csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 17 sp 14 v 1 o 2 f 35 - 11 mål 43 p
always proud to be Blue
19 - 25 december 2016

Nyheter v-51


JULDAGEN:
Ojämna Bournemouth som kan vinna vilken match som helst vilket de bevisade mot Liverpool och som kan förlora vilken match som helst saknar några viktiga spelare imorgon. Nathan Aké förstås då han inte får spela mot Chelsea. Junior Stanislas och Andrew Surman är skadefria men knappast matchfärdiga och Lewis Cook är skadad.
    Chelsea saknar som vi vet Diego Costa och N'Golo Kanté samt John Terry som tränar igen men inte är spelklar. Därmed blir det en tuff utmaning för Chelsea och en härlig utmaning för de spelare som ersätter två av våra absolut viktigaste spelare. Vi tror Matic tar Kantés position med Cesc Fabregas något framför i en offensivare roll och det är annorlunda men känns inte som en stor försvagning. Att ersätta Diegos 13 mål är tuffare men vi hoppas få se vad Michy Batshuayi verkligen kan om han får starta. Det är stor skillnad på att starta en match som anfallare och att komma in och få spela tio minuter då och då.

JULAFTON:
Nästa omgång av FA Youth Cup spelas borta mot Birmingham City den 18 januari.

Ett jättefantastiskt stort tack till er som hört av er inför julen för att säga väldigt snälla saker om CSFC. Det värmer och gör det mycket lättare att försöka fortsätta leverera en av de bästa Chelseasajterna i världen. Helt ideellt och utan alltför jobbiga annonser. (Och det säger jag inte för att skryta utan för den är där uppe - om man får tro de som bryr sig om Chelsea och inte bara klick till sina annonser). Det är många många timmar jag lagt ned på Chelsea sedan den dag jag föll fullständigt för denna underbara klubb) och att det finns läsare där ute som uppskattar det, gör det värt det.
    Nu ser vi framåt. Först vinster mot Bournemouth och Stoke och sedan trashar vi Tottenham igen och går vidare mot en ny titel. Antonio Conte ger oss mer än hopp om den möjligheten.

FREDAG:
OFFICIELLT:
Oscar, en personlig stor favorit lämnar Chelsea för Shanghai SIPG. Synd på massor av sätt. Men med de summor det spekuleras i (Chelsea nämner förstås inga) så är det förståeligt. Mellan 52-60m pund lär Chelsea tjäna på affären och Oscar lär få en veckolön om ca 400.000 pund. Enorma pengar helt enkelt.
    Vi kan bara önska honom lycka till och tack för tiden i Chelsea.

Chelsea har friats från alla anklagelser om att ha agerat på ett felaktigt sätt när det gäller vad som hände f d spelaren Gary Johnson och hur Chelsea agerade angående det denne råkade ut för i händerna på en numera död scout i klubben under 70-talet. Chelsea bröt inte mot några regler när de erbjöd Johnson ersättning, men klubben har uppdragit åt en oberoende juridisk firma att ändå kontrollera det då det kan funnits mindre smarta delar av det - som att det det skulle vara för att han skulle hålla tyst. Men då Gary Johnson varit öppen om det vet vi ju inte vad sanningen är, men Premier League har friat Chelsea från att brutit mot några fastställda regler. Att det är och har varit ett problem som sopats under mattan av FA och klubbar är däremot obestridligt och vi kan bara hoppas att de här människorna som begått sådana handlingar åker dit och får ta det straff de förtjänar. Men klubbarna kan inte hållas ansvariga för allt som händer inom dem, det viktiga är hur de agerar för att förebygga att det händer och om det hänt förr i tiden att offren behandlas med respekt och öppenhet.

Peterborough vann omspelet mot Notts County och blir därmed vår första motståndare i FA Cupen. En match Viasat visar, men de visar hellre Sunderland än Chelsea mot Bournemouth på annandagen.

Chelseas ungdomar är utslagna ur Premier League International Cup efter förlust mot Swansea med 2-1. Quintero gjorde målet i 34e minuten.

TORSDAG:
Med undantag av John Terry som fortfarande är skadad har Antonio Conte full trupp att välja ur mot Bournemouth. Costa och Kanté dock avstängda som vi vet.
    Conte vill inte säga om det blir Michy Batshuyai som ersätter Diego Costa. Han öppnar för andra alternativ och andra spelmodeller. Frågan är dock om det är spel för galleriet eller reella planer.

ONSDAG:
Det är nu också officiellt att Steve Holland lämnar till sommaren. Klubben säger också att han kommer inte att ersättas utan övriga assistenter fortsätter och övertar hans uppgifter.

Bournemouth kommer att sakna Junior Stanislas, Andrew Surman och Lewis Cook på annandagen. Samt förstås Nathan Aké som inte får spela mot Chelsea.
    Chelsea har inte förlorat på annandagen på Stamford sedan 2003. Bournemouth har också ett bra julfacit så. Har inte förlorat de sex senaste och bara släppt in ett mål.
    Bournemouth har varit klart bättre hemma än borta hittills i år.

TISDAG:
Ana Borges har förlängt sitt kontrakt med Chelsea Ladies t o m 2018. Det är dock en udda lösning då hon kommer att spela första halvåret 2017 på lån hos Sporting Lissabon. Inget sägs om att det har något att göra med att FA planerar att lägga om WSL, damligans säsong från årsbasis (som i Sverige) till säsongsbasis med höst-vår framöver (som i de flesta länder). Det sägs bara att det är för personliga skäl.

MÅNDAG:
Tyvärr lyckades ett svårt, under matchen, skadedrabbat Everton inte hålla undan utan förlorade på övertid och på en stolpretur. Chelseas tabelledning är tillbaka på 6 poäng efter 17:e omgången. Nu före Liverpool.

När man inte trodde man kunde tycka mer om honom visar sig det att Antonio Conte, till skillnad från många andra managers, tar sig tid att personligen infinna sig på personalens julfest för att önska dem god jul. Något som inte skett sedan Carlo Ancelotti! Sådant värmer hjärtat att inte bara de som får all uppmärksamhet och mesta betalningen får uppskattning från klubbens viktigaste person (sorry Roman). Det är bra ledarskap.
Läs mer>>

En slags minisemester inträffar nu. Ingen match förrän på måndag, annandagen. Då mot Bournemouth som blandar och ger. Och när de ger är det ofta Nathan Aké som ger dem chansen. Mål igår igen. Men mot Chelsea får han inte spela då han ju är utlånad.
    Det är hemmamatch och som vanligt är extremt partiska Viasat inte med på kartan och ska istället visa Z-United mot bottenlaget Sunderland. Skandalmässigt att man väljer bort ligaledaren i en sådan traditionsmatch på annandagen. (Det ser ut att bli samma sak på nyårsafton när Chelsea tar emot Stoke).
    Värre är dock att skytteligaledaren Diego Costa inte heller får spela då han fick ett löjligt hårt kort i matchen mot Crystal Palace (det var inte direkt samma bedömningsnivå som i Uniteds match om vi säger så, hos domaren). Även N'Golo Kanté tog sitt femte gula kort, varav de fyra senaste har kommit de senaste matcherna. Den förseelsen noterade vi inte ens förrän efter matchen!
    Därför är det onekligen positivt att Antonio Conte nu har veckan på sig att spela in Fabregas på mitten, förmodligen i Matics position och serben tar Kantés. Ingen dålig ersättare om vi säger så. Michy Batshuayi är den vi tror ersätter Diego Costa och av rapporterna vi har fått förtjänar han sin chans nu. Hoppas han tar den också i sin första ligastart. Costa kan behöva lite konkurrens även om ingen väl tror att Bats kan peta honom. Costa är idag i världsklass och mycket få kan sägas vara bättre anfallare än han är.
    Avbräck ja, men Chelsea ska ändå klara av Bournemouth. Särskilt hemma på Stamford Bridge. Det är vår uppfattning och då blir det nya rekord att prata om. Vi väntar också på Hazards 50e mål. Han hade en bra första halvlek och en utmärkt avslutning på matchen i lördags. Dock måste Chelsea åter skärpa effektiviteten för just nu görs för få mål på för många chanser. 1-0 är trevligt men ännu trevligare är om Chelsea tar sina chanser och dödar matcherna så vi inte riskerar att förlora poäng på grund av slumpmål på slutet. Särskilt som tuffa matcher väntar i januari, som bortamötena mot Tottenham och Liverpool. Arsenal väntar dessutom efter Liverpool. De veckorna kommer att kanske bli helt avgörande för ligautgången. Som vi vet är också januari tyvärr en transfermånad, vilket ytterligare kan förändra alla förutsättningar. Några klubbar särskilt runt Irländska sjön lär spendera stora pengar då.

Under tiden njuter vi stort av att leda Premier League över helgerna, och att vi gör det med god margina, till och med en poäng större än efter förra omgången. Det är en trevlig julklapp.

 

 

Rykten, notiser m m, v-51


JULDAGEN:
Vi vet ju att spanska medier gör allt de kan för att påverka särskilt transfers. De har för Real Madrid bjudit ut James Rodriguez en längre tid nu och de har startat rykten om att Thibaut Courtois redan förhandlar med Real om en övergång. Så vem blir förvånad av senaste ryktet om Joe Hart till Chelsea?! Han är ingen Cech eller Courtois och det vore betydligt intressantare med Donnarumma även om det innebär att Chelsea måste förhandla med Raiola. Oblak vore också ett klart intressantare namn - men silly season står för dörren nu är helgerna är klara och vi lär få höra fler sådana här rykten, även om de har väldigt låg trovärdighet.

Tretton spelare har spelat varje minut av sitt lags matcher. En av dem kommer inte att göra det längre. N'Golo Kanté var en av de tretton, men César Azpilicueta spelar säkert hela matchen mot Bournemouth och fortsätter vara en integral till Chelseas lag. På sitt sätt lika viktig som en målgörare som Diego Costa.

En artikel som presenterar Antonio Contes stab av medarbetare. En manager är ju inte direkt ensam bakom ett lags framgångar.
Läs mer här>>

Gary Cahill säger att han och Chelsea vill slå klubbrekordet och ta tolv raka vinster. Vi hoppas på ännu mer och att även Arsenals rekord på 14 raka segrar kan slås i januari. Även om det blir extremt tufft. (Fast egentligen tycker jag inte Arsenals 14 ska räknas, det borde vara 13 för 14 segrar nåddes under två säsonger).

JT listas som skadad inför Bournemouthmatchen, men han är tillbaka i träning. Däremot saknas nog s k match fitness.

Frank Lampard retas med medierna och antyder att han kan tänka sig återvända till Chelsea - som spelare. Som ledare kan vi se det, men vi tvivlar nog på att han kan idag ta en plats som spelare, fast vem vet? Fysiskt klarar han det säkert, men konkurrensen är ju minst sagt stor i Chelsea.

Om det är sant eller inte vet inte, vi vet inte ens om Chelsea ens var intresserade. Men nu meddelar engelska medier (inte spanska) att Chelsea lagt ned intresset för James Rodriguez (tack för det) för 60-75m pund vilket istället ska innebära att Mourinho tänker handla.

JULAFTON:
Tyvärr dör inte ryktena om James Rordiguez men förhoppningsvis prisar Real Madrid bort alla möjligheter för en transfer då de tydligen kräver minst 70m euro för honom - vilket han verkligen inte är värd.

Annars handlar det idag en hel del om Monacos ytterback Djibril Sidibe, 24 år.

Eller Virgil van Dijk från Southampton som nu tippas gå till Chelsea eller City. Tidigare nämndes mest City. Det är onekligen så man nästan tycker synd om Southampton som hittar så många duktiga spelare men som aldrig kan behålla dem. Att van Dijk försvinner verkar alla eniga om, frågan är när och vart.

FREDAG:
Blir rätt förbannad på svenska sportjournalister som för att skaffa sig billiga poänger presenterar Oscar som en bänknötare. Vilket känns som en ren förolämpning mot honom och framförallt bevisar hur ruskigt okunniga de är om Chelsea och förmodligen om engelsk fotboll i allmänhet. (Handlar det inte om Z, han som även svenska folket börjar tröttna på nu om vi ska tolka Jerringprisomröstningen, så kan de inget, vill inget och lär sig inget). Visst, Oscar har suttit på bänken sedan Chelsea började sitt segertåg. Men det har alla andra också utom Cesc Fabregas i truppen gjort. Därför man ändrar inte ett vinnande lag. Men i säsongsinledningen var Oscar startspelare hela tiden så bänknötare är sannerligen inte rätt ord att beskriva en mycket duktig fotbollsspelare som kanske dock inte fick ut hela sin kapacitet i Chelsea. Men för det behöver man inte ta fram de förnedrande uttrycken bara för att skaffa sig billiga poänger. Oscar är och var en bra fotbollsspelare, en uppskattad, lojal, omtyckt och duktig Chelseaspelare under 4,5 år och CSFC respekterar honom och hans beslut helt ut. Och inte bara för att det ger Chelsea nya möjligheter under vår nya manager - som klart gjort uttryck för att han helst hade sett att Oscar stannade, men med de pengarna... Oscar är älskad av de som älskar Chelsea och banne den som snackar skit om honom.
    Förr hoppade hatarna på Chelsea för att Roman använde sina pengar till att köpa spelare. Nu hoppar Patrik Brenning i Sportbladet på Chelsea för att Chelsea gör bättre affärer än andra klubbar. Han har lyckats nå slutsatsen att vi är ekonomiskt dopade för vi gör bättre affärer än alla andra klubbar. Hur fan ska de ha det egentligen? (Saknar han allt förnuft, men Chelseahatarna hittar alltid något). Ingen hoppar på Man U för att de får bättre sponsorsavtal än några andra, eller för att de har mer pengar att köpa än klubbar med rika ägare som inte längre får stödja sina klubbar. Man U som köptes för klubbens egna pengar och som betalar enorma summor i räntor på de skulderna är alltså bättre än skuldfria klubbar (i princip) som fått resurser som City, PSG, Chelsea och numer en massa andra på mindre skala? Så klubbar med jätteskulder sköts bättre än skuldfria klubbar - världen är en underlig plats men det visar om inte annat den extrema särbehandling som klubbar som Barcelona, Real Madrid och Manchester United får på bekostnad av alla andra. Intressant nog också de klubbarna som jobbar hårdast på att stänga alla fotbollsligor för att skapa sina egna ligor à la amerikansk affärsverksamhet som kallas sport och idrott. Kanske ska vi också börja flytta klubbarna? Manchester kan väl flytta till Beijing, det är ju en mycket större marknad. Beijing United, det låter väl det? Och det regnar fan så mycket mindre där än i Manchester!

Engelska tidningar kan verkligen inte bestämma sig för vad övergångssumman är för Oscar. Daily Mail hävdar 52m, Mirror 60m. Guardian 52m. BBC 60m. Sky Sport 60m. Det får man dra de slutsatser man vill av, vi lär inte få veta sanningen förrän tidigast när nästa bokslut kommer. (Men BBC och Sky har ju onekligen största trovärdigheten av de källorna). Stora pengar är det hur som helst.

Mourinho skämmer ut sig igen och hoppar nu på Chelsea för vår defensiva taktik. Har man förlorat med 4-0 mot den så ska man nog ärligt talat hålla käften om det, särskilt när han själv var ökänd för just det. Men han är som han är och personligen är jag bara glad över att han lämnat Chelsea. Om han också kunde hålla käften om andra klubbar så kanske någon kan ha respekt för honom i framtiden. Men han berömmer också Chelseas mentalitet och menar att det gör oss svårslagna den här säsongen - så kanske ska vi ge honom "the benefit of doubt" och misstänka att vissa sportjournalister tolkat lite väl fritt. Vi har inte själva hört intervjun.

TORSDAG:
Matchen mot Chelsea blev Alan Pardews svanesång. Han fick i eftermiddags sparken från Crystal Palace och förmodas bli ersatt av sparkade f d engelska förbundskaptenen Sam Allardyce. Är Bob Bradley nästa, eller får han fortsätta trots att han lyckats nästan ännu sämre än sin föregångare...han är i vilket fall som den färskaste av tränarna i PL än så länge.

Monacospelarna Tiemoué Bakayoko och Djibril Sidibé ska ha scoutats av Emenalo och Conte, inte minst vid Monacos möte med Tottenham i CL. De lär knappast vara aktuella i januari dock då Monaco är i toppen av ligan och framförallt fortfarande är kvar i Champions League.

James Rodriguez ska ha besökt brittiska konsulatet i Madrid. Enligt medierna för att skaffa visum så han kan förhanlda med Chelsea.

Samma rykten går rundan idag. Inget av dem roar oss. Thibaut Courtois är "top target" för Real Madrid (fast de får inte värva, men de har lyckats kringgå reglerna tillräckligt mycket så det får värva till sommaren). James Rodriguez till Chelsea. Inget av ryktena är något vi vill se och framförallt vill vi inte se Courtois lämna. Det räcker med att Chelsea släppte Petr Cech till Gooners. Det är inte heller särskilt troligt att Chelsea säljer Courtois (enda chansen till det känns det som är om de köper Donnarumma). James R är kanske mer en pengafråga. Kostar han runt 30m pund, varför inte men inte 50-75m som är summorna som nämns. Aldrig då, säger vi. Han står mycket långt ned på listan av drömvärvningar; långt efter Griezmann som ManU jagar intensivt tydligen (Mourinho har ju fått den köpekassa han inte fick hos Chelsea och vill nu som ett köpgalet barn till julen handla allt han kan se i skyltfönstren då det är hans lösning). Långt efter Marco Verratti som har nämnts men försvunnit från ryktena, även långt efter Javier Pastore, Rüdiger eller andra som återanvänds mer än en disktrasa.
    Daily Express (!) dock, hävdar nu att Chelsea inte längre är intresserade av James R, utan det blir ManU för honom.

Ja, just det. Alvaro Morata julhandlade i London. Därmed är han med webblogiken i det närmaste klar för Chelsea (som lär jagat honom i somras) för 50m pund! Oh denna värld av lögner och påhitt som kallas webbnyheter. De vinner ju till och med amerikanska val tydligen.

ONSDAG:
Det ser ut som om Steve Holland lämnar Chelsea till sommaren. Han delar idag jobbet som assisterande till Antonio Conte med jobbet som assisterande i England till Gareth Southgate men till sommaren ser det ut som det blir England enbart. Vi får då hoppas att Chelsea agerar för att få någon av våra stora stjärnor att ta jobbet, helst John Terry men även Frank Lampard och Didier Drogba borde vara aktuella.

Mycket tjafs idag om att Real Madrid försöker värva Thibaut Courtois. Trots att de inte får värva. De har visserligen, som storklubbarna i Spanien oftast får, fått sitt straff reducerat av CAS, men de får ändå inte värva förrän i sommar. Tjafset förekommer dock men att Chelsea skulle sälja Courtois är föga troligt om vi säger så. Men det struntar ju medierna i. Bara de får klick på sitt skvaller.

Ungefär lika trovärdigt är Don Balons (bara namnet säger ju allt) påhitt om att Chelsea har bjudit 42m pund för Arturo Vidal från Bayern München.

Michy Batshuayi är förberedd, oavsett vad Viasats s k experter (ni vet de där som anser att allt med z är utom konkurrens) tror om honom. Han är väl förberedd om vi ska tro den här artikeln. Och rapporter vi hört - det som kanske oroar inför Bournemouth är överambition (det har ställt till det för många unga spelare). Läs mer >>

Lamps tror bara skador kan hindra Chelsea från att vinna titeln. (Ja, Lamps, vi har förlåtit dig för Citytiden då vi förstått att du därtill var tvingad av ett klumpigt skrivit kontrakt. Du trodde du skrev på för NY City, men du skrev på för alla Citylagen vilket de missbrukade). Du är fortfarande vår hjälte och tack för att du är vår supporter. Läs mer >>

TISDAG:
Daily Mail har rankat de tio bästa värvningarna i Premier League i somras. I Sverige vet vi ju att alla påstår det är en viss lång en, som tur var finns det mer objektiva bedömningar. Dock är det ändå lite överraskande att listan toppas av två Chelseaspelare. Etta är N'Golo Kanté (vilket inte överraskar så mycket då det var en drömvärvning till ett ovanligt bra pris), men tvåa är David Luiz (vilket förmodligen får minst hälften av alla s k experter att få problem med magen med tanke på hur de dömde ut honom innan han började spela igen för Chelsea - desto roligare för oss som trodde på David Luiz!).

Vi trodde Chelsea skulle träna hårt och spela in Michy och Cesc för avstängningarna. Men tydligen anser Antonio Conte att det arbetet redan är förberett och istället har han gett spelarna lite ledigt - vilket de tycks tagit honom på orden kring. De är överallt just nu som den här artikeln berättar >>

Thibaut Courtois är bäst i Europa. Om vi tittar på hållna nollor. Nara Yohann Pele i Marseille kan matcha honom med tio hållna nollor - men ärligt talat, jämför Ligue 1 med Premier League...

Nathan Aké har en återkallelseklausul i sitt lånekontrakt. Sent ska Chelsea lära (lex Christensen). Det är dock osäkert om Chelsea kommer att använda den, det troligaste alternativet är nog att Aké stannar hos Bournemouth säsongen ut.

Vi gav röst åt en liten misstanke att Diego Costa inte var helt missnöjd med att få sitt femte gula, även om det var tveksamt dömt och inte i linje med domarens övriga bedömningar i lördags. i vilket fall som utnyttjar Costa sin påtvingade ledighet genom att han fått ledigt för att flyga till Brasilien och vara ledig till juldagen. Hoppas han kommer tillbaka ordentligt spelsugen mot Stoke.

Oscar påstås redan ha sagt adjö till sina lagkamrater. Det är obekräftat men de mer oseriösa tabloiderna kör ryktet.

Enligt Nigerias förbundskapten Rohr förhandlar Mikel med Marseille om en övergång i januari. Att han lämnar ser vi som uppenbart och Marseille är säkert en bra destination. Vi förväntar oss ju också att Chelsea släpper honom gratis.

MÅNDAG:
En massa intressant statistik som faktiskt visar hur bra Chelsea är just nu.
Läs mer>>

Skönt, på sitt sätt, nu kan vi avskriva all löjlig mediespekulation om att Andreas Christensen och Borussia Mönchengladbach har knutits ihop beroende på en spelare i Juventus. För vi har de senaste dagarna (inte) underhållits med vilda videospelspekulationer om att Christensens Chelseaframtid hängde på om Conte kunde locka skadade Bonucci till Chelsea. Det kommer inte att hända då Bonucci nu förlängt sitt kontrakt med Chelsea. Bonucci i all ära, men vi vill hellre se Antonio Conte göra Andreas Christensen till den nye John Terry fast i ett trebackssystem. Redan när jag såg Christensen första gången som 16-åring har jag sett så mycket av JT i honom; i spelstil, uppträdande (inte de dumheter som JT kanske gjorde någon gång för mycket utanför plan som ung spelare), hur han för sig och i bollbehandling (även om jag kanske tror JT fortfarande är mer teknisk, något som kanske inte märks så mycket i hans spel, men som verkligen finns där). Jag vill verkligen se Christensen ta plats i en trebackslinje och vilka spelare vi har för den i framtiden: vi har Azpi, Cahill och Luiz, Zouma. Vi har också Aké, Christensen med flera utlånade som kommer att erbjuda massor med konkurrens nästa säsong. Aina, Dasilva är kvar i klubben och får inte glömmas bort.

Nathan Aké och Christian Atsu tillhör målgörarna i senaste lånerapporten. >>

Ryktena om James Rodriguez fortsätter växa. Vi hoppas de är lika falska som de brukar vara när spanska klubbar försöker använda medierna för att bli av med spelare som de inte vill ha kvar. Särskilt till priser som är rent vansinniga för en spelare som inte är i närheten av att vara startspelare i en klubb. James Rodriguez var en sensation i Brasilien-VM men har sedan dess inte åstadkommit ett enda dugg egentligen, och ändå ska han kosta 75m pund. Löjligt är vår inställning. Ska vi betala sådana pengar ska Chelsea köpa Antoine Griezmann!
    Så vi fortsätter hoppas detta är ett falskt rykte som bara fått fart därför James R själv säger att nästa vecka ska han besluta sig för om han ska begära att säljas eller inte.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC