csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 19 sp 16 v 1 o 2 f 42 - 13 mål 49 p
always proud to be Blue
19 - 25 december 2016

Nyheter v-52


NYÅRSDAGEN:
Mauricio Pochettino anser att Tottenham kan vinna mot Chelsea. Så klart de kan, det finns 19 lag i Premier League som kan slå Chelsea i andra halvan av säsongen. Det innebär inte att de gör det!

Liverpool ser nu ut som förste utmanare till Chelsea. Åtminstone till 31 januari då vi ska ha revansch på dem för domartabben och misstaget som gav dem en seger på Stamford Bridge. De slog City med enda målet i en trist match på nyårsafton, men segrar är ju viktigare än underhållning inte minst i toppstrider. Däremot tror Jürgen Klopp att det ska irritera Chelsea. Jag tror inte Chelsea eller Antonio Conte bryr sig ett enda litet dugg om det. Vi supportrar gör det kanske men det beror ju på att vi är rätt många som har svårt för Liverpoolsfansen inställning att de har rätt till framgångar för de är Liverpool och det som hänt i den klubben. Håller Chelsea stilen under januari med alla de svåra matcher som väntar bör det dock bli en intressant match och förhoppningsvis mer underhållande än det som seriens, enligt vissa, mest underhållande lag, inte bjöd på under nyårsafton.

NYÅRSAFTON:
Vi har fyra vinnare som visste hur många mål Diego Costa skulle göra innan året tar slut. Dvs 14 stycken och leda skytteligan. Vi gratulerar: Samuel Åslund, Rizzyy Sritharan, Harys El Saedi och Gustav Nordkvist. Grattis.
    Då vi har några fler priser att dela ut har vi lottat fram ytterligare några priser som kommer att skickas ut så fort influensan släpper sitt grepp om mig ;) Så det kan tyvärr ta några dagar in på det nya året, som ju kommer att bli så intressant och roligt för oss Chelseafanatiker.

Antonio Conte gav ju julklappar till ALLA i Chelseas personal på Cobham före jul. De fick då också ett handskrivet meddelande där han citerande Hannibal. "We will either find a way, or we will make one." Sagt innan Hannibal och hans kartagenska trupper skulle korsa Alperna på sin march mot Rom.
      Tala om att säga sanningen, för det är ju så Chelsea har satt nytt klubbrekord, tangerat Arsenals s k omöjliga rekord på 13 raka segrar från 2002...under en säsong.
      Halva säsongen har nu gått och det ser onekligen rätt bra ut, eller hur? Särskilt som vi tydligen kan vinna på just alla de sätt som Hannibal anser man ska göra.
      CSFC har inte ord för vår beundran för Antonio Conte som inte bara är en stor manager, långt större än vi trodde eller vågade hoppas - det har han redan bevisat hur säsongen än slutar. Han är också till skillnad från en del andra stora managers, en riktigt stor människa. En som även i framgången tänker på alla de som bidrar till framgången och inte bara själv tar äran för allt. Att jämföra honom med vår förre manager i det avseendet gär ju inte för där skiljer de sig mer än månen skiljer från solen.

Noterbart idag trots att Stoke gjorde en riktigt bra match mot oss och verkligen gav oss en kamp. De hade bara två skott på mål. Båda gick i mål!

På onsdag kan vi bli ensamma om rekordet (för att Arsenal har 14 över två säsonger räknas inte som ett rekord anser vi). Det blir dock fruktansvärt tufft, så det måste ju kännas fantastiskt att se och uppleva hur Chelsea trots savgheter idag vände och vann övertygande. Det skulle onekligen kännas fullständigt fantastiskt med en 14e rak seger, mot just Spuds. Två lag i det gamla seriesystemet har också 13 raka vinster - Preston North End och Sunderland. Fast det var ett tag sedan. Båda gjorde det år 1891-92.

Marco van Ginkel har förlängt sitt kontrakt till 2019, samtidigt som det är klart att han återvänder till PSV Eindhoven för lån resten av säsongen. Pga knäskada var van Ginkel aldrig med i Chelseas anmälda trupp och har därför inte kunnat spela för klubben i höst, trots att skadan läkte snabbare och bättre än väntat. Han gjorde stor succé hos PSV förra säsongen och bidrog till deras ligatitel.

Tammy Abraham fortsätter göra mål, men det hjälper inte då Bristol City ändå fortsätter förlora.

FREDAG:
Stoke saknar några spelare och har frågetecken kring Bardsley. Skadade är Munies, Cameron, Ireland, Butland och Arnautovic är avstängd sista matchen.

OFFICIELLT:
Vår väldigt lovande vänsterback Jay Dasilva lånas ut till Charlton för resten av säsongen.

Vi vet intre resultatet av dagens Conte Bingo (dvs när journalisterna gissar hur många gånger Conte pratar om hårt arbete på presskonferensen inför matchen) men här är lite av vad annat som sades:
    Antonio Conte vill inte direkt säga att ligan är avgjord eller att det handlar om psykning när andra managers och lag utnämner Chelsea som vinnare. Det handlar bara om sex poäng.
    Vi är knappt halvvägs på säsongen.
    Chelsea har pengar efter Oscar men Chelsea kommer inte att köpa spelare bara för att spendera pengarna. Utan det viktiga är vem och att hitta rätt spelare i januari är inte lätt. Men klubben jobbar allitd på nyrekrytering.
    Han lovar inte att Kanté och Costa startar imorgon.
    JT har tränat under veckan men Conte verkar osäker på om han är matchklar. Kanske får det bli en bänkplats.
    Contes egen skada är bättre och han har ingen smärta. (Se nedan)
    Han anser Thibaut Courtois är bland de bästa i världen. Och han stannar hos Chelsea, allt annat är spekulationer.
    Klubben har avbrutit lånen för Kenedy och Musonda och nu diskuteras det vilket som är bästa lösningen för dem och truppen.
    Som vanligt kan vi väl säga att de här presskonferenserna är inte direkt någon stor källa till information men en hel del rundprat.
    Pedro är som vi alla vet avstängd efter dragit på sig lite för många gula kort. I riskzonen mot Stoke är Matic och Luiz som båda står på fyra. Om de inte kortas mot Potters så har de upp till tio matcher på sig innan en avstängning kan drabba dem.

Antonio Conte har skadat sig. Det är en lättare vadskada som han ådrog sig under träning, då han har för vana att delta i flera av de övningar som spelarna får. Vi har senare fått veta att det hände redan innan matchen mot Palace.

TORSDAG:
Två extra intressanta matcher spelas i helgen. Viasat visar en av dem, och inte på sportsliga grunder utan för att det är enda matchen som spelas den tiden.
    Den första matchen är förstås Chelseas jakt på ligarekordet med 13 raka segrar. Nu hållet av Arsenal säsongen 2001-2002, den så invinciblesäsongen. Ett rekord som ansågs närmast oslagbart. (Arsenal vann sedan första matchen nästa säsong och därför hävdar vissa att rekordet är 14 raka segrar, men det är ett felaktigt sätt att räkna som vi ser det. Rekord kan inte delas upp på flera säsonger, då är det bara kuriosa, inte rekord längre). Vinst mot Stoke och Chelsea tangerar det, vårt eget klubbrekord är redan slaget.
    Sedan följer vad vi ser som en direkt avgörande månad, med ACN, Silly Season, möten mot Tottenham, Leicester, Hull, Liverpool och Arsenal... När den perioden är över, är vi övertygade om att vi kan nästan säga vilka som blir mästare.
    Den andra matchen handlar lite om vem blir förste utmanare till Chelsea och spelas mellan Liverpool och Manchester City. Ett eller bägge av de lagen kommer att förlora mark till Chelsea om Chelsea vinner mot Stoke. Vilket är en möjlighet, inte minst om det ska passa till våra anfallare som de passade till Sturridge och göra självmål. Spelaren att se upp med i Joe Allen som är en helt annan spelare i år än i Liverpool.

Än så länge har inte julperioden bjudit på några överraskningar. Förutom möjligen Arsenals svaga resultat in i den och ett hårt tillkämpat resultat mot WBA på hemmaplan. I övrigt har topplagen gjort vad som förväntats av dem. Tottenhams Vertonghen tog också vad som nog kändes som ett avsiktligt gult kort för att bli avstängd mot Watford istället för mot Chelsea. (Chelsea har två spelare på kortvarningslistan inför matchen mot Stoke; David Luiz och Nemanja Matic).

ONSDAG:
Eden Hazard säger att Chelsea idag är ett bättre lag än det som vann ligan för 1,5 år sedan. Detta då Chelsea nu vinner varje match.

TISDAG:
Våra nästa motståndare Stoke var generösa mot Liverpool. Vi får hoppas de spelar lika huvudlöst på lördag på Stamford Bridge, men förmodligen lär Hughes ge dem en hårtork i mellantiden. Jon Walters gjorde Stokes ledningsmål. Expressens krönikör Bachner kommer därför med det sensationella påståendet att han också gjort mål mot Chelsea. Då Stoke inte mött Chelsea utan spelar mot oss på lördag är den ett fantastiskt påstående och en glimt i vad som komma skall tydligen...

Pedros andra mål på övertid igår har tydligen bestämts vara ett självmål av Cook. Bollen ändrade ju klart riktning på honom och ställde Boruc så, men trist då Pedro gjorde allt rätt till det ögonblicket.

Det pratas idag väldigt mycket om ett mål som kunde varit i 29e minuten mot Bournemouth. Från 20 meter ut slog Hazard till med en Rabona (en spark bakom stödjebenet). Bollen var på väg mot krysset med Boruc fick upp en hand och räddade. Inte för att det hade spelat roll, för spelet var redan avblåst för en foul just innan. Men visst, det har blivit ett klassiskt mål om det hade hänt.
    Vad vi väntar på i år efter att fått bara vår andra straff är ett frisparksmål, och det var också väldigt nära att komma i matchen mot Bournemouth. Fabregas slog den och bollen gick bara centimetrar över ribban med Boruc helt överspelad, men bollen hamnade i nättaket.

Klopp med andra hävdar att Chelsea kommer att få problem om vissa spelare är skadade. Önsketänkande känns det som. Mourinho däremot tycker Chelsea är för defensiva. Så klart vi är med elva fler gjorda mål och sju färre insläppta än hans nuvarande lag.
    Nu har Chelsea spelat utan väldigt tongivande spelare som Eden Hazard, N'Golo Kanté, Diego Costa även Cesc Fabregas och ja, alla utom César Azpilicueta som är den ende som spelat alla minuter av säsongen i ligan, i olika matcher. Ändå vinner Chelsea och t o m stort utan dem. Så det är kanske inte så lätt att döma ut Chelsea och säga att framgången beror på att Chelsea sluppit skador och inte spelar i Europa. Det sistnämnda är så uttjatat och har långt mindre relevans än vad motståndarna och särskilt sportjournalisterna gör det till i år. Tidigare år har det minsann aldrig framhållits som den stora fördel som det påstås ge Chelsea i år (och Liverpool, fast av någon anledning verkar deras framgångar tillskrivas just det faktumet mindre än vad det tillskrivs Chelsea....hmm).
    Det är inte utan betydelse, men av alla anledningar till att Chelsea just nu är så bra som de är är de inte ens bland de viktigaste. Viktigast är den mentalitet Antonio Conte har gett hela truppen, och kanske klubben i stort också.
    Chelsea kan vinna på alla sätt och även utan vissa spelare.

Sedan kan vi ju bara önska att få se Chelsea på nyårsafton i Viasat som vi betalar en hel del för. Det verkar dock inte ske då MTG och Viasat ska visa ännu en ointressant Manurematch. Är det inte lika bra att de tar tillbaka det gamla kanalnamnet ZTV som de använde när reklam-tv en gång kom till Sverige? Tänk om det hjälpte att protestera men det gör det ju inte.
    Dock undrar man ju lite nu om det inte har blivit för mycket Z i Sverige med tanke på att han trots att han ska vara så stor och populär och har tangerat sina personliga rekord åkte ut med buller och bång tidigt i Jerringomröstningen!
    En överdos är alltid en överdos och att höra Bosse P urskiljningslöst rövslicka Ibrahimovic i studion varje vecka tar på humöret. En bra fotbollsspelare och det är ju inte hans fel att sådana som Bosse P inte kan vara objektiva eller i närheten av neutrala gentemot honom, men man borde kunna begära mer av en sportkanal och kommentatorer/"experter" i den än att bara en spelare i en hel liga framhålls och gäller för dem. Särskilt en som förmodligen inte ens är en av de fem bästa (förutom i svenska ögon) även om han är i form just nu. På min lista kommer han inte in, det finns t ex tre Chelseaspelare som jag håller som bättre, sedan har vi Alexis, Aguero med flera...
      Kanske hoppas Bosse P få några gratis AZ-kallingar framöver?! Sin trovärdighet som kommentator/expert har han dock helt förbrukat.
    Vi får hoppas att Viasat börjar välja matcher på sportsliga grunder framöver, det är vår jul- och nyårsönskning.

ANNANDAG JUL:
KLUBBREKORD.
12 raka vinster.
28 gjorda mål sedan sedan förlusten mot Arsenal. Och extrema bara två mål insläppta i perioden.
Tio stycken hållna nollor.
    Och detta utan Kanté. Utan Costa.

Eden Hazards mål var hans 50:e och därmed kom han in i en exklusiv grupp spelare. Snart är också Costa där (han står på 45 ligamål, 50 sammanlagt). Tidigare har Lampard, Drogba, Hasselbaink, Zola och Gudjohnsen gjort 50 mål i Premier League för Chelsea.
    Hazard gjorde åtta försök att dribbla förbi sina motståndare i första halvlek. Han lyckades med alla åtta!

Fabregas assist var hans 98:e i Premier League. För Arsenal och Chelsea. Conte har nog en riktig huvudvärk inför varje match då han måste ställa någon på mitten. De tre som konkurrerar om de två platserna har så olika och så viktiga kvaliteter allihopa.

Vi har berömt Chelseas fantastiska kontringsfotboll idag. Tittar vi på statistiken blir man än mer beundrande. För Bournemouth hade boll mer än Chelsea.... 56%.

Tammy Abraham målade igen för Bristol City. Han har hittat formen igen efter en lite stillsam period. Tyvärr hjälper hans mål inte Bristol idag heller. Förlust mot Wolves.

 

 

Rykten, notiser m m, v-52


NYÅRSDAGEN:
Faouzi Ghoulam, vänsterback i Napoli sägs vara högt på Contes önskelista som back-up till Alonso inför nästa års Champions League... åtminstone om vi ska lyssna till italienska källor, vilket vi väldigt sällan gör. Dessutom vet vi av erfarenhet att göra affärer med just Napoli ä rinte et lättaste.

Det finns lite oro för Marcos Alonso inför onsdag. Han skadade vristen under matchen vid ett av målen och fick efteråt speciell behandling.

Middlesborough vill åter låna Patrick Bamford som har haft ännu en usel låneperiod hos Sean Dyche och Burnley som inte vill spela honom. Vi får hoppas han kan byta lånesklubb nu i januari. Karanka gillar Bamford och det var under lånet hos Boro som Bamford blev utsedd till bäste spelare i Championship.

NYÅRSAFTON:
Tidigare i år fick damerns manager Emma Hayes en MBE, nu får även Karen Carney som gjort över 100 landskamper och valdes till Årets spelare i Chelsea en MBE. För oss svenskar är det inte något särskilt men för britterna är de här titlarna väldigt värdefulla.

Chelsea verkar vara inställda på att stämma i bäcken och ta död på alla idiotrykten om Courtois i förhandlingar med Real Madrid genom att erbjuda honom ett nytt kontrakt. Conte har gjort helt klart att han vill ha kvar Courtois och jämför honom med en legend som Buffon.

FREDAG:
Vi ser det som ett rent fikapauspåhitt, och det lär bli många sådana framöver. Fernando Llorente från krisande Swansea till Chelsea i januari.

Barcelona villl ha Branislav Ivanovic. Däremot verkar deras skäl för det vara lite luddiga trots, eller tack vare, att spanska medier är inblandade (det förefaller som i Spanien är det medierna som sköter transferaffärerna, inte klubbarna då klubbar försöker sälja spela genom medierna och framförallt locka spelare genom att gå ut och säga de är intresserade). Skälet ska nämligen vara att han blir billig då Brana bara har ett halvår kvar på sitt kontrakt!

Fd assisterande Paul Clement är ett av de hetaste namnen tillsammans med nyligen sparkade Gary Rowett för Swansea. Giggs är borta ur diskussionerna vilket väcker fler frågor om hur han egentligen uppträdde mot Swansea redan innan de anlitade Bradley (förmodligen lite väl arrogant eller något). Paul Clement är idag assisterande till Carlo Ancelotti i Bayern.

TORSDAG:
Engelska medier förutspår en stor duell kring Southamptons Virgil van Dijk, och kampen kommer att stå mellan City och Chelsea men en prislapp om 55m pund! Man häpnar men Saints har i så fall gjort en fantastisk affär. van Dijk gjorde mål igår men orsakade också ett.
    Saints manager Claude Puel säger dock säkert att det lär inte bli någon affär förrän tidigast i sommar.

Newcastle är klubben som framförallt jagar Ruben Loftus-Cheek på lån. Chelsea kan nog tänka sig låna ut honom men vill helst se honom i en Premier Leagueklubb där han får speltid. Newcastle är dock kanske ett alternativ, en klubb på väg tillbaka med en manager som känner Chelsea.

Harry Redknapp vill ha Swanseajobbet och för att få det hävdar han att han kommer försöka övertala John Terry att ta det tillsammans med honom. Väl värt ett frösök men det kommer inte att hända, dvs att JT accepterar det billiga försöket att utnyttja hans namn och kvalifikationer.

Ett par dagar kvar till silly inleds och medierna har redan värmt upp glöggen eller vad de dricker när de sitter och hittar på. Artuo Vidal och radja Nainggolan (igen) är heta enligt vissa, för megapengar. Eller varför inte Chicharito för 30-40m pund för att klubben vill sälja...

Napolis Dries Mertens var på Stamford Bridge. Därmed är han med sillly-logik i det närmaste klar för Chelsea. Även om han var där delvis för Nathaniel Chalobahs skull, de var lagkamrater i Napoli förra året där Chalobahs lån inte var så lyckat men som säkert bidrog till årets utveckling.

Enligt tabloiderna har Milan inte fattat att Cesc Fabregas inte kommer att lämna Chelsea för dem i januari. De tror fortfarande det kan hända.

ONSDAG:
Det rör inte Chelsea så egentligen ska vi strunta i det, men med den situation som uppstått med Viasats oerhört partiska och icke-objektiva behandling av Premier League och ett specifikt lag i den ligan, tycker vi dagens nyhet är riktigt skön. För det verkar nu som den av Benfica oerhört dyre (det talas om upp till 50m pund även om Benfica tydligen försökt baka in ytterligare en spelare i affären för att skriva ned summorna) och kontroversiella övergången av Victor Nilsson Lindelöf till United inte blir av. Inget ont om VNL eller ens om United, men med två svenskar i laget hade Viasat nog helt spårat ur och struntat blankt i alll sportslig grund i sin bevakning av ligan. De gör det ju redan nu då de väljer mittermatcher i ligan istället för matcher som handlar om nya rekord i hela ligans verksamhet. Chelsea kan tangera Arsenals rekord från 2002 på nyårsafton, vilket ju Viasat struntar i. (Sedan är ju hur Benfica försöker komma undan det avtal som finns med Västerås bland det mest patetiska vi sett, och om VNL skriver under ett nytt avtal för att hjälpa dem göra det förlorar vi all respekt för honom som person).

Chelseas sägs erbjuda Atalanta 21,3m pund för den nye Yaya Touré (ja, vi vet - den nye den och den är världens sämsta, men det ger ändå en idé) ivorianen Franck Kessie. Ryktet är inte som vi väntar oss italienskt utan kommer från Frankrike. Mourinho vill också ha honom. Atalanta ska ha sagt nej - de vill ha mer pengar (den historien har vi hört tidigare och då alla vet att pengarna finns i engelsk fotboll... och med försäljnngen av Oscar finns de i Chelsea i synnerhet just nu). Alla engelska klubbar hålls för tillfället närmast som gisslan av agenter och klubbar på kontinenten och övergångar mellan klubbarna är ännu svårare. En av anledningarna till att vi tror på ett lugnare januarifönster än vad medierna hoppas på. Åtminstone till de de sista dagarna då desperationen sätter in och särskilt de klubbar som har spelare i Afrikanska mästerskapet slänger pengar på transfers.

En artikel ni bör läsa om Antonio Conte och en annan sida av honom än den drivne coachen på sidlinjen. Läs här>>

Det talades om honom i sommar och nu påstår medierna att City och Chelsea tävlar om att värva Steven N'Zonzi.

Shanghais general manager menar att det var att Oscar var bänkad som gjorde att de kunde köpa honom. Det och att brasilianska spelare i Kina fortfarande spelar för Selecao (Brasiliens landslag). Han sa också att köpesumman var 60m euro, inte pund. Stora pengar hur man än ser det.

TISDAG:
Så har Swansea sparkat sin manager igen. Försöket med Bob Bradley slutade i moll och han fick idag sparken. Vem som tar över är inte klart ännu. Det talas om Klnsmann, Coleman (tror vi inte på), frågan är om Giggs blir aktuell igen.

Roma lär vilja låna Charly Musonda under våren, delvis för att ersätta Mo Salah som ska spela Afrikanska mästerskapen.

Ruben Loftus-Cheek som hamnat bakom Nathaniel Chalobah pga skador i höst kommer förmodligen att lånas ut i januari. Mer än tio klubbar har redan hört av sig. Chelsea vill helst att han får gå och får speltid i en Premier Leagueklubb.

Tammy Abraham gjorde sitt 14e mål. Här är klubbens lånerapport från helgen. >>

Noterbart, Diego Costa som återkommer mot Stoke på nyårsafton har faktiskt gjort fler ligamål för Chelsea på 2,5 säsonger än han gjorde under hela sin tidigare karriär (2006-2014), 45 mål mot 43 tidigare. Dock gjorde han fler cupmål då, så totalen är ännu lite lägre (50 mot 64). Det visar hur viktig rutin och erfarenhet är även för en striker. För ärligt talat, att göra så många mål i Premier League är en långt större bedrift än att göra det i Brasilien, Portugal, andradivisionen och La Liga i Spanien.

ANNANDAG JUL:
Medierna älskar att spekulera i att Michy Batshuayi ska lånas ut. Det kommer absolut inte ske, det har Antonio Conte gjort fullständigt klart. Bats kommer att få sina chanser säger Conte även om det inte blev idag. En match vi dock är helt på det klara över att han får sin chans i lär nog bli mot Peterborough den sjunde. Men mot Stoke och mot Tottenham lär anfallaren säkerligen heta Diego Costa om inget otäckt med skador händer.
    Chelsea har varit förskonade från skador jämfört med många konkurrenter, men som vi påpekat handlar det verkligen inte bara om tur - därför det är en mycket medveten strategi från Conte och hans team i vad det gäller förberedelser och träning.

Engelska sportjournalister har startat ett nytt spel. Det heter Conte Bingo.
    Det går ut på att innan den obligatoriska presskonferensen inför matcherna ska journalisterna satsa på hur många gånger Antonio Conte pratar om Hårt Arbete. Vi vet inte vad snittet ligger på, men alla som hört en av hans presskonferenser vet att det är Contes mantra och väldigt flitigt förekommande.

Man trodde det var över men det fortsätter i Spanien genom agenter som lägger sig i och medier som inte går att lita på för en sekund. Så ryktena om Courtois till Real och James R till Chelsea fortsätter. Vi tror ändå inte på det. Varken det ena eller det andra. Chelsea släpper inte Courtois och här på CSFC tror vi faktiskt inte att Chelsea har minsta intresse för James R. Men Verratti däremot vill vi ha. Och Antoine Griezmann även om Manure bjuder honom enormt mycket mer pengar än Chelsea kan i löner.

Sevilla och West Ham hoppas båda på att få låna Michy Batshuayi resten av säsongen. Det är nog som att tro på jultomten, även om chansen att tomten finns nog är större än att detta händer.


     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC