csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 12 sp 9 v 1 o 2 f 27 - 9 mål 28 p
 
20 november 2016

CSFCs spelarbetyg

Middlesbrough   Boro      vs     CHELSEA  Chelsea
                  0                        -                     1                 (0-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2015-2016>

Middlesbroughs start-XI

Middlesbrough: Valdes; Barragan, Chambers, Gibson (k), Fabio; Traoré, Forshaw, Clayton, De Roon, Ramirez; Negredo.

avb: Guzan, Rhodes, Bernardo, Leadbitter, Fischer, Downing, Nsue


CHELSEAS INSATS

 

  6+

 

Inte en lika sprakande härlig föreställning som mot Everton utan betydligt mer försiktigt spel. Borde omsatt fler chanser i mål men ibland vill bolluschlingen inte in, som för Pedro idag. Första matchen på länge som man varit nervös i slutet av en match.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Ännu en lugn dag på jobbet. Inte ett skott på mål i första. Bra räddning på enda skottet han fick emot sig i andra. Imponerande att hålla sig alert när han knappt behöver jobba i matcherna. 6+
César Azpilicueta* Alltid bra, alltid pålitlig. Men orsakade en onödig frispark som han kortades för. Stötte lite vid fel tillfällen också. 6+
David Luiz En dålig nick på De Roon var enda misstaget jag kunde se honom göra. Som han spelar som ankare i trebackslinjen. Startar också mycket av offensiven framåt. 8-
Gary Cahill Var mycket tveksam om Cahill i början av säsongen men som så många andra fungerar han fantastiskt bra i sin nya roll. 7-
Victor Moses En av de absolut bästa i första halvlek. 7+
N'Golo Kanté* Var överallt och är så viktig för mittfältsspelet. 7
Nemanja Matic Kämpade sig verkligen in i matchen, en av de som stod upp hårdast mot Boros fysiska spel. 7
Marcos Alonso Ger Hazard utrymme och prickfri även om han inte kunde matcha Traorés speed. Nära göra mål igen också. Mycket aktiv i andra halvlek. 7-
Pedro Nära mål två gånger i första, annars började han matchen lite lamt jämfört med senast. Bara en jätteräddning av Valdes hindrade honom från att göra första målet. Och ett hårt ribbskott kunde avgjort matchen runt timmen. Det borde han satt. 6+
Eden Hazard Hans 150 PL-match. Inte lika fantastisk som senast men som han togs också extremt hårt med minst två spelare på sig hela tiden. Hittade ändå utrymme och oroade. 7
Diego Costa Vilken näsa han har för mål just nu. Reagerar blixtsnabbt och sätter den mitt bland fyra röda spelare... Utökade ledningen i skytteligan. Stod för många briljanta saker. 8-
---    
Nathaniel Chalobah In för Pedro. 80. För kort tid för betyg. -
Branislav Ivanovic In för Moses. 89. För kort tid för betyg. -
Oscar In för Hazard. 90+2. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Ivanovic, Terr , Chalobah, Fabregas, Oscar, Batshuayi.

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

En försiktigare taktik idag på bortaplan. Det såg inte riktigt lika bra och stabilt ut som i matcherna precis före uppehållet.

7-


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
David Luiz

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Exakt samma lag som i de senaste matcherna, vilket är exakt vad vi alla trott också. Enda ändring är att Fabregas finns på bänken efter sin skada. Hos Boro är det kanske Traoré som är största hotet då han visat väldigt bra form på sistone.Sedan är Gaston Ramirez tillbaka efter avstängning vilket är viktigt för dem. Middlesbrough har inte förlorat de tre senaste omgångarna och tillhör lagen som visade form innan uppehållet. Chelsea har varit fantastiska men frågan är om laget kunnat hålla formen under uppehållet och det lär nog bli en annan spelmodell som vi ställs mot idag.

Middlesbrough har inte gjort mål på Chelsea på tio år. Då avgjorde Mark Viduka matchen. Vi får hoppas det står sig och ännu en vinst och hållen nolla skulle bli perfekt omstart för Chelsea inför derbyt mot Tottenham, ett lag som inte vunnit mot oss på 27 år på Stamford Bridge - ett rekord som verkligen är värt att utöka.
    Boro hade första anfallet med en bra boll, men för lång mot Ramirez. 1 Moses var också närheten men det visade kanske hur det kommer att se ut. En parkerad buss och långa kontringsbollar. De har också mycket hög intensitet i inledningen och pressar starkt. Något som de knappast kan hålla hela matchen.
    En bra kontring av Boro som kunde blivit mycket farlig men passet var svagt och det stannade upp och Chelsea hann tillbaka. 6
    Matchen har rdan öppnat upp sig mer än väntat med snabba kontringar åt båda håll. Boros chanser har varit de bättre men än har avslutande kvaliteten saknats.
    Första varningen när Hazard görs ned av Clayton som kastar sig med fötterna först mot Hazard. Såg väldigt farligt ut i reprisen. 9 Hazard blir också liggande och får behandling. Conte ser faktiskt orolig ut men Hazard är på väg tillbaka in i matchen.
    Lite oroande är att Chelsea har haft svårt att vinna duellerna de första minuterna. Det är verkligen ett tänt Boro som kommit till start, Chelsea lite trögare än före uppehållet första tio.
    Hazard skjuter men det är tamt och han haltar fortfarande. Inte bra alls. 10
    Hazard nära hitta Costa med ett direktspel. 11
    Hazard i bra läge men passet inåt går inte till rätt person. Lite svagt av Hazard som hade tid med bollen. 14
    Chelsea har visat intentioner men än så länge ser det lite rostigt ut jämfört t ex med matchen mot Everton. Alltid lika trist också att se motståndare som avsiktligt nästan försöker skada vår bäste spelare. Det måste domaren stävja.
    Matic hittar Moses och det blir hörna av hans inspel. 17 Nickas bort.
    Luiz nära att hitta Hazard som springer i en lucka. Det kunde blivit fint. 18
    Hazard hittar Moses som kom nära mål men hans skott blockeras ut. 18 Kanske bästa chansen hittills.
    Chelseas passningsspel sitter inte klockrent vilket vi säkert kan skylla uppehållet för.
    Bra försvarsspel av Luiz. Men Costas pass till Moses läses och Boro kontrar. 20
    Ännu en stämpling av en Borospelare mot Matic denna gång. Domaren låter det bero med bara en frispark. Moss är lite väl passiv och tillåter närmast farligt spel.
    Clayton gör ned Costa men Moss blåser inte, kångt från aktionen som han är. 22 Clayton får nog lugna ned sig om han ska vara med i hela matchen.
    Många avblåsningar blir det med det spel Boro visar, men oj vilken vilja de visar också. Nästan övertända verkar det som.
    Costa och Hazard samspelar men Boro lyckas få bort bollen. Det är trångt där inne. 24
    Kanske borde Chelsea försöka luckra upp dem med några skott också.
    Farligt av Chelsea men Valdes hinner ut. 25
    Hands på De Roon när Luiz nickar bollen på honom. 27 Det såg linjedomaren.
    Där skulle det blivit mål när Pedro skjuter men Valdes gör en fantastisk räddning. 28 Bra spel av Moses innan. Det såg verkligen ut att bli mål men Valdes desperata viftning får bort bollen med fingrarna. Absolut bästa chansen i matchen.
    Pedro har varit lite osynlig i inledningen men har nu kommit in i matchen. Moses har varit utmärkt. Costa jobbar hårt men har inte fått någon chans än.
    Costa lyckas vinna en boll vid linjen och passar Pedro som skjuter svagt, eller om det var en passning till Hazard. 31 Det börjar lukta Chelseamål nu. Vilket vore skönt före pausen och det skulle nog ta lite vind ur Boros intensitet.
    Bra försvarsspel av Luiz som verkligen skyndar sig fram och bryter exemplariskt. Sedan är Boro på och sparkar på Hazard igen två meter från domaren som blåser. 33
    Negredo får en bra chans men nickar utanför. 36 Boros bästa chans men ännu inget skott på mål.
    Åter stora chanser på mål. Costa passar till Pedro och tre sspelare kastar sig, bollen till Alonso och Valdes räddar men får Fabio över sig och har ont. 37 Ser inte bra ut för Valdes. Guzan värmer. Valdes är den som räddat Boro i första kan fortsätta.
    Tre man på Hazard när han söker lucka, får spela tillbaka istälet. Chelsea har helt tagit kommandot nu och det är mest förvånande att inget mål kommit. Moses skjuter och via touch ut. 40
    Hörnan blir till mål för Costa som ur en bunt spelare hittar en lucka ur liten vinkel när bollen dimper ned framför honom. Snacka om en målskyttsmål. 41 Det var fyra Borospelare minst lika nära bollen men bara Costa reagerade efter att den studsat upp på en Borospelare. Pochermål som engelsmännen kallar det. Men hur rättvist som helst.
   
ANDRA
Alonso får läge direkt, kanske fel spelare men Valdes räddar Boro igen. 46  
    Chelsea spelar nästan trianglar mot rusande Boro-spelare som slutar med att Cosa görs ned av en frustrerad De Roon. 49
    Boro har knappt rört bollen första fem minuterna i andra.
    Bra frisparksläge för Boro när Azpi gör ett sällsynt misstag och kortas. Ramirez tar den. I muren. 52
    Negredo skjuter, över långlinjen tiotalet meter från flaggan! 53
    Chelsea behöver göra fler mål för vi kommer ju ihåg hur Middlesbrough fixade poäng mot City i slutminuten. Något Chelsea fick en påminnelse om när Ramirez får öppet läge men som tur var skjuter denne över. 56
    Enmansföreställning av Hazard som till slut görs ned bakifrån. 57
    Traoré får en chans men skjuter Cahill i magen. 60. Boro oroar Chelsea lite nu.
    Chelsea har haft en svag period när en lång boll når Costa som nickar bakåt till Pedro som drämmer den i ribban. Det vill sig inte för honom idag målmässigt. 63 Luiz satte upp anfallet men en mäktig brytning och klockrent långpass.
    Costa spelar Moses helt fri men denne skjuter över när Valdes rusar mot honom. Ännu en chans som borde varit mål. 65
    Vi får hoppas att de missade målen och Valdes räddningar inte håller matchen levande länge till. Det skulle kännas klart tryggare med ett mål till. Och det vore även välförtjänt.
    Middlesbrough tar ut sin bäste spelare Fabio för Downing, offensivt värre alltså. 71
    Alonso har varit väldigt aktiv i andra halvlek. Hittar Costa som dock inte hittar något läge. 71
    Hazard sätter upp Alonso som får en enorm snedträff. 72
    Kanté får en varning. 73 Dansken Fischer in för Clayton. Karanka sänder åtminstone signaler om att han vill se en kvittering.
    Costa fälls och Chamber varnas. Rätt hårt visar reprisen då det inte var någon större foul. 74
    Traoré får en gratischans och istället för att passa bättre placerad spelare skjuter han högt över. 75
    Kanté stoppar en Borokontring. 77 Ett måls ledning är ju inte så man känner sig helt trygg.
    Bra samspel mellan Costa och Pedro, men men en fot kommer emellan. Boro kontrar och Negredo klackar till sig själv och skjuter bra. Mycket bra räddning av Courtois. 78 Alert efter att inte fått ett skott mot sig på hela matchen till nu.
    Chalobah in för Pedro som verkligen borde gjort mål idag. Annars en bra match. 80 Känns som Conte vill säkra upp lite med det bytet.
    Bra anfall av Chelsea men de krånglar till det lite för mycket när ingen lucka öppnar upp sig. 82
    Hazrd görs ned metern utanför boxen. Frispark i mycket bra läge. Luiz vill ta den. 84
    Cahill och Costa i muren för att störa sikten. Cahill med ryggen mot Luiz. Det är bra frispark men över tyvärr. 85 Placerad istället för att skjuta hårt.
    Fem minuter att hålla nollan och vinna matchen, måtte de inte ge Boro en chans att upprepa vad de gjorde mot City.
    Bra anfall av Boro men Chelsea rensar. Chelseas kontring stoppas och Boro får en ny chans. 87
    Lite nervöst nu framför tvn. Chelsea behöver få tag i bollen, inte bara avvakta ett Boro som inte hittar luckor. Chalobah bryter ett inlägg men Boro behåller initiativet till de tappar bollen över linjen. Tack för det. 88
    Ivanovic in för Moses som kanske var matchens lirare i första, lite mindre framträdande i andra. 89
    Fyra nervösa minuter övertid.
    Azpi gör en viktig brytning mot Traoré. 90+1 Det är Boro som har boll och initiativ just nu, Chelsea behöver få boll lite. Och hazard reder upp det, passar Costa som vänder tillbaka för att tjäna tid.
    Oscar byts in för Hazard. Tidsbyte. 90+2
    Luiz rensar rakt upp men Boro kommer tillbaka. Luiz nickar bort. Och får frispark när Negredo går hårt mot honom. Kanske Luiz bästa match sedan återkomsten.
   

Ingen stormatch av Chelsea men sådana här segrar är väldigt viktiga även om den borde varit några mål större. Men en sjätte nolla och tre poäng det enda riktigt viktiga.
Serieledning till nästa helg. Det känns underbart. Hoppas vi kan stanna där länge.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Jon Moss

BETYG

Blåste mycket men tillät också väl hårt spel många gånger.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook