csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 2 sp 2 v 0 o 0 f 4 - 2 mål 6 p
 
20 augusti 2016

CSFCs spelarbetyg
     Watford vs  CHELSEA          1 - 2        (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2015-2016>

Watfords start-XI

Gomes; Britos, Cathcart, Prodl; Amrabat, Capoue, Guedioura, Behrami, Holebas; Deeney (c), Ighalo.

avb Pantilimon, Nyom, Doucoure, Anya, Hoban, Zuniga, Vydra


CHELSEAS INSATS

 

  6+

 

Det var ingen stor match av Chelsea. De hade svårt med Watfords press och fysiska spel. Hazard låg nedsparkad oftare än han fick röra bollen. Det var låst, trist och jobbigt. Så släppte Ivanovic till målet (ingen i försvaret får väl riktigt godkänt där) och det var uppförsbacke. MEN vilken moral, karaktär och minnen av mästarsäsongen vi fick se. Lyckade byten och matchen vände och var vår.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Stabil och gjorde de räddningar vi förväntade oss i första halvlek. 6+
Branislav Ivanovic Hade problem på sin kant. Var inte vaken vid målet. 5
Gary Cahill Oväntat osynlig. 6
John Terry Några riktigt bra och viktiga brytningar i första. 6+
César Azpilicueta Blir faktiskt alltmer offensiv i sin spelstil, kanske en Conte-justering. 6+
N'Golo Kanté Outtröttlig i en roll som inte märks så mycket i tvn. 6+
Nemanja Matic Anonym första halvlek. Liksom i andra. 6
Oscar En av de bättre, som sökte lösningar. Några bra och några dåliga fasta bollar. Offrades för att få in Bats. 6+
Pedro Hade väldigt svårt att komma in i matchen. 5+
Eden Hazard* Visar sin klass men sparkas ned så mycket att det är parodiskt. Utan skydd från domarna är det vad som händer lirare i Premier League, tydigen även denna säsong. Frisparkar är föga tröst för att inte få se honom spela fotboll. Tog också ett dumt gult kort dock så sent att det inte spelade så stor roll. 7-
Diego Costa* Orsakar problem och håller försvaret vaket, men det sista lilla saknades i första. Inte särskilt mycket service heller. Han fick jaga boll själv för mycket i fel områden. Sitt andra gula tjafskort redan för säsongen drar ned betyget väsentligt. Liksom förra matchen lite turligt fick han vara kvar efter att varit på gränsen till ett andra gult efter tjafsat till det första. DET MÅSTE STOPPA, det här tjafset. Stort minus för tjafset och filmningen, men så avgör han matchen igen och spelinsatsen är ju helt ok. 6+
---    
Victor Moses In för Pedro. 71 Gjorde sitt jobb men pricken saknades lite. Även om det vara nära när han jobbade fram bollen till Bats ribbträff. 6+
Michy Batshuayi In för Oscar. 73 Första målet i Chelsea. Bra betyg förstås och bra aktioner för övrigt. Bl a en kanon i ribban. 7
Cesc Fabregas In för Matic. 78. För kort tid för betyg. (Men vilket underbart pass till Costas mål!!! Hade han spelat tre minuter mer hade det varit ett högt betyg) -
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Aina, Loftus-Cheek, Fabregas, Chalobah, Moses, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Hade säkert tänkt spela Willian som inte kom med i truppen i sent skede. Vi har inte fått besked om skada ännu. Det slängde nog en skiftnyckel i maskineriet och taktiken fungerade inte helt ut i första halvlek.
Lyckades fullt ut med sina byten, men frågan är om inte Fabregas borde startat och Bats kommit in tidigare då Chelsea ser väldigt mycket farligare ut med två anfallare.

Bilden som framkommit av rapporterna från matchen om hur han manade på dem att gå för seger och inte vara nöjda med en sen kvittering - den höjer faktiskt mitt betyg i efterhand.

8-


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard, fast inte lika övertygande som förra veckan så han får dela det med Michy Batshuayi

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Willian måste råkat ut för en sen skada då han plötsligt inte är med i truppen mot Watford. Han ersätts av Pedro. I övrigt samma lag som slog West Ham, det vill säga med det något defensivare alternativet med Kanté och Matic. 
    Gomes i Watfords mål har en obehaglig ovana att storspela mot oss, det gjorde han även i Tottenham så vi får hoppas han har en genomsnittlig dag istället. Annars är ju hoten deras anfall med Deeney och Ighalo understött av Capoué.

Chelsea laget som startar bäst men inte fullt övertygande. Watford klart försiktigare. Det är mycket känna-på-bollen-fotboll.
    Första riktigt bra chansen dock till Watford som tar sig in bakom Iva och Pedro och skjuter ur skarp vinkel, men Courtois är med på det och bollen blockeras av hans ben. 7
    Mycket knuff och frisparkar av Watford. Costa går djupt ned i början av matchen för att få känna på bollen.
    Oscar hittar Costa med en härlig passning men Costa tar på tok för omständligt hand om bollen och förlorar den till slut. 9 Där borde killer-instinkten kickat in istället.
    Det är en tuff fysisk match där särskilt Watford är väldigt fysiska i sitt spel, och långt ifrån ofarliga. Dock nära ett självmål av Watford när Costa kastar sig fram för att stöta in bollen. 11 Hörnan ofarlig.
    Tyvärr har jag en hopplös fulstream som bara hackar fram, vi får skylla på att matchen överfallits av ett ordentligt regnväder. Men det har inte varit någon stor match eller några direkt farliga lägen för Chelsea.
    Watford får en jättechans men det slutar in inspark för Chelea. 24 Det har inte varit många chanser i matchen men de två bästa har Watford haft.
    En frispark för Chelsea skuldras fram men blir förstås helt ofarlig. 26
    Chelsea har väldigt svårt att finna en rytm i matchen, mestadels på grund av de ständiga avbrotten för frisparkar, de flesta orsakade av Watford på s k ofarliga utrymmen.
    Hazard får många frisparkar i den här matchen, men hittills rätt långt från farliga områden. Ännu har Watford inte haft några större bekymmer att hålla rent framför sitt mål. 33
    En chans för Costa som spinner runt och hämtar bollen bakom sig och skjuter, blockeras till hörna - hade det inte blivit avblåst för offside. 39
    Struligt kring Gomes och Costa vill ha det till bakåtpass men domaren friar för det. 43 Bra spel innan men passningen lite för nära målvakten.
    Bra frisparksläge i boxhörnet efter att Hazard gjorts ned igen. 45 En minut tillägg som redan gått då Moss har problem med att få Watford att ställa upp ordentligt. Hazard skjuter bredvid muren men Gomes hinner ned vid främre stolpen.
    Ingen höjdartillställning direkt. Chelsea har bollen mest men kan inte finna någon rytm och anfallen är trubbiga. Watford är disciplinerade, spelar hårt och tar väldigt många frisparkar men i ofarliga områden.
    Moses och Bats kämpar fram bollen och Bats smäller den i ribban. 90+4 Borde varit värt ett mål.
   

ANDRA
Hazard, Oscar och Kanté åter utropstecknen, men de kan alla klart bättre än i första halvlek. Ivanovic har problem på högerbacken och inte alls lika bra som mot West Ham. JT och Azpi försvararna som det lyser lite runt i regnet. Pedro är spelaren som har svårt att komma in i matchen. Conte behöver förändra matchbilden. Antingen genom en taktisk förändring eller byte till två anfallare som såg bra ut i slutet av första matchen. Vi får hoppas den här låsta tillställningen öppnar upp i andra halvlek nu.
    Hazard får en fin chans på en mycket bra boll från Oscar, men han hinner inte få kontroll på den utan skottet utanför. 52
    Watford fortsätter spela aggressivt med mycket tryck mot bollhållaren. Frågan är hur länge de orkar med den taktiken.
    Gomes fumlar lite med fötterna och Costa hinner nästan fram. 54. Det är mycket nästan i matchen.
    Cahill hinner först och slår undan en kontring som hade kunnat bli farlig. 55
    Capoue går mål efter inkastet. Hans andra för säsongen. Svagt försvarsspel igen, Conte lär inte vara glad. Ivanovic viker ned sig i försvarsspelet. Vi måste ha en ytterback snarast, antingen till höger eller vänster så Azpi kan byta sida.
  Och Costa snackar sig till sitt andra gula kort för säsongen för gnäll. Det där måste stoppas. Det är de mest onödiga kort som finns och kan inte toleras även om de kommer ur temperament och frustration. Dags att låta honom böta en veckolön så han lär sig. Att han spelar på gränsen för övrigt är jag helt ok med, men inte att han tjafsar till sig gula kort.
    Vi får hoppas på lite jävlaranamma nu. Och det skulle inte skada att sätta in Batshuayi. Chelsea klarar helt enkelt inte Watfords fysiska spel fast de har talang nog att kunna spela bort dem. Så in med Fabs passningsfot och Bats djupledslöpningar. För just nu är det fördel Watford, och det ordentligt då laget faktiskt ser chockat ut, vilket är otroligt med tanke på hur de underpresterade förra året och borde vara vana vid det.
    Kanté gör en Mikel och ger bort en frispark i farlig läge. 64 Cholevas i muren dock, Watford behåller bollen. Och Iva ställer till det igen, höll på att ge bort en straff för hands när han rusar in i Cahill istället för att ge denne utrymme att rensa. Vi behöver en högerback, för tydligen var insatsen mot West Ham bara ett skimmer av hopp om Ivas.
    Costa på väg in och faller teatraliskt. Där kunde han fått ett andra gult kort. Efter att tjafsat till sig ett gult. Vad händer i Chelsea - redan nu? 67
    Bra frisparksläge igen när Hazard görs ned i vänstra boxhörnet. Gult kort för försvaren, men taktiken är genomtydlig. Har Hazard bollen, sparka ned honom! 69 Ytterligare ett gult till Watford för tjafs i muren.
    Oscar slår en dålig frispark i muren och skyfflar sedan in bollen som rensas bort. 70
    Chelsea skulle haft straff efter en tydlig hands på hörnan av Cathcart.
    Pedro ut, inte oväntat alls. Moses in, betydligt mer oväntat. 71
    Hazard skjuter och Cathcart lyckas skicka iväg bollen. 72
    Batshuayi in för Oscar. 73
    Chelsea får noll utdelning på fasta situationer, det har knappt hänt något farligt alls på dem, särskilt inte när domaren missar hands.
    Det är tyvärr redan Deja Vue från förra säsongen. Watford har lyckats med sin taktik att foula sönder Chelseas spel hela matchen.
    Fabregas in för Matic. 78
    Hazard skjuter, retur från Gomes till Batshuayi som gör mål. Härligt. 80
    Gå för ett avgörande nu.
    Costa går för ett skott, men bollen stoppas och Costa faller som en fura in i boxen. Costa träffar Capoues ben när bollen låses fast. Ingen foul men en lätt dråplig situation. 82
    Chelsea gräver fram en riktigt het situation med Bats som tar bollen vid linjen men Gomes lyckas ta bollen framför fötterna på Chelseaspelarna. 85
    Costa får chansen, tar den och sätter bollen mellan benen på Gomes. Vilken comeback av Chelsea och vilka lyckade byten. 87 Så skickligt gjort. Passet från Fabregas som borde startat eller kommit in i halvtid.
    Costa på väg igenom igen. 90+1. Fem minuter tillägg.
    Eden Hazard tar ett riktigt onödigt gult kort också genom att sparka bort en boll. DUMT.
    Watford orkade inte sin taktik ända in i kaklet, mycket starkt av Chelsea att vända det här.
    KARAKTÄR OCH MORAL och vändningen är vad vi tar med oss, annars en ful, bökig, rätt ointressant match.
   
   
   
    Dagens läxa. Fab och Bats skulle kommit in tidigare. Fab förmodligen startat. Chelsea spelar klart bättre med två anfallare och det borde kunna utnyttjas tidigare när matcherna står och väger. Inte särdeles bra spel idag då Watfords taktik inte tillät något spel, men moralen och karaktären att komma igen och försöka gå för vinst, det tar vi med oss. Och det lyckades ju också, så underbart att Chelsea kunde vända matchen och ta ännu en seger som vi förtjänade men som sannerligen inte var lättvunnen. Lite tur med domsluten men Costa måste absolut sluta tjata till sig kort då han haft tur som inte åkt ut i två matcher nu. Rätt eller fel, spelar inte roll men det är en risk han inte får ta för sig själv eller än mer för Chelsea. Det måste Conte få ordning på.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Jon Moss

BETYG

Inte lika petig som vi sett en del domare redan i ligan. Väldigt pigg på att blåsa frispark dock. Det var extremt många spelavbrott i första. Snäll mot Costa när denne filmade men missade en klar hands på Cathcart.

knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är unde
    rkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook