csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 20 sp 16 v 1 o 3 f 42 - 15 mål 49 p
always proud to be Blue
2 - 8 januari 2017
  NÄSTA MATCH:   Leicester - lördag kl 18.30  TV

Nyheter v-1


SÖNDAG:
Visserligen var det en rekordung elva som Scousers ställde upp med, men att på hemmaplan ändå släppa till omspel mot Plymouth får räknas som en skräll i cupen.

Det dök upp som ett oväntat rykte i morse. Nu är det OFFICIELLT!
    Chelsea återkallar Nathan Aké från sitt lån hos Bournemouth för att låta honom fortsätta säsongen hos Chelsea. En enorm framgång för Aké och hur han skött sig under lånen hos Watford och Bournemouth, även om Eddie Howe väntade väldigt länge med att ge honom chansen. En chans Aké tog fullt ut när den kom.
    Mycket intressant utveckling. Chelsea har återkallat Nathan Aké istället för att gå ut på marknaden och köpa en ny spelare (stackars alla silly-konspiratörer). Detta är en ny utveckling hos Chelsea och väldigt uppmuntrande för klubbens unga spelare. Vi ser fram emot att få se Aké i blått.
    Hur det kommer att påverka Chelseas och Emenalos lånestrategi framöver är väldigt intressant. Det händer nästan aldrig att framgångsrika lån återkallas (frågan är om Arsenal nu inte funderar på att återkalla Wilshere från Bournemouth också...). Det här är ett drag som kan få konsekvenser på olika sätt. Det är dock helt oväsentligt för Conte och för Nathan Aké.
  Conte som aldrig fick chansen att bedöma Akés potential då lånet var klart tidigt och som vi alla vet kom Conte in som Chelseamanager sent under sommaren, mitten av juli nästan. Conte kan nu betrakta Aké som en ny värvning närmast och med tanke på hur han behandlat Victor Moses och gett honom chansen är det här otroligt bra nyheter för själva spelarna i lånesystemet även om det ställer till det för Emenalos affärssyn på det. (Vi väntar oss ändå att ligorna kommer att, och det tycker CSFC att de ska, införa restriktioner för hur lånesystemet utnyttjas.)
    Vi välkomnar Nathan Aké tillbaka till Chelseas blå tröja. Och förväntar oss framgång även om han på Contes sätt säkert kommer att matchas in försiktigt.

LÖRDAG:
Ett par ordentliga cupskrällar blev det idag. Två PL-lag åkte ut med dunder och brak mot klubbar från lägre divisioner: West Bromwich mot Derby och Bournemouth mot Millwall. Stoke mot Wolverhampton.
    Palace får spela om mot Bolton. Southampton tvignas spela om mot Norwich efter att de gula kvitterat sent. Av de fulla PL-mötena slog Leicester ut Everton borta och Hull och Swansea (båda med helt färska tränare) slutade med hemmavinst för Tigers. Sunderland från spela om mot Burnley.
    Kasey Palmer blev målgörare för Huddersfield mot Port Vale. Nyutlånade Izzy Brown var inte med i matchtruppen.
    Det blev också en del andra överraskande resultat; som att Championshiplaget Ipswich bara klarade oavgjort mot Lincoln City som är utanför ligasystemet... Sutton klarade oavgjort mot AFC Wimbledon.

Grattis på födelsedagen Eden Hazard!

Chelsea har klarat sig förbi tredje rundan i FA Cupen varje år sedan 1999. Och ska göra det i år också, utan att vi underskattar Peterborough och deras önskan om att göra sensation mot vad som kommer att vara en b-lagsuppställning om vi ska vara ärliga. Men även Chelsea B ska klara Posh.
    Matchen har andra värden för oss; framförallt får vi se spelare som inte förekommit så ofta, Zoumas comeback och hur övriga truppen anpassat sig till Contes taktik och strategi.
    Conte antyder också att JT kanske spelar, liksom Michy.
    Två spelare som inte kommer att spela är Kenedy och Charly Musonda som återkallats från dåliga lån. De får inte spela därför om de gör det är deras möjligheter till lån och annan sorts spel blockerade. Conte vill utvärdera dem den här månaden innan han, spelarna och klubben bestämmer vad som blir bäst för deras framtid. Så vänta inget besked förrän sista dagarna i fönstret.

FREDAG:
Izzy Brown flyttar sitt lån från Rotherham till topplaget Huddersfield (4a) i Championship.

Utvecklingslaget spelade 2-2 mot Tottenham. Målgörare: Mount 5; Solanke 55. Det var sjunde oavgjorda matchen.

Kurt Zouma gör comeback mot Peterborough, det har Antonio Conte redan bekräftat. Han indikerar också att Michy Batshuayi kommer att få starta.

Onsdag kväll nästa vecka blir oerhört avgörande för Chelsea. En av klubbens viktigaste någonsin - och vi spelar inte någon match då.
    Istället ska "byggnadsnämnden" för Fulham och Hammersmith då avgöra byggnadslovsärendet för nya Stamford Bridge. Ledningen för kommundelen har redan tillstyrkt, men det är bara ett första steg. Det här är ett avgörande steg (sedan lär det väl komma en del överklaganden som alltid, inte minst då det är ett väldigt komplicerat bygge). Att bygga om Stamford Bridge är ett av de mest komplicerade stadiabyggen som kan tänkas. Till skillnad från Arsenal bygger man inte på en annan plats, till skillnad från West Ham byter man inte arena till en redan färdigbyggd som anpassas, till skillnad från Tottenham kan man inte bygga huvuddelen av nya arenan bredvid för att sedan riva och bygga färdigt. Nya Stamford Bridge (eller fotbollskatedralen som den redan är känd som pga arkitekturen) kan bara byggas på befintlig plats som varit idrottsarena i nästan 150 års tid. Men som är omgärdad av tunnelbane- och pendeltågslinjer. Nya anslutningsvägar och utrymningsvägar måste byggas då Stamford idag bara har Fulham Road. Det är ett enormt bygge och Chelsea kommer att förvisas, utlokaliseras, till Wembley (troligen) för hela tre år om det hela går igenom. Går det igenom kan det ske snabbt, Chelsea lär säkert försöka börja bygga redan i sommar då! Så det kan bli sista säsongen på ett tag på Stamford Bridge.
    Onsag kl 20 börjar mötet i fullmäktige.

Vi är nedslagna fortfarande, för att förlora mot just Tottenham är något vi aldrig någosin vill göra. Dock ska vi komma ihåg två saker från den senaste veckan. Vi har vunnit en, förlorat en match men släppt hela fyra mål. Det är verkligen inte bra. Om vi sedan tittar närmare på de här målen. Två mål mot Tottenham som skedde nästan identiskt. Det är dåligt, det är närmast oförlåtligt att det får ske på det sättet. Där kan vi vara besvikna. Men annars, det handlar faktiskt om flyt. För de här fyra målen kom till på två matcher, 180+ minuter spel men på endast fem skott! En sådan effektivitet är onaturlig och då måste vi prata tur och otur. Av de målen var det kanske bara det andra mot Tottenham Courtois kunde gjort något åt, det talas om det första mot Stoke men där var han så uppenbart skymd av spelare att där hade han mindre chans än vad tv-bilderna kanske får oss att tro. TV talar inte alltid om hela sanningen i en fotbollsmatch.
    Det handlar nu om att ta sig samman och trots kraftig rotation i laget måste Chelsea därför vinna mot Peterborough för att visa detta, oavsett vilka som spelar. För rotera måste Conte. Det har särskilt de två senaste matcherna saknats lite bensin i tanken för vissa spelare tycker vi; tre särskilt. Moses, Alonso och Hazard. Moses och Alonso bör få vila, Hazard hoppas vi spelar sig tillbaka i form, för vi behöver en bättre Hazard än den vi såg mot Stoke och Tottenham, två av hans sämre matcher den här säsongen.
    Som sagt, det är bara att bryta ihop och komma igen. Säsongen är bara halvvägs och Chelsea har fortfarande klart bästa utgångsläget. Men det kräver att vi slutar förlora mot toppkonkurrenter. Vi har redan tre förluster mot topp-6-lag, det håller nu. Det får inte bli fler nu om Chelsea ska kunna ta titeln. Även om vi innan säsongen var övertygade om att den skulle bli så jämn att titelvinnarna skulle kunna ha fem förlsuter i den kolumnen och ändå ta titeln. (Det är en teori som vi inte vill att Chelsea ska pröva även om det var en gissning innan säsongen började!).

Så är det officiellt; Mikel John Obi lämnar Chelsea efter 10,5 år. Ett ligamål (mot Fulham och CSFC var där!). Lojal spelare som alltid gjorde sitt jobb. Som väntat krävde Chelsea ingen övergångssumma för hans utgående kontrakt (till sommaren) utan Mikel kunde förhandla fram ett bättre personligt avtal tack vare det. Det blev inte Frankrike, Italien eller Spanien trots alla otaliga rykten utan det var det sista ryktet som dök upp som blev det sanna. Mikel blir vår tredje export till Kina. Tianjin Teda heter hans nya klubb. Han gjorde 372 matcher för Chelsea.
    CSFC önskar honom all lycka till och stort tack för de här åren. Mikel fick verkligen uppleva Chelseas guldålder som spelare och vinna allt med Chelsea (nästan, de förlorade ju onödigt en världscupfinal, vilket fortfarande svider lite då de chanserna dyker upp rätt sällan oavsett om cupen inte har stor status i Europa). TACK och lycka till Mikel!
    Läs hans fina avskedshälsning här >>

TORSDAG:
Chelsea U18 slog Swansea borta med stora 5-0. Målgörare: Uwakwe 20, 80; Brown 44; James 56; McEachran 83

ONSDAG:
Vi har infört en liten nyhet på sidan som ni kanske redan sett. Ovanför har vi efter önskemål lagt upp Nästa match. Motståndare, tidpunkt och TV står för om Viasat (dvs ZTV) visar matchen som vi känner till.

Ligan är inte avgjord ännu. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Effektivitet avgjorde. Båda lagen hade två skott på mål. Tottenhams nickades i mål!

Som vi vet innebär en vinst idag förbättrat klubbrekord och PL-rekord i antal raka vinster. Det är något många av oss lägger vikt vid, för spelarna är förhoppningsvis tre poäng viktigare än rekordet. Men psykologiskt sett så är det nog klart bättre att vi möter toppmotstånd i den här matchen än ett motstånd folk räknar med att vi ska segra mot. Det märktes kanske lite grann i matchen mot Stoke att koncentrationen inte var på topp. Det lär den vara ikväll. Vi hoppas också på en stark start av Chelsea så de inte låter Tottenham rusa iväg med matchen som de till en viss del fick göra på Stamford Bridge. Där första halvlek onekligen var gästernas. Vi får hoppas första halvlek är gästernas ikväll också.

Domarstandarden i Premier League just nu är skrämmande dålig, senast personfierad av Mike Dean som gjorde allt för att hjälpa Man U vinna i söndags. Pinsamt värre var det att se, men det var verkligen inte enda exemplet - tyvärr bara det senaste. Oliver däremot som har haft en del riktigt usla matcher men ändå tycks lukta rosor, var bra i Bournemouths match.
  Tidigare domaren Mark Halsey anser jag sätter fingret absolut på rätt ställe när han pekar på domarbasen Mike Riley och hur hans regim med att domare ska slippa kritik och utvärderingar är skulden till vad som hänt i England. Till och med linjedomarna börjar bli usla (hur kunde de godkänna Zs mål i söndags? Det hade aldrig hänt för några år sedan då engelska linjedomare var näst intill perfekta). Läs Halseys åsikter här >>
    Kvällens domare är Martin Atkinson som vi haft en del problem med, men onekligen är en rutinerad och erfaren domare som vi får hoppas verkligen inte släpper iväg matchen som Clattenburg gjorde i våras.

TISDAG:
Så blev det en överraskning till i den här omgången när Arsenal väl/kanske spelade bort sig från titelstriden? Özil sjuk, Elneny till ACN men det är ingen ursäkt. Bara oavgjort mot Bournemouth efter bl a en fullständig idiotsak av Xhaka. (De hade fyra skott på mål och fick tre mål, Stoke-effektivitet). Bournemouth var förtjänta av en seger men de rasade sista minuterna och tog en utvisning också. (Gosling borde verkligen avgjort). Rolig match att se var det dock för den neutrale.
    Arsenal förnekar sig aldrig, de gillar verkligen sina höjder och dalar men inte de viktiga mellanlägena.
    Det visar dock, som vi så ofta har anledning att säga, det går inte att ta lätt på några matcher i den här ligan. Chelsea lär inte ta lätt på nästa match i alla fall.

Chelsea Ladies fortsätter värva (liksom konkurrenten City som också värvar mycket just nu). Senaste tillskottet är amerikanska landslagsspelaren Crystal Dunn. 23-åring som har stora meriter, har spelat för landslaget sedan 2013, spelar oftast anfallare men kan även spela mittfältare. Hon har vunnit skytteligan, blev MVP I USA 2015, och var med bland de amerikanskor som mötte Sverige i OS. De har nu värvat Mjelde, Cuthbert, Bachmann och Dunn. Inga dåliga förstärkningar.

Intressant hur man tolkar saker och ting. CSFC tog Antonio Contes förklaring att Chelsea tittar på att köpa rätt spelare till rätt pris som en avsiktsförklaring som är vettig men som inte på något sätt innebär att det kommer att hända i januari. Medierna å sin sida tolkar det som att Chelsea absolut kommer att köpa spelare i januari... Bara namnet/namnen på spelare som köps skiljer sig åt - inget om tillgänglighet, om det är rätt spelare, om det är rätt pris....
    Dock är ju Contes ord hederligare än alla de managers som förnekar att de ska handla i januari och som med allra största säkerhet tittar på möjligheten lika mycket som Chelsea. Flera av dessa "förnekare" kommer att ha köpt spelare före 1 februari.

Antonio Conte förklarade på dagens presskonferens att rekordet är inte vad som intresserar honom och spelarna i morgon utan tre nya poäng. Låter bra.
    Han har full trupp att välja från. Inga skadade spelare.
    Han hade inget nytt att berätta om Mikel och ang värvningar sa han att klubben tittar bara på rätt spelare till rätt pris - vilket väl ungefär stoppar samtliga rykten hittills.

Tottenham har bara vunnit en av de 13 senaste mötena mot Chelsea. Däremott skedde det senaste titelsäsongen, nyårsdagen 2015 då de vann med stora 5-3, en av den säsongens värsta besvikelser.
    Chelsea har vunnit fler matcher mot Tottenham än något annat lag i PL. 26 stycken. De har också gjort fler mål på Tottenham än på något annat lag, 92 stycken. Undra på att de hatar oss!
    Det är också dags att vinna på WHL igen. Vi hade en extrem svit där men den bröts 2013. Chelsea har inte vunnit på WHL sedan 2012 så det är sannerligen dags att göra det. Spuds är obesegrade hemma den här säsongen.
    Ingen manager har bättre bortafacit den här säsongen är Conte med näsan 78%.
    Chelsea har full trupp att välja från även om det finns frågetecken kring JT och Alonso (som fick en skada i lördags men förväntas kunna spela). Tottenham saknar bara Lamela.

Experter tycks hoppas på Tottenhamseger och tippar det därför. De som brukar kunna mer är oddssättarna och de tror på oavgjort och har helt lika för Chelsea eller Tottenham som vinnare. I tidningsmätningar (polls) är Chelsea stora favoriter.

Vi är nu inne i den period då väldigt många managers från Klopp, Mourinho, Wenger till Allardyce (som knappt hunnit börja jobba) gnäller om spelschemat över julhelgerna. De har tydligen inte på ett enda sätt fattat vad det handlar om. Det handlar om fansen, supportrarna - inte deras personliga välbefinnande och försök att maximera antalet ursäkter för de misslyckas. Fotboll är för fansen, något klubbarna väldigt gärna glömmer när det gäller det mesta från biljettpriser till allt annat. Det handlar inte om att ytterligare maximera komforten för en extremt välbetald liten särklass av människor som spelar och tränar fotboll på en viss nivå. Fansen vill ha den här perioden oavstt vad gnälliga managers tycker.
    Därför är det dubbelt så roligt att höra att vår manager mest är nyfiken på hur man ska agera och hantera perioden - istället för att gnälla över att jobbets förutsättningar inte är perfekta.

MÅNDAG:
Tammy Abraham har gjort sitt 16e och 17e mål i Championship. Ändå lyckas inte Bristol City vinna utan de tappade på hemmaplan en 2-0-ledning till 2-3!

Vi klagade över bristen på överraskningar, så desto roligare att Sunderland överraskade ordentligt och luggade Liverpool på poäng. De kunde vunnit matchen om ett dubbelt friläge hade gett resultat istället för slarvas bort av Defoe och Borini. Plus att de skulle haft en solklar straff till. Tack för det Sunderland.

Pep Guardiola måste vara rasande. Han har en spelare som på sex matcher nu skaffat sig tre röda kort. Ett i CL, ett mot Chelsea och ett idag. Direkt röda. Fernandinho lär nu bli avstängd i minst fyra matcher. Nu vann de ändå över bortasvaga Burnley som bara gjort tre, nu, bortamål på hela säsongen!

Många s k experter tippar att Chelseas svit spricker mot Tottenham. Det verkar dock i flera fall när de ska motivera sig mer som önsketänkande för att behålla spänningen i ligan än en analys som verkligen håller. För fakta till varför de tror de är minst sagt dunkla. Närmast framhåller de Tottenhams storseger i helgen mot en riktigt uselt Watford, som om den matchen på något sätt var en värdemätare med tanke på det motstånd Watford bjöd. Men vi erkänner att matchen kan gå hur som helst. Några säkra tre poäng vågar vi inte räkna in, men vi vill...
    CSFC gissar att Chelsea startar med Matic på mitten trots Fabregas utmärkta spel på sistone. Vi har en känsla av att Conte vill kontrollera och känna av matchen innan han gör förändringar som kan avgöra den för Chelsea genom att sätta in Fabregas som hittar Costa men en av sina fantastiska passningar. Särskilt med tanke på den bristande koncentration försvaret visade några gånger mot Stoke även om hade 100% utdelning, två mål på två skott.
    Vem som gör första målet blir viktigt. Alla tycks nämligen tro att det blir mål i matchen. Trots att det är de två lagen som släppt in minst antal mål i ligan.

Jamal Blackman, vår unge målvakt förlänger sitt lån hos Wycombe säsongen ut. Och Jordan Houghton har förlängt med Donvaster säsongen ut.

Antonio Conte hyllar en spelare som inte spelar. Så här säger Conte om JT: "I want to mention John Terry also, because John is very important for us, even when he’s not playing. He helps us a lot in the changing room and in the training sessions, and I want to say thanks to him as well because his support is very important"

Helgperioden har bjudit på väldigt lite, oväntat lite överraskningar. Det har blivit väntade resultat i så gott som varje match. Närmast en överraskning var kanske en så liten överraskning som att Liverpool på hemmaplan slog ett slags minikrisande City (vilket de väl kan tacka sina odisciplinerade spelare för).

Chelsea är laget som alla vill slå nu, inte oväntat. Vi leder ju ligan och alla där bakom hoppas ju att någon annan ska göra jobbet åt dem och ta poäng från Chelsea. Men kommer det att hända?

Helt avgör inte närmaste månaden, men den är mer avgörande för Chelsea än någon annat lag i ligan då inget annat lag har så tufft schema som Chelsea har i januari. De andra topplagen får det tuffare senare i vår. Så rätt resultat blir väldigt viktiga.

Vi möter i januari till fjärde februari; Tottenham borta, Peterborough hemma, Leicester borta, Hull hemma, Liverpool borta och Arsenal hemma. Väldigt avgörande matcher.
    Tottenham borta. De har fin form och är absolut ett hot, även om vi brukar få bra resultat mot just det laget. Den här gången vill vi verkligen ha det av både rekordskäl och för att tysta mun på vissa i den klubben (se även artikeln CSFC ser framåt). Vi vill verkligen ha en vinst där, men oavgjort är godkänt.
    På sitt sätt misstänker jag att matchen mot Tottenham blir den allra svåraste. Inte för att de är bästa laget vi möter, för det är de inte oavsett vad de försöker intala sig själva - utan för att vi är på väg att slå rekord, de vill nog otroligt gärna stoppa den sviten, för att de vill ha revansch för flera förluster som kostat dem senaste säsongerna, för att de måste nu visa att de tillhör toppkandidaterna eller så kommer även ManU gå förbi dem. De spelar för sin egen stolthet. Bortaplan spelar förstås viss roll också. För att vi inte tycker om varandra, kanske det mer än allt annat.
    Sedan bidrar det att de kommer från fina segrar och framförallt att Harry Kane och Delli Alli (enda spursspelaren som skulle vara intressant för Chelseas) är i toppform och mycket viktige Alderweireld är tillbaka. Vertonghen är också tillbaka efter avstängning i helgen.
    Det kommer verkligen att bli oerhört tufft på onsdag - men om något lag kan klara det är det dagens Chelsea. Dock, vi får nog hoppas att Eden Hazard är mer den han var mot Bournemouth än den han var mot Stoke. Sedan har nog Conte två huvudvärkar. Fabregas enorma passningsskicklighet eller Matics större defensiva skickliget? Pedro, vad ska han göra med Pedro när denne är tillbaka från avstängningen? Vi har inte glömt det mål han gjorde mot Spuds senast. Sedan får inte försvaret tappa koncentrationen som mot Stoke, oavsett om det var offside eller inte på första målet som Conte och försvaret tyckte. En fördel för Chelsea är kanske att de haft en dag längre vila. även om vi inte tror det är en stor fördel i sådan här match.
    Peterborough ska vi slå ut ur FA Cupen med en b-lagsuppställning där vi vill se vissa spelare, särskilt Michy Batshuayi får chansen.Conte behöver också spela in back-upspelare för Moses och Alonso. Särskilt Moses har sett lite sliten ut på sistone men även Alonso - båda jobbar ju extremt hårt under matcherna och det måste ta på dem. Vinst.
    Leicester är ojämna, svårbedömda men i dagens form inte ett lag som skrämmer alls. Vinst är ett fullt möjligt resultat.
    Hull gör bra ifrån sig, framför hemma. På Stamford Bridge ska de inte kunna ta poäng från oss. Inte mot Chelseas individuellt överlägsna kvalitet. Vinst.
    Liverpool. En avgörande match där vi vill ha revanch efter en grov domartavla som gav dem ett mål och ett försvarsmisstag. Oavgjort är godkänt men oj vad en vinst skulle kännas gott. Seriefinal redan nu som saker och ting ser ut. De kommer att sakna viktiga spelare (Mané och Matip i ACN även om någon av dem kanske hinner tillbaka, och troligen Firmino som ska upp i rätten för fyllestyrning den dagen) men får å andra sidan tillbaka viktiga spelare också (Coutinho). Däremot tror jag inte någon atmosfär på Anfield skrämmer våra spelare, snarare tvärtom den lär nog inspirera mer. Rivaliteten är också djup mellan klubbarna.
    Arsenal hemma. Den ska vi kunna vinna. Framförallt tror jag spelarna verkligen vill visa hur långt de kommit sedan utklassningen i första halvlek på Emirates.
    Dock, vi måste undvika skador, Conte måste börja rotera. Framförallt känns det som att Costa får inte bli skadad och borta under den här perioden för bakom honom är vi tunnare även om spelet med falsk nia var imponerande mot Bournemouth.

Så med stor risk att skada en utsträckt nacke tror vi på 15 möjliga poäng och en otrolig fantastisk rekordserie, men är väldigt nöjda med 9. Det sistnämnda bjuder dock in fler lag i rejset till de har sina svåra matchperioder. Vilket kan förändra dynamiken i ligan en hel del. Tar Chelsea mer än 9 poäng i perioden då ser det otroligt roligt ut.

 

 

Rykten, notiser m m, v-1

Transfers januari 2017>>


SÖNDAG:
Nathan Aké-rykten har nu plockats upp av många tidningar, varav flera är seriösa och trovärdiga - förutsatt att de inte bara repeterar ryktet utan har kollat själva. Det kan handla om en medietolkning av ett Conteuttalande om att han noga följer utvecklingen för Aké efter att denne för fem omgångar sedan fick börja spela för Bournemouth och sedan dess varit en av deras bästa spelare.
    CSFC ser gärna att det händer, vi behöver back-up bakom Alonso och den positionen skulle Aké mycket väl kunna konkurrera om, ifall Conte bedömer att Kenedy inte räcker till.

Källan är tveksam men enligt Daily Star kommer Chelsea att avbryta Nathan Akés lån hos Bournemouth för att återkalla honom till klubben redan i januari. Mycket förvånande, då lån bara brukar brytas för dåliga lån där spelarna inte fått chansen. Det tog tid för Aké att få chansen hos Howe men när den väl kom tog han den med båda händerna och har gjort stor succé. Vi får se vad sanningshalten är i det här.

PSG har satt en prislapp på Marco Verratti en spelare Chelsea ska vara intresserad av, liksom Juventus och säkert andra klubbar är. Prislappen är häpnadsväckande 80m euro! CSFC vill gärna se Verratti i Chelsea men summan är löjlig.

Chelsea ska vara intresserade av Tottenhams Ben Davies. Vi har hört det förr även om det är ett tag sedan, vi betraktar det dock som en omöjlig affär. Levy säljer aldrig en spelare till Chelsea och skulle han ens tänka tanken sätter han prislappar som är löjeväckande. Så sannolikheten för den affären är låg.

Celtics unge ytterback Kieran Tierney, 19, lär intressera Chelsea och Bayern. Vi ser det som ett lågintensivt rykte från Skottland.

Men det är fortfarande tidigt i silly season och ryktena behöver ha väldigt lite substans för att klicksugna medier ska föra fram dem. För övrigt är det fortfarande mycket snack om Fernando Llorente, vilket inte känns ett dugg troligt. Inget lag i bottenregionen säljer sina viktigaste spelare just nu...

LÖRDAG:
Utlånade Loic Remy startade för första gången för Crystal Palace efter sin svåra skada, i deras cupmatch mot Bolton. Roligt att han får chansen nu.

För er som följer The Grand Tour, här är ett klipp när de tre herrarna presenterar sin version av Mercedes av något slag som vi inte vet vad vi ska kalla det för ombygge för Chelseas spelare på Cobham. Se här>>

Conte förmodas köpa två spelare under januari för sammanlagt 60m pund. Om tidningarna får som de vill. De menar dock att Conte sagt ifrån att det handlar inte om någon försvarare då han är nöjd med försvarsuppsättningen nu när Zouma är spelklar. Conte har också sagt att Chelsea har några idéer kring spelare men de är inte nära någon.

FREDAG:
Antonio Conte är nominerad som månadens manager, Diego Costa och Gary Cahill (ja, vi undrar också) är nominerade till Månadens spelare.

En ny spelare har kommit till akademin, mittbacken Kyle Jameson. 18 år. Han spelade senast i Southport men var underlig nog klubblös när Chelsea tog sig an honom.

Atalanta kräver löjliga 34m pund för Franck Kessie. Som väntat alltså, de kontinentala klubbarna, särskilt de italienska förväntar sig kunna hålla engelska klubbar till utpressningssummor för spelare. Det är ju onekligen ett sätt att göra sitt för den skakiga italienska ekonomin. Frågan är om det fungerar, även om vi säkert får se en del panikaffärer sista veckan av fönstret.

TORSDAG:
Chicharito, Javier Hernandez var ens uccé förra året, floppar i år och nu är Bayer Leverkusen villiga att sälja. Då är plötsligt Chelsea destinationen. Kanske bara för att det var oftast mot Chelsea han var bra när han var i United.

Chelsea återkallar Charlie Colkett från Bristol Rovers. Han har inte fått den speltid Chelsea ville och de återkallar därför lånet. Det tycks som Chelsea (förmodligen genom Antonio Conte) har en ny policy kring sina lån. De ska få speltid annars avbryter klubben lånen. Vilket är väldigt bra för ungdomarna.

ONSDAG:
Ett nytt namn och inte ointressant men förmodligen inte värvningsbart i januari är West Hams Michail Antonio som wingback.

Sky ger en historisk syn på varför vi inte gillar Tottenham. Vad de inte nämner mer än i förbigående var ju att Tottenham i början av 60-talet värvade sönder Chelsea på samma sätt som Bayern hela tiden köper upp sina konkurrenters bästa spelare. De nämner inte heller det viktigaste faktumet - vi gillar inte deras fans och deras sätt att liksom scousers tro att de är berättigade till framgång utan att förtjäna det. Läs Skys version här>>

Det ser inte ut att bli spansk sol för Mikel utan nu talas det om kinesiska Tianjin Teda istället. Stora pengar antagligen även om vi nog tror Chelsea släpper honom gratis. Han har bara sex månader kvar på kontraktet och för lång och trogen tjänst tror vi Chelsea avstår köpesumma, fast då det är med kineser är det kanske lite mer osäkert.
    Fast vem vet, andra tidningar hävdar lika säkert att det blir Valencia.... = Silly season är över oss.

Wolfsburgs Ricardo Rodriguez är aktuell igen. Det går dåligt för Wolfsburg och tydligen reas deras stjärnor nu. Schweizaren var aktuell i somras och är åter på tapeten nu. I så fall dåliga nyheter för Kenedy.

I Paris dömdes under onsdagen fyra Chelseaanhängare för rasistbråket för två år vid matchen mot PSG. De fick villkorligt straff och ett högt bötesbelopp. De är redan avstängda och portade från Chelseas matcher.

TISDAG:
Fotbollen är grym. Mike Phelan som i våra ögon gjort ett fantastiskt jobb under omöjliga omständigheter fick idag sparken av Hull.

Paul Clement tar över självmordsjobbet i Swansea.

Lille tror de kan få låna Michy Batshuayi. Man får beundra deras optimism.

MÅNDAG:
Paul Clement, vår förre assisterande manager, kommer allt närmare managerposten i Swansea. Bayern München har gett honom tillåtelse att prata med klubben och han lär träffa dem under tisdagen. Låter nästan som ett självmordsuppdrag men för en assisterande manager är det ju ändå ett steg upp, även om försöket i Derby inte slutade bra.

Mikel var aktuell för Marseille men hans lön verkade bli ett problem så nu går ryktena om att det är Valencia som är närmast hans signatur i januari. Nigerianska källor påstår det är bekräftat.

Totalt opållitlig källa hävdar att Chelsea lagt ett bud om enorma 60m pund för Virgil van Dijk som varit usel i de senaste matcherna och nu är avstängd men annars har övertygat hos Southampton. Förmodligen klarar han inte spekulationerna om hans framtid. Men då källan är som den är tror vi inte att Chelsea lagt ett bud och vi tror absolut inte på summan.

Nya rapporter om att Diego Costa faktiskt övervägde att välja Atletico i somras, av familjeskäl men Antonio Conte gjorde klart för honom att han skulle stanna vilken han inte alls ångrar. Han trivs i Chelsea. Costa säger det inte direkt men helt klart sprack det totalt i hans relation till en fd manager i klubben som ni ser av citaten i den här artikeln hos Sky. Läs mer>>
    Här är artikeln som förmodligen är originalet bakom ryktena. >>

Lånerapporten, som vanligt har Tammy Abraham gjort mål. 15 nu. Vilkens säsong han har. >>

Alex, vår brasilianske försvarare som var den förste att gå till PSG har avslutat sin karriär i Milan. 34 år gammal, men på grund av en svår knäskada. Han är mest känd för att han nog tillhör de Chelseaspelare som hade det hårdaste skottet i klubbens historia. Vi kommer ihåg några frisparkar som var mer projektiler än fotbollar mot mål.

Silly season har startat.
    Och vi bjuder omgående på ett riktigt löjligt rykte. Tianjin Quanjian tänker betala Chelsea 80m pund för Diego Costa om deras manager Fabio Cannavaro får som han vill. På den kinesiska marknaden är Costa värd minst 160m pund om vi ska gå efter de priser som betalats på sistone. Det lär ändå inte hända.
    Chelsea har redan förlorat Oscar, en favorit men oj vad pengar vi fick för honom. Van Ginkel, Dasilva har försvunnit på lån. Vi förväntar oss att Mikel säljs (får gå gratis) och Loftus-Cheek lånas ut liksom Musonda. Kanske byter Patrick Bamford låneklubb till en där han får spela (Middlesborough), det vore väldigt önskvärt. Kenedy kanske lånas ut igen, fast som han spelade under Hiddink känns han absolut som ett alternativ som vänster wingback och back-up till Alonso. Det ser vi gärna.
    Om någon kommer in - det känns klart osäkrare. Kanske någon spelare för framtiden. Kanske någon som kan konkurrera men knappast någon som automatiskt tar någon form av startplats i den så samspelt och väl koorderad XI.
    Frågan är hur många kvalitetsspelare som verkligen byter klubb i januari. Det känns som om det blir färre till och med än vanligt. Inga rykten ens för andra klubbar känns riktigt heta vad det gäller sådana spelare.
    Ska vi tro tidningarna är det en mittfältare som Conte helst vill ha. Naturligt kanske då det är mittfältare som lämnar. Kanske borde det vara ännu en erfaren striker?! Försvarssidan ser bra ut, och kommer att se ännu bättre ut nästa säsong när de unga spelarna kommer tillbaka från lån.
    Men oj vad mycket tjafs och rykten vi måste genomlida närmaste månaden.

ACN spelas mellan 14 januari och 5 februari. Chelsea har även där haft enormt tur då ingen ur vår trupp spelar i turneringen. Nigeria misslyckades helt och kvalificerade sig inte, vilket var en enorm negativ överraskning men bra för oss då det innebär att Moses är kvar. (Även Mikel men som sagt, han är nog borta kanske redan innan turneringen startar).

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC