csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC 8 sp 5 v 1 o 2 f 15 - 9 mål 16 p
always proud to be Blue
10 - 16 oktober 2016

Nyheter v-41


LÖRDAG:
En riktigt bra match även om Leicester kanske bjöd lite sämre motstånd än väntat. Segern har laget tillägnat Willian som är i Brasilien och sörjer sin mor. Det börjar se ut som om Conte nu börjat hitta det lag och den spelmodell han vill använda och som passar spelarna. Det är väldigt skönt att laget dessutom hållit nollan i två raka matcher. Tuffare motstånd väntar närmaste tiden men vi ska inte behöva frukta något lag om Chelsea spelar på den här nivån, och framförallt startar matcherna som de gjorde idag.
    Närmast perfekta resultat för Chelsea idag gör att Chelsea klättrade blygsamma två placeringar i tabellen till femte, men det viktiga är att det bara är tre poäng ifrån ledande City. Spuds tappade två poäng och var nära sin första förlust (mot WBA efter att förre Spursspelaren Chadli gjort mål), City missade två straffar och bara Arsenal av lagen framför oss vann idag. Det ser verkligen ut att bli så jämnt om inte jämnare som vi trodde innan seriestarten och de sportjournalister som i veckan närmast verkat trott att City, Liverpool eller Tottenham skulle springa hem med titeln får nog skaffa nya spåkulor.

FREDAG:
Från presskonferensen:
Conte har försökt ta reda på vem som satsat pengar i sådan grad att bookies stoppat spel på att han ska få sparken. Han förnekar förstås att det är så och betonar att hans relation med klubben är god.
      JT är spelklar men Conte vill inte säga om han spelar. Willian däremot är borta pga hans mors sorgliga bortgång.
    Conte vill inte säga hur han spelar i form av spelmodeller utan han söker ett sätt att spela. Han vill inte binda sig vid siffror som trebackslinje... Mest handlar det nog om att han inte tycker om att avslöja sina planer inför morgondagens match. Men sedan undslipper han sig att han har fyra mittbackar och att han måste välja bort en...
    På frågan om Diego Costa och hans fyra varningar svarar han att Diego vet situationen och Chelsea kan bara bry sig om matchen i morgon även om en varning då innebär att han missar Man United. (En varning får man leva med, BARA den inte blir för tjafs, för då ska Costa böta en veckolön - anser CSFC). Conte hoppas att Costa inte får ett kort till men Costa ska fortsätta "to fight" som i alla matcher.
    Angående Batshuayi är han redo att spela och att han konkurrerar om en plats.

Flera matcher har flyttats för Chelsea i december och januari på grund av tv-sändningar. Några har bara ändrat tid, andra har ändrat datum: Det gäller följande matcher. Hemma: West Bromwich 11 de, Hull 22 jan. Bortamatcher: Man City 3 dec, Sudnerland 14 dec, Crystal Palace 4 jan, Leicester 14 jan, Liverpool 31 jan.
Se även spelschemat >>

Går det illa för Leicester i morgon lunchtid så är det en till och med sämre start på säsongen för ett mästarlag än vad Chelsea gjorde förra hösten! Det lägger en hel del press på dem. De har gjort bra matcher men kanske inte fått alla resultat med sig, framförallt har det försvar som var ramstarkt förra säsongen veknat betydligt. De har släppt in mål, många mål och som väntat har motståndarna nu bättre försvar mot deras snabba direkta fotboll även om Leicester förstärkt. De har värvat rätt bra och bara förlorat Kanté till oss, och enligt så kallade experter har Kanté inte alls varit lika bra i Chelsea som han var framför Leicesters försvar förra året.
    Chelsea har som vi så väl, alltför väl, vet skaffat sig en väldigt dåliga ovana att starta spela matcherna först efter paus. Det, med ett svagt försvarsspel och fler stora tavlor redan än man ser på en hel säsong normalt har gett våra motståndare stora handikapp hittills. Det gjorde vi även mot Leicester i Ligacupen, där vi dock lyckades komma tillbaka och sedan klart ta över matchen och vinna med klara 4-2 efter förlängning.

TORSDAG:
Nu har känts som en ren formsak, men först nu bekräftas det officiellt att Nike är Chelseas nya tröjsponsor från säsongen 2017-2018. Inga detaljer ges från Chelsea om avtalet ännu, men spekulationerna har sedan tidigt i våras rört sig om 60m pund per år...

Willian som gjorde mål för Brasilien i landskampen i veckan kommer inte att spela mot Leicester. Han har tvingats återvända hem då hans mor har gått bort.

ONSDAG:
Chelsea Ladies är utslagna ur Champions League. För andra året på raken av Wolfsburg, en av storfavoriterna. Bättre tur i lottningen nästa år då Chelsea lär bli tvåa i WSL får de spela nästa år igen. Kvällens resultat var bättre än förra veckans då Chelsea förlorade med hela 3-0 hemma på Stamford Bridge. Ikväll blev det 1-1 efter att Wolfsburg kvitterat sent i matchen. Aluko gjorde Chelseas mål i 43e minuten.

TISDAG:
Fotbollen blir tydligen bara smutsigare och smutsigare. Här är en artikel om hur engelska FA tillåter agenter att agera helt fritt och helt korrumperat efter att Fifa släppte bollen och låter alla som har 500 pund bli agent. Man rädd, men tyvärr inte förvånad. >>

Så låt oss istället ta upp två positiva saker. Eden Hazard gjorde mål igen igår, även om motståndet kanske inte var det starkaste i form av Gibraltar. Och ikväll spelas sista omgången landslagsmatcher i Europa - för det här speluppehållet. Tyvärr är det bara en månad till lidandet börjar igen.

MÅNDAG:
Till helgen återvänder fotbollen och vi kan börja se framåt och se vart Antonio Conte tar Chelsea. Vi kräver nu vissa saker - den viktigaste av dem är inte spelmodell eller spelsystem, inte ens att vi vinner matcher (fast det är ju vad vi verkligen önskar och hoppas) utan vi krävera att Chelsea nu börjar spela fotboll redan när matcherna startar. För nu har vi inlett i princip varenda match under Conte svagt för att spela bra mycket bättre i andra halvlek. Men det fungerar inte att ge bort handikapp på det sättet, särskilt inte när vi också gett bort mål på ibland rent löjeväckande sätt genom tavlor och allmänt uselt försvarsspel. Visst kan vi skylla på vissa saker som olyckligt skadeläge i försvarslinjen, men den ursäkten förklarar inte de svaga inledningarna i matcherna.
    Nu väntar Leicester och Manchester United på hemmaplan. Tuffa matcher mot lag som ärligt talat lite grann som Chelsea hittills underpresterat men kan mycket bättre. Särskilt andra matchen har ju också massor av andra infallsvinklar förutom de som berör den faktiska fotbollen då det är första gången José Mourinho återvänder till Chelsea och vi misstänker att hans revanschlust efter att sparkats av klubben är stor - detta kan mycket möjligt vara den match han mest av alla vill vinna den här säsongen.
    Leicesters ligaform matchas inte av det spel de visat i cupspel, särskilt Champions League. Vi slog dem i Ligacupen tack vare en fantastisk andra halvlek och övertid. Efter att som vanligt, nästan, gett bort två billiga mål. Det lär vi inte kunna göra på lördag. Vi vill då se ett heltänt Chelsea, med eller utan trebackslinje och en John Terry vars ledaregenskaper där bak har saknats enormt trots att Luiz spelat bra under hans frånvaro. Vi tror inte det blir Luiz som får maka på sig när JT är tillbaka.
   

Snart är det andra landslagsuppehållet över. Men tyvärr räcker inte det utan redan i nästa månad är det dags för ett nytt uppehåll. Ett tredje långt landslagsuppehåll är på tok för mycket och Fifa måste ändra det här. Det är för många uppehåll numer och de stör säsongerna på tok för mycket. Det här är Fifas sätt att tjäna mer pengar, det gynnar absolut inte klubbfotbollen, vilket är det vi här bryr oss mest om.


 

   
   

Rykten, notiser m m, v-41


SÖNDAG:
Portos 19-årige mittfältare Ruben Neves är en jagad spelare. Bland annat av Scousers, Valencia och Juventus vill också ha honom för ett pris om 24m upp till 35m pund. Det lägre priset lär inkludera en spelare från klubbarna också...
    Det är dock Chelsea som anses vara klubben som leder rejset. Porto vill dock, lite annorlunda, ha klara besked redan första veckan i november för att släppa honom i januari. Kanske kan Mikel bli den spelare som blir mellanskillnad då CSFC tror att Chelsea väldigt gärna vill sälja honom i januari. Mikel är inte aktuell för nytt kontrakt och har ännu inte ingått i Contes trupp den här säsongen. Hans kontrakt går ut till i sommar och han är fri att förhandla med en ny klubb från och med januari.

FREDAG:
Mycket snack idag om en Eden Hazard-intervju där han förklarar att han allra helst vill spela i den nya roll han fått i belgiska landslaget som en fri nr 10, men att han är beredd att spela för laget där Conte spelar honom. Det gjordes ju vissa försök med Hazard som fri 10:a under försäsongen och vi är nog några som undrar varför det inte fått fortsätta - men vi måste också acceptera att Conte fortfarande söker sin rätta lagmodell och det drabbar nog en del spelare mer än andra.

Åtta mål på elva matcher, två mål i sin debut i U21-landslaget.  
    Det börjar redan talas om att utlånade Tammy Abraham, 19, ska få chansen i engelska landslaget à la Rashford. Det lär knappast hända men uppmärksamheten kring honom är stor.

CSFC brukar tro mer på bookmakers än sportjournalister men den här gången tror vi de är ute och cyklar, fast vem vet med vår historia. Två stora vadslagningsfirmor i England har nämligen stoppat ta spel på att Antonio Conte är nästa manager som får sparken i Premier League. Vi tror som sagt inte alls på det, men det verkar lite underligt att så många har spelat så stort på att Conte får gå snart, att de stoppat spel på det...
    Chelsea har avfärdat det som rent nonsens.
    Det har ju också pratats om, vilket vi redovisat, om att Chelsea höll krissamtal efter förlusten mot Liverpool - något som lär vara upphovet till ryktet som startat. Detta möte lär aldrig ha ägt rum. (Det finns som sagt skäl till varför vi valt att redovisa fakta och åsikter från CSFC till vänster och rykten, skvaller och osubstantierade historier här till höger!).

En läsvärd artikel om John Terry, som förväntas spela i morgon, om hans framtida planer som manager. Läs mer >>

TORSDAG:
Det är inte bekräftat men Chelseas avtal med Nike lär handla om femton år, en total summa om 900m pund. Det är världens största sponsorsavtal och 60 pund per år. Men som sagt, det är vad medierna spekulerar i.
(Per år är Man Us avtal med Adidas större men det är kortare i tid).

En bra artikel om vad som skiljer Diego Costa den här säsongen från förra. Från fitness, självförtroende till spelsätt. Läs mer här >>

ONSDAG:
Läsvärt av Graeme Le Saux, en av mina personliga Chelseafavoriter och en som själv blivit utsatt för rätt grova påhopp när det gäller snack, om så kallad omklädningsrumssnack, och i relation till världens just nu kanske farligaste man Donald Trump (eller Drumph som är hans riktiga familjenamn när de emigrerade till USA). För de som vill veta lite mer om vad som verkligen händer i ett omklädningsrum, Trump vet inget om det. Läs här >>

Vi erfar lite datorproblem just nu så vi kan bli lite efter med saker och ting. Vi hoppas kunna återvända till normalt senare i veckan. Sorry.

Daily Mail hävdar att Roman satt samman ett "crack team" för att få Chelsea tillbaka på spåret. Intressant läsning men kanske är inte crack team rätt ord på de människorna, då några av dem snarare är de som orsakar problemen. Läs mer >>

Chelsea kommer att införa s k säkra ståplatser om lagstiftningen ändras i England när stadiumnybygget blir av. Läs mer >>

MÅNDAG:
Lånerapporten: >>

Frank Lampard funderar åter på att bli manager, om han kan hitta tid att gå kurserna och ta de märken som behövs. Han har dock ett problem.
    Han vill enbart bli manager för Chelsea, ingen annan klubb....

Felipe Anderson är nu det heta namnet från Italien för att värvas till Chelsea. Vi har hört det förut.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!