csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 19 sp 16 v 1 o 2 f 42 - 13 mål 49 p
 
31 december 2016

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA  Chelsea      vs         Stoke    stoke        
          4                                   -                1             (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Stokes start-XI

Grant; Johnson, Shawcross, Martins Indi, Pieters; Allen, Adam; Diouf, Afellay, Shaqiri; Crouch

avb: Given, Bardsley, Sobhi, Imbula, Whelan, Bony, Bojan


CHELSEAS INSATS

 

  6+

 

Bra försvarsspel i första, väldigt mycket sämre i andra men som tur var kan Chelsea verkligen framåt också. Bristande koncentration är det snällaste vi kan säga vid baklängesmålen. Som tur var har vi spelare som verkligen kan göra det framåt också.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Behövde inte visa sin klass i första halvlek, men sattes ofta under press vid utspelen. Inte mycket att göra på målet. 6+
César Azpilicueta En gigant första halvtimmen. Flera rent avgörande insatser. Han läser spelet så skickligt. Vilket väl alla iag inser utom ZTVs expert Åslund. 7+
David Luiz Några riktigt bra brytningar i inledningen. En fantastisk 70m pass till Costa i första som var nära att resultera. Borde rensat vid andra målet. Det tar iväg pluset. 7
Gary Cahill Suveränt nickmål på hörna. 7
Victor Moses* Hade problem med sina inlägg idag, inte helt i form känns det som. Kanske lite sliten. Plus för förspelet till Willians mål. 6+
N'Golo Kanté Inledde väldigt bra, försvann sedan lite grann. 7-
Cesc Fabregas* Vilken passningsfot han har, särskilt till Costa. Assist till Cahills mål med en bra hörna. Hans 99e i PL. och hans 100e med assisten till Willians andra. 7+
Marcos Alonso* Det hände inte så mycket på hans kant idag. 6
Willian Solid insats i första. Klart bättre i andra och mycket fint mål. Härligt andra mål. Vilken andra halvlek han gjorde. 7+
Eden Hazard Långt från den Hazard som spelade i världsklass mot Bournemouth. Det talas om att han haft lite problem med ett knä under veckan... Underbart upplägg för Willians första mål. Så mjukt, så precist. 6+
Diego Costa Var väldigt nära att göra mål på Luiz underbara pass. Nära vid flera tillfällen men... och till slut verkligen kämpar han in ett mål, och vilket mål det är. Ostoppbar helt enkel. 7+
---    
Nemanja Matic In för Fabregas. 73. Solid om än ej utmärkande insats. 6
Branislav Ivanovic In för Moses. 82. För kort tid för betyg. -
Nathaniel Chalobah In för Willian. 84. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Ivanovic, Zouma, Matic, Chalobah, Loftus-Cheek, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Vi kan ju inte skylla Chelseas generösa försvarsspel på Conte, men han drev dem vidare i matchen. Han hittar en väg även när vissa saker klickar.

7


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Willian

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Idag kan vi tangera Arsenals PL-rekord med 13 raka segrar (de säger det är 14 men rekord över två säsonger räknar vi inte). Detta genom att slå Stoke som läckt många mål på sistone men som absolut inte kan underskattas. 
Conte överraskar inte direkt i sin laguttagning (det gör han sällan). Det blir exakt en väntad uppställning med en viss Kanté och en viss Costa tillbaka i laget. Pedro avstängd. Fabregas får fortsätta efter sina väldigt fina matcher på sistone.
    Matic på bänken, vilket åtminstone delvis kanske också kan bero på att han står på fyra gula kort inför matchen. Vilket också Luiz gör, så han får hålla sig lugn idag.

Ett tidigt mål för Chelsea skulle vara härligt så Chelsea kan spela ut. Inledningen dock rätt avvaktande från Chelsea. Till och med Conte är lugn på sidlinjen.
    Stoke spelar väldigt omsorgsfullt, väldigt rädda att förlora bollen och ge Chelsea de kontringar som laget redan ser ut att söka. Hughes sa inför matchen att de skulle försöka sig på något nytt, men exakt vad det är vet vi inte än. För det är långbollar in vilket varit Stokes varumärke hur länge som helst.
    Bra minut för Chelsea. Hazard skjuter, touch utanför. Sedan siktar Kanté in sig och sätter bollen 30 cm utanför stolpen. 6
    Bra boll från Stoke, men Luiz läser det och nickar undan precis framför Crouch. 11
    Överraskande låg frispark in från Adam som Azpi mycket skickligt bryter. Såg intränat ut. 14 Det hade nog blivit mål om inte Azpi varit så vaken.
    Första kvarten går på lite poäng till Stoke. Även om de stora chanserna uteblivit. Hazard och Costa har varit osynliga. Kanté ett lok på mitten, annars har försvaret stått för de stora spelen med viktiga brytningar. Chelsea behöver få tag i det här nu.
    Fin pass från Fab till Costa som skickar vidare till Willian som inte kommer förbi.
    Hörna. Kort. 17 Moses skjuter, blockeras av Crouch.
    Fabregas underbar pass till Costa, som tar ned och skjuter men målvakten gör en jätteräddning. 18 Såg ut som mål ett ögonblick. Där kom Costa verkligen in i matchen, men delikatessen var Fabregas pass över hela försvaret.
    Hörna för Stoke. Adam lär nog söka Crouch. 19 Azpi stoppar en räd in i boxen. Han har börjat väldigt bra.
    Hörna för Chelsea efter en lång frispark. 21 Ut till Willian som söker läge men inte får det. Luiz slår in inlägget men Adam emellan. Hörna igen. 21 Cahill nickar och Grant gör ännu en riktigt bra räddning även om spelaren bakom nog annars hade tagit den.
   Chelsea har onekligen skapat chanser redan för ett mål.
    Klumpigt ingripande av Moses nere vid flaggan, får ett kort. 25 Kort låg boll till Shaqiri, ännu en intränad version. Dåligt skott dock.
    Hörna för Stoke när bollen studsar snett för Courtois. 26 Adam nickar utanför.
    Stoke försvarar sig bra och vi saknar Hazards bländande fötter. Anfallen går lite väl mycket på högersidan.
    Shawcross skuggar Costa så fort han närmar sig mål, Manmarkering. Moses missar inlägg igen. Nu måste han snart få till ett bra ilägg med tanke på att så mycket av Chelseas anfall kommer på dens sidan.
    Var är Hazard? Han har inte alls kommit in i matchen. Hoppas han snart hittar rätt. Ändå tas han hårt och Madley ger honom inte direkt några frisparkar för det.
    Bra brytning av Luiz igen. 32 Stoke är inte ofarliga även om Chelsea nog haft de bästa chanserna.
    Vilket anfall av Chelsea. Luiz rtill Costa, Grant kommer ut kvickt och får ut bollen till Hazard och dubbelräddar när Hazard skjuter. Vilken chans. 33
    Hörna och Cahill nickar in den. 34 Suverän låg hörna som Cahill möter helt perfekt. Fabregas 99e assist, snart ifatt Lampard på 102. Stenhård nick. Helt otagbar.
    Stoke har nog haft mest spel, Chelsea de vassaste chanserna. Grant har gjort flera bra räddning. Men klass är klass och den hörnan var klass.
    Hans på Adam knappa tio utanför boxen. Ska vi äntligen få ett frisparksmål. 39 Fyra kandidater till att ta den.
    Costa tar den, inte så bra. Över. Costa bara skrattar. Det var nog fel spelare frö det läget. Fabregas eller Willian skulle tagit den. Fab var inte ens där. Ropen skallar ändå Diego Diego.
    Lång frispark över straffområdet till Luiz som dock tar sig fram lite oschysst. 43
    Härligt pass till Alonso men en Stokespelare kastar sig dödsföraktande framför Alonso. 45+1
    Stoke har bjudit bra motstånd, men ine ett skott på mål och att det bara är ett mål kan de tacka sin målvakt för.

ANDRA
Katastrofstart av Chelsea i andra. Bra boll in, usel spark som letar sig in. 46 Martens Indi.
    Försvaret som var så bra i första stod helt enkelt och sov. De visst ju att bollen skulle gå till Crouch som nickar ned. Slarvigt. Nu får Chelsea skärpa sig. Stokes första skott på mål, och det var knappt ett skott men mål blev det.
    Hoppas det fungerar som en väckarklocka och vi vill se lite magi av Hazard nu i andra. För han var en besvikelse i första.
    Frispark, rätt dålig, ut till hörna. 51 Når till slut fram till Willian, men utanför. 52 Han försökte placera in den.
    Costa tar sig fri men målvakten stoppar inlägget. 53 Annars hade två blå hunnit fram.
    Shawcross gör ned Costa, borde varit kort kanske. 55
    Costa är betydligt mer aktiv redan i andra.
    Hazard in men Johnson emellan. 55
    Så äntligen en riktigt bra aktion av Moses som hittar Hazard som lägger upp för WIllian som sätter bollen i nät. Riktigt snyggt. 57
    Slarvigt försvarsspel och hazard snor bollen, inlägget centimeter från Costas fot. 58
    Fabregas kortas för en väl tuff tackling. 59
    Dubbelbyte av Stoke. Imbula som var så bra mot Chelsea i ena matchen förra året in, och Bojan in.
    Du milde vilket dåligt försvarsspel igen. Vad har hänt. Luiz borde fått bort bollen. Men det slutar med ännu en kvittering. Vad håller Chelsea på med i den här matchen. 64 Crouch gör det.
    Direkt på avspark känner vi igen Chelsea. Snabbt upp och Willian sätter bollen hur skickligt som helst. 65. Det kan vi kalla ett svar. Fabregas andra assist. 100 nu.
    Alonso går ned men domaren går inte på det. ;) 67
    Willian får en chans till men han är inte i balans och bollen långt utanför. 68
    Dubbelkort till Alonso och Diouf efter lite gruff. 70
    Stoke har inte gett upp matchen. Ett bra inlägg som Cahill får sträcka sig på. 71
    Hazard visar vad han kan, vilket han inte gjort tillräckligt idag. Men bollen till Alonso blir lite för lång. 72
    Matic in för att stärka upp försvarsspelet. Typiskt Conte, typiskt italienskt. För Fabregas som var mycket nära MoTM för mig. 73 Får nu hoppas att försvarsspelet håller sita kcvarten, att Luiz och Matic inte tar något kort för vi behöver dem mot Tottetnham.
    Costa försöker klacka fram bollen till Moses. 74 Men försvaret hinner emellan.
    Azpi som var så bra i första slår ett enkelt pass fel och Stoke vinner boll. Slutar med en hörna. 75
    Kort och till slut passar Crouch till Willian som hittar Hazard som lägger upp för Costa som skjuter med vänstern efter rusat över plan. Just över. 76 Nära.
    Med tanke på de närmast tavlor försvaret gjort känns ju inte ett måls ledning jättesäker idag. Det har varit lite bristande koncentration där bak. Minst sagt vid båda målen.
    Costa kommer från offside. Synd för annars hade det varit ett bra läge. 80
    Tio minuter plus att se till att hålla tätt nu. Stoke har ju sett att det är lätt att göra mål på Chelsea idag så det känns lite nervigt för en gångs skull. Och då får den bra chans men en liten touch från Azpi räddar det.
    Crouch offside, nickar över. Det här känns inte alls klart.
    Moses av för Ivanovic. Mer försvarsförstärkning. 82
    Inlägg från Iva över Costa men det blir en hörna. 83
    Dålig hörna av Hazard. 83. Chalobah in för Willian, MoTM. 84
    Klassiskt Costa, kämpar fullständigt ned försvaret och vräker in bollen från snäv vinkel. 85. 14 målet. Och precis då ger fulstreamen upp! Tack ZTV för att ni inte visar matchen (obs grov ironi om någon skulle missuppfatta det).
    Alonso skjuter precis utanför. 90
    Chalobah skjuter utanför. 90+2

Halva säsongen spelad. Klar serieledning. Tangerat Arsenals s k omöjliga rekord på 13 raka segrar. Och även när misstag sker är Chelsea så starka att de kan vinna matcherna. Fullständigt underbart att följa detta fantastiska lag denna säsong. Lika underbart som det var hemskt förra hösten. Och City eller Liverpool eller båda kommer att förlora poäng närmaste timmarna så det är en bra ledning. Oavgjort mellan dem är förstås bästa resultatet för oss, näst bäst en Cityseger.
   

 

DOMARTEAMETS INSATS - Robert Madley

BETYG

Inga stora misstag men kanske lite snäll vid några situationer.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook