csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 17 sp 14 v 1 o 2 f 35 - 11 mål 43 p
 
17 december 2016

CSFCs spelarbetyg

Crystal Palace  palace     vs       CHELSEA  Chelsea
          0                                   -                 1             (0-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Crystal Palaces start-XI

Hennessey; Kelly, Dann, Delaney, Ward; McArthur, Ledley; Zaha, Cabaye, Puncheon; Benteke

avb: Speroni, Fryers, Mutch, Lee, Townsend, Husin, Campbell


CHELSEAS INSATS

 

  6+

 

En lite seg insats av Chelsea i första, men han man Diego Costas individuella briljans understödd av andra - ja, då blir det halvtidsledning. Svag inledning på andra, men stark avslutning. Dock, målen måste komma bättre på allt som skapas.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Behövde inte visa vad han går för i första. Lite mer att göra i andra. 6+
César Azpilicueta Väldigt aktiv offensivt idag och perfekt löpning och inlägg till Costa för målet. 7
David Luiz Vår bakre playmaker, styr starten av de flesta anfallen. 6+
Gary Cahill Ett par riktigt bra brytningar. 6+
Victor Moses* Inte lika tydlig i sina anfall som tidigare, men väldigt nyttig för laget. Gav Azpi möjligheten att vara offensivare än vanligt. Betydligt mer offensiv i andra med några fina räder. 7-
N'Golo Kanté* Bröt, passade, försökte vara överallt och lyckades. 7
Nemanja Matic Säker och stabil på mitten. 6+
Marcos Alonso Många kamper med Zaha, några vunna, andra förlorade på offensivt och defensivt. Vilken frispark i slutet! Den förtjänade att bli mål. 7-
Willian Började bra men försvann lite ur matchbilden, kanske lite svårt hitta positionerna när Hazard är så rörlig runt honom. 6+
Eden Hazard Första halvleks klart bäste spelare. Fick dock inga chanser men mycket fint spel, kändes att han var spelsugen efter en matchs vila. Försvann tyvärr en del i andra men vaknade till igen sista tjugo. 7+
Diego Costa* Känslan var nästan att han tog varningen avsiktligt för att rensa kortställningen (eller för att få julledigt). Lite farligt att göra så, dessutom så tidigt i matchen. Men han gav tillbaka genom att perfekt möta Azpis fina inlägg och göra mål. 50e målet i 97e matchen. 7+
---    
Cesc Fabregas* In för Willian. 64 Höll på att skapa mål direkt. Gjorde klart avtryck efter kommit in. Några underbara passningar. 7
Branislav Ivanovic In för Moses. 79 För kort tid för betyg. -
Michy Batshuayi In för Costa. 89 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Ivanovic, Zouma, Chalobah, Fábregas, Pedro, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Har lösningar på allt verkar det som.

7+


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Diego Costa

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Experterna börjar tydligen tro att Chelseas serie av vinster kan brytas idag och att atmosfären och publiken på Selhurst gör skillnad. Kanske, någon gång kommer det, men nog är Chelsea bra nog för att ännu en gång få ett resultat även om spelet inte strålat i de senaste matcherna. Eller så kanske Chelsea spelar ut, men risken är ju att Pardew härmar Pulis och Moyes och spelar med handbollsförsvar snarare än öppnar upp matchen. Men visst vore det roligt att få se mer mål än nervösa ettmålssegrar.

Conte går tillbaka till den uppställning som spelat mest och oftast på sistone trots tecken på att han skulle rotera. Hazard är tillbaka, liksom Matic vilket tyder på att Conte fruktar Palaces offensiv mer än Sunderlands. Willian går in istället för Pedro, vilket är enda skillnaden mot laget mot WBA.

Vi hoppas på ett tidigt mål av Chelsea så att matchen inte blir lika förtvivlat låst som minst tre av de senaste halvlekarna har varit. Mot Sunderland öppnade andra upp efter målet, men då var Chelsea inte särdeles effektiva.
    Ett helvitt Chelsea vilket är bra då de syns i dimman jämfört med Palace.
    Palace gör ett snabbt anfall men Azpi är snabbare så Chelsea reder ut det efter bara 40 sekunder.
    Mycket spel på mitten med brutna anfall för båda lagen första fem. Palace är ivriga och aggressiva. Chelsea lite mer försiktiga kanske. Särskilt Kanté läser passningsvägarna och kliver in.
    Nästan bara Chelseafans hörs och en ensam Palace-trumma. Det är däremot klart oväntat.
    Diego får en fin lång boll, men döms offside. Svårt att se på reprisen men det verkar som Palaceförsvararen stannade upp precis i tid. 6 Synd, det hade varit fritt fram annars.
    En nyklippt Hazard har två man på sig hela tiden och har än så länge inte kunnat komma loss.
    Zaha fintar bort Alonso och slår ett bra inlägg men Chelsea kan rensa. 8 Zaha som beskrivs av Pardew som i sitt livs form har börjat oroande bra.
    Costa får inte igenom ett inlägg, synd att han inte slog det snabbare för två uppställda försvare är svårt att få igneom bollen mellan. 9
    Hazard på högerkanten samspelar med Costa men väggspelet stannar på en försvarare. Synd igen för det såg mycket lovande ut. 9
    Palace är inte alls lika defensivt orienterade som vi kanske misstänkte de skulle vara. De spelar med fyrbackslinje och vill mer framåt än de senaste motståndarna. Zaha ser onekligen ut att vara det stora hotet och Alonso har nog en tuff match framför sig.
    Cahill nickar bort framför Benteke när Palace har ett bra anfall. 11
    Palace försöker stoppa snabba omställningar vid frisparkar på mittplan genom att osportsligt ställa sig precis framför bollen när domaren vänder ryggen till för att få igång spelet. 12
    Chelsea har för tillfället svårt att hitta vägar och idéer, när Moss tar ett snack med domaren. Kanté som stängs av nästa match om han får kort.
    Chelsea har tagit grepp om spelet framför boxen. De har dock svårt att hitta igenom dimman, eller försvaret. 15
    Chelsea har 499 segrar i PL, så det kan bli många rekord idag. Dessutom står både Costa och Hazard på 49 gjorda mål i klubben. Vinst blir tangerat klubbrekord.
    Hazard fälls efter fint anfall, Wardd kortas. Just utanför halvcirkeln. Mycket fint spel mellan Willian och Haz. Luiz är givetvis där, liksom Willian. 17
    Luiz slår den längs marken och förbi muren, men Ward får ut en fot därbakom. Hörna. Kort som Kanté lägger mot Luiz som dock inte träffar bollen med huvudet.
    Bra inlägg och Puncheon kommer ren men sätter bollen en bra bit utanför. 21
    Palace rusar ofta mot Courtois när denne har bollen och är nära att erövra den. Där måste Courtois vara vaknare då det hänt flera gånger nu, även om det här var det farligaste tillfället.
    Costa varnas när han sparkar ned Ledley bakifrån. Väldigt onödigt och det tyckte Moss också. Därmed är han avstängd nästa match. Nu får de andra verkligen sköta sig, Kanté och Matic och Luiz riskerar också avstängning. 22 Borta i hemmamatchen mot Bournemouth vilket ger Michy chansen.
    Hörna för Palce, kort som Willian bryter. 23
    MacArthur gör ned Costa, bara frispark trots många armar inblandade.
    Hazard är pigg idag, väldigt rörlig och står bakom mycket, nästan allt av det kreativa hittills. Så görs han ned av Zaha, och det var väl lika mycket kort som Costas!
    Willian tar frisparken till vänster, komiska scener med Palacespelare som inte vet hur de ska ställa upp sig i muren och börjar gräla med domaren... Zaha har verkligen tjänat ihop till ett kort nu men Moss låter det vara trots tjatet. Som sagt, olika bedömnignar för olika spelare.
    Matchen har blivit klart aggressivare och Moss låter en tuff tackling, dock mot boll gå, medan en mindre förseelse blir frispark för Palace. 31
    Cabaye går hårt mot Alonso som får en flygtur. Sen avblåsning då Moss verkade avvakta fördel. 32 Slarvar Willian och Kanté bort genom att vara övertydliga vilket Cabaye läser och lämnar muren för att bryta.
    Chelsea har klart svårt att omsätta sitt övertag i chanser trots att matchen är öppnare än de senaste två så här långt in. Palace splelar uppoffrande och intensivt.
    Bra kontring där Costa friställer Alonson som fintar bort sin back men sträcker ut steget för långt och han missar passet till Willian. 36
    Azpi skjuter på långt håll, några meter utanför och över. 37
    Inlägg där MacArthur nickar utanför. Palace har lättare att komma till chans än Chelsea. Där måste Chelsea få till det.
    En slumpboll når Zaha och Alonso springer ned honom bakifrån just utanför boxen. Bra läge för Palace. 39 Puncheon viker bollen över mål.
    Chelsea känns lite sega idag, förutom Hazard men allt hans fina har ännu inte skapat de där chanserna vi vill se.
    Fint anfall men en försvarare får en tå på bollen framför Willian när han nästan har rakt fram. 42
    Chelsea har börjat slarva mer, eller så har Palace kämpat sig in i matchen bättre.
    Så kommer det. Hazard rör sig långt över mittplan med bollen, lägger upp för en anfallande Azpi som avancerar och lyfter bollen perfekt till Costa som knoppar in den i mål. 43 Perfekt. Betalt för kortet han tog.
    Boll till Benteke som går ned i duell med Cahill. Moss friar. Såg billigt ut, förstår att Moss tyckte det var mer filmning är foul. 45+1
    Puncheon stänger Luiz som får en flygtur. Frispark förstås för Chelsea. 45+2
    (Costa har haft blod i ansiktet länge, tydligen efter att MacArthur försökte sparka honom där - fult, tydligen missat både av domare och oss).

ANDRA
Segrar är segrar, men det får väldigt gärna bli med fler mål så vi slipper känna oss nervösa framöver.
    Cabaye skjuter mycket bra från långt håll men Courtois är med. Kanske hade den gått utanför annars, svår att se. 46 Men en påminnelse om att ettmålsledningar är bräckliga.
    Palace har helt klart fått order om att gå på offensiven, och självklart har de inget annat val då de ligger under.
    Chelsea slarvar ut bollen till en hörna. 48 Courtois ut och plockar frukt.
    Kanté skjuter en rökare, men lite för rakt på Hennessy. 50 Tyvärr ingen med på returen.
    Repriser visar fult spel av Palace efter Courtois räddning på hörnan där en spelare fullt avsiktligt springer in i ryggen på Courtois och dänger till honom med armen också. Det var Delaney.
    Palace skapar lite tryck men inlägget är för svagt och Courtois tar det lätt. 52
    Chelsea har ännu inte fått till något riktigt ordnat spel i andra, det är inte bra. Palace skapar om inte chanser åtminstone möjligheter.
    Just nu är det Palace för hela slanten även om Chelsea försvarar sig bra. Men så här får det inte fortsätta. Chelsea måste få tag i matchen igen. Hazard har inte synts i andra ännu.
    Det ser inte alls bra ut för ögonblicket. Det är lite för italienskt för min smak där Palace fått initiativ och självförtroende att de kan vända, lite som de gjorde mot United i veckan. (Även om sedan United fick in ett vinstmål).
    Moses kortas för en lite sen tackling på Puncheon. Frisparken blir en hörna. 60
    Leder nästan till en farlig kontring men Palaceförsvare lyckas nicka bort bollen från Hazard.
    Fabregas på väg in. Bra vi behöver en bollhållare just nu.
    Mycket bra av Moses som kämpar sig fram och in i boxen, Kanté hittar honom tillbaka men lite bakom. Moses vänder om och skjuter men en försvare emellan. 63
    Willian går ut för Fabregas, verkar halta lätt. 64
    Fabregas kommer los vid linjen, alldeles för hårt inlägg som träffar Alonso som träffar Cabaye mer än boll. 64 Avblåst för huvudskada.
    Chelsea är inne i matchen igen. Moses söker Costa, nickas bort framför honom och Alonso skjuter på volley, i burgaveln. 67
    Hazard hittar fint Fabregas, men skottet lite svagt rakt på Hennessy tyvärr. 69 Men bytet till Fabregas har gett effekt vågar vi säga.
    Benteke nickar ned till sig själv, vänder och skjuter skickligt men rakt på Courtois som är med. 71
    Chelsea behöver ett mål till för att det hä rinte ska bli riktigt nervöst sista kvarten.
    Jättefint anfall av Chelsea avslutas med ett bra skott av Kanté som målvakten för en hand på och ingen hinner fram på returen. Nära igen. 72
    Luiz höll på att ta en onödig frispark och ev kort genom att grabba tag i en arm på Places planhalva. Släppte som tur var väldigt snabbt.
    Sedan bryter han och Moses som släpper till Alonso som skjuter bra men Hennessy räddar. 74 Andra målet hänger i luften just nu.
    Hazard med härligt pass till Moses som snubblar i straffområdet. 75
    Vilket pass av Fab till Haz och Costa som samspelar men det blir långtsamt. Slutar med inlägg av Alonso som blir till hörna. 78 Lätt byte för målvakten.
    Iva kom in för Moses innan hörnan gick.
    Fint spel till Costa men backen täcker ut till hörna. Haz passade, tror vi. 80 Ännu ett bud på mål.
    Kort hörna där Alonso av någon anlednings blåses av trots att det var backen som slet runt honom.
    Delaney gör ned Hazard när denne är på väg att komma fri. Självklart gult kort. Bra läge för frisparken. 83 Fabregas borde nog ta den men Luiz vägrar släppa den, han vill verkligen göra ett frisparksmål och Chelsea har inte gjort något än i år. Men det blir Alonso som tar den och sätter den stenhårt i ribban! Ingen hinner fram på returen utan Palace får bort den. Vilken pärla det var!
    Moss hävdar att Fabregas tog med sig bollen med armen. Tveksamt, men den gick inte i mål ändå. 85
    Costa nickar bort en frispark, andra bollen går till inspark. 86
    Costa ligger utslagen och vinkar för byte. Har fått en smäll och verkar rätt trött. Haltar när han kommer upp. Michy Batshuayi kommer in. 89 Lite uppvärming inför hans start på annandagen.
    Fem minuter tillägg, var kom de från?
    Palace ger allt nu men Chelsea försvarar sig bra.
    Fabregas får frispark emot sig. Rakt framifrån ca 30m. Varnas också, det var hårt. Kanske för att han för andra gången reagerar kraftfullt mot Moss. Townsend försöker skjuta ned belysningen.
   
   
Det går inte att göra mål på Chelsea. Som tur var.  

500e segern i Premier League. 50e målet för Costa.
   
Återigen! Chelsea borde gjort fler mål. 1-0 i all ära men fler mål är roligare.Och mer betryggande. Chelsea skapar ju chanser och bra sådana i andra halvlekarna.
Tangerat klubbrekord med elva raka segrar.

Vi missade det, men Kanté kortades tydligen runt timmen. Vilket innebär att både han och Costa saknas på annandagen mot Bournemouth. inte bra, men det ska Chelsea kunna täcka med Michy och Fabregas. Även om några tror Hazard kommer att leda linjen mot Bournemouth, vi tror dock ändå att det blir Michy.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Jon Moss

BETYG

Inte direkt konsekvent när Costa får kort men inte Zaha för ungefär samma bakifrånfällning. Hade lite besvär en kort period i första men fick ordning på känslorna.

knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook