16 september 2016

 

    Inför Liverpool-uppgörelsen

Flera matcher i matchen har pekats ut av experterna inför kvällens uppgörelse.  Vi ger vår egen uppfattning kring dem.

Som den mellan de förra Chelseaspelarna; varav David Luiz åter är Chelseaspelare.  Mot Daniel Sturridge.  En spelare med massor att bevisa just nu då han inte tycks ha Klopps fulla förtroende.  Sturridge har inte heller gjort något ligamål än i år.  Det vet vi, kommer säkerligen innebära att Sturridge som bara spelar för Sturridge riskerar att dyka upp och gör han det då vinner Chelsea matchen.  Sturridge är inte den störste lagspelare vi vet, om vi säger så.  Och Liverpool, liksom Chelsea måste spela som ett lag för att vinna. Hos engelska sportjournalister som fortfarande tror på snabba oneliners om Luiz än ser vad han verkligen bidragit med är förtroendet för Luiz inte lika stort som det är hos Antonio Conte och Chelseafansen.
    Vi tror förstås Luiz kommer att klara den här matchen i matchen alldeles utmärkt.

Nästa fråga är vem väljer Conte mot omskolade vänsterbacken James Milner. En riktigt laglojal spelare, men ärligt talat knappast en ytterback. Willian har haft en mindre lyckad säsongsstart men han lär säkerligen ändå bli Contes val. Möjligen att senare under matchen bli ersatt av speedkulan Pedro som lätt springer ifrån Milner.

N’Golo Kanté mot Adam Lallana.  Vi är inte säkra att Kanté är den som framförallt kommer bevaka Lallana, Kanté kommer att bevaka sitt område och kommer Lallana in i plan får han nog vara på tå för att klara av det.

Diego Costa mot Dejan Lovren. Costa är smidigare, snabbare och minst lika fysisk som Lovren. Men frågan är om inte Joel Matip kommer att bevaka Costa mer än Lovren gör – dock har Klopp gjort det väldigt klart att all bevakning av Costa kommer och måste göras kollektivt, så vi ser det nog mer som Costa mot båda Lovren och Matip och några till. Frågan är mer; hur mycket kommer det att öppna upp för Chelseas mittfältare Oscar och Matic om de spelar att komma fram och än mer, vilka luckor ger det Eden Hazard att söka sig in i mellan backlinje och mittfält.
  Och var inte för säkra, kanske överraskar Conte med att spela ett tvåmannaanfall med Batshuayi! Åtminstone en del av matchen. Även om det beror på utvecklingen. Om Liverpool packar ihop försvaret för att stänga av Costa och djupledsspelet, då lär vi nog få se byten med Moses och Pedro, Chelseas linjeslickare.  Conte har fler alternativ och utnyttjar dem mer än kanske någon Chelseamanager de senaste åren.

Sadio Mané mot César Azpilicueta….pekas ut som en match i matchen. Men frågan är om Mané kommer att hålla sig så mycket på kanten? Vi tror inte Azpi kommer att följa honom in i plan, utan där har Kanté och förmodligen Matic ansvaret för att stänga av Liverpools just nu formstarkaste spelare. En spelare Chelsea måste få kontroll på. Mané är med Coutinho den CSFC fruktar mest i Liverpool.  Coutinho har för ovana att lyckas med de där fantastiska bollarna och skotten just mot oss tyvärr.

Någon, vi nämner inga namn, sportjournalist frågar: Will Klopp’s fast-paced attacking side get the better of Conte’s well-drilled defensive unit?

Det är säkerligen helt fel fråga. Särskilt som försvaret tillhör de detaljer Conte fortfarande jobbar med då det inte helt klickat och idag är det dessutom av nödtvång ommöblerat.  Frågan är nog mer, hur kommer Chelsea att hantera den höga press vi förväntar oss från Liverpool? Kanske genom att möta dem med samma höga press och intensitet.

Nyckeln för matchen ligger för oss hos domare Martin Atkinson, kommer denne att döma efter regelboken eller göra en Marriner, och hittar Eden Hazard formen från innan landslagsuppehållet.

Intressant lär det bli i vilket fall som.

 

Chelsea har två skador; John Terry och Kurt Zouma. Liverpool förväntas ställa över Emre Can som inte är matchklar. Däremot förväntas Dejan Lovren som vilades i helgen pga en smäll mot ögat spela.
Lindy


Besök csfc-facebook: facebook