csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC 8 sp 5 v 1 o 2 f 15 - 9 mål 16 p
always proud to be Blue
17 - 23 oktober 2016

Nyheter v-42


FREDAG:
Från presskonferensen:
John Terry-ryktet från i morse var falskt, en lögn. Han har inte skadat sig igen utan kan spela på söndag. Conte säger dock inte om han kommer att spela eller om det blir samma backlinje. Chelsea kommer dock fortsätta med trebackslinje och Conte är mycket nöjd med hur spelarna har anpassat sig och det har sett väldigt förtroendeingivande ut under veckans träningar.
    Ivanovic och Fabregas är skadade. Iva kom hem skadad från landslaget. Zouma har tränat med U21 och börjar nästa vecka träna med A-laget.
    Om Oscar och Willian spelar på söndag är osäkert ännu. De kom tillbaka torsdag, igår, och Conte vet inte ännu hur deras mentalitet är efter de dödsfall de haft i familjerna. (Willian förlorade ju sin mor och Oscar sin farfar).
    Conte tror det blir en taktisk uppgörelse på söndag och att Mourinho kommer att rotera ordentligt från torsdagsmatchen. På frågor om sin förre adept Paul Pogba sa Conte att han önskar honom allt det bästa - men bara efter matchen.
   
Ska man tro medierna har nu Mourinho hittat rätt och Carrick är mannen som ska se till att Pogba är värd sitt pris. Mycket få pratar om det faktum att Fenerbahce kanske inte vara det bästa motståndet och att de bjöd United på två stycken straffar. Chelsea lär bli en helt annan nöt för Mourinho att knäcka, men statistiskt har ju Mourinho inte förlorat mot Chelsea på Stamford Bridge. Hans Inter vann den enda match han spelat på motståndarbänken där - och de vann sedan hela CL.

TORSDAG:
Mourinho bänkar Ibrahimovic, Rashford och Fellaini ikväll. Något som kan tolkas på många sätt. Det pratas om att vinst är viktig för Mourinho - vi tolkar det som om han är villig att chansa och nästan tanka matchen för att kunna ställa ett bättre lag på benen till söndag. Vi får väl se vad resultatet är, men vi är mycket förvånande om de tre inte spelar på söndag. Rooney är dock tillbaka i laget.

Chelsea är ingen favoritmotståndare för Manchester United. Idag är de säkert koncentrerade på andra saker, även om vi andra nog intresserat ser vilka spelare som får spela och om viktiga spelare vilas. För att Mourinho verkligen vill vinna på söndag tar vi för givet. Även om han valde att spela för oavgjort mot Liverpool. United behöver poäng och Mourinho kan ju de flesta spelarna utan och innan. Även om hans förhållande till några av dem inte verkade vara det bästa när Chelsea och han skiljdes åt för nästan ett år sedan. Vi hoppas just de spelarna kanske också vill visa Mourinho vad de verkligen kan nu. I vilket fall som har inte United slagit Chelsea de senaste tio mötena. Vi hoppas det är elva vid sjusnåret på söndag.

På lördag är det 20 år sedan Matthew Harding, vice ordförande för Chelsea och Ken Bates raka motsats gick bort i en helikopterolycka. Harding som gett namn åt huvudläktaren på Stamford Bridge var oerhört populär, till skillnad från Bates, och drevs av en stor kärlek till klubben, till skillnad från Bates som bara bytte klubb när han lämnade Chelsea efter att kört klubben i botten ekonomiskt. Roman och nuvarande ledningen, som till skillnad från Bates, är angelägna om en bra dialog och kontakt med fansen (och gamla spelare) som för traditioner vidare uppmärksammar detta på söndag. En helikopter kommer därför att flyga över Stamford Bridge med en banderoll på 30x15 meter vid matchen på söndag. Ett flertal andra aktiviteter för att hylla Harding kommer också att ske vid matchen mot United. T ex märks alla biljetter och alla vanliga banners ersätts på söndag med en: "Matthew Harding One of Our Own". Familjemedlemmar är hedersgäster och två av hans barnbarn är maskotar. Snyggt gjort av Chelsea FC.
      Matthew Harding dog som sagt i en helikopterolycka när han var på väg hem från en bortamatch mot Bolton 1996. Harding var 42 år då. Han var visionären bakom att göra Chelsea stort och lät bygga och betalade för den läktare som bär hans namn.

TISDAG:
Vi får väl säga att resultatet i derbyt vid irländska sjön gick vår väg. Oavgjort var nog det bästa resultatet för oss, och det gav oss säkert en indikation om att Mourinho mer kommer att försöka att inte förlora på Stamford Bridge än satsa på en vinst. Inget förvånande i det och Conte måste vara beredd på stängda ytor, trängsel och hårt arbete. Spelar Chelsea från start som mot Leicester är vi ändå klart optimistiska. Intressant ska också bli att se om Mourinho vågar vila några av sina bättre spelare mot Fenerbahce eller om han hoppas spela dem i form.
    Nu är det europaspel för många konkurrenter och även om vi inte direkt njuter av att vara utanför det så just nu är det onekligen riktigt bra för Chelsea. Conte har haft minst en månad kortare tid än någon annan manager (utom de som fått sina jobb senaste veckan typ) att sätta sin prägel, testa spelarnas kunnande och bestämma sig för vad som är bäst för laget. Nu börjar vi se tecken på att Conte nått fram tid och att då få träna ostört utan distraktionen av spel utanför ligan måste vara positivt på träningsplanen för hur mycket man än snackar, är det på träningsplanen genom att repetera och öva som spelsystem och rörelser sätter sig. Spelare ska inte tänka, det är en myt, spelare ska agera och bäst agerar man instinktivt efter att tränat på vad man ska göra.
    Ryktena säger också att JT hela förra veckan faktiskt tränade i rollen som ankare i trebackslinje men Conte valde ändå att spela samma som mot Hull. Frågan är vem som får vika undan, den väldigt imponerande Azpilicueta som anpassat sig som fisk till vatten där, Cahill som varit mycket bättre där än i en fyrbackslinje eller Luiz som också spelat bra...kanske bäst av alla mittbackar sedan JT blev skadad? Det är den stora frågan inför söndag. Vi tror nog att mot United behåller Conte skölden med både Kanté och Matic och framåt lär det se ut som vanligt. Fast med Willian förmodligen istället för Pedro.

MÅNDAG:
Det var en väldigt uppmuntrande föreställning Chelsea bjöd på mot Leicester. De största problemen vi identifierat tidigare med de långsamma starterna, alla tavlor, alla insläppta mål. Allt var borta. Det såg mycket bra ut inför framtiden plötsligt och till helgen lär vi ha en helt frisk trupp också om inget händer under veckan. Även Kurt Zouma kan bli aktuell för, åtminstone för bänken, på söndag. Vi tror dock Conte skyndar långsamt med honom men kanske mot West Ham i ligacupen.
    Vi ser därför med tillförsikt fram emot mötet med Mourinhos Manchester United på Stamford Bridge på söndag. Det är säkert en match som betyder lite extra mycket för José Mourinho som väl knappast accepterat att han fick gå förra december ännu. Hans behov av revansch är ju inte helt okänt.
    Dock har Mourinho andra saker att först ta hänsyn till. Uniteds supportrar rankar säkert matchen mot Liverpool i kväll bra mycket viktigare än Chelsea på söndag. Däremot är de nog ganska ljumma inför mötet med gruppledarna Fenerbahce i Europa League på torsdag. Mourinho kan dock inte slappna av inför någon av matcherna, för United ligger mindre bra till - särskilt om resultatet mot Liverpool går emot dem. Fansens förväntningar är långt större än vad United ännu motsvarat. Skulle resultaten gå emot United i alla tre matcherna kommer nog engelska sportjournalister börja slipa knivarna, det muttras redan en del om hur Mourinho, Zlatan och Pogba inte levt upp till förväntningarna (fast med tanke på nivån på dem, är det väl nästan övermänskligt att motsvara sådana krav. United skulle ju inte bara kvalificera sig för CL den här säsongen, utan de röda fansen hade ju redan ställt in sig på titeln också). Liverpool är stora favoriter inför kvällens match. Särskilt som den går på Anfield också.
    Fast för Chelsea och tabellen är förmodligen poängtapp för båda lagen i form av oavgjort det klart bästa. Det kanske också tystar en del av hajpen kring Liverpool som växt fram senaste veckorna. Så det kommer vi att heja på i kväll. Och ärligt talat, ett United som känner sig pressade blir nog lättare att tas med på söndag. (Eller blir det tvärtom?) Vi kan nog räkna med en hel del uppmärksamhet runt matchen dock med tanke på bakgrunden - och Man Uniteds nya inofficiella fanklubb i Sverige, Viasatsport eller MTG Sport som de ska kalla sig framöver lär ju visa matchen då de alltid prioriterar Uniteds matcher!
    Det är bara två segrar och två hållna nollor, så än kan vi inte säga att Chelsea är där efter några mindre bra insatser (vi gav Liverpool för stort handikapp genom slarv och en usel första halvlek, och matchen mot Arsenal vill vi bara glömma). Conte och vi vill se dem, men som sagt - det börjar se bra ut och en vinst mot Mourinhos United skulle verkligen kännas härlig på söndag.
    Spelar Chelsea som mot Leicester tror vi på seger, dock har vi ett litet problem kvar att lösa. Effektiviteten får gärna bli större för Chelsea borde gjort klart fler mål i de två senaste matcherna.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-42


LÖRDAG:
Det verkar som Dominc Solanke äntligen tagit sitt förnuft till fånga (eller slutat lyssna till en agents usla råd). Han har ju vägrat nytt kontrakt då han krävde den enorma lönen 50.000 pund i veckan (för en ung oprövad spelare motsvarar väl det typ en halv miljon för en klasspelare som Hazard). Något Chelsea självklart vägrade. Nu kommer det från mer seriösa Times att han har sänkt sina krav ordentligt och nu är nära att signera ett nytt kontrakt. Vilket nog innebär att vi får en bättre chans att se honom spela. Han satt ju på bänken senast. Solanke tjänar idag 7.000 pund i veckan. Vilket åtminstone vi betraktar som en väldigt bra lön för en spelare som aldrig spelat i a-laget. Men sådan är ju fotbollen idag där unga talanger tjänar mer i veckan än deras föräldrar på en eller flera månader tjänar.

FREDAG:
Det talas om att JT har fått en ny vristskada och han kommer inte att kunna spela i helgen. Vi hoppas få klarare besked vid dagens presskonferens i eftermiddag.

Middlesbroughs Ben Gibson är den senaste engelske försvararen som knyts till Chelsea, som enligt medierna kommer att ha spioner på plats för att studera honom i morgon.

Italienska rykten har länge placerat Walter Sabatini som ny sportchef i Chelsea istället för Emenalo. Det får vi väl se, men Sabatini lämnar nu Roma och är tillgänglig om det skulle ske. Att han och Conte lär ha en bra relation verkar dock klart.

Nya rykten handlar väldigt mycket, återigen om Romagnoli. Och att han skulle bytas mot Fabregas, fast kanske ändå inte för Milan vill ha Fabregas men vill inte förlora Romagnoli. Vi tror faktiskt inte på något av det. Frågan är om inte Conte likt Guardiola snart går ut och säger att han inte är intresserad av januariaffärer överhuvudtaget. Även om CSFC nog tror att Mikel skriver förkontrakt eller lämnar då.

TORSDAG:
En läsvärd artikel om Victor Moses karriär från tidig ungdom till att blivit wing-back (vi använder väl det ordet för en spelare som är både back och ytter när han spelar). Läs här >>

Valet inför söndag lär stå mellan Gary Cahill eller John Terry. Azpilicueta och Luiz är säkra på sina platser. Om vi ska tro ryktena.

Oroande rykte, men det kommer från Spanien så. Och vi talar inte om att spanska tidningar minsann vet att Costa och Conte grälade i omklädningsrummet efter Leicestermatchen.(Olika uppfattningar blir tydligen alltid gräl...) Utan om att Pepe är intresserad av Chelsea när hans kontrakt går ut till sommaren. Emenalo kommer att få en hjärtattack. Pepe är ju redan 33 år och enligt Emenalo är ju spelare över 30 slut. För-kontrakt ska skrivas i januari, sägs det.
    Oroande är ryktet för även om vi erkänner att Pepe är en bra fotbollsspelare och en utmärkt mittback är han också en personlig anti-favorit som CSFC (likom Dani Alves) aldrig vill se spela för Chelsea. Det är inte många vi tycker så om, men skulle det hända, vilket vi inte tro, blir det ett tufft piller att svälja för oss.

Ricardo Rodriguez från Wolfsburg var aktuell i sommarens skvallerspalter. Det lär han nu vara igen. Dock, artikeln som påstår det är ungefär så där oseriös som alla skvallrare. Han påstås vara aktuell för Conte inte är nöjd med Alonso (som om de vet något om det, vi tror Conte är väldigt nöjd med Alonso som han spelat på sistone). Rodriguez ska också vara aktuell för att JT och Zouma inte är tillbaka från skador..... insatt kille som skrev den, då JT är aktuell för startelvan på söndag och Kurt Zouma är i full träning.

Juan Cuadrado gjorde ett fint mål för Juventus i CL och självklart följer italienska medier upp det med att Antonio Conte är djupt missnöjd med att han släppte Cuadrado i somras på lån till Juventus. Att Cuadrado ville dit struntar man i, liksom i det faktum att Chelsea aldrig tvingat spelare kvar som inte trivs och kan anpassa sig. däremot undrar vi fortfarande över det konstiga tvåårslånekontraktet, men det lär ju finnas många klausuler om köp vid visst antal matcher etc och betalningen lär vara bra, runt 5m pund om året om vår information stämmer.

ONSDAG:
Ryktet går, självklart inte bekräftat av Chelsea, att tränaren och hans stab ska ha varnat Costa för att hans beteende kring bytessituationen i matchen mot Leicester inte är ett acceptabelt beteende och att en upprepning inte lär tolereras. Något konstigt var det där och vi hoppas det är utrett nu så alla parter kan gå vidare.

Inter tror de ska kunna köpa Michy Batshuayi i januari. Det tror absolut inte vi. Michy vill inte lämna utan är väl medveten om situationen i Chelsea och att han kommer att få sina chanser. Det talas även om ett byte mot Inters kapten Mauro Icardi som sagt saker om Inters ultras som de inte gillar och ultras, inte bara i Italien, tror ju de äger klubbarna. Se bara hur Djurgårdens supportrar (det lag jag själv håller på i Sverige och har jobbat för) totalt skämde ut sig själva och klubben i måndags (och de är långt ifrån ensamma ens i Sverige).

Juventus planerar att erbjuda Leonardo Bonucci för att stoppa spekulationerna om en övergång till Chelsea (eller City) framöver. Bonucci hade varit en bra värvning för Chelsea, men prislappen är vansinnigare än Pogbas och den var vansinnig. CSFC tror inte längre vi behöver Bonucci. Vi har nu en blandning av unga mycket lovande spelare som Zouma, Aina och utlånade Christensen. Vi har JT som vi tror spelar ett år till (ja faktiskt), erfarne Cahill, otroligt pålitlige Azpilicueta som visat att han kan spela även mittback trots sin brist på längd och David Luiz som mognat mycket som spelare.

TISDAG:
Trettio, jag upprepar 30 matcher är kvar av säsongen. Ändå har tidning efter tidning bestämt sig för vilka som vinner titeln (några uttrycker det som kan vinna, men de menar egentligen exakt samma sak då de rensat bort ett flertal lag som ligger inom 3-4 poäng från toppen. En match skiljer alltså mellan en tredjedel av lagen i serien! Det faktum att det är jämnare än någonsin tycks inte spela någon som helst roll. har det någonsin spekulerats mer, eller har någonsin sportjournalister varit mer självsäkra utan att ha en flipflops på fötterna i en regnstorm?

Sportjournalister, framförallt engelska men åtminstone en svensk i varje kvällsblaska har närmast tävlat om att nedvärdera David Luiz sedan han kom tillbaka till Chelsea. Det spelar ingen roll om han varit prickfri, ändå ska de påpeka att han minsann inte går att lita på och man får ta det ena med det andra etc. Så desto mer överraskande är det att en av Englands mindre seriös tabloiders faktiskt påpekar att en Tottenhamspelare som nu är sk expert, Garth Crooks, att den mediala bilden av Luiz inte längre stämmer. Se mer här >>

Skvallerdag i pressen. Det skvallras om att Diego Costa signalerade för byte för att han ruttnade på Contes eviga mikromanagement under matchen mot Leicester (en mycket liknande situation inträffade mot Maccabi Tel Aviv mellan Mourinho och Costa förra hösten). Det kommer dock från Mirror.

Ett annat rykte, betydligt intressantare säger att Emenalo är på väg ut, vilket fick internet att leva upp. Emenalo är uppenbarligen inte populäre där än han är hos CSFC. Emenalo skulle ersättas av Walter Sabatini från Roma. Ett rykte som gått nästan lika länge som att Conte skulle komma till Chelsea, så sanningshalten är högst diskuterbar. Särskilt som det är Sun som sprider det i England. Läs själv>>

Marseilles mittback, 21-årige brasilianaren, Doria har skickat ett mindre subtilt budskap om att han vill till Chelsea för att spela under Antonio Conte.

Annars är det mest skvaller, från de som utnämner sig själva till tolkare av dolda budskap och läser in saker i minsta lilla ord (inte undra på att spelare blir medietränade idag när allt de säger i sociala medier betyder något annat än vad de faktiskt säger). Dessa spåmän (för de är män allihopa) anser att Eden Hazard har skickat dolda budskap om att han vill spela mer centralt eller så får det vara.
    Vi låter bli att försöka tolka dem och bara konstaterar att fotbollsfans i medierna vill själva bli tolkade och ägnade samma uppmärksamhet som de ägnar andra.

MÅNDAG:
Det har gått bra för flera utlånade spelare i helgen. Lånerapporten >>

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!