csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
7 Chelsea FC 7 sp 4 v 1 o 2 f 12 - 9 mål 13 p
always proud to be Blue.
3 - 9 oktober 2016

Nyheter v-40


FREDAG:
Chelsea har just nu fyra skadade spelare, alla förväntas vara tillbaka i oktober, även om besked ännu saknas kring Victor Moses som ådrog sig en lårmuskelskada senast. Men Mikel som har en muskelskada och John Terry med en vristskada förväntas kunna spela nästa omgång och Kurt Zouma veckan efter.

ONSDAG:
CHELSEA LADIES v WOLFSBURG     0 - 3
Chelseas damer gör också stora försvarstavlor, vilket ledde till Wolfsburgs ledning i kvällens Champions Leaguematch, en långboll som försvaret lätt borde rensat bort leder till en tavla mellan Hedvig Lindahl som stoppar sin utrustning och Claire Rafferty och Jakabfi kan lätt lyfta bollen över Lindahl. Dåligt och precis som herrarna skänker de bort mål. 12 min. Lindahl får ta det på sig, hon skulle inte avbrutit sin utrusning och då hon gjorde det ställde hon Rafferty.
    Saken blev inte lättare då Borges tvingades byta tidigt med en misstänkt hjärnskakning. Runt 25 min. Ji som överraskande inte startade ersatte. Klokt av Chelseas mediciniska team men Borges ville verkligen fortsätta.
    I 39 min var matchen så gott som över känns det som. Jakabfi får nicka in ett långt inlägg mellan benen på Lindahl som inte övertygat även om hon gjort några bra räddningar. Tyskorna är bättre organiserade, starkade fysiskt och snabbare än Chelseas spelare med bättre precision i passningsspelet och mycket lite tyder på en vändning just nu. Chelsea är långt ifrån utspelade men det är en kvalitetsskillnad som märks. Dock, precis som herrarna envisas de med att skänka bort handikapp genom billiga mål och då blir det som det blir.
ANDRA - Ett snabbt reduceringsmål och Chelsea har en chans att vända det här. Men de måste stänga ned tyskornas löpningar och hänga med när det går undan. Annars är årets CL-äventyr över redan i första rundan för dem. För borta blir det ännu svärare.
    Istället blir det ett hat-trick för en helt fri Jakabfi när Chelseas försvar ännu en gång inte hinner med. Vi kan lägga ned alla drömmar om avancemang nu. Tyskorna har helt enkelt sprungit sönder Chelsea i den här matchen och försvarsspelet har inte fungerat.
    Chelsea är knappast nöjda med sin insats, och precis som för herrarna är det försvarsspelet som klickade. Två billiga mål för tyskorna och ett kontringsmål kostade och de stora favoriterna är inte mindre favoriter inför hemmamatchen. Tyvärr, men hur Chelsea kunde få Wolfsburg i första omgången som regerande mästare (från förra året) är obegripligt - vad är seednignssystemet som gynnat andra lag i CL?

Chelsea Ladies har sin stentuffa öppningsmatch i Champions League ikväll mot Wolfsburg som slog ut dem förra året och är storfavoriter i år igen. Nytt är dock att damlaget får spela inför en slutsåld läktare East Stand (inte hela arenan är öppen av säkerhetsskäl) på Stamford Bridge. Det är första gången och de fick träna där igår. (Wolfsburg vann CL 2013, 2014 och var finalist förra säsongen, förslust i straffläggningen till Lyon - så de är stora favoriter).
    Matchen visas bl a på Chelsea TV (men ingen svensk kanal visar den).

TISDAG:
Mycket har snackats om Chelseas förändring av spelmodell, taktik och alla tycks nu tro det är satt i sten. Men som Pat Nevin, som är en klok man (och en underbar ytter när det begav sig) påpekar är spelmodellen idag väldigt mycket mindre viktig. Viktigare är hur man anpassar sig till andra lags styrkor och svagheter. Där har nog Chelsea väldigt bra förutsättningar då vi har en ovanligt eklektisk trupp som med erfarenhet och mer träning kan spela flera olika modeller fotboll. Särskilt när de lär sig att matcherna börjar första gången domaren blåser igång matchen, inte efter att Conte pratat med dem i halvtid.

Å andra sidan bestämde sig medierna i augusti att Chelsea var en titelutmanare, liksom United. I september var det City som absolut skulle vinna ligan och nu är det Tottenham - så vi kanske ska sluta bry oss om dem. Det är 31 omgångar kvar, något alla så kallade experter kanske borde notera.

Victor Moses ådrog sig en sådan där knepig lårmuskelskada som även på svenska nu tydligen kallas hamstring. Inte mycket är sagt om hur allvarlig den är men Moses såg ju inte skadad ut när han gick av i Hullmatchen så förhoppningsvis får han vila landslagsuppehållet och kan vara aktuell mot Leicester.

MÅNDAG:
Många intressanta resultat i helgen, resultat som jämnade ut tabellen och framförallt talade om för oss att serien kommer att bli precis så jämn som vi trodde innan den startade. Bara fem poäng skiljer de sju främsta lagen.
      Inget lag lär rycka ifrån och skaffa sig ett stort försprång som kan hålla hela vägen in. City visade mest form tidigt men ett svagt resultat i Champions League följdes av en förlust. Just nu är det Liverpool, Arsenal (som dock hade tur igår när blinda domare hjälpte dem) och Tottenham som är formlagen. United är svajigare än väntat och Chelsea plågas av våra häpnadsväckande svaga första halvlekar.
      Chelsea har varit det sämre laget i nästan varenda en av de sju spelade matcherna i första halvlek för att sedan göra bra andra halvlekar. Så kan det inte fortsätta dock, särskilt inte när individuella misstag och rena tavlor har skänkt ett flertal av våra motståndare stora fördelar särskilt i matcherna i september. Den biten måste Antonio Conte få ordning på. Nu har han två veckor till nästa match mot Leicester hemma på Stamford Bridge, följt av ännu en hemmamatch. På den positiva sidan är att Chelsea kommer att få tillbaka John Terry vars ankelskada har tagit klart längre tid än väntat att läka och Kurt Zouma är också i träning nu. Det ger Conte välbehövligt manöverutrymme även i backlinjen och ingen lär väl bli förvånad om det som det experimenterades lite med mot Hull blir permanentat som trebackslinje framöver. Det fanns många goda saker att ta med från Hull-matchen när det gällde det även om det märktes ovanan hos spelarna med det. Men med JT, Luiz, Zouma och Cahill finns det alternativ. Ivanovic lär nog få klart mindre speltid framöver.
    Conte måste också ta tag i mittfältet. Att spela med två sittande defensiva mittfältare, särskilt mot lag som Hull är ju lite väl mycket både hängslen och livrem. Vi behöver mer kreativitet på mitten och det var en match som Fabregas kanske hade varit ett alternativ, men än han är i matcher mot lag som spelar med hög press. Vi hoppas också få se två anfallare på plan lite oftare.
    Vi vill hemskt gärna också se tidigare byten, för bytena har ofta fungerat men som mot Hull var det bara kosmetika då endast Oscar av de som kom in fick en liten chans att visa vad han går för.

Men nu får vi vänta till 16 oktober innan vi får riktig fotboll igen och svar på våra frågor.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-40


SÖNDAG:
Chelsea lånade ut honom på två år utan återkallelsemöjlighet. Låneklubben vill köpa honom. Nu står andra klubbar också i kö för att köpa honom. Den främsta av dem lär vara Barcelona. Vi talar förstås om Andreas Christensen, svaret på mycket av vad Chelsea behöver men trots att han är en Chelseaspelare inte får använda tack vare sällsynt dåligt management av klubben. Ska vi nu göra en Mourinho och sälja av spelare som är vår framtid och se dem bli stjärnor i konkurrentklubbarna istället?

Nemanja Matic, avstängd från landslagsspel pga kort, var i Milano vilket självklart fick italienska medier att gå ned i spagat och se honom som klar för Juventus. Särskilt som han sågs shoppa ihop med sin agent (som är italienare och alltså var på hemmaplan själv).

LÖRDAG:
Victor Moses anklagas från vad vi förstår nigerianskt håll att han fejkat sin skada för att slippa spela landskamp under uppehållet. Något som Premier League nu sägs undersöka och Moses kan därför riskera en matchs avstängning...

The Sun! hävdar att Juventus kan tänka sig att sälja Bonucci till Chelsea i januari. Men då vill de ha Cesc Fabregas och massor med pengar. Antydningsvis 50m pund. Vilket skulle värdera Bonucci till ca 80m antar vi om vi utgår från att Fabregas har ett marknadsvärde om 30m vilket kanske är lite högt med tanke på hans ålder men inte oanständigt högt -vilket dock totalpriset för ungefär jämngamle Leonardo Bonucci är.

Italienska skvallergubbarna (för de är gubbar allihopa) är i fin form just nu. För även om Sun står för det ovan så lär det säkerligen uppkommit i Italien. Där de också påstår att Eden Hazard kommer att kräva att få lämna Chelsea om Chelsea inte kvalificerar sig till Champions League nästa säsong och att Michy Bartshuayi ska till Milan.

FREDAG:
Ett nigerianskt rykte (som tyvärr ofta är opålitliga och mer nationalistiska än nästan några andra) hävdar intressant nog att Antonio Conte redan är i konflikt med Michael Emenalo (vilket ungefär samtliga Chelseas managers har varit sedan han fick kliva upp på ledningsnivå.) Conte lär krävt Emenalos avgång. Något ingen annan manager heller lyckats med.
    Vid närmare undersökning har rykten nog dock väldigt ltie på fötterna utan handlade om att Conte egentligen ville ha med Romas Sabatini till Chelsea som sportchef vilket är gammalt som gatan... så där lurade åtminstone den nigerianska sajten oss och fick upp våra förväntningar.

Man kan lätt tro det redan är januarifönster som är öppet och då tänker vi inte på stormvindarna som varit utanför hela veckan. Utan på allt sillysnack. Så vi stänger fönster och silar snacket. Men vissa rykten är för anmärkningsvärda för att inte ta upp.
    Som att Thiago Silva från PSG kan komma till Chelsea i januari. Hans agent utesluter det inte - vilket väldigt klart tyder på att hans kontrakt nu ska omförhandlas. PSG lär säkert vara mindre roade även om de nästan verkar sänkt sina ambitioner den här säsongen.

Juventus planerar att höja Bonuccis lön till motsvarande 100.000 pund i veckan - måste vara italienskt rekord för en försvarare. Detta för att hindra att andra klubbar ska locka honom.

30m pund för Oscar De Marcos från Athletic Bilbao. Tja, den som lever lär se. Mittfältare.

TORSDAG:
Det blev aldrig slut med Silly i somras och det är redan uppvarvat ordentligt för januari. Ett transferfönster närmast mer känt för panikaffärer än vettiga affärer.
    Nu påstår Telegraph som brukar vara rätt seriösa för att vara sportjournalister att Chelsea tänker lägga ett bud på 60m pund för Leonardo Bonucci (vilket säkert lär avvisas om Juventus inte till äventyrs inte finns med i playoff i CL). Bonucci fyller 30 i vår, den ålder Emenalo brukar slipa yxan inför...) Det är silly nog, men än mer silly är att de då hävdar att då kommer City att öppna ett budkrig bara för att hindra Chelsea köpa honom...du milde!
    Samma artikel hävdar att Conte vill sälja Ivanovic, Cahill, Fabregas, Matic och Oscar. Att Ivanovic nog gör sin sista säsong är vi många som tror, även Cahill riskerar nog att gå om bra bud kommer när Zouma är tillbaka (vi pratar dock knappast i januari utan till sommaren). Fabregas har Conte helt felutnyttjat hittills. Startar honom mot lag med hög press där han absolut inte kommer till sin rätt och bänkar honom i matcher där han verkligen gör skillnad. Matic har hittills startat nästan alla matcher även om CSFC undrar varför man spelar med två sittande mittfältare mot lag som Hull, och Oscar var mycket bra som box-till-boxpspelare. Dock vet ingen, tydligen inte heller Conte vilken formation han egentligen vill spela med vårt spelarmaterial, eller om han vill ha spelare till flera olika sätt att spela. Dock tror vi att Chelsea kommer fortsätta experimentera och medierna kommer fortsätta sälja våra spelare åt oss oavsett var managern vill - för vi tror inte ett skvatt på att någon tidning eller någon utanför Contes innersta krets egentligen vet något alls.

ONSDAG:
Amerikanska medier har rätt noll koll, vilket åter bevisades då det i USA igår rapporterades att Antonio Conte hade fått sparken och ersatts av amerikanen Bob Bradley. Sant är att Bob Bradley fick ett nytt jobb efter Le Havre i franska andradivisionen, men det var Roberto di Matteos jobb i Aston Villa som han fick. Och kan han vända den skutan...då är han kanske lika duktig som han själv tycker. För precis som Sam Allarduce menar ju Bradley att han är minst lika duktig som Guardiola och andra topptränare... Som en viss Donald Trump (eller Drumph som hans familjenamn egentligen är) är verklighetsanpassning inte bästa amerikanska gren.

TISDAG:
Borussia Mönchengladbach och Chelsea tycks inte vara överens om mycket. Nu hävdar deras sportchef Max Eberl att det finns absolut ingen återköpsklausul för Thorgan Hazard trots massor med rykten, information om att en sådan skulle finnas. De enda som inte uttalat sig om det tycks vara Chelsea FC. Ryktet har gått om detta sedan dag ett när Thorgan först lånades ut och sedan såldes. Eberl säger sedan rätt dubbeltydligt att något eventuellt slutdatum för någon sådan klausul inte finns.
    Detta är dock samma klubb som otagliga gånger nu hävdat att de vill köpa Andreas Christensen men oss veterligt ändå inte lagt ett vettigt bud på honom... Inte för att Chelsea får sälja Christensen innan Conte haft en chans att höja hans utveckling ytterligare.
    Vad sanningen är vet vi inte men med tanke på att det borde funnits (i varje kontrakt för en ung spelare som Chelsea säljer) kan vi i sådant fall bara djupt beklaga att Chelsea inte insisterar på sådana.

Behöver vi fler exempel på hur sportjournalistik fungerar.... Nej, men ni får det ändå.
    Diego Costa längtar tillbaka till Atletico Madrid står det i nästan varenda blaska och skvallersajt på webben idag. Den som orkar läsa texten och inte reagerar som sociala medie-fånar, inser rätt snart att Costa pratar inte om att han längtar tillbaka och vill återvända utan enbart att han saknar Madrid en del men trivs väldigt bra i London och att han följer Atletico Madrid varje vecka. Det gör nästan CSFC också, men det innebär inte att vi tänker byta klubblojalitet. Dock, inget kan ju få medierna att inte försöka få Diego Costa att återvända till Atletico med sportjournalstisklogik.

Så är Le10Sport i farten igen. Lita aldrig på dem.
    De hävdar nu att Michy Batshuayi återvänder till Marseille i januari för han var aldrig Antonio Contes val utan tvingades på honom av Michael Emenalo. Och då Marseille är på väg att tas över av en ny amerikansk ägare återvänder Michy dit.
    Först kommer Halloween, sedan kommer tomten och vi tror lika mycket på dem som Le10Sport.

Anda skvallersajer har väldigt svårt att bestämma sig. Ena halvan säger att Conte gett sitt stöd till Fabregas trots att han petades ur spanska landslaget (och obegripligt nog det gjorde även Azpilicueta vilket säger mer om spanska landslaget kanske), andra halvan ser det som att Fabregas minsann säljs till Milan i januari. Det enda de inte tycks vara riktigt klara över är om Milan är intresserade - ryktena går liksom bara ena vägen.

Villarreals mittback Mateo Musacchio är onekligen ett nytt namn i skvallersvängen. För 26m pund. I januari. Knappast troligt men trots Christensen och andra känns det som om åtminstone medierna är på det klara med att Chelsea ska värva fler mittbackar.

Contesägs vilja avbryta lånet av Mario Pasalic (Milan) redan i januari. Frågan är väl fortfarande om Pasalic kvalificerar för arbetstillstånd mer än hans kapacitet. Montella vill tydligen inte spela Pasalic i Milan då han är ett lån och det är inte vad Montella vill spela. Å andra sidan, med tanke på Milans spel kanske Montella försvinner före Pasalic.

MÅNDAG:
Inte bara vår di Matteo fick sparken idag. Helgens förlust för Swansea, trots hyfsat spel ledde till att Guidolin också åkte. På sin födelsedag. Tålamodet är sämre än någonsin med managers och tränare i den pengakarusell som är engelsk fotboll nu. Trist, men då det t o m på vissa håll viskats om Conte skulle sitta löst, obegripligt nog, överraskar inget negativt längre. Snarare tvärtom. Amerikanske f d förbundskaptenen Bob Bradley tar över, Swansea har ju nyligen sålts till största delen till amerikanska investerare. Engelska tidningar hade varit helt övertygade om att det skulle bli Ryan Giggs.

Han gav oss Champions League, men sedan har Roberto di Matteos managerkarriär bara gått nedåt. Idag sparkades han av Aston Villa efter 123 dagar som ansvarig för ett lag som inte vill, särskilt inte vill vinna utan gång på gång förlorat poäng i slutet. Steve Bruce lär vara ett hett namn som efterträdare. Liksom Sam Allardyce som kan göra en snabb comeback till fotbollen. Under tiden sköter Steve Clarke det hela.

Det kommer från The Sun, så sätt inte kaffet i halsen. Men enligt dem ska Joe Hart ersätta Thibaut Courtois i Chelsea.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

 

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter:@CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


CSFC