csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 9 sp 6 v 1 o 2 f 19 - 9 mål 19 p
 
23 oktober 2016

CSFCs spelarbetyg

 CHELSEA  Chelsea  vs   Manchester United   Leicester  
        4                        -                      0                 (2-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2015-2016>

Manchester Uniteds start-XI

De Gea; Valencia, Bailly, Smalling, Blind; Herrera, Fellaini; Lingard, Pogba, Rashford, Ibrahimovic

avb: Romero, Rojo, Darmian, Carrick, Young, Mata, Martial


CHELSEAS INSATS

 

  8+

 

Första halvlek helt klart säsongens bästa halvlek hittills. Chelsea gjorde United dåliga. Och andra var inte mycket sämre. En väldigt bra match av Chelsea som lag och individuellt. Den bästa vi sett Chelsea prestera minst sedan titelsäsongen senast. Fortsätter laget så här blir säsongen väldigt rolig.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Gjorde en utmärkt räddning på den retur han släppte på ett överraskande långskott. Högklassig räddning på Zs skott i slutet. 7
César Azpilicueta Som alltid vaken, alert och läser spelet utmärkt. 7
Gary Cahill Som han dundrade in sitt mål. Hade den tagit på Blind hade nog spelaren följt med in i mål. 7
David Luiz* Mycket säkert försvarsspel. Dock fult och omdömeslöst spel när han tog sitt kort. På en onödig plats på plan också. Kunde blivit en värre färg visade repriserna och betyget sjönk förstås. 6+
Marcos Alonso* Assist till Pedros mål. Hade en del problem med Valencia på sin kant. Dock väldigt solitt spel i det tysta. 7-
N'Golo Kanté Han är som Azpi aldrig dålig och har en friare roll i Chelsea än i Leicester. Var i hög grad inblandad i flera av målen i uppbyggnadsskedet. Och vilket mål han gjorde! 8
Nemanja Matic En solid insats av serben under första halvlek. Fullständigt underbart pass till Hazards mål. 7
Victor Moses En stark insats defensivt. Bidrog också till att ge Pedro utrymme. 7
Pedro* Hur vaken som helst när chansen dök upp direkt. Säkert taget mål. Visar hur viktigt speed är i dagens fotboll. Hans snabbhet ställde till det för Uniteds försvar, inte minst första halvtimmen. 7+
Eden Hazard En utmärkt match av Hazard. Rörde sig väldigt mycket över stora ytor och trivs uppenbarligen i sin delvis nya centralare roll. 8
Diego Costa Ett orosmoment för United hela tiden och som vanligt togs han hårt, ofta över gränsen. Fick inte så mycket att jobba med men vilken nytta han gör genom att binda upp backarna så övriga får utrymme. 7
---    
Nathaniel Chalobah In för Pedro. 71 Kom inte in i spelet så mycket då matchen ju redan var avgjord och Chelsea mest spelade av den. 6+
Willian In för Hazard. 78 För kort tid för betyg. -
Michy Batshuayi In för Costa. 78 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Aina, Terry, Chalobah, Oscar, Willian, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Han har verkligen hittat rätt med Chelsea just nu. Bättre och bättre för varje match är verkligen sanningen för tillfället.

8


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Rooney sägs vara skadad men inte hur. I vilket fall som spelar han inte idag. Det blir omvaskat i United som väljer Fellaini trots allt beröm Carrick fick i veckan för sitt spel med Pogba.Både Rashford och Ibramhimovic, vilket kanske är lite mer offensivt än väntat.
      Chelsea matchar samma elva som slog Leicester. Oscar och Willian på bänken efter sin frånvaro, liksom JT.

Roman fyller 50 imorgon. Det är ännu en anledning att hoppas på ett bra resultat idag. Om ett lag vinner tillhör det en topp som är tajtare än någonsin. En vinst för Chelsea innebär att placeringen är densamma men avståndet till ledarna blir då bara en enda poäng. Så det är verkligen en viktig match idag.

VILKEN START. Costa spelar avsparken bakåt och försvarna får känna på bollen och så slår Alonso en boll mot centerpositionen och Pedro snappar upp bollen före Smalling och viker utåt och sätter bollen säkert bakom de Gea. 1 Det hade inte gått en minut. 30 sekunder in i matchen! Vi får hoppas på fler mål av Chelsea dock.
    Varnades för sitt firande!
    Nu tvingas United jaga matchen redan efter en minut och uppgjorda matchplaner lär få revideras.
    Ett bra anfall till av Chelsea. Men de Gea hinner fram före Pedro.
    Costa nickar bort en hörna, men Hazard förlorar bollen och det är ett farligt inlägg som Luiz rensar framför Z. 5
    Valencia får in ett inlägg till Z som vinner nickduellen mot Azpilicueta. Z nickar dock över, ganska svagt avslut av honom, som tur var. 8 Chelsea bör dock helst se till att det inte blir Azpi som ska tävla mot honom i luftrummet.
    Hörna till Chelsea och Costa haltar. 11 United får bort bollen.
    Ny hörna efter fint anfall, Pedro till Costa men backen spelar ut. 13 Reprisen visar att det kunde blivit straff, men det var också offside. Hazard skjuter direkt på Pedros pass, precis utanför stolpen. 14 Intränad variant.
    Matic slår en för lång boll mot Hazard som håller Uniteds försvar upptaget. 15
    67% bollinnehav till Chelsea första kvarten. Oväntat mycket och oväntat öppnare match - men det beror säkert på Chelseas kanonstart.
    Costa klackar till Pedro som var lite för het och kom framför bollen. Det var verkligen synd. 17
    Atkinson tillåter hårt spel, särskilt från United. Det har vi nu sett i flera sekvenser redan.
    Chelsea spelar väldigt kreativt och väldigt rörligt. Chelseas spelare byter ofta position och en hörna Kanté tvingar fram hamnar hos en fri Cahill som dundrar bollen i mål. 2-0 efter 21 minuter. Wow. Bollen studsade på Herrera och hamnar perfekt för Cahill.
    Snabb kontring av Chelsea men Pedro lägger bollen bakom Costa. Hoppas de hittar varandra snart istället. 22 I anfallet efter får United en bra chans men skottet blockeras av Luiz.
    Detta har verkligen inte blivit matchen vi trodde innan. Chanserna avbyter varandra och det är nästan inget spel på mitten.
    De Gea räddar ett inlägg från Pedro som annars hade nått en fri Costa. 25
    Hazard hittar Costa som inte får en ordentlig träff på bollen precis framför de Gea. Det osar fler mål för Chelsea. 27
    Långskott som Courtois ger retur på, men sedan räddar han utmärkt framför en Unitedspelare. 28 Costa bort men United behåller bollen. Alonso rensar bort inlägg.
    Nu börjar Atkinson sätta gränserna och Bailly varnas när han går på Costa oschysst.
    Vilket tempo det är i matchen och Chelsea spelar utmärkt. United är inte dåliga men deras försvarsspel ser klart skakigare ut än Chelseas. Känslan är ju helt klart att det blir fler mål i matchen och vi får hoppas det blir för Chelsea.
    Mycket av Uniteds spelidé är att söka inlägg mot Z. Något Chelsea varit vakna på hittills.
    Hazard fick en smäll på en obehagligt ställe och har ont en stund. 39
    Chelsea borde fått en frispark djupt ned, istället får Luiz en varning när han tar Fellaini med en för hög spark mot knät. 40 Inte snyggt. Kunde blivit en annan färg. Och på mittplan.
    En boll för Costa blir för lång och målvakten hinner lätt före.
    Costa fintade bort Smalling men det blev nog en fint för mycket och Smalling hann tillbaka. 42
    Chelsea har helt klart varit det bästa laget och ledningen är förtjänt. Det kunde blivit fler mål. Uniteds spel betydligt mer statiskt och Mourinho lär knappast vara nöjd med hur stela de är. Det lär nog ske ändringar under halvtid.
    Ett inlägg går förbi nästan hela backlinjen men Azpi får bort den framför Z. United behåller bollen till Rashford lyfter den över mål i bra läge.
    Det absolut sista är en bra chans för Costa som trycker undan Bailly, men sedan skjuter Costa på den liggande fransmannen. 45+3

ANDRA
Mata in för Fellaini och United är ju i desperat behov av kreativitet. Det är säkerligen efter en hårtork i halvtid också en ändrad matchplan. Chelsea lär nog fortsätta som tidigare. Viktigt att inte släppa till en reducering tidigt (helst aldrig).
    Luiz driver bollen hela vägen till inkast vid hörnflaggan. 47 Bra att Chelsea behåller initiativ och inte väntar in Uniteds forcering. Ny hörnvariant som till slut letar sig fram till Costa som dock är ordentligt offside när han gör mål. 48 Icke godkänt förstås.
    Hazard görs ned av Bailly när han söker position. Det är en klar miss av domaren då det skulle blivit frispark för Chelsea på straffområdeslinjen.
    Bailly straffas dock själv då han strax efter tvingas bryta matchen med skada. Ersätts av Rojo. 52 Positionsbyte i Uniteds försvar då Blind går in i mitten.
    Azpi görs ned och frisparken mot Costa. United kontrar men Rashfords boll når inte fram tilll Pogba. 54 United har högre press nu i andra och rör sig mer. Helt klart har Mourinhos halvtidsbudskap gått fram.
    Snabb kontring av Chelsea, fyra mot två men Smalling lyckas täcka Hazards skott. 56 Där borde Hazard kanske hållit inne skottet lite för Smalling hade nog rusat förbi honom och då hade det varit fritt fram.
    Bra skott av Lingard och Chelsea tar hand om returen. 58 United har en bra period och de presterar sitt bästa spel under matchen. Hörna. Som blir till ny hörna. 59 Dålig hörna som fastnar och Moses får rensa bort. Chelsea är för första gången tillbaka pressade. Bra försvarsspel av Cahill som följer Mata när denne söker lucka. Stort bollinnehavsövertag till United nu.
    En halvtimme kvar och United börjar se farliga ut.
    Hazard slår en underbar cross från eget straffområde men det blir inget av det även om Pedro fick bollen fint. 61
    Matic hittar Hazard i straffområdet. Haz fintar bort sin back och sätter bollen med ett snabbt skott förbi de Gea som dock hade fingertopparna på den. 62 Plötsligt känns allt lugnare och skönare.
    Martial in för Lingard. 65
    Nu önskar vi att Chelsea får behålla nollan en tredje match, för detta ska United inte kunna vända så bra som Chelsea spelar.
    Kanté ska passa men passningsvägen är stängd så han fintar bort backen, går in i straffområdet och stänker in bollen vid stolproten. 70 Hans första mål i Chelsea. Och så härligt var det. Nästan snyggare än Hazards.... 4 - 0 mot United och tjugo minuter kvar.
    Chalobah in för Pedro som mattats i andra halvlek efter alla sina maxlöpningar. 71
    Z hoppar högt och försöker sig på en riktigt svår boll, men träffar med vaden och bollen över. 73
    Costa tar sig fram men de Gea har fri sikt och kan rädda skottet. 74
    Pogba kortas när han gör ned Matic. 75
    Willian och Bats in för Hazard och Costa. Nästan lite dumt att Costa inte tog ett kort innan han gick av. Då hade han varit avstängd mot West Ham, vilket nog är en match han ändå vilas i då det är ligacupen. 78
    Z skjuter mycket bra efter snyggt tagit ned bollen och vrider runt och skjuter, men Courtois hinner ned och gör en mycket bra räddning. 81
    Chalobah skjuter fint. 89
    Ännu en chans för Z men Courtois tar hand om bollen. 90+2
    Mycket bra långskott av Rojo som Courtois får sträcka ut på. 90+3

   
   
Vilken fullständigt underbar insats och match av Chelsea. United var inte så dåliga som resultatet antyder men var helt chanslösa och då kunde Chelsea ändå gjort fler mål. Fotboll blir inte mycket roligare än så här för en Chelseasupporter, storseger mot United, mot Mourinho och underbart spel med många fina mål. En tredje rak hållen nolla också och förbättrad målskillnad som höjde oss en placering. MEN bara en poäng efter lagen i topp. En perfekt hyllning till Matthew Harding.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Martin Atkinson

BETYG

Tillät kanske lite väl mycket, visst är fotboll en fysisk sport men det finns ju gränser som Atkinson satte högt. Med den risk som alltid finns att man tappar matchen i sådana här möten. Gjorde en del missar under matchen också som nog berodde på nivån han satte.

knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook