csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 15 sp 12 v 1 o 2 f 33 - 11 mål 37 p
 
11 december 2016

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA  Chelsea     vs       West Bromwich  wba    
          1                        -                    0               (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

West Bromwichs start-XI

Foster; Dawson, McAuley, Evans, Nyom; Fletcher (k), Yacob; Brunt, Morrison, Phillips; Rondon.

avb: Palmer, Olsson, Galloway, Gardner, McClean, Chadli, Robson-Kanu


CHELSEAS INSATS

 

  6+

 

Chelsea lurades in i tempot och hittade inga nycklar taktiskt mot WBA som vann den matchen i matchen.

Som tur var har Chelsea den inviduella skickligheten som till slut ger resultat.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Ett enda skott på mål i första och det var enkelt. 6+
César Azpilicueta Ettrig och viktig. Lagets mest tacklare. 6+
David Luiz En mindre bra första halvlek av Luiz där flera misstag som siste man kunde kostat. Kraftigt bandagerad och kanske delvis hämmad av det. 6+
Gary Cahill Det hände rätt lite på hans kant i trebackslinjen. En mycket bra brytning i andra som stoppade en riktigt bra chans. 7-
Victor Moses Försökte komma fram men drog också ned tempot då han passade långsamt. Precis som för Pedro kunde Chelsea inte utnyttja hans djupledsspel. 6+
N'Golo Kanté* Den mest framträdande i första vilket visar på hans arbetsinsats. Mycket uppoffrande arbete även i andra. 7+
Nemanja Matic* Precis som Kanté bra på mitten. Viktig i den här typen av match. 7
Marcos Alonso Mindre offensiv än vi brukar se honom, vilket säkert berodde på att WBA bara stod och väntade in anfallen. 6+
Pedro Stod bakom några farligheter men fick inte utnyttja sin bästa kvaliteter som farten mot ett uppställt försvar. 6+
Eden Hazard Blev låst av WBA och kom inte loss i matchen. 6+
Diego Costa Kämpade, stångade i numerärt underläge hela tiden. När omställningslägen kom fick han aldrig boll. Så i andra tog han själv bollen från McAuley och smäller in ledningsmålet. Helt underbart efterlängtat. Vilken precision. 7+
---    
Willian In för Pedro. 63. Gav energi. 6+
Cesc Fabregas In för Moses. 74. Den här sortens match behöver hans passningsfot. Assist till Costas mål. 6+
Branislav Ivanovic In för Hazard. 78. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Aina, Ivanovic, Chalobah, Fabregas, Willian, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Tillbaka till den uppställning som måste ses som förstauppställningen just nu. Men frågan är om han inte måste börja rotera, för att spela in fler spelare i systemet och för att hålla spelare på tårna och lyckliga. Men vi kan ju absolut inte klaga och så länge det fungerar och han har hela truppen med sig...
Förlorade taktikkampen då Pulis låste Chelseas spel som han ville i första. Men Conte hittade en väg och bytena var rätt. Han ändrade taktik flera gånger under andra halvlek och till slut gav det resultat. Att han är flexibel det vet vi när det gäller det taktiska även om man i medierna gärna försöker förmedla ett annat intryck.
Underbara bilder när han firade målet.

7+


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Diego Costa

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Conte återgår till sin laguppställning nu när Matic är tillbaka från skada.
Ett tidigt mål för Chelsea och det kan bli en väldigt positiv matchbild och resultat. Ju längre WBA kan stå emot desto oroligare kan det bli då de gör mer mål än någonsin, särskilt på fasta situationer. Att de är svårslagna, det har de bevisat så många gånger att vi inte behöver nämna det. Så en rapp, intensiv start från Chelsea och ett mål och matchen kan bli väldigt rolig för oss blå fans. Motsatsen, och det kan bli lite nervöst. En vinst innebär också ett tangerat klubbrekord med nio raka vinster.

Mike Dean dömer idag vilken är chans på straff då han dömt ut flest av alla, nio stycken. Han ger också flest röda kort.
    Chelsea har bara haft en straff, konstigt nog, den här säsongen. I öppningsmatchen.

Chelsea öppnade starkast men första skott på mål var en offsidenick från WBAs Rondon. 4
    Chelsea har rätt mycket spel första tio men det har saknat spets. Några fina intentioner men inget som resulterat i ett avslut.
    Courtois spelar långt ute som en Manuel Neuer när WBA försöker sig på en långbollskontring. 12
    Vi gillar verkligen rörligheten hos Chelsea men WBA har lyckats täppa till alla ev luckor. Det börjar dock sätta ordentlig press på dem och frågan är hur länge de kan täcka Chelseas alla lppningar och rörligheter.
    David Luiz tappar boll efter dålig bollkontroll. Vilket ger WBA en möjlighet till bollinehhav och anfall. 14
    Chelsea möter ett väldigt disciplinerat försvar som vet sina positioner, de har därför sökt en hel del inlägg som ännu inte nått fram. Känslan är dock att förr eller senare...
    Fint spel mellan Costa och Hazard men sista bollen är för nära målvakten och Pedro kan inte nå den. 16
    Farligaste chansen hittills går till WBAs Brunt som skjuter bra från långt håll. Metern utanför. 19
    Sedan gör han ned Costa och gult kort. Ca 35m ut. Ett par meter från Dean... Hazard slår en dålig frispark rakt i armarna på målvakten, inte i närheten av en Chelseaspelare. Bättre kan han.
    WBA har ofta sex man i försvaret och de har helt klart tänkt sig göra mål på skott. De har skjutit fyra skott mot inget ännu för Chelsea. Än har spelövertaget inte resulterat i något som höjt vår puls framåt.
    Chelseas spel är lite för långsamt för att bryta ned ett så stadigt försvar. Vi behöver höja tempot, inte minst i eventuella omställningar. Det finns ingen plats att spela på när WBA hinner ställa upp. WBA gör dessutom allt de kan för att dra ned tempot i alla situationer. De maskar som om det vore slutminuter.
    David Luiz gör sitt andra misstag och låter Rondon ta bollen från honom. Rondons skott just utanför. 26 Luiz verkar inte riktigt på tå idag.
    Kanté skjuter på Pedro och bollen går centimeter utanför stolpen. 28 Chelseas bästa chans.
    Hazard kapas när Chelsea är nära att göra en snabb omställning. McAuley varnas förstås. 29
    En ful kapning och hazard ligger kvar med stora smärtor. Det ser verkligen inte bra ut. Hazard har väldigt ont. Han kommer upp med hjälp men oj vad ont han har. Hoppas det är en sådan där skada som gör väldigt ont men som går över.
    Nyom gör klumpigt ned Pedro. Hazard haltar in, men oj vad han haltar. Frispark rakt framifrån men långt ut. 31 Luiz tar den. Han har lite revansch att visa efter ett par svaga insatser. Han är också ordentligt bandagerad över låret. Högt över, fick inte ned bollen. Chelsea behöver utnyttja de fasta situationerna bättre då tempot ännu inte räcker för att bryta ned WBA.
    Hazard viker in och skjuter men en bra bit över. 34
    Matchen saknar karaktär men WBA måste vara väldigt nöjda med hur det ser ut. Det är nog deras spelplan mer än Chelseas som gäller.
    Det är nästan som att titta på handboll. Chelsea har boll och söker luckor som inte öppnar sig mot sex försvarare och målvakt.
    Första hörnan fixas av Alonso. En situation Chelsea förhoppningsvis kan utnyttja. Då slår man en kort variant som Pedro lyfter in mot Costa. Centimeter över hans huvud. Bra möjlighet. 38
    Udda fakta från kommentatorn är att Chelsea inte gjort nickmål än på sina 32 gjorda mål, och inte heller släppt in några heller.
    Yacob gör ned Pedro. Ännu en lång frispark. 40 Denna gång till höger vilket kanske passar Luiz bättre. Bra frispark som nästan lurar Foster man han hinner vända tillbaka och klistra bollen då den var lite för nära mitten av mål.
    Courtois spelar ut illa och WBA tar bollen. Leder bara till inkast.
    Ett mål precis före paus skulle verkligen sitta bra och öppna upp matchen, förutsatt att Chelsea gör det.
    Bra brytning av Matic stoppar en omställning från Birminghamlaget.
    Bra pass till Moses men Costa får inte bollen under kontroll utan river ned Yacob när denne kliver in emellan. 45
    En rätt trist match som gått som WBA vill ha den, inte som vi vill ha den. Conte måste få upp tempot hos Chelsea, annars kommer WBA fortsätta låsa fast dem. Tålamod behövs förstås och kanske läge för Fabregas och hans underbara passningsspel även om både Matic och Kanté varit de kanske mest framträdande i första halvlek.

ANDRA
Kanté kortas tidigt i halvleken. 49 Willian uppe och värmer och det känns nog som han blir första byte på Pedros bekostnad då dennes finaste egenskaper låsts av WBA. Djupledslöpningarna i hög fart.
    WBA bryter en omställning som äntligen kom i fart. Tyvärr.  
    Dawson sliter ned Costa i ett armgrepp långt från boll. Vilket Dean såg och kortade honom. 51 Hazard lyfter mot Luiz men offside.
    Chelsea försöker locka upp WBA i plan, men den lätta tycks de inte vilja gå på. Men istället för att spela runt boxen är det nu mitt på plan. Chelsea hittar inga vägar fram. det behövs nog något extra nu, vill gärna se både Willian och Fabregas i tidigt byte för att ändra dynamiken. Och tempot måste upp, särskilt bolltempot. Det blir för många sökta långpass som WBA lät stänger ned då spelarna inte får bollen när de är i rörelse.
    Courtois ser faran och går ut och tar ned ett inlägg mot McAuley som smugit upp bakom backarna. 55
    Tyvärr verkar Conte inte hittat något genidrag i halvtid utan första tio i andra påminner väldigt mycket om första halvlek.
    Yacob kortas för tröjdragning på Kanté. Det är många WBA-spelare med kort nu. Vilket nog kan stämma ned dem och deras aggressivitet i försvarsspelet.
    Dags att varna Foster för maskning vid det här laget. Han gör allt han kan för att dra ned tempot.
    Pulis taktik fungerar, men roligt att se är det inte. Det är ju dock upp till Chelsea att lösa det här.
    Dawson nära sitt andra kort när han gör ned Costa. Frispark i bästa läget hittills. 60
    Luiz tar den igen, en dålig, en bra. Hur blir denna? Touch genom muren och centimeter utanför. Borde blivit hörna då Foster dessutom var på den.
    Oj vad den här matchen behöver ett mål för Chelsea, både för resultatet för oss och för att öppna upp den. Och maskandet driver en tokig framför tvn så spelarna är nog än mer irriterade på plan.
    Willian kommer in för Pedro. 63
    En bra brytning av Cahill skapade den första snabba omställningen men det gick ju inte. 66
    Chelseas tryck börjar bli lite mer intensivt men det rubbar inte WBA trots 71% bollinehhav.
    Det är på tok för mycket bolltransport av Chelsea då de inte hittar luckor. Matic skjuter från distans. En bit utanför. 69
    Luiz behöver omsorg, oklart för vad men det är huvudskada av något slag.
    Känslan är att WBA börjar mattas lite men de vet vad de ska göra och det är nog deras anfallsspel som lider av det, inte försvarsspelet.
    Willian skjuter i hyfsat läge men tyvärr inte så bra. 73
    Moses ut, oväntat, för Fabregas. 74
    Fabregas hittar ett fint instick, som leder till en hörna. Alonso får inte träff på den utan Foster kan ta hand om bollen oattackerad. 75
    Så tar Diego Costa bollen från en försvarare, McAuley, och bryter in i snäv vinkel och smäller in bollen i mål. OJ vad efterlängtat. 76 Kraft, beslutsamhet, skicklighet och välförtjänt. Matchavögrande invididuell insats känns det som.
    Nu har WBA slutat maska åtmintone. Hörna för dem. Deras första. Farligt. Men det måste Chelsea vara medvetna om. 80. Chelsea får bort den, men kontringspasset från Willian stoppas.
    Nu är det Chelseas tur att stänga ned motståndarnas anfall. Det gäller att hålla tätt i tio minuter till.
    Helt bytta roller. WBA spelar runt och Chelsea står uppställda. Ett fint inlägg nickas bort av Iva. 83
    Nytt inlägg, Chelseas försvar får inte bort bollen tillräckligt långt och Dawson för en chans på en svår boll. Högt över. 84
    Costa mot McAuley igen men den här gången för WBA-spelaren foten på bollen.
    Marcos Alonso drar til på håll. Rätt bra men utanför. 86
    Fint pass av Willian till Costa som täcks bort av försvararen.
    Costa hittar Fbregas som blir tokig på att Dean missar ännu en hörna. 88
    Matic kortas för något. 88
    Fyra minuter tillägg att kämpa ned WBA på.

Nionde raka segern, det har inte hänt sedan 2007.


WBA gjorde en närmast klockren taktisk match och låste verkligen Chelsea, men till slut tog individuell skicklighet hem det hela. Men oj vad Chelsea fick kämpa för den här segern som förstås också var helt rättvis. Nu får vi hoppas Viasat skärper sig och visar Chelsea mot Sunderland på onsdag, men de har förstås valt Z-United. De har dock fler kanaler så hoppet finns kvar.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Mike Dean

BETYG

Många kort men motiverade. Missade två klara hörnor för Chelsea, annars inget att säga om.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook