csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 11 sp 8 v 1 o 2 f 26 - 9 mål 25 p
always proud to be Blue
7 - 13 november 2016

Nyheter v-45


SÖNDAG:
Chelseas officiella sajt har en lång intervju med Antonio Conte som är väl värd att läsa, i två delar.
Del 1 >>
Del 2 >>

LÖRDAG:
Victor Moses, två mål, och Mikel stod för Nigerias mål i deras vinstmatch mot Algeriet i VM-kvalet. Även utlånade Kenneth Omerou spelade i matchen.

FREDAG:
Lewis Baker fortsätter göra landslagssuccé, han gjorde sitt sjätte mål på elva landskamper för England U21 mot Italien. Chalobah startade också, Abraham hoppade in - däremot lyser Loftus-Cheek just nu med sin frånvaro (skadad?). Vi har några riktigt intressanta ungdomar på väg, hoppas de får chansen nästa säsong.

Mycket oroande är att Diego Costa nu officiellt inte kommer att spela varken mot Makedonien eller England. Hans ljumskskada är tydligen värre än vad Spaniens landslag först ville erkänna. Vi kan bara hoppas att han kan spela för Chelsea. Särskilt mot Tottenham och Manchester City. Men skulle han missa matchen mot Middlesbrough får vi hoppas Chelsea ändå klarar av dem. Och det ger ju Michy en chans från start att visa vad han går för.

ONSDAG:
Nytt för den här säsongen är att U23-laget, rservlaget, PL2-eller vad det ska kallas, får spela i vissa engelska cuper. Bland dem Checkatrade Trophy. U23 mötte där Oxford United igår och efter 1-1 vid full tid gick det till straffar. Många sådana. Chelsea gick vidare med 13-12 i straffar. Målgörare under matchtid var Quintero 44.34 straffar är nytt rekord för någon engelsk turnering. Den avgörande straffen slog målvakten Bradley Collins (som hade missat sitt första försök). Kurt Zouma spelade, liksom Marco van Ginkel. Vill ni se vilka som slog straffarna läs här>>

Massor av Chelseaspelare är inblandade i internationella matcher de närmaste dagarna. Alldeles för många då vi oroar oss för skador, särskilt i meningslösa vänskapsmatcher. Äveno m några vi kanske trodde skulle spela internationellt inte gör det, men Azpilicueta som stod över senast är t ex återkallad. Läs här vilka som spelar och var och när>>

TISDAG:
Chelsea Ladies firade sig själva, varandra och säsongens andraplacering och Champions Leagueplats igår.
    Årets Spelare blev nykomlingen Karen Carney. Årets Unga Spelare blev åter Millie Bright (hon delade priset förra året). Hon vann också Spelarnas Spelare för Året.
    Årets mål gjordes av Fran Kirby mot Liverpool innan hon blev långtidsskadad (en skada som kan kostat Chelsea titeln). Och som vi redan berättat vann Eniola Aluko Skytteligan i WSL med sina nio mål på 16 matcher.

Något häpnadsväckande har de engelska sportjournalister som alltid fnyst åt David Luiz, åtminstone några få av dem haft vett nog att nu offentligt be om ursäkt för sina fnysningar och börjar ge honom den credd han förtjänar då han varit alldeles utmärkt sedan han kom tillbaka till Chelsea (någon för tuff stämpling åsidosatt). Underverk verkar inträffa och en dag kanske fler än några få inser hur fel de har om vår Sideshow-Bob geezer.

MÅNDAG:
Uppgiften att Eniola Aluko gjorde två mål igår har ändrats och ena målet har getts till Ji. Det spelade dock mindre roll då Eniola Aluko ändå vann WSLs skytteliga.

Antonio Conte och de spelare som inte måste spela landslagsfotboll har några dagar ledigt för att återhämta sig, få en paus. Något som kanske är allra viktigast för Conte som har sin familj kvar i Italien pga dotterns skolgång. Även om de försöker komma till London för att följa matcherna. Planen är förstås att de ska flytta permanent så fort det passar.

Antonio Conte har åstadkommit vad som nästan måste beskrivas som underverk under sin korta tid i i Chelsea. Han kom i mitten av juli och fick pröva sig fram. Hans påverkan på värvningar var mindre än hans konkurrenter, även de som kom nya till andra klubbar. Hans tid med spelarna har varit mindre, men kompenseras kanske genom att Chelsea inte behövt lägga tid på resor och matcher i i europeiska cuper. Men den fördelen, om det är en fördel, delar han också med andra. Det är inte bara en fördel så europaspel attraherar spelare till klubben, det är en bonus för många och ett sätt att motivera spelare också. Om det nu är en så stor fördel att inte spela cuper, varför går det inte bättre för alla andra lag som inte spelar dem? Likväl är det ju f n två lag som inte är med i Europacuperna som leder ligan!
      Första veckorna av ligaspelet gick bra, även om Chelsea spelade märkvärdigt dåligt i första halvlekarna under augusti och särskilt september. Det var många sena avgöranden.
      När de lite tuffare uppgifterna kom, och de ligger konstigt klumpade i spelschemat den här säsongen knackade det i maskineriet ordentligt med flera grova misstag av spelarna. Chelsea spelade inte så dåligt hemma mot Liverpool som historiebeskrivningen verkar fått en myt om. Det var misstag och en rejäl domartavla i första halvlek där som sänkte Chelsea. I andra halvlek var Chelsea bra mycket bättre och vann också den halvleken. Däremot var insatsen mot Arsenal riktigt dålig i första halvlek.
    Då bytte Conte till den spelmodell som alla väntade sig från honom, den som hans Juventus och italienska landslag hade men som han ännu inte var övertygad om var rätt för Chelsea. Laget måste ha tränat på den ändå för redan bytet till trebackslinje i halvtid på Emirates gav resultat. Chelsea höll nollan i andra halvlek - och har så gjort ända sedan dess. Trots flera tuffa matcher även om kanske bara United var tippade att kunna ta sig in i topp-4. Men dem blåste vi av banan. Matcherna mot Southampton och Everton var otroligt imponerande på alla sätt och vis.
    Kanske var det nödvändigheten som tvingade fram spelmodellsbytet men det är det omvittnat mycket hårda, extremt noggranna arbetet på Cobham som är stora orsaken till oktobers framgångar. Det tog tid att hitta rätt modell, passa in spelarna, utbilda dem och få utväxling på arbetet på träningsplanen. Men som den utväxlingen har blivit.
    Ändå är det kanske hans förmåga att vända tillbaka och ytterligare faktiskt utveckla spelare som såg ut att gått vilse i sina karriärer under José Mourinho som imponerar allra mest. Vi känner alla till namnen; Hazard, Matic, Costa med flera har återvänt till den extremt höga standard de höll titelåret och kanske är de ännu bättre nu. Där är det kanske lite för tidigt att säga, men personligen anser jag att Hazard i de senaste matcherna spelat på en nivå än bättre än när han blev Årets spelare. Conte har till och med lyckas hamna i konflikt med en naturligt jobbig/känslig personlighet (för så är det nog) som Costa som mot Leicester ville bli utbytt men Conte visade var skåpet skulle stå. Förra året hade det lett till en dipp för Costa, istället verkar Conte utvecklat sin relation till vår brasiliansk-spanske anfallare och som han spelar nu. Engelsmännen brukar kalla det Unplayable vilket känns som en motsats men som betyder att ingen kan stänga ned dem. Han tar inte ens kort (även om han tog tre raka gula i inledningen av säsongen för det dummaste av alla dumma, för snack mot domaren). Sedan tog han ett för en foul, men sedan Arsenalmatchen har han inte ens varit i närheten av kort trots uppenbara försök, inte minst av Coleman i Everton, att reta upp honom och försöka få honom kortad (och ur balans). Nu blir motståndarnas provokation bara bränsle för Costas egen ambition. De som försöker provocera honom nu får ångra det i målprotokollet istället.
    Enda plumpen är matchen i Ligacupen mot West Ham. Men där var förklaringen enkel. Vi mötte ett ordinarie lag med en b-uppställning och de fick några turliga mål som jag ser det dessutom.
    Nu kommer en ny utmaning för Conte och den är tuffare då han själv inte helt kan påverka vad som händer.
    Mängder av spelare försvinner nu på landslagsuppdrag med tunga resor, stor risk för skador och andra spelmodeller och upplägg som skiljer sig från det som de nu lärt i Chelsea.
    Hur kommer Conte att lyckas bevara den fantastiska form som laget visat, när han inte kan jobba med dem dagligen utan bara måste invänta deras återkomst till Chelsea? En fördel där är att vi spelar nästa match mot Middlesbrough som haft fina framgångar mot topplag som Arsenal och City borta först på söndagen. Lite extra tid att repetera spelsystem och gnugga spelarna.
    Vi kan bara hoppas att den nu oerhört samspelta XI som Conte matchat i oktober och mot Everton slipper skador. Blir det skador blir utmaningen ännu större då andra spelare måste gå in och matcha de som gjort det så fantastiskt. Sedan kan man just nu inte låta bli att tycka synd om flera spelare som av olika skäl inte hamnade i den XI som lite av en slump kanske matchats ihop. För som vi sagt tidigare, tanken var nog att Ivanovic till exempel skulle spelat på högersidan i trebackslinjen men då han skadades förra landslagsuppehållet fick Azpilicueta chansen även där - och som han tagit den (och tar alla utmaningar han får på olika positioner och olika taktiska upplägg). För blir det inga skador under klubbuppehållet lär Conte inte ändra startelvan i kommande matcher.
    Det blir väldigt spännande och lite nervöst att se om Chelsea kan behålla formen om fjorton dagar trots dessa evinnerliga landslagsuppehåll och särskilt den här hösten med ett extra så har säsongen slagits i bitar vilket också visats av olika lags skiftande form.

Och, glöm inte vad Antonio Conte sa efter matchen mot Everton. Att han menar att varje spelare i Chelsea kan utvecklas ytterligare den här säsongen om de fortsätter jobba lika hårt som nu. Framtiden känns rätt ljus just nu.

 

 

Rykten, notiser m m, v-45


LÖRDAG:
Han har tre år kvar på kontraktet. Hans förra klubb har tre fönster försökt köpa tillbaka honom och han leder skytteligan. Vi talar förstås om Diego Costa som Chelsea lär vilja skriva nytt kontrakt och redan nu förlänga med trots att hans nuvarande kontrakt går ut 2019. Om det händer kanske vi slipper dessa ständiga spanska lögner om att han längtar tillbaka till Atletico hela tiden. Klart han har känslor, positiva sådana för sin förra klubb och sin förra manager - men det betyder inte som spanienmedierna hävdar att han inte trivs i Chelsea, för det gör han. Dock med ett så långt kontrakt låter det ändå lite tidigt att börja diskutera nytt kontrakt så det känns som det är en agent inblandad i det här ryktet, för att höja lönen eller något.

Antonio Conte hyllar sin assistent, förre målvaktshjälten Carlo Cudicini i den här artikeln. Läs >>

FREDAG:
Eden Hazard haltade och kan fått en lättare skada i matchen i onsdags. Men det verkar mest vara en medietolkning för att han haltade vid tillfälle. Verkar vara en medieskada då det tydligen var en sådan där smäll som han brukar få ett par gånger varje match i Premier League.

Bayer Leverkusens senaste stjärnskott, försvararen Benjamin Henrichs, 19, lär intressera Chelsea, och Man United. Han kan spela både till vänster och höger och står tydligen när debut i tyska landslaget.

Nigerias manager hävdar att Mikel inte får spela i Chelsea som hämnd för att han spelade för Nigeria i OS. Roth har uppenbarligen väldigt liten fotbollskunskap om han tror att Mikel just nu är bättre än Kanté eller Matic. Men sådana utspel kommer tyvärr från många landslagsmanagers, den värsta av dem var alltid Marc Wilmots som sparkades i somras från Belgiens landslag. Han skyllde alltid på klubbarna. Vi är ganska många som varit tveksamma till Mikels form länge även om Guus Hiddink satsade på honom i våras. Chelsea har inte heller visat minsta intresse för att förlänga Mikels kontrakt, vilket nog borde säga något även till en landslagsmanager som vill skylla på andra. Det är samma manager som försökt skapa konflikt mellan Chelsea och Victor Moses också.

TORSDAG:
Senaste nytt om Diego Costa är att han har en blödning i ljumsken. Vilken kanske stoppar honom mot Makedonien på lördag, men han förväntas kunna spela mot England på tisdag.

Eden Hazard spelade hela matchen för Belgien mot Holland igår. 1-1 slutade den.
Annars vilade Martinez några spelare, som den osynlige mannen från i helgen, Romelu Lukaku som bara hoppade in liksom de Bruyne. Även Courtois vilades även om det nog var onödigt då han inte behövde göra något mot Everton, men han lär haft ett litet ögonproblem. Det ska dock inte vara allvarligt även om hans röda öga inte ser mysigt ut.

Sportings Gelson Martins lär intressera ett flertal klubbar och dyker det upp en ny intressant spelare vet vi ju att han knyts till Chelsea. För även om Gheorge Hagi och Alex Ferguson inte tror på Chelsea gör ju de flesta andra det.

Charly Musonda lär fått en knäskada som kan vara svårare än väntat. Han hade återvänt till London för behandling och skulle varit tillbaka i Real Betis men får tydligen fortfarande behandling. Vilket kan bero på skadans art eller bara för att det är ett uppehåll och Chelsea vill ha spelaren under egen kontroll. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt.

ONSDAG:
En artikel om Kurt Zoumas första hela match sedan han skadade sitt knå i våras mot Man United. Läs här >>

Rykten om Marco van Ginkel säger att han återvänder på lån till PSV Eindhoven där han gjorde succé förra säsongen i januari.

Chelsea (och Man City m fl) är intresserade av Ajax's dansk Kasper Dolberg som kallats in till danska landslaget. Han nämns av många som den nye Zlatan om ni står ut med att någon kallas den nye något. Kanske för att han värvades av samma Ajaxscout som stod bakom värvningen av Zlatan (och Christian Eriksen i Tottenham). Anses allmänt vara ett av de största löftena från nordiska länderna. 19 år gammal och har hittills gjort fem mål på tio matcher den här säsongen.

En artikel om Gianfranco Zola (som inte blev manager i Inter) berättad av John Terry. Det är inte så länge sedan, men ändå en tidsålder sedan med tanke på hur träning och mycket annat har förändrats inom fotbollen sedan Zola kom till Chelsea 1996. Vilket var på dagen sedan för tjugo år sedan igår. Läs mer >>

Oroande rapporter från spanska landslaget är att Diego Costa har problem med en ljumske. Det lär inte vara allvarligt och han förväntas spela mot Makedonien den 12e, men vi vill inte ha några skador på Diego Costa. Så vi hoppas verkligen Spanien vilar honom, särskilt i den meningslösa vänskapsmatchen mot England nästa tisdag.

TISDAG:
Förmodligen är det för att det är uppehåll men så mycket snack om transfers har vi inte sett i engelska medier på länge. En hänsynslös Conte kommer att rensa ut i Chelsea. Hävdar de som menar att de vet. Vi tvivlar även om det finns en chans att Chelsea värvar i januari, trots att det sällan finns mycket värt att värva då. Fabregas kommer att lånas ut, det är en sanning för medierna trots att Conte förnekade det senast i fredags. Den här gången är det till West Ham och Chelsea tänker betala hans lön, åtminstone delar av den. Inte ens CSFC tror det om Emenalo. Det absolut enda som talar för det är att West Ham inte längre är att se som en konkurrent... men det är ett väldigt liteet strå att bygga alla dessa historier kring.
    Kondogbia från Inter (där han inte platsar) och N'Zonzi två namn som nämns mycket trots att vi har minst lika bra ungdomar.
    Luis Muriel från Sampdoria och Columbia är ett nytt namn som vissa latinska medier menar är i princip köpt av Chelsea redan... trots att det är få nationaliter som fungerat så illa i Chelsea som columbianer - bara från senaste åren; Falcao, Juan Cuadrado!
    Fast ska vi tro The Telegraph är Leonardo Bonucci fortfarande först på julens önskelista. Faktum är att nästan varje engelsk tidning (och de flesta spanska och italienska) är tvärsäkra på att just deras förslag är först på önskelistan. Tröttsamt nog redan nu.
    Lägg därtill ständige Radja Nainggolan (fast CSFC fortfarande inte riktigt förstår attraktionen där), Stefan de Vrij, Antonio Rüdiger, Michael Keane (Burnley), Marcelo Brozovic (inter) så förstår ni hur det ser ut på skvallerområdet!
    Lämnar förutom Fabregas gör JT, Ivanovic, Mikel - även om CSFC nog vågar sätta en julskinka på att den ende av dem som försvinner i januari kan bli Mikel.

André Silva i Porto, 21 år ung anfallare som mot Färöarna! slgo ett 88 år gammalt rekord, den yngste som gjort hattrick i landslaget för Portugal, attraherar enormt intresse just nu. Chelsea lär varit och scoutat honom i helgen, och scouterna hade kunnat boka ett charterplan, så många verkade de vara bara från England. Han kostade 22m pund i somras, har sedan dess skrivit nytt kontrakt och även om summan inte sägs vet vi ju att få klubbar smäller på högre utköpsklausuler än Porto.

Och så har förstås Diego Costa vågat hälsa på sin gamle manager när de träffades på en middag inför spanska landslagssamlingen - så han ska tillbaka till Atletico men sportjournalistlogiken som den är....
   

MÅNDAG:
Lånerapporten >>

Det verkar som en fd Chelseaman ersätter en fd Chelseaspelare som manager för Queens Park Rangers. Hasselbaink fick ju lämna i helgen och nu talas det om att Ancelottis andreman Paul Clement tar över. Clement som varit assisterande manager i Chelsea och kommer upp från vår ungdomsverksamhet.

Steven N'Zonzi tippas för en retur till Premier League och Chelsea. Känns väl inte särdeles hett.

Ett nytt namn är franske anfallaren Louis Guebbels (olyckligt namn även om stavningen är annorlunda). Han kommer från Lyon. Han är nog dock mer en spelare för för ungdomsakademin än a-laget den närmaste tiden.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!