csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
7 Chelsea FC 7 sp 4 v 1 o 2 f 12 - 9 mål 13 p
always proud to be Blue.
26 september - 2 oktober 2016

Nyheter v-39


SÖNDAG:
Tammy Abrahams otroliga succé i Bristol City fortsätter, han gjorde åter mål igår.

Vi går nu in i ett nytt landslagsuppehåll och hoppas intensivt att Chelsea inte gör som senast, gå in med succé och kommer ut närmast som fiasko. För direkt efter uppehållet väntar två väldigt viktiga hemmamatcher mot Leicester och Manchester United. Vi vill vinna båda förstås, men det blir ju extra roligt att slå upphaussade United.

LÖRDAG:
Chelsea U18 slog West Ham med enda målet, ett tidigt mål av Ugbo i 16e minuten. Det var U18s fjortonde raka hemmavinst!

FREDAG:
Enligt presskonferensen idag har JT fått problem och är ännu inte spelklar vilket är ett stort avbräck. Inte heller Mikel är tillgänglig då han har en mindre skada.
   
Chelsea har enligt tidig rapport (vi får se efter dagens presskonferens) endast Kurt Zouma kvar på skadelistan (och van Ginkel men han ingår inte i truppen som är anmäld för spel i PL). Hull däremot saknar flera viktiga spelare: Michael Dawson, Moses Odubajo, Alex Bruce och Allan McGregorär skadade. Ahmed Elmohamady är avstängd.

Tammy Abrham har fått sin första chans att spela för Englands U21. Han har representerat England många gånger i yngre åldersklasser tidigare.

Efter helgens fiasko mot gooners, för fiasko var det inget annat ord täcker den första halvleken, så Antonio Conte att Chelsea har ett bättre lag på papper än på planen. Så sant som det var sagt.
    Åter såg vi fantastiska spelare gå och gömma sig, vi såg en Hazard som inte ens påminde om den vi såg i augusti, vi såg en Willian som inte kan få en frispark över den minsta mur eller en hörna till rätt klädd spelare. Vi såg en Fabregas, nä förresten honom såg vi inte. Det var inte många spelare som vi såg av dem som såg så bra ut -på papper. Vi gav Kanté och Costa godkänt, Luiz och Azpilucueta gjorde vad vi kunde förvänta oss. Sedan.... nä.
    Vi förväntar oss ändringar, Conte är en manager som ogärna ändrar, laguppställning eller genom byte. Det är en mindre bra sida vi upptäckt redan hos honom. Nu måste han ändra, han måste sända budskap till de här spelarna och det här duger inte. Ni kan inte vika ned er som en blöt kvällstidning i första halvlek. Ni kan inte ge motståndarna två-tre mål i bonushandikapp i första halvlek. Ni kan inte göra vilka tavlor som helst utan att betala priset för det.
    Ivanovic och Cahill måste ställas över, fundera på vad de vill och hur de ska komma tillbaka. De kommer båda att spela landskamper där de kanske kan hitta sig själva, eller vänj er vid bänken grabbar. Och faktiskt, ta Matic med er för mot Hull kan jag tänka mig att Fabregas får en chans till (sista?) mot ett lag som passar hans kvaliteter bättre än ett högt pressande lag eller spela Loftus-Cheek, Chalobah och låt dem visa åtminstone moral och kämpaanda som det Chelsea vi såg göra i andra halvlekar tilsl de kom till Emirates.
    Något annat än vinst och ärligt talat en hållen nolla också kommer inte att ge Chelsea godkänt betyg i matchen mot Hull. Det är inte en match Chelsea ska vinna, det är en match vi kräver att Chelsea vinner. Vi har respekt för Hull och de kommer att ge allt mot ett lag de ser som är i gungning, men Chelsea är det bättre laget, har de bättre spelarna och vinner en sådan här match om huvudena är ditskruvade där de ska sitta och hjärtat är med. De spelare som får chansen måste ta chansen eller finna att de inte längre är Chelseamaterial i en förnyelse som kommer att längre tid än vi vill (på något sätt). (Och Costa får absolut inte ta fler gula kort för snack - han är fantastisk och jag älskar hur han ger allt, men för fasen, sluta tjafsa till dig gula kort!).

TORSDAG:
Tammy Abraham blev Månadens Spelare i the Championship. Och Bristol Citys manager Lee Johnson drömmer om en permanent värvning. Tror knappast det, och det gör nog inte Johnson heller som skämtade.
    Däremot kanske Dominic Solanke snart blir ledig om han och klubben inte löser kontraktsfrågan som så vitt vi vet är fullständigt låst då Solanke kräver enorma 50.000 pund i veckan.

ONSDAG:
Den såpopera som är engelsk landslagsfotboll har nu skrivit sitt senaste, och på många sätt värsta kapitel när mannen som ville ha, som längtade mest efter jobbet visade sig vara en girigbuk som inte delade ens de mest grundläggande moraliska värderingar som hans förbund hade. Sam Allardyce har alltid varit en karaktär som man gärna säger om de som roar men också oroar. Ändå fick han jobbet för den extremt xenofobiska engelska sportpressen (där den annars utmärkte Martin Samuel tyvärr är en ledande person) vägrade tanken på att utse en manager på meriter, utan det var tvunget att vara en engelsk manager. Det är nog tankar som kommer att ligga bakom nästa utnämning också även om Gareth Southgate, förmodligen ganska ovilligt då han flera gånger sagt nej till att kandidera, nu tar över till årets slut.
    Vi kan skratta åt det men frågan är om inte engelsk fotboll håller på att begå långsamt självmord. De kan inte utbilda managers som kan mäta sig med tyska, spanska, italienska och många andra. Deras landslag är ett skämt som alltid har de största förhoppningar men sällan lever upp till något alls. Deras spelarkvalitet sjunker år efter år, inte minst därför talangerna dels inte släpps fram i klubbarna för de är inte tillräckligt talangfulla verkar det som, dels och än mer oroande därför talangerna tydligen själv tror på hajpen och är betydligt mer roade av att leva det goda livet än att visa moral och karaktär att ta sig hela vägen fram istället för att tro de har rätt till speltid bara för de är engelsmän. De har ett ligasystem som är världens mest underhållande men med stora problem, inte minst därför de bästa klubbarna kan inte i det systemet få en enda chans att själva utveckla sina spelare utan måste låna ut dem bortom klubbarnas kontroll. De har en ligaorganisation som mest gör allt för att hindra klubbarnas framgångar i Europa istället för att underlätta för dem att bli duktiga även ute i Europa. Glöm inte att Chelsea när de vann ligan 1955 totalt vägrades chansen att spela i Europacupen! Det finns mycket kvar av det tänket i England och Brexit , ja det spelar också roll även om vi låter bli att gå in på det.
      Ja, engelsk fotboll har många problem och pengarna i den är absolut inte det minsta av problemen - de enorma summorna i engelsk fotboll börjar ärligt talat mer bli ett problem än en välsignelse utom för vissa klubbägares fickor. Se bara hur de europeiska klubbarna lurar skjortan av dem vid spelarövergångarna, se bara hur de gladligen betalar enorma summor till agenter istället för att köpa spelare de kanske verkligen behöver men som inte har en agent som kan agera murbräcka som Raiola, Mendes m fl. Något som får en att undra över utlovade nya avslöjanden från The Telegraph. Se hur vissa engelska! managers och spelare inte tyckte det Allardyce gjort var något särskilt allvarlig på sociala medier igår...
    Sam Allardyce är ett symptom för engelsk fotboll. Mer intresserad av pengarna än att göra jobbet. En inställning som sprider sig och redan har spridit sig ut på många fotbollsplaner.
    Och fler avslöjanden lär komma om managers och klubbledare som rent ut mutats av agenter och säljande klubbar.... Det är inte bara George Graham. Detta är nog tyvärr bara början på en väldigt svart period för engelsk fotboll.
    Så svart att det är svårt att koncentrera sig på att en ligaomgång till ska spelas innan landslagen tar över och lugnar ned det hela, trots att inget landslag i världen förmodligen kan slå de bästa klubbarna i Europa - eller ens de bästa klubbarna i England som måste ge all energi åt engelsk fotboll istället europeisk ära. Landslag enar dock på många andra sätt.

MÅNDAG:
Mötet i Ligacupen mot West Ham blir 26 oktober.

Antonio Conte säger att han och spelarna måste söka efter en lösning.
    Lite väl självklart kanske då Chelsea redan är så långt efter att det är frågan om vi inte är ute ur rejset. EN Cl-plats är kanske möjlig men inte om man ska fortsätta spela med huvudet unde armen och göra så många tavlor som man gör. Utan att ha statistik vågar vi ändå säga att inte ens under förra årets katastrofsäsong gjorde Chelsea lika många rena tavlor i försvarsspelet som man redan har gjort i år.
    Conte måste släppa sin attityd om att skydda spelare och vaska runt ordentligt. Både Cahill och Ivanovic bör få lite ledigt och fundera kring hur man inte spelar försvarsspel. Det är häpnadsväckade hur amatörmässigt de har uppträtt hittills.
    Ändå känns det som om det är mittfältet som på något sätt är problemet. Chelsea får absolut inte tag i mittfältet, särskilt mot lag som spelar hög press och german bort, skänker man bort tv-tre mål i varje match mot dem i första halvlek, då lär årets säsong bli lika deprimerande som förra årets.
    Kanté gör sitt jobb. Oscar har skött box-till-boxspelet med den äran... men sedan...
    Eden Hazard har tappat form nästan lika spektakulärt i år som förra året efter en underbar augustimånad. Var det för att han inte fick det pris han förtjänade som Månadens spelare? Han kokmmer inte alls till längre, till hans försvar ska vi dock säga att han har ju än större bevakning i år än normalt. Då det höga presspelet har slagit igenom något otroligt redan den här säsongen har han haft 2-3 spelare som bevakar honom och han har inte hittat någon lösning till det. Willian är säsongens hittils största besvikelse formmässigt (om man undantar den vaudeville som vissa försvarsspelare står för). Han har tapapt form något oerhört och som vi såg mot Arsenal tydligen också självförtroende. Han kan inte ens längre få en frispark över en uppställd mur.
    Anfallet är det enda vi egentlig kan vara nöjda med. Så hårt som Costa jobbar tror jag inte vi sett förut, han har också gjort fem mål vilket är en mycket bra siffra. Men för hans skull kanske försök med ett tvåmannaanfall skulle göras oftare.

Nu väntar Hull som också tappat efter en inspirerad inledning. Något annat än vinst i den matchen får vi inte ens fundera över. Det är nu helt enkelt ett måste. För sedan kommer ett landslagsuppehåll igen och det var det förra som ställde till det för oss, då Chelsea helt tappade koncepterna efter det och bara har tagit en ynka pinne sedan det. Vinsten mot Leicester var en lisa för oss, men kanske mindre värd än vad vi trodde även om vi tyckte Leicester var bra i matchen. De har ju helt rasat ihop försvarsmässigt i ligan också. Så det var en falsk värdemätare.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-39


LÖRDAG:
José Mourinho påstår nu att det var inte han som tvingade bort Juan Mata från Chelsea. Det tror vi på ungefär som vi tror på Trump eller Putin, Erdogan eller Kim Il-Jong.
    Faktum är att under Mourinhos andra sejour i Chelsea såldes; Juan Mata, Romelu Lukaku, Kevin de Bruyne, Thorgan Hazard, André Schürrle, Mo Salah (ok officiellt var försälnjingen i somras men...) och spelare som Andreas Christensen lånades ut med många andra. Det finns fler exempel, det var också väldigt många lovande unga spelare, som skrumplade ihop därför de aldrig fick chansen under honom.
  Mourinho part I var fantastisk. Mourinho part II gav oss en ligatitel - men frågan är om den ens var värd allt annat han tog från från oss. Han skämde också ut klubben i parti och minut och CSFC var mycket tveksamma när han återvände. En otroligt bra manager, men en mycket mindre bra människa.
    Det känns alltmer som om José Mourinho var det bästa som hänt Chelsea, näst Roman och familjen Mears som skapade Chelsea, men han är också det värsta som hänt Chelsea. För vi ska inte heller glömma att det var under Mourinho som Chelsea blev en av de mest icke-omtyckta klubbarna i England.

FREDAG:
Igår fick CSFC en fråga om Michael Emenalo och vi vill dela med mig det svar jag då gav angående honom och hans funktion i klubben. Som ni vet har CSFC ingen hög tanke om honom, men det är kanske många som undrar över Michael Emenalo som tveklöst har ett mycket stort inflytande i Chelsea, och få om någon vet egentligen varför. Förutom att han tycks känt rätt personer:
     Michael Emenalo var bara en klubbens scouter när han plötsligt upphöjdes till assistentjänst när Butch Wilkins fick lämna, fortfarande mystiskt men det skvallras om att han stötte sig med Roman personligen och senare fick ju även Carlo Ancelotti fullständigt obegripligt lämna trots att han vunnit dubbeln året innan och satt massor med rekord, inte minst målrekordet i Premier League (fortfarande det mest häpnadsväckande personalbeslut som tagits i Chelsea som jag känner till). Det var Avram Grant som tog in Emenalo i Chelsea år 2010 så hans karriär var kometartad från scout till effektivt sportchef i Chelsea FC. Grant själv kom ju in som en nödlösning efter att egentligen haft funktionen som sportchef när Mourinho sparkades första gången.
    Michael Emenalos fotbollsbakgrund är inte särdeles imponerande. Han har spelat en handfull landskamper för Nigeria men annars inte i något lag som nämns någonstans, även om Notts County är en klassiker i engelsk fotboll och Maccabi Tel Aviv (när Avram Grant var manager för dem) tillhör den högsta ligan i Israel för det mesta.
    Avram Grant är en nära personlig vän med Roman Abramovich och har haft stort inflytande i klubben även om hans tid som manager inte blev lång (men långt från fiasko men en halkning på JT och en miss av Anelka från att vinna Champions League i Moskva 2008 förstörde det för honom, plus att ingen riktigt tog honom på allvar som manager). Abramovich lyfte upp Emenalo från scouterna där Grant hade gett Emenalo något slags ansvar för andra till assisterande tränare, manager. under Ancelotti hösten 2010. Om Emenalo ens har godkänd tränarutbildning vet jag inte.
    2011 blev han vad han är idag, även om det tycks varit lite olika titlar men även om titeln idag är teknisk direktör är han ju effektivt sett sportchef i klubben. Han lär erbjudit sig avgå när Mourinho kom tillbaka men Abramovich godtog inte det. Officiellt bestämmer Emenalo över scouting- och akademiverksamheten men som vi sett har han fingrarna i mycket annat som händer och har varit inblandad i både spelarköp, försäljning och managerrekrytering. Han är till allra största delen arkitekten bakom att köpa in unga spelare och låna ut dem utan att de får en chans till spel i a-laget. Något som kanske inte helt ska dömas ut då det ger dem speltid, men samtidigt också sänder signaler om att klubben inte vill satsa på dem.  Många väldigt konstiga spelarköp, som t ex Papy Djilobodji, lär varit hans helt och hållet och emot managers önskemål.
      Så hans ställning i klubben beror inte mest på vad han åstadkommit utan på personliga relationer.
      CSFC dömer honom efter alla de misstag han gjort med lånesituationen, att Chelsea köper spelare som vi inte behöver och sedan aldrig blir av med och numer är jag ju skogstokig för det här med Christensen och nu eventuellt också Thorgan Hazard (se notis igår). Visst måste styrelsen ta sitt ansvar och inte minst numer Marina Granovskaia, men hon har ingen fotbollsbakgrund och har nog låtit Emenalo sköta en del saker han inte borde fått sköta.
    Det var prat om att Guus Hiddink skulle ta över som sportchef när han lämnade som manager i våras och Emenalo skulle flyttas ut och kanske få en mer administrativ tjänst eller enbart syssla med det han officiellt sysslar med, men detta har tyvärr inte skett.
    För många Chelseafans är dagens situation i Chelsea på många sätt Emenalos verk, men av någon anledning rinner sådana fakta av honom och andra får ta ansvaret. Så hur vi blir av med honom, det har ingen någon aning om. Önskar bara Roman ville lyssna till lite fler personer än han tycks lita på och varför han tycks lita på Emenalo övergår vårt förstånd för som sagt, han har gjort väldigt lite för att förtjäna det. Tyvärr kan nog Chelsea inte bli av med honom innan Roman tröttnar på honom (han är tveklöst duktig på att spela företagsspelet inom Chelsea) eller inser fakta. Personligen anser jag att ha honom i den position han armbågat sig till är ett stort problem. Under tiden är det andra som får bära ansvar för problem som han orsakat och Chelsea är mindre bra än vad vi hade kunnat vara.

Mittiveckan lånerapport >>

TORSDAG:
Har direktörsnissarna med Emenalo gjort sig otroligt en gång till med Borussia Mönchengladbach som tydligen hur lätt som helst lurar skjortan av Emenalo och hans anhang. Inte nog med idiotlånet av Christensen utan återkallelseklausul.
    Vi vet ju att Chelsea sålde Thorgan Hazard med en återköpsklausul om ca 13m pund. Smart tyckte vi. Nu visar det sig att nissarna i Chelseas ledningskrev det så att klausulen kan inte sättas i bruk då övergångar inte får ske när den går ut.... Återköptet gäller till 31 december 2106, men inga spelaraffärer får göras förrän 1 januari 2017!
    Om detta är sant tillhör det bland det mest inkompetenta jag hört. CSFC visste om datumen men tog för givet att en återköpsklausul innebär att en affär görs klart men registreras när den får registreras. Enligt engelska uppgifter idag nämns dock inget sådant. Vi får väl se, men det börjar verka som Thorgan är ännu en spelare som Mourinhoregimen släppte iväg som kan komma tillbaka och spöka för oss.
    Thorgan gjorde mål mot Barca igår och har gjort sju mål på tio matcher hittills, trots att han inte startat varje match då Mönchengladbach roterar tre anfallare.

Som tur är förväntas JT vara tillbaka i spel mot Hull. Som vi saknat hans ledarskap och det ska bli intressant att se honom med David Luiz som trots alla sina hatare i engelsk fotboll tveklöst varit bäste försvarare (Azpi är aldrig dålig heller) under JTs frånvaro, tillsammans. Vi hoppas det åtminstone är en stopp till det enorma läckage som vi gjort i antalet insläppta mål. En vinst kräver vi mot Hull, även om vi vet att det absolut inte blir lätt, och vi vill också ha en hållen nolla.

Chelsea lär hålla ögonen på Charltons 18-åring Ezri Konsa. Precis som en drös andra klubbar.

Nu dras Chelsea indirekt in i skandalerna i engelsk fotboll. The Telegraph har ju lovat avslöja managers och ledare som tar mutor och det visar sig att förre Chelseaspelaren och skytteligavinnaren, nu manager i Queens Park Rangers Jimmy Floyd Hasselbaink tillhör de som nu hängs ut i medierna. I skrivande stund har QPR inte agerat och Hassebaink förnekar. Barnsley har dock tills vidare stängt av sin assisterande manager Tommy Wright för strul kring tredjepartsägande och Leeds evigt kontroversielle ägare Massimo Cellino är tydligen också inblandad. Det lär komma fler avslöjanden om managers i Premier League med fingrar i byken....

Daily Express menar att Conte och Abramovich har haft tre lunchmöten på Cobham i veckan för att diskutera större förändringar i Chelsea. Framförallt att få in en kreativ mittfältare. Fabregas var oerhört bra mot Leicester, i andra halvan av matchen, men osynlig mot Arsenal och spekulationerna om hans framtid minskade inte av den insatsen, snarare tvärtom. Försvaret är också föremål för diskussion men där har vi spelare utlånade som CSFC är övertygade om kan bli ordinarie om vi bara fick tillgång till dem. Snacka om att lånepolicyn, delvis framtvingad av att det finns inga utvecklingsmöjligheter mellan U18 och a-laget i engelsk fotboll (PL2 är ett rent skämt, liksom tidigare försök i den vägen) kommit tillbaka och bitit oss därbak - även om den mest direkta anledningen är inkompetens i kontraktsskrivningen vid lån. Vi rä dock många som inte gett upp om Christensen, Zouma även om vi nog är nära att göra det kring Ivanovic och efter landslagsuppehållet Cahill. Men säger vän av ordningen, Chelseas rena otur med rent komiska bortskänkningar av mål av försvarsregionen är inte bara oskicklighet utan också maximal otur ibland. Tänk på Özils mål i lördags där han totalmissar, slår en boll helt fri med målvakten i marken och får se den studsa över målvakten, vrida sig nästan ett kvarts varv och träffa stolpen och trilla in. Sådan flax finns inget försvar mot.
    Dock saker måste hända och några spelare måste inse att meriter är något för länsstolen efter karriären att luta sig emot, de är inte en garanti att få dra på sig Chelseas tröja och ge fansen hjärtattack varje vecka.

ONSDAG:
Det börjar verkligen bli dags för Chelsea att utnyttja den där återköpsklausulen för Thorgan Hazard. Han har tagit ett jättekliv framåt i år och gjorde ikväll mål för Mönchengladbach mot Barcelona. Och åter igen efter att sett Ivanovic och Cahill leka försvarare i helgen, utan att ens lyckas låtsas vara det, undrar vi hur Chelsea kunde sluta ett sådant låneavtal att vi inte får tillbaka vår mest lovande försvarare förrän nästa sommar, Andreas Christensen. Jag blir fortfarande så upprörd över amatörismen hos Chelseas låneverksamhet att jag blir mållös...

Lewis Baker som onekligen just nu ser ut att bli ett av de där undantagen som verkligen kan ta steget upp hos Vitesse Arnhem har förklarat hur mycket han vill spela för Chelsea under Antonio Conte. Han och Tammy Abraham är just nu de ledande ljusen verkar det som hos våra utlåningar.

TISDAG:
Eftertraktade Michael Keane i Burnley är nu ett hett namn för Chelseas backlinje. Keane gjorde också mål igår mot Watford. Han sägs kosta 25m pund, vilket säkert inte stämmer då han är PL-spelare....

MÅNDAG:
Lånerapporten>>

CSFC är inte de enda som kräver att Ivanovic och Cahill ställs över nu. Det är nästan lika många krav på det som att Rooney skulle bänkas förra veckan. Vi måste nog också fråga oss om Matic...

Angel di Maria till Chelsea, ja det är skvallerpressens godbit denna vecka. Enligt dem vill di Maria tillbaka till Premier League. Det är väl tråkigt att vinna hela tiden mot svagt motstånd, vilket kanske förklarar varför PSG valt att förlora mer poäng än tidigare i år. Även om det hjälpte en viss spelare att uppnå kultstatus i en konkurrentlös situation. Men det förklarar inte varför Chelsea skulle vara intresserad av honom, om inte prislappen är väldigt attraktiv.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

 

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter:@CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


CSFC