tell the truth. The truth is this: on Tuesday during the training session Diego stopped because he felt a pain in his back. From that moment he didn’t train during the week, and for this reason he wasn’t available for the starting XI, for the bench or to come with the squad. This is the truth.
‘I read a lot of speculation about this topic. I can say if there are problems, and I repeat if there are problems, I am used in my career to solving the problem in the changing room, not outside or in the press conference, and I repeat if there are problems. I told you the truth.’"

Ju mer jag läser om Costaaffären eller vad vi ska kalla den, desto mer känns det som en gigantisk mediebluff. Som alla blaskorna köpt in sig på för oj vad klick den har gett dem allihopa. Det är något Trumpmässigt över hur medierna behandlat det här! Och Chelseahatarna har förstås svalt det med hull och hår.
    Ingredieserna fanns nog där för att göra en fläskpannkaka, men medierna lyckades göra en sufflé av dem istället. Och suffléer har en tendens att sjunka ihop på ett rätt patetiskt sätt om de blir felgjorda.
    CSFC är övertygade om att det hela är en storm i ett vattenglas, även om det säkert är ett pintglas och inte ett vanligt mjölkglas.
    Det här kommer att blåsa över. Costa blir frisk nog att spela mot Hull, gör mål och Chelsea fortsätter att vara laget alla måste fånga in i Premier League säsongen 2016-2017. Frågan som är viktigast är; kan något lag göra det?

Vad sanningen är lär vi inte få veta. Antonio Conte och Costas lagkamrater hävdar dock att han är skadad. Conte säger rakt ut att det är sanningen och att han inte ljuger. Han säger också att han har ingen aning om att Costa skulle fått något kinesiskt bud med en lön om 30m pund per år.
    Personligen litar jag mer på Antonio Conte än den samlade presskåren av sportjournalister. Därmed är jag nöjd.

Helt klart är dock att mediehysterin kring Diego Costa, Chelsea och Conte den här helgen slår alla tidigare skvallerrekord inom sporten. Inte ens Z kan ju mäta sig med det här! Men som i krig verkar sanningen vara det absolut första offret i det hela.

LÖRDAG:
Status quo i ligatoppen. Topplagen tenderar just nu att vinna sina matcher och få överraskningar. I morgon dock lär ett av de sex första lagen förlora poäng. Bäst för Chelsea är ju oavgjort mellan de röda i västra England, men personligen kommer jag för ovanlighetens skull heja på Scousers då jag intensivt önskar att ManU inte kvalificerar sig till CL (mycket tack vare den särbehandling de får i svenska medier och ZTV).

Före matchen talar Conte bara om att Costa hade skadekänning i ryggen i tisdags, och att det ska vara anledningen till att han inte tränat och spelar idag.

Chelseas ungdomar spelade 0-0 mot Aston Villa U18 idag. De är fortfarande obesegrade i 13 matcher nu.

Media hävdar att Diego Costa har uppmanats att be om ursäkt för sitt uppträdande av sina lagkamrater. Dvs be Antonio Conte om ursäkt. Ryktena om vad som hänt, vad som sagt och vad som orsakat det är många och rätt spridda så vad som är sanning är svårt att säga men något har hänt och vi kan bara hoppas att Chelsea, Conte och Costa kan komma över det. För visst kan vi klara Leicester senare idag utan Diego Costa. Vi såg ju hur spelet med en falsk nia var mot Bournemouth (otroligt bra) - men i längden klarar Chelsea inte säsongen ut utan en målgörare och spelare som Diego Costa så det här är allvarligt, avgörande och förmodligen något vi kan börja lägga bakom oss efter den här helgen. Kanske är det bara en förhoppning, men det är vad CSFC tror. Våra tre C kommer över det här och klubben kan gå vidare mot en reell titelutmaning.
    En fingervisning om att så kommer att ske är den ursäkt vi skrev om tidigare i dag i spalten bredvid. Som omgående gillades av JT och Cesc.
    Media hävdar också att Costa kommer inte under några som helst omständigheter bli såld under januari, hur mycket fans från andra klubbar hoppas det. Då det onekligen skulle försvaga Chelsea. Något.
    Den kinesiska klubb som försöker vrida huvudet på Costa och tydligen redan lyckats få hans agenter (som ju har procent på allt och därmed skiter i Costas karriär och bara bryr sig om hur mycket han tjänar) lär vara Tianjin Quanjian. Men vi ser ju nu hur de enorma pengarna i kinesisk fotboll redan manipulerar och frestar även spelare av Costas kaliber och ålder. En mycket oroande utveckling, och då Premier League är den populäraste ligan i Kina är förstås spelare från PL extra eftertraktade där. Kinesiska myndigheter aviserar också att de tänker försöka sätta stopp för de vansinniga summor som nu omsätts av de kinesiska klubbarna - vilket ytterligare får agenter och girigbukar att försöka agera så fort som möjligt innan ymnighetshornet från Östern torkar upp.
    Konfrontationen mellan Chelseas fitness-ansvarige (förmodligen Paolo Bertelli, även om ingen namn sägs) ska skett på tisdagen. Explosionen kom på onsdagen med Conte som i en hetsig diskussion ska vräkt ur sig "gå till Kina" och sedan stängt av Costa från att träna med laget resten av veckan - och som tydligen (vi vet ju inte förrän senare) innebär att Costa inte spelar idag.
    Grundorsaken anses alltså vara de kinesiska pengarna som lockat Costas entourage och kanske honom också (det kan handla om upp till 6 ggr vad han tjänar idag så man kan ha en viss förståelse för lockelsen också). Den direkta orsaken lär sedan vara oenighet om var Costas skadeproblem egentligen ligger, i ländryggen som Costa påstår eller i ljumskregionen som fitnesscoacherna anser... Efter själv varit skadad mycket och blivit felbehandlad kan jag känna sympati för att Costa tror problemet ligger på ett ställe och att han inte får gehör för det, samtidigt är ju omsorgen om hans kropp större än vad den är för en vanlig person. Och bevisligen har Costa inte haft sina vanliga skadebekymmer sedan nuvarande fitness-teamet tog över.
    Den exakta sanningen lär vi väl aldrig få veta, men det enormt viktiga nu är att alla släpper prestige och egon och gör det som är bäst för Chelsea!

Tottenham tog en storseger mot normalt svårspelade WBA. Det gör kravet på en seger mot Leicester, även utan Costa, mycket större och mycket viktigare. Det här har plötsligt blivit en nyckelmatch för Chelseas fortsatta framtid den här säsongen. Poängtapp och flocken bakom känner vittring och det är aldrig nyttigt. Vinst och deras jaktlust minskas.

FREDAG:
Så många rapporterar nu att Diego Costa inte rest med laget till Leicester för matchen imorgon att vi nog tyvärr måste acceptera att Diego Costa och hans agenter nu ställer till ett stort problem i Chelsea. Och i botten verkar det handla om att en kinesisk klubb gett ett jättebud som de vill ta - och från det har det blivit olika ursäkter.
    Ironi är det att Conte vid dagens presskonferens fick frågan om han hamnat i en situation som West Ham med Payet. Och det verkar ju som det är exakt vad han hamnat i. Samtidigt som både experter och fans nog tvivlar på om vi kan klara titeln utan en Diego Costa som vill spela som han gjort tidigare under säsongen...

Antonio Conte vill inte avslöja för mycket inför matchen mot Leicester. Han fick dock många frågor om Nathan Aké och medgav att han denna vecka har testat honom som central försvarare, inte wingback (men vi tror han kommer att prövas som det också). Det är för tidigt att säga hur han kommer att förstärka Chelsea.
    JT kommer inte att lämna Chelsea för lån. Det var klart besked. Charly Musonda har den här månaden på sig att övertyga Conte och då går han in i truppen.

Matchen mot Brentford i FA Cupen har spikats till 28 januari kl 16. Oddsen för att vi får se matchen i ZTV är därmed väldigt låga tror vi.

De sk experterna tror på en tuff match mot Leicester. De flesta tippar dock att Chelsea klarar det, förutom förstås förre scouserspelaren Mark Lawrenson som återigen försöker tippa en seger för Chelseas motståndare. Han tror Leicester blir för svåra för Chelsea och bjuder på samma överraskning som de gav Manchester City hemma, om än inte med fyra mål. Conte är nog mer varnad över att Leicester börjar hitta form än andra, men vi håller med om att det blir tufft men tror förstås att Chelsea klarar det. Det är väldigt viktigt att Chelsea börjar vinna igen efter vad vi fortfarande tycker är en svag insats mot Tottenham på nyåret.

Antonio Conte blev den förste manager någonsin som vunnit tre raka Månadens Manager (och han är inte engelsman...). Stort Grattis till även december månads utmärkelse. Kanske kan vi genom att vinna resten av matcherna i januari ge honom en till nästa månad...

Leicester tillhör de lag som drabbats hårdast av ACN. De saknar Riyad Mahrez, Islam Slimani och förre djurgårdaren Daniel Amertey. Jamie Vardy återvänder, Musa var väldigt bra i cupen och nyförvärvet Ndidi har haft en bra start. Leicester tillhör de lag som varit ett helt annat lag hemma än borta i år så det är inget lätt motstånd men Chelsea behöver vinna för att hålla pressen på flocken som jagar bakom oss i tabellen. Och kan det bli oavgjort mellan de röda lagen vid iriska sjön på söndag blir det en bra helg.

TORSDAG:
Hammersmith oh Fulhams byggnadsnämnd godkände Chelseas byggplaner så nu fortsätter planeringen för Stadiumbygget på Stamford Bridge. Det innebär inte att bygget kan starta ännu men det var det kanske viktigaste steget i processen. Fler tillstånd måste till och massor av byråkrati lär komma till men i princip bör det innebära att om 4-5 år kommer Stamford Bridge att se helt annorlunda ut och rymma 60.000 Chelseafans istället för dagens 41.000. Bygget är beräknat till 500 miljoner pund.
    Chelsea kommer att flytta ut 2018 och återkommer förmodligen 2021 (fast sådana här mastodontbyggen har onekligen en tendens att försenas).
    Här är en längre artikel om mötet och vad som väntar. >>

Fankaty Dabo, Charlie Colkett och Islam Feruz har lånats ut tilll Swindon i League One för resten av säsongen.

ONSDAG:
Ikväll ska byggnadsnämnen för Fulham och Hammersmith behandla Chelsea bygglovsansökan för Stamford Bridge. Fullmäktige har redan gett OK. Vi visste det förut men nu börjar engelska medier vakna och inse att bygget faktiskt inte riktigt är Chelsea FCs utan det är Romans egna bolag som kommer att bygga Stamford Bridge - vilket har stora finansiella innebörder. Det blir nämligen då inte en skuld för Chelsea som drabbar verksamheten utan Chelsea kommer väl förmodligen att hyra eller ha en vettig avbetalningsplan vilket ska innebära att bygget inte kommer att ställa finansiella restriktioner på Chelsea som typ Emirates gjorde för Arsenal.
    En bra genomgång om vad det handlar om läser ni här >>

Genomsnittspoängen för att vinna ligan de senaste åren har varit runt 85-87 poäng. Förra året vann Leicester på låga 81, ändå var de tio poäng före Arsenal! När Chelsea vann titeln 2015 hade vi just 87 poäng. För att nå 87 poäng vilket vi är övertygade om räcker i år behöver Chelsea tretton segrar på de 18 matcher som återstår. Inget litet krav. Å andra sidan om Z-laget ska vinna måste de vinna 16 av 18 matcher - det låter rätt tufft. Om det nu krävs ca 87 poäng för en ligatitel.
    Liverpool är fem poäng efter Chelsea på andraplatsen, det innebär att de måste vinna två matcher mer än Chelsea. Vilket innebär att om vi slår dem, då kan vi nästan räkna bort dem eller...
    Detta kräver alltså att Chelsea hittar tillbaka till vinnande spåret och kan vi matcha den tidigare sviten, då är titeln Chelseas. Men matcher ska spelas och statistik och spekulationer är just det, spekulationer.

TISDAG:
Precis som väntat skyddar FA domarna och JT fick avslag på sin överklagan på det röda kort han fick mot Peterborough. Han är därför avstängd mot Leicester.

Damilgan ska byta spelsäsong så den matchar normala spelsäsonger i Europa och England, dvs höst-vår. Det innebär att ligan i år spelar en Vårserie, enbart under våren. Den har nu lottats och Chelsea börjar borta mot mästarna Manchester City 23 april. Det blir en enkelserie som avslutas redan i början av juni. Frågan är om seriesegraren är den som får spela Champions League under hösten sedan eller hur det blir, då årets etta och tvåa; City och Chelsea annars ska vara de uttagna lagen till en turneringen.

Efter den trista förlusten mot Tottenham har matchen mot Leicester på lördag, på bortaplan också, blivit bra mycket viktigare än vi kanske bedömde den för bara en vecka sedan. Chelsea behöver en vinst, eller som Pat Nevin i sin veckokrönika resonerar - vi behöver 13 vinster till för att ta hem titeln. Då kan vi inte snubbla mot lag på nedre halvan även om Leicester är på väg att hitta form som säkert kommer att lyfta dem upp i tabellen under våren. Deras nykomling Nditi gjorde stor succé i FA Cupen och Musa visade äntligen varför de värvat honom. Lördagsmatchen har därför blivit bra mycket viktigare - inte minst som Liverpool förhoppningsvis spelar oavgjort mot Manchester United på söndag.

MÅNDAG:
Chelsea har inte bekräftat det på sin sajt men klubben och John Terry lär överklagat det röda kortet i söndags. Beslut väntas under tisdagen. Men av de usla domarskap vi sett i år och hur överklaganden behandlas (t ex Vardys) så förväntar vi oss ingen rättelse. Det är tydligen viktigare att skydda domarnas felbeslut än att ta rätt beslut.

Chelseas motståndare i fjärde omgången av FA Cupen blir Brentford. Matchen kommer att spelas ca 18 februari. Det är ännu en hemmamatch så vi får nog säga att vi har haft tur i lottningen.
    Det trista är väl att om inte engelska tv-bolag flyttar matchen kommer ZTV inte att visa den.

Alex Kiwomyas lån till Crewe har förlängts säsongen ut.

JTs avstängning blir bara en match, inte tre trots det var direkt rött men för s k friläge. Chelsea funderar på att överklaga men om det bara är en match känns det som en chansning. TV-bilderna visade det inte men de som var där menar att JT var inte siste försvarare och han rörde inte spelaren även om hans lite klumpiga tackling fick spelaren att hoppa över honom och förlora balansen. Tuff utvisning var det och tveksam för oss som såg den bara på tv. Trist för JT dock, men den hade ingen som helst inverkan på matchen.

Det var roligt att se Chelsea vinna igen då besvikelsen över att spuds fick göra två mål på tre försök i veckan fortfarande sitter i. Ännu roligare var att se Zouma tillbaka och så många ungdomar i laget, och de spelade bra.

Ändå var helgens toppunkt att Chelsea återkallade Nathan Aké från sitt lån. Efter hans storsuccé där med flera mål (bl a vinstmålet mot Liverpool) och varit deras bäste försvarare sedan han till slut fick chansen av Eddie Howe i november att starta matcherna.
    Det sänder helt rätt signaler till alla Chelseas utlånade spelare, tre lag ungefär, att gör bra ifrån er i rätt konkurrens och Conte kommer att ge er chansen. Ett budskap inte någon av våra managers på väldigt länge har gett ungdomarna; det har bara varit en del bludder och snack men väldigt lite verkstad under t ex Mourinho, men även andra. Conte är ju den manager som verkligen tittat på ungdomarna, som verkligen satt sig in i vad de kan erbjuda Chelsea istället för att ta den lätta vägen ut och bara köpa in nytt.
    Chelseas transferpolicy har ibland påmint om hur jag köper toapapper. I bulk så jag alltid har hemma ifall det skulle ta slut eller om grannen som alltid glömmer köpa kommer över och behöver låna.
    Det är inte rätt sätt att sköta en klubb även om Chelsea tjänat pengar på alla dessa utlånade spelare. Emenalos (affärs)filosofi om att lagra unga spelare är kontraproduktivt och förhoppningsvis stoppas det också i framtiden genom nya regler. Men än viktigare är det är att Chelseas ungdomar nu verkligen känner att de kan få en ärlig, uppriktig och sann chans även om Antonio Conte matchar in sina spelare försiktigt och omsorgsfullt - men han matchar in dem. Han pratar inte bara om det.
    För CSFC var det helgens viktigaste händelse och signal. Det ska bli så kul att se hur Aké kan anpassa sig och på allvar under våren börja konkurrera om en plats i Chelsea vare sig det är på Cahills eller Alonsos plats. Conte ser honom som försvarare tydligen men har absolut planer på att pröva honom som wingback på vänstersidan. Därtill ger han just nu Kenedy och Musonda en ärlig chans att visa vad de går för på Cobham innan de tillsammans bestämmer nästa steg i deras utveckling. Istället för att bara slentrianmässigt låna ut dem och glömma bort dem som skett tidigare för att sent i fönstren och under januari "panikköpa" spelare som aldrig fungerar eller ens får chansen.
    Nathan Aké lånades ut flera veckor innan Antonio Conte kom till klubben. Tänk om han fått en chans att visa upp sig för Conte redan under sommaren! Fast då hade Emenalo inte fått in några lånepengar... Aké fick av Emenalo och Chelsea inte en chans trots stor succé i Watford förra säsongen (han blev utsedd till Årets Bästa Unga Spelare där), men Conte fattar och tar nu tillbaka honom istället för att se honom som ett objekt på en fantasy fotbollsmarknad utan som en spelare som kan bidra till Chelseas framgångar på plan.
    Och tänk vad pengar Chelsea tjänar på att återkalla Aké istället för att köpa Ricardo Rodriguez som kanske är något år före i utvecklingen för 30-40m pund eller liknande... Förra säsongen köpte Chelsea Djilobodji som lånades ut efter höstsäsongen och Miazga som lånades ut i somras - ingen av dem fick egentligen en chans. Ingen vet heller riktigt varför de köptes då de inte köptes för att förstärka Chelsea i det läget. Djilobodji gjorde bra ifrån sig i Tyskland och håller idag en ordinarie plats i Sunderland. Han skulle kanske inte gjort det i Chelsea, och visst tjänade Chelsea pengar på att sälja honom till Sunderland men det var inte utvecklande varken för spelaren eller Chelsea att agera på det sättet, bara för plånboken (och hur många har inte köpts in som aldrig ens gått att sälja utan lånas ut för att klubben ska få lånearvode och hålla nere lönekostnaden, även om klubben ibland också fått betala delar av deras löner under lånen? De siffrorna lär vi aldrig få veta).
    Det är helt underbart att ha en manager som inte tror att lösningen på ett problem är som att spela tv-spel och köpa in en spelare, utan som faktiskt ser vad som finns och hur den spelarens kvaliteter kan komma Chelsea tillgodo istället för att alltid försöka passa in en fyrkantig plugg i ett runt hål eller vice versa. I Contes Chelsea tittar man först på spelaren, sedan anpassar man hålet för spelaren. Vilket är exakt som det ska vara.
    Det gör att vi inte längre behöver köpa, om jag ska vara oförskämd, dussinspelare i varje fönster som egentligen bara köpts för att ställas på hyllan och lånas ut utan att någonsin få en ärlig chans. Då kanske de visar också att de inte är de dussinspelare som t ex Mourinho avfärdade Moses som.
    Något som gör att Chelsea istället kan koncentrera sig på att skaffa de spelare som verkligen tillför extra mycket extra, att kunna köpa och lägga pengarna på toppkvaliteten som tar klubben ett extra steg. Lite grann som en Hazard som vi fick för ynka 30m pund, på dagens transfermarknad skulle 2012 års Hazard kosta säkert 80m pund. (Idag är han oköpbar precis som Messi eller Ronaldo). Som en Griezmann, men om vi inte köper en massa andra spelare - då kanske vi kan köpa Griezmann eller motsvarande och verkligen höja kvaliteten istället för att bara bredda den. Hellre en Griezmann i handen än tio spelare som bara spelar ibland!

 

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-2

Transfers januari 2017>>


SÖNDAG:
Nathan Aké tar nummer 6 i Chelsea.

Det är nu klart att Patrick Bamfords misslyckade lån till Burnley är avslutat. Om han lånas ut igen (till Middlesbrough) vet vi inte än. Men det är bra att Chelsea numer avslutar misslyckade lån istället för att låta spelarna vara kvar i klubbar som inte ger dem speltid.

LÖRDAG:
ESPNs brasilianske journalist Joao Castelo-Branco påstår sig pratat med Diego Costa och enligt honom har Costa gjort helt klart att han inte är intresserad av en flytt till Kina.

Vissa tabloider hävdar att Jorge Mendes ska vara Diego Costas agent. CSFC är långt ifrån säkra på att det faktiskt stämmer. Men då Mendes har mött Tianjins president, vilket det finns bilder på, för att ge honom en Ronaldotröja dras slutsatser som vi inte kan bedöma...

Chelsea har återkallat Patrick Bamfords lån till Burnley. Vilket låter troligt då Sean Dyche vägrat ge honom en chans. Mindre troligt är att medierna nu hävdar att det sker för att han ska ersätta Diego Costa. Det handlar nog mycket mer om det som vi berättade om för flera veckor sedan, att Middlesbrough villl låna Bamford. Bamford gjorde stor succé under ett tidigare lån där och blev då utsedd till the Championships bäste spelare.

Skvallerpressen har redan utsett Alvaro Morata till Costas ersättare. Nyhet för skvallerpressen och deras följare är: Costa kommer inte att behöva ersättas för han kommer inte att lämna Chelsea i januari. Två temperament har klaschat, det finns en skada inblandad och en massa rykten vars grund vi vet oerhört lite om. CSFC är fullständigt övertygade om att Diego Costa spelar mot Hull på söndag och resten av matcherna under säsongen om han slipper fler skador.

Diego Costa (eller hans PR-avd) skickade ett Instagram igår kväll. Come on Chelsea med ett blått hjärta. Vi är nu så cyniska så vi undrar mer än vi blir glada.

FREDAG:
Det ska ha uppstått ett jättebråk i Chelsea som påverkar laget oerhört negativt. Det ska vara mellan Diego Costa som inte kommer att spela imorgon enligt Daily Mail och Sky Sport. Anledningen är antingen ett enormt jättebud från Kina till Costa eller oegentlighet om ett skadeproblem som klubben säger är ljumsken (vilket han har kända problem med) men som Costa säger är ryggen. I vilket fall hävdar de engelska tidningarna att Costa inte kommer att spela mot Leicester.
    Detta är väldigt oroande nyheter och då källorna är relativt trovärdiga...
    Källorna: Daily Mail >> // Sky Sport >>

Middlesbroughs Ben Gibson var aktuell senast i sommar och ryktena om honom växer åter igen. Även om det känns som de flesta pekar på en sommartransfer. Gibson lär kosta runt 30m pund och Chelsea är inte enda klubb som lär vara intresserade.

PSG är de senaste som jagar Michy Batshuayi, det spelar ju ingen roll hur många gånger Antonio Conte förnekar att han kommer säljas eller lånas ut.

Eddie Howe förnekar att Bournemouth försökt låna John Terry. Vi är inte förvånade över att ryktet var falskt, mer förvånade att det var Sky som startade det då de brukar vara bland de mer seriösa.

TORSDAG:
Brentford som ska möta Chelsea i nästa omgång av FA Cupen verkar förlora sin bäste spelare, skyttekungen Scott Hogan. Han är på väg till West Ham.
    Brentford har också värvat en ung svensk spelare från Halmstad, Henke Johansson, 18 år, som knappast lär spela mot Chelsea nästa månad men som har en intressant historia då han är barnbarn till Brasilienhjälten Garrincha, spelaren som var både kobent och hjulbent, ett ben åt vardera hållet och är känd som en av fotbollshistoriens bästa dribblers. Garrincha spelade i VM i Sverige 1958 så ni kan nog gissa när Henke Johanssons förälder kom till.

Senaste är att JT trots allt ska ha samtal med Bournemouth om ett lån denna vecka. Låter högst osannolikt men vem vet i denna fotbollsvärld. Vad CSFC vet har JT kvalificerat sig för en medalj med de spelminuter han har, om ifall Chelsea skulle vinna ligan även om han inte spelar mer den här säsongen. Dock vore det onekligen emot hans flera gånger upprepade löfte att aldrig spela i PL för ett annat lag. CSFC tror inte JT blir randig under våren.

Inte bara superdatorer tror på Chelsea. Även det schweiziska sportsinstitutet CIES tror Chelsea vinner Premier League den här säsongen. En poäng mer än vad superdatorn tror. De har dock Liverpool som tvåa, inte Spuds,och bara två poäng efter. Trevligt. Både datorn och CIES har ManU på sjätteplats. Det lär nog inte en fd manager hos oss hålla med om, eller svenska ZTV som matchar dem hårt.
Läs mer här >>

Ryktena om Fernando Llorente fortsätter och nu hävdar de mindre trovärdiga källorna att det blir klart den här veckan. Llorente har jobbat med Conte förr.

Enligt managern är Chelsea i samtal med Atalanta om Franck Kessie för hela 34m pund. Senegalsen spelar nu i ACN och Atalanta lär knappast släppa honom före sommaren. Så det är nog mer ev. förberedande arbete.

Det är också fortsatt snack om Jonas Hector trots att Nathan Aké nu återvänt.

Även ryktena om Marseilles mittfältare Tiemoue Bakayoko fortsätter. Fast det verkar mest komma från manurehåll därför de är rädda att Chelsea ska värva honom framför näsan på Mourinho...eller

ONSDAG:
Swansea är nu närmast ett Chelsea light. Paul Clement som varit assisterande manager i Chelsea är ju nu manager och idag utsågs legendaren Claude Makelele till hans assisterande manager.

En superdator SAM, har bestämt hur Premier League slutar, och med tanke på resultatet lyssnar vi väldigt gärna då vi vinner stort på 85 poäng före Tottenham! Läs mer här>>

Vi tog tillbaka Nathan Aké från Bournemouth, nu tänker de försöka värva John Terry på lån resten avs säsongen. Det lär knappast lyckas även om JT sagt att han vill fortsätta spela, men han har också varit väldigt tydlig med att han inte vill göra det i ett motståndarlag till Chelsea. Ändå tror jag inget fan skulle ta illa vid sig om han spelade för Bournemouth, det är ju inte samma situation som när Lampard, kanske till egen förvåning, spelade för City. En direkt konkurrent. Men att han skulle lämna nu på lån under en möjligt titelsäsong, det är oerhört osannlikt.
    Fast allra helst vill vi se John Terry på Chelsea ledarbänk nästa år. För vi är väl inte så många som tror att han får ännu en förlängning på spelarkontraktet även om det är OK det med, fast han lär nog inte spela så många matcher en säsong till fram i framtiden.

Pepe i Real Madrid har ett utgående kontrakt och förhandlingarna har strandat. Kineserna är förstås väldigt intresserade i 34-åringen. Så lär också Chelsea vara, men det tror vi inte på och framförallt hoppas vi att Chelsea inte är det. För även om Pepe städat upp sitt hemska uppförande på plan och skött sig efter Mourinhoperioden är det en spelare CSFC aldrig vill se i Chelsea. Hur bra han kanske än är i vissas ögon.

TISDAG:
Tabloiderna hävdar att Chelsea återkallade Nathan Aké på grund av att Marcos Alonso har ett mindre skadeproblem i ett ben, som han inte blivit av med. Trots detta har han spelat större delen av hösten. Detta skulle vara anledningen till att Conte ville ha tillbaka Aké i förtid.

Som om vårt förtroende för FA inte redan är skakigt. Nu hävdar FA i sin statistikredovisning att Nemanja Matic inte längre representerar Chelsea utan är klubblös! Clueless är väl ordet för FA!?

Under Ken Bates (som varit misstänkt många gånger på Stamford Bridge på sistone) behandlades gamla spelare rätt illa. Det är annorlunda idag som den här artikeln visar. Chelsea spenderar stora pengar på att visa sin uppskattning för gamla hjältar vid jultid numera. Läs mer >>

MÅNDAG:
Kasey Palmer målade för sitt lånelag i helgen. Här är resten av lånerapporten >>

Lucas Piazons lån till Fulham ser ut att förlängas säsongen ut.

Antonio Conte säger att Chelsea bör överväga att överklaga John Terrys röda kort från igår. Vilket klubben bör göra. JT rörde inte spelaren som dök över honom. Därtill, vilket inte syntes på tv-bilderna, hävdar Conte att Ivanovic var nedanför JT och därför var JT inte siste man. Självklart ska Chelsea överklaga, några måste stå upp mot de usla domarinsatserna i Premier League just nu.

Spanska lögnmedierna ger sig aldrig. Nu ska Thibaut Courtois till Spanien igen, fast inte till Real som de försök hur länge som helst utan till Barcelona.

Llorenteryktena växer, trots att det känns oerhört osannolikt att Swansea tänker göra sig av med en av sina bästa spelare i det läge klubben befinner sig i. Nu har ryktet också fått tillskottet att han kommer att bytas mot Batshuayi (förmodligen som lån). Med tanke på Bats insats igår får vi nog höra mer om detta trots att Conte sagt att låna ut Batshuayi vore ett nederlag för honom och klubben. Detta trots att samma källa (Sky) klart säger ifrån att inga som helst kontakter har skett mellan klubbarna - men Sky menar att de vet att så kommer att ske = Silly Season.

Vi är inte säkra på att svenska PK- och curlingföräldrar skulle tycka det är bra uppfostran men här på CSFC tycker vi det är ett utmärkt sätt att uppfostra sina barn och ge dem bästa möjliga start i livet.
    Paraolympiern, guldmedaljör m m Lora Fachie var gäst igår på FA Cupmatchen och trots att hon bor och är uppväxt i Liverpool är hon och hennes familj inbitna Chelseasupportrar (måste vara knepigt och bidra till att hon lyckats bli guldmedaljör). Hon berättade att det var tack vare hennes pappa; som gav barnen ett klart ultimatum. Stöd Chelsea eller bli hemlösa! Inget curlande där inte.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC