csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6 Chelsea FC 7 sp 4 v 1 o 2 f 12 - 9 mål 13 p
 
1 oktober 2016

CSFCs spelarbetyg

Hull Hull      vs     CHELSEA Chelsea
         0                        -           2                 (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2015-2016>

Hulls start-XI

Marshall, Henriksen, Livermore Davies (k), Robertson, Clucas, Snodgrass, Meyler, Mason, Diomande, Mbokani,

avb: Jakupovic, Maguire, Meyler, Maloney, Keane, Hernandez.


CHELSEAS INSATS

 

  6

 

En riktigt svag inledning på matchen. Chelsea är nog tyvärr lite skärrade av sitt eget spel sedan landslagsuppehållet. Väldigt många felpass. Hade vi mött bättre motstånd hade inte den här insatsen räckt långt - särskilt inte i första.
    Andra halvlek visade lite vilja och klart mer tryck mot Hull. Två vrålsnygga mål.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Fick visa klass redan första minuterna. Hade ytterligare några bra insatser. 7-
César Azpilicueta Vi får hoppas han får stanna på högerbacken. Samma kvalitet som alltid, verkligen Chelseas jämnaste spelare. 6+
Gary Cahill Inte direkt prövad i denna matchen, och tacksamt nog inga tavlor heller. 6
David Luiz Solid insats. Hade dock en rätt lugn dag på jobbet. 6
Marcos Alonso Solid insats, men många och långa rusher (flest i Chelsea) 6+
N'Golo Kanté Kanske hans lugnaste match hittills. Borde dock ha gjort mål på sin jättechans i 58 min. 6+
Nemanja Matic* Enda gången han märktes i första var när han drog på sig en varning. I andra var det dock hans skott som via ett block letade sig fram till Costa. 6
Victor Moses* Helt klart Chelseas piggaste och bäste spelare första delen av matchen. Kom bort lite i andra när andra spelare äntligen vaknade. 7-
Willian Tyvärr långt från förra höstens form. Men med så underbara mål kanske vi kan förlåta det. Vaknade dock och visade normal energi i andra. 7-
Eden Hazard Glimtade till, inte mer. Vi har höga krav på honom. 6+
Diego Costa Gjorde mer nytta i försvaret än i anfallet då han väl knappt fick en passning i första halvlek. Kom betydligt mer till sin rätt i andra. Bra då. Lika snyggt mål som Willian vars mål han assisterade och grävde fram bollen till. 7-
---    
Oscar In för Hazard. 80. För kort tid för betyg. -
Pedro In för Moses. 84. För kort tid för betyg. -
Michy Batshuai In för Willian. 89. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Ivanovic, Chalobah, Fabregas, Oscar, Pedro, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Gjorde två ändringar och önskade säkert att han kunde gjort fler. Men skador begränsar hans alternativ i försvarslinjen och på mitten söker han fortfarande en lösning. Prövade en flexiblare försvarslösning som ibland såg ut som trebackslinje. Han kan dock absolut inte vara nöjd med kvaliteten (brist på) Chelseas passningsspel.
    Förstår inte varför vi spelar med två defensiva mittare i den här matchen heller. Där borde Conte antingen ändrat taktik rätt omgående eller bytt långt tidigare. Hans ovilja att byta spelare är nog en svaghet faktiskt.
    MÅSTE lösa problemet med de usla första halvlekarna!

6


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Diego Costa (för hans mål och andra halvlek, i stark konkurrens med Moses)

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Conte gör två ändringar till matchen mot Hull. Iva bänkas och Azpi tar hans plats och Alonso spelar vänsterback. Victor Moses får också göra en start istället för Fabregas. Cahill spelar då JT inte blev spelklar, så vi får hoppas han för en gångs skull låter bli att göra bort sig. En vinst är ett krav och helst en hållen nolla också, särskilt första 40.

Första stora chansen till Hull då Luiz håller i en spelare. Mycket bra läge och Courtois har stora problem då bollen ändrar riktning pga touch i muren. Bra räddning av Courtois som var på väg åt fel håll när den ändrade riktning. 3
    Det märks redan nu att Chelseas försvar är nervöst och lite darriga. Nykomperad linje och Hull vet att utnyttja deras osäkerhet genom att försöka starta aktivt. Det har ju inte undgått någon hur många misstag Cahill (och Ivanovic) har gjort på sistone.
    Moses har mest fått jobba defensivt men visar stor vilja i det arbetet första minuterna, vilket är skönt att se.
    Det är snabba omställningar och långa bollar som gäller för Hull och de gör det bra i inledningen. Chelsea har knappt varit med i matchen ännu. 7
    Chelsea imponerade verkligen ine första tio. Långsamma, omständliga, nervösa verkade det som. Tappade boll på tok för lätt och gav Hull initiativet. Det såg nästan mer ut som om det var trebackslinje men matchen är absolut Hulls än så länge. Chelsea behöver höja sig flera snäpp.
    Hyfsat frisparksläge för Chelsea när Hazard knuffas. 11. Luiz verkar ta den. Men den tar i muren, inget lyft alls. Däremot fin cross när bollen går tillbaka mot Hulls straffområde, men än har Chelsea inte haft bollen därinne. Fast just då går bollen metern in, innan den spelas bort av de randiga.
    Chelsea skulle haft en hörna efter fint dribblingsarbete av Moses men domarna ger av någon anledning bollen till Hull. 15 Chelsea har inte imponerat alls hittills. Men då spelas en fin djupledsboll, tyvärr lite för lång och hård för Hazard som inte kommer i läge, men Chelsea behåller bollen till en riktigt dålig boll av Hazard lyfts över linjen långt från någon medspelare. Det enda positiva vi kan ta fram första kvarten är att vi inte släppt in något mål.
    Willian lurar sin försvarare men bollen förbi mål och alla, ingen Chelseaspelare tillräckligt långt fram heller. Vi har inte ens sett Costa ha bollen ännu. Bäste Chelseaspelare hittills är Victor Moses.
    Hörna för Hull, deras andra. Chelsea får bort den rätt lätt men chansen innan hörnan var kanske matchens bästa hittills, vilket tyvärr säger en hel del om matchens kvalitet.
    Diego Costa lyckas få fram en riktigt bra boll till Willian som helmissar och bollen tafatt långt utanför. 21. Ja än så länge ser vi ingen förbättring av Chelsea och det är nog mest för att motståndet är Hull som ställningen är som den är.
    Hazard bryter vad som kunde blivit ett bra anfall av Hull. 23 Men någon kontring blir det inte av det.
    En straffsituation för Chelsea men domaren friar. Reprisen visar att det nog kunde blivit blåst men Moses föll kanske för spektakulärt. 25
    Cahill skjuter från långt håll. Inte i närheten.
    Hörna för Chelsea. 29. Målvakten kan dock plocka ned den. Där fick han komma rätt långt ut lite för lätt kändes det som.
    Vissa tecken ändå på att Chelsea håller på att jobba sig in i matchen, dock inte en enda farlighet eller skott på mål under första halvtimmen. Det har dock Hull haft och bara Courtois fina räddning hjälpte där.
    Hazard gör en soloräd men sista bollen till Costa når inte fram. 31
    Costa rensar till hörna på en farlig frispark in. 33 Den som hade hoppats på en positiv reaktion från Chelsea efter förlusterna är nog lika besviken som jag.
    Moses varnas vilket verkar vara ett ihopsamlat beslut och knappast för det som hände. 35
    Moses höga inlägg över Costas huvud. 38
    Ett bra anfall av Chelsea iscensatt av Moses, men Hazard lyckas inte få bollen på Alonsos inlägg. 40
    Matic sen in och gör en ordentlig kapning. 41, Gult.
    Livermore får Hulls första varning.
    Luiz nickar från rätt långt håll, nästan mot mål men det var ingen fart i nicken som målvakten lätt tar hand om. 42
    Frispark rakt i händerna på målvakten. 45. Chelsea sätter honom verkligen inte på prov.
    Hörna, och Costa får en ordentlig smäll över munnen i en duell där försvaret får bort bollen. Hoppas han vaknar men absolut inte drar på sig varning från det. (Då det skulle innebära att han är borta mot Leicester i nästa match.
    Bra långskott från Mason som Courtois får sträcka ut på. 45+2. Hörnan bort av Chelsea men kontringen kom helt av sig och sedan går signalen.
    Ett riktigt sömnpiller och en helt utebliven positiv reaktion från Chelsea efter flera svaga insatser. Victor Moses största (lilla) glädjeämnet i Chelsea som inte lyckades ens få till ett skott på mål. Långsamma, många felpass, inget tempo och inte särdeles mycket jävlar anamma. SVAGT. Vi får glada över att inga tavlor har gjorts och nollan hållits.

ANDRA
Vi får hoppas Antonio Conte lyckas väcka laget i halvtid för det lär inte bli någon vinst med spelet från första halvlek.
    Och varför spelar vi med två defensiva mittfältare i den här matchen?
    Första skott på mål, men det är tamt. Av Alonso. 46
    Hörna som Courtois plockar precis framför huvudet på en Hullspelare. 48
    Första farligheten av Chelsea. Bra skott av Hazard som vänder bort sin back och skjuter men målvakten räddar, men fick anstränga sig för det. 48 Dålig hörna igen av Willian, börjar tröttna på att konstatera det kring hans fasta bollar.
    Kanté skjuter fårn håll men lätt för målvakten. 49
    Så såg det osäkert ut i Chelseas försvar igen och Courtois stannar på linjen så Azpi får slå bort. 50
    Vi kan åtminstone konstatera lite mer vilja och försök till att göra något i andra, men imponerar gör Chelsea inte. Det här borde vara en match Fabregas skulle kunna glänsa i men Contes ovilja att ändra genom byten är redan känd och i våra ögon kanske hans svaghet. Chelsea har dock åstadkommit mer i andra halvleks första tio än under hela första halvlek.
    Och där borde det varit mål. Costa löper ifrån målvakten och Livermore lyckas blockera Costas mål, via stolpen ut till Kanté som i öppet läge förivrar sig och skjuter över. 58. Det borde verkligen varit mål. Men som vi sett under september har Chelsea verkligen inte marginalerna med sig just nu.
    Willian gör mål, äntligen hände det. Och spelarna är väldigt glada för honom. Costa får med sig bollen lite turligt och Hazard lägger sedan upp för Willian som mycket snyggt sätter bollen i krysset, väl avvägt. 61 Det behövde Chelsea, jag och matchen.
    Fler mål behövs dock innan vi kan känna oss säkra på något.
    Och Costa försöker, driver inåt och skjuter bra men Marshall hinner ned att rädda. 65
    Äntligen har Chelsea vaknat men ingen förstår väl varför vi fortfarande spelar med två defensiva sittande mittfältare. Även om ett mål är en bräcklig ledning.
    Skarvnick från Matic men lite för dålig fart och Marshall kan ta den. 66 På en hörna som äntligen når en Chelseaspelare.   
    Matic skjuter och bollen till Costa i ungefär samma läge och samma nätmaska som Willian några minuter tidigare. 67
    Willian görs ned. Där borde det varit straff. Fin klack fram av Costa, Willian fångas av ett par fötter och det borde nog varit straff men domaren bedömde i situationen att det inte var tillräcklig kontakt. 77
    Vi hoppas på fler mål då målskillnaden verkligen behöver snyggas till. Och fortsatt hållen nolla, det är psykologiskt viktigt inför nästa omgång.
    Frispark och gult kort (kanske lika mycket för snack) i straffområdetshörnet. 79. Willian lyfter för inlägg, nick till Costa som tar i för spansk kung och fosterland och närmast skickar bollen dit också.... Men hade den gått på mål hade det blivit spektakulärt.
    Hazard ut för Oscar. 80
    Matchen har gått in i spela av-läge. Moses som var bäste blå i första halvlek byter med Pedro. 84
    Riktigt bra skott av Oscar och Marshall räddar med besvär. 87
    Pedro borde gjort mål på ett fint inlägg av Alonso, men bollen förbi målet. 89
    Batshuayi in för Willian. 89 Snålt, borde fått komma in tidigare och få chansen att göra avtryck.

   
   
Vi fick vad vi krävde. En vinst och en hållen nolla. Att målen var underbart snygga och närmast identiska skadar ju inte heller. Men Conte måste verkligen lösa problemet med Chelseas rent uruselt svaga första halvlekar till efter landslagsuppehållet för bättre lag än Hull kommer att fortsätta döda oss i dem annars. Chelsea borde också gjort fler mål tycker vi.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Anthony Taylor

BETYG

Några småmisstag men knappast avgörande. Blåste dock mycket och gärna under matchen. Friade två möjliga straffar varav en var tveksamt att fria.

knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook