csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål p
always proud to be Blue.
8 - 14 augusti 2016

Nyheter v-32


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS
FA YOUTH CUP CHAMPIONS

SÖNDAG:
Att säga att Antonio Conte lever för fotbollen är ingen överdrift, frågan är kanske hur nyttigt hans totala engagemang är. Här talar han lite om hur det påverkar honom. Läs mer >>

LÖRDAG:
Mikel John Obi som han numer heter gör inte många mål. Ett i ligan (jag var där) och något cupmål i CL och inhemska cuperl, faktum är att hans målsnitt Nigerias landslag är bra mycket högre på beydligt färre matcher än i Chelsea. Hela fem mål har han i landslaget. Idag gjorde han första målet när Nigeria slog ut Danmark i kvartsfinalen i OS.

Så har Premier League äntligen startat och det med en stor överraskning. Det kanske blir en lika oväntad säsong i år som förra året. Då det enda lag jag dömde utoch med bara 13 spelare och en tillfällig manager vann över mästarna i första matchen!

U18 under nye coachen Jody Morris vann sin första match mot Fulham med 3-2. Målgörare: St Clair 19, 69; Taylor-Crossdale 29

Chelseas trupp inför säsongen är klar. Inga stora överraskningar. Ruben Loftus-Cheek byter nummer till 14 som Traoré har haft tidigare. Pedro har redan bytt till 11. Batshuayi har 23 och Kanté 7 som tidigare meddelat. Moses och Cuadrado är med i truppen liksom en del unga spelare. >>

FREDAG:
Ändrade speldatum. Sex matcher har flyttats pga tv-sändningar, två av dem dock enbart i tid. Men fyra matcher har flyttats fram en dag; Leicester, Manchester United, Southampton och Middlesbrough. Hela spelschemat>>

Antonio Conte betonar att det är viktigt att vi kommer ihåg förra säsongen, att vi har den i minnet. Det kommer att göra Chelsea starkare menar han.
    Han berättade att han och klubben fortfarande dagligen diskuterar spelarövergångar men marknaden är väldigt svår och det är extremt komplicerat i sommar. Han är dock väldigt nöjd med de spelare han har och det engagemang de visar.

Chelsea har inte förlorat en öppningsmatch i Premier League sedan 1998 (Coventry som sedan dess åkt hiss ned i seriesystemet).

Chelsea har nu bekräftat Bertrand Traorés lån till Ajax. Det blir nog bra för Burkina Faso-spelarens utveckling. Säsongslån.
    Som Chelsea har för vana med de bästa ungdomarna skrev han först en kontraktsförlängning innan lånet blev klart. Den är på tre år.

MÅNDAG:
Då har alla träningsmatcherna spelats. Det har stundtals sett bra ut men målskyttet är inte vad vi önskar ännu. Även om fyra mål på Bremen var imponerande, mindre imponerande var effektiviteten då det borde och kunde blivit ännu fler mål. Däremot har försvarsspelet sett bättre ut men långt ifrån det säkra vi har haft då vi släppt till mål i nästan varje match och mittfältsspelet ser lovande ut då Oscar i en ny roll har sett bra ut, Matic har varit bra och Kanté kommer att bli en mycket viktig förstärkning på mitten. En stor fråga lär bli när och hur ofta Conte väljer att spela med två mer defensiva mittfältare. Chelsea har experimenterat med två anfallare och det mer vanliga 4-3-3. Vilken taktik och formation vi spelar med lär nog bero på match och motstånd.
    Det är nu dags att ta ut den mer slutliga truppen inför säsongen, dela ut numren även om det inte blir så stora förändringar där. Pedro har ju bytt nummer då han nu spelar i Drogbas 11.
    Fler lån kommer att göras närmaste dagarna och framöver till transferfönstret stänger den siste.
    Conte lär säkert också lätta på träningen då flera spelare sett nedtränade ut och behöver få lite återhämtning innan allvaret börjar. Det är ju en tuff öppningsmatch för Chelsea mot West Ham. Skönt dock att det är en hemmamatch där Stamford Bridgepubliken kan ge extra stöd.

Vad som dock oroar lite är att Chelsea har ännu inte gjort de värvningar vi hoppades på, med undantag av Kanté. Det är en klar förstärkning. Batshuayi måste ses lite mer som en framtidsförstärkning och har matchats ganska försiktigt i träningsmatcherna av Conte. Men ska Chelsea verkligen utmana City, United och andra i år måste dock fler förstärkningar göras. Inte minst där bak. Men även i anfallet känns det som med tanke på att det ändå skapats lite dåligt framåt i träningsmatcherna.
    Ändå är inga rykten riktigt heta förutom snacket om Lukaku men det är inte en affär vi tror på då Everton verkar ha samma inställning där som med Stones förra säsongen och vägrar släppa honom. Så det blir mest mediebluster och tjafs känns det som. Koulibaly har varit en följetong men känns ändå inte het. Snacket om Bonucci har helt och totalt dött ut. Mustafi verkar nästan vara det hetaste namnet nu, men där verkar andra klubbar ändå ligge före Chelsea.
    Så det är lite oroande att Chelsea inte lyckas förstärka som vi och Conte behöver i sommar. Nu är det dock flera veckor kvar men ska vi döma av hur Chelsea agerat sent i fönstren de senaste åren är vi inte övertygade alls, för det är då de mest ifrågsatta och misslyckade värvningarna har gjorts i ren panik känns det som. Djilobodji är ju ett exempel som kom sent, och redan lämnat. Hector ser inte ut att ta plats i truppen och Miazga lär få gå på lån för att få speltid och förbättra sina taktiska kunskaper. Alla sena värvningar.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-32


TRANSFERS sommaren 2016>

SÖNDAG:
Matt Miazga lär tackat nej till lån till Frankfurt då han vill stanna i England. Istället ser det ut som om Michael Hector lånas dit...

Daily Express, inte alltför seriösa, menar att Conte planerar fler övergångar för 140m pund! Vi låter det stå okommenterat.

LÖRDAG:
Kenedy lånas ut till Watford säger ryktena.

Koulibalyryktena fortsätter. Nu sägs han föredra Chelsea före Arsenal. Men Napoli vill fortfarande inte sälja till en vettig (om än mycket dyr) summa utan vidhåller en vansinnig kostnad, så om det händer blir det väldigt sent i fönstret när verkligheten sätter in.

Marco van Ginkels lån till PSV har avslutats pga hans knäskada och operation.

Joao Mario verkar inte hända, vad överraskade vi blir då det aldrig kändes riktigt. Nu talas det istället om Blaise Matuidi och det är ju onekligen en riktigt duktig spelare, men återigen i en position där vi inte behöver spelare.

FREDAG:
Napoli lär nu begära en ren fantasisumma som jag faktiskt hoppas Chelsea vägrar betala för Koulibaly. 50m pund försöker girigbuken di Laurentiis få ut för försvararen. Det finns inte ens en gnutta förnuft i den siffran.

Lukakuryktena fortsätter om än inte lika intensiva. Koeman har dock erkänt att han inte är säker på om Lukaku är kvar i klubben när fönstret stänger. Det börjar också talas om lägre summor än de enorma 75m som medierna tidigare satt prislappen till. Likaså talas det om att Lukaku överväger starkt att lämna in en transferbegäran för att få gå till Chelsea. Vi får se vad som händer men Everton spelar "hard-ball" som man säger, och det kommer de att göra ändå in i kaklet. De behöver ju inte sälja och vill inte sälja då de behöver Lukaku och har fått massor av pengar för Stones.

Arsenal har gett upp om Riyadh Mahrez sägs det men Leicester fruktar fortfarande att Chelsea kan komma in med ett bud som de inte kan säga nej till och som spelaren vill....

Alex Davey lånas ut till sin förre ungdomsmanager Dermot Drummys Crawley till nyåret. Ej officiellt bekräftat av Chelsea.

Italienarna är i farten igen. De hävdar att Conte vägrat sälja Nemanja Matic till Juventus, så långt tror vi dem, men så säger de att Conte skulle rekommenderat dem att köpa Fabregas, och där tror vi inte ett ord.

Chelsea ska lura Liverpool på Joao Mario. Sägs det. Chelsea ska bjudit 45m euros.

TORSDAG:
Inte bekräftat men det har cirkuleat ett tag och nu uppger holländska medier att Ajax lånar Bertrand Traoré för säsongen. Det kan vara en bra idé, men lämnar kanske Chelsea lite tunna framtill.

Nu leker silly-cirkusen bara Följa John. Om Arsenal är intresserade av en spelare är Chelsea det också enligt dem; Mustafi, Mahrez och nu Icardi. Tröttsamt och inte särskilt troligt något.
    Och trots att Oscar varit den lysande stjärnan under försäsongen hävdar de mer oseriösa att Chelsea tänker erbjuda honom till Inter plus 65m € för Icardi. Gå och släng er i väggen! Även om många falska fans gärna skyller på Oscar jämnt.

Koulibalys agent säger nu att sommarens längsta Chelsearykte kommer att vara klart inom 2-3 dagar. Med att han lämnar (förmodligen för en fullständigt löjlig övergångssumma). Men vi tror inte på det förrän vi vet det officiellt, och vi undrar fortfarande över hur klok den ev värvningen är. Även om Uniteds Bailly höjts till skyarna och vi visste ungefär lika mycket om honom - dock, hur många gånger har vi inte sett nya spelare, särskilt i försvaret höjas till skyarna för att landa hårt. Läxa: City.

Spanska blaskor hävdar att Pedro vill lämna (alla spanskanknutna spelare vill alltid lämna för att återvända hem enligt spanska blaskor) och att Atletico Madrid och Valencia rycker i honom. Pedro tror enligt dem inte att han får starta under Conte och att det ska vara anledningen.

ONSDAG:
Tyska rykten från Sport Bild (betydligt mer trovärdiga än deras mer sydländska kollegors) säger att Frankfurt är nära ett lån av Matt Miazga. Att Miazga lånas ut är ingen nyhet då Conte närmast sagt det rent ut då han påepkade att han är jättenöjd med Miazga utom på en punkt, hans taktiska förståelse som bara kan förbättras genom speltid.

Wigan är det senaste ryktet för Patrick Bamford. Men lån eller försäljning lär det bli för han kommer knappast att komma med i Contes trupp.

Borussia Mönchengladbach vill köpa Andreas Christensen, det har vi hört i evigheter nu och ett bud har redan avslagits. De förbereder nu ett nytt bud. Chelsea ska dock absolut inte sälja honom utan borde istället se till att han istället återvänder till klubben då det är en bättre och billigare lösning än att lägga enorma pengar på nya spelare. Särskilt som klubben nu allt mer, enligt ryktena, ökar summan de är beredda att betala för Koulibaly då desperationen sätter in mot slutet av silly season, en tid då Chelsea gjort bra många konstiga köp.

Victor Lindelöf-ryktena börjar få ny fart. Vi får se vad som händer.

Nytt rykte är Sunderlands Lamine Konte som Everton jagar som ersättare till John Stones. Vad det gäller Everton vägrar ryktena om Lukaku att ge sig.

TISDAG:
Dagens senaste om Koulibaly är att Chelsea ska ha bjudit 42m pund. Och fått nobben. Det är tydligen ingen som helst måtta på det här årets silly season samma dag som United lägger 110m inkl agentarvode för en ung mittfältare och City 47,5m för John Stones som Everton lär nobbat för upp mot 40m förra sommaren när Chelsea var intresserade...

Avdelning oväsentlig vetande så har John Terry skaffat sig en fralla, som franska bulldoggar kallas här i Sverige - och döpt den till Blue. Min foxterrier heter Axla Chelsea, ifall någon undrar... ;)

Mer om Mahrez-ryktet. Det var en italiensk journalist som intervjuade Antonio Conte på Chelsea Harbour Hotel som råkade se Mahrez utanför och som nu hävdar att dennes agent sa till honom (journalisten Schiavone) att Chelsea vill ha Mahrez. Räkna med att höra mer, men inte nödvändigtvis med mer substans.

Är det silly season så är det. Riyadh Mahrez råkade hamna på samma hotell där Antonio Conte också har råkat bli sedd (absolut inget sägs om det är samtidigt, samma dag eller samma vecka) men det har medierna fått till att agenten nu sagt att Chelsea vill köpa Mahrez!

Nu är ryktena igång igen om Juan Cuadrado då han fick minimalt med speltid mot Bremen. Inter eller Milan, eller så blandar engelska ryktena helt enkelt bara ihop de två klubbarna.

Efter Mourinhos väldigt obehagliga rena mobbning av Juan Mata i Community Shield (man mådde faktiskt lite illa av hur Mourinho behandlade honom och hans ynkliga bortförklaring att han ville utnyttja sitt sjätte byte och ta ut den kortaste spelaren då han trodde Leicester skulle satsa långt. Han ersatte alltså Mata med en spelare som är 2,5 cm längre!). Nu vädjar många Chelseafans om att Chelsea ska ta tillbaka Mata till klubben, och varför inte? Kärleken oss emellan finns kvar trots hans utflykt. Frågan är hur han passar in i Contes planer och än mer vad han skulle kosta? Att behandla juniorer och fria transfers som Schweinsteiger som skit kostar ju inte Mourinho mycket, det är väl därför han försöker tvinga Mata att begära en försäljning då han ändå kostade Man U 28m pund och de vill ha tillbaka pengar - de har ju haft vissa utlägg i sommar.

Thiago Maia, mittfältare i Brasiliens floppande OS-lag lär vara aktuell för Chelsea - anledning; jo hans agent lär ha ett bra förhållande med Chelsea...

Victor Lindelöf är fortfarande med i bilden även om hans namn flyger lite under radarn nu, om vi ska tro ryktena för augusti och de sista veckornas mer frenetiska (eller panikartade om vi föredrar den tolkningen) delen av silly season.

Sommarens följetong Koulibaly är fortfarande intresserad av att gå till Chelsea, men Napoli vägrar sälja...ändå tröttnar ryktesspridarna inte. Enligt italienarna vill inte helelr Chelsea ge upp, men det börjar kännas som önsketänkade hos deras självutnämnda sillygurus.

Valencias Mustafi tränar i närheten av London med sin klubb och självklart har det satt tungorna i brand och det räcker ju inte med att koppla honom till Arsenal som har en ren försvarskris, utan självklart också till Chelsea. En agents våta dröm, budgivningskrig.

Danilo Pantic som inte lyckades helt ut i Vitesse är aktuell för lån till Excelsior i Holland.

MÅNDAG:
Det lär bli oändligt många lån i år också och Chelsea FC börjar redan redovisa hur det går för de utlånade, och som sagt det lär bli fler som lånas ut. Det finns flera unga spelare som kommer att lånas ut för att utvecklas och några äldre som Chelsea inte lyckas sälja som istället lånas ut.
      Säsongens första lånerapport >>

Ej bekräftade av Chelsea som vi noterat men fler lån. Målvakten Matej Delac som aldrig lär slå igenom trots tidigt löfte lånas till Royal Excel Mouscron i Belgien. Bekanty Victorien Angban som inte får arbetstillstånd verkar det som var förra året utlånad till Belgien, han spelar kommande säsong i Spanien för Granada.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter:@CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!