csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål p
always proud to be Blue.
1 - 7 augusti 2016

Nyheter v-31


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS
FA YOUTH CUP CHAMPIONS

SÖNDAG:
WERDER BREMEN vs CHELSEA      2 - 4
      Sista träningsmatchen och en laguppställning som säkert är rätt lik den som startar ligan nästa måndag mot West Ham:
Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry (k), Azpilicueta, Kante, Willian, Oscar, Matic, Hazard, Diego Costa.
    avb: Begovic, Blackman, Hector, Aina, Chalobah, Fabregas, Loftus-Cheek, Moses, Cuadrado, Traore, Pedro, Batshuayi.

    En trevlig start på matchen där Chelsea började bäst. En kort hörna kom till Hazard utanför straffområdet och han sätter bollen vid stolproten. 7 minuten.
    Två minuter senare var det dags igen. Väggspel mellan Oscar och Costa där Oscar sätter bollen bakom målvakten.
    Ribbträff av Junuzovic i 15e minuten. Nära reducering där. Härligt skott.
    Willian slarvade ordentligt och Bremen fick en jättechans som de dock brände. 19 Chelsea har lite grann tagit foten från gasen redan i matchen och vi misstänker att de tänker mer på hur de spelar än själva resultatet. Vilket ger Bremens Yatebare ännu en chans som han inte kan förvalta när en boll smiter förbi hela försvaret. 21
    Diego Costa tar lite för lång tid på sig att lägga bollen tillrätta och en försvare lyckas hinna emellan. 27
    Ivanovic mycket nära att göra mål men nickskarv på en frispark. Men målvakten får fingrarna på bollen. 30
    Det är långt från perfekt, lite väl många felpass under första halvtimmen om vi ska vara ärliga och längst från formen verkar tyvärr Willian vara. Han har inte alls övertygat under försäsongen som han gjorde förra året. Däremot verkar den riktige Hazard dykt upp igen. Costa var giftig men har ännu inte gjort mål under försäsongen. Oscar imponerar igen i sin nya roll. Kanté visar att han verkligen är en förstärkning som gör Chelsea bra mycket bättre.
    Matic gör en vansinnesbrytning i boxen och solklar straff. Men nya regeln ger bara ett gult kort, hade nog blivit rött förra året. Förre Chelseaspelaren Pizarro reducerar på straffen. 32
    Bremen var nära mål igen men en block och en räddande arm från Courtois som var överspelad av blocken räddade målet. 42 Chelsea blandar och ger en del. Stundtals väldigt bra, sedan rätt slarviga.
    Nu har Costa gjort mål igen. Hazard frispelar honom och han gör absolut inget misstag. 45+1.
      ANDRA
Cesc Fabregas kom in direkt efter paus, ersatte Matic.
    Fint inlägg av Willian mot Costa som inte hann fram, men var nära att stöta bollen i mål. 48
    Iva nära att nicka in ett bra inlägg från Willian. Det friläget borde han ha satt. 50
    Fin chans när Costa lurar bort sin back men vinkeln är usel och bollen utanför. 58
    Sedan missar Oscar en jättechans. Det kunde stått fem sex mål lätt hade koncentrationen varit bättre i Chelsea. Den biten lär Conte inte vara nöjd med. Oscar försökte nog helt enkelt stila istället för att vara effektiv.
    Istället reducerar Bremens nyförvärv Thy när försvaret är passivt efter att JT missat en brytning. Det är Kanté som borde pressat Thy hårdare men gav honom utrymme att placera bollen ungefär som Hazard vid första målet. 65
    Så börjar bytescirkusen när Moses, Batshuayi och Pedro kommer in. 69 Ut gick Hazard, Willian och Costa.
    Målvakten tappar nästan in bollen själv i mål, men hade turen att se den gå utanför stolpen på en hörna. 74 JT är helt utslagen efteråt och rör sig knappt. Uppenbarligen en smäll mot nacken om vi ska döma av behandlingen. Han byts säkerligen ut nu mot Michael Hector.
    En sista omgång byten. Hector för JT, Aina för Azpilicueta, Ruben Loftus-Cheek. 76
    Det räckte dock inte då fem minuter senare kommer också Begovic och Chalobah in.
    Batshuayi är nära i matchslutet men utanför. 88 Moses har ett bra skott minuten senare, men det blockeras.
    Pedro avslutar med ett fjärde mål efter att Bats frispelat honom. 90
    Vi kan egentligen bara bedöma matchens första halvlek, kanske en timme om vi ska vara generösa pga alla byten. Chelsea gjorde en del slarvfel men såg annars klart intressanta ut. Frågan är om Conte kommer att spela med två defensiva mittare (Kanté och Matic) eller om det blir Kanté och Fabregas för att utnyttja spanjorens suveräna passningsspel. Annars blir det nog inga stora överraskning i laguppställningen nästa måndag.

 

LÖRDAG:
Oväntat men ändå inte. Papy Djilobodji lämnar Chelsea, mer oväntat är kanske att det blev Sunderland som är hans nya klubb. En permanent transfer och som vanligt uppger Chelsea inga summor. Djilobodji var ett köp som gjorde t o m bakom ryggen på Mourinho sent förra sommaren och som aldrig spelade för Chelsea, han var utlånad till Werder Bremen under våren där han tydligen gjorde bra ifrån sig. Han spelade de två första träningsmatcherna för Conte men sedan försvann han ur truppen. Vi önskar honom lycka till hos the Black Cats och Moyes.
    Rykten säger dock att han kostar Sunderland hela 8m pund vilket gör det till en mycket bra affär för Chelsea då han köptes för ca 2.

Jordan Houghton har lånats ut till Doncaster som var väntat då det talats om det ett par dagar.

FREDAG:
Tammy Abraham lånas ut till Bristol City över säsongen.

TORSDAG:
Antonio Conte sa efter matchen att han har en mycket klarare bild av hur hans trupp kommer att se ut framöver. Den kommer att minskas ned från den stora trupp som åkte till USA. Beslut om lån, försäljningar (och kanske fler köp) kommer efter söndag.

MILAN vs CHELSEA    1-3
    Chelsea närmar sig alltmer premier leaguelaget. Dock fortfarande lite förvånad över att Bertrand Traoré  startar för Michy Batshuayi. Costa tillbaka efter skada. Hazard vilades från start liksom Kanté, de som anslöt sist till träningslägret.
  Startuppställningen, med bytena:
Courtois; Aina (Ivanovic 59), Terry (c), Cahill, Azpilicueta; Matic (Chalobah 29), Fabregas (Oscar 59); Willian (Cuadrado 79), Traore (Hazard 52), Costa (Batshuayi 59), Moses (Kante 52). Courtois; Aina (Ivanovic 59), Terry (c), Cahill, Azpilicueta; Matic (Chalobah 29), Fabregas (Oscar 59); Willian (Cuadrado 79), Traore (Hazard 52), Costa (Batshuayi 59), Moses (Kante 52).
  Milan började första fem starkast men sedan kom Chelsea. Dock verkade tröjorna vara lika dåliga som Schweiz i EM för Milanspelarna slet sönder dem redan från start. Traoré var den förste som kläddes av och fick byta tröja.
    Vid kvarten gjorde Courtois en bra räddning när Niang, Milans klart bäste, blev fri.
  24 minuten skjuter Matic som spelar mer offensivt under Conte bra och hårt, Donnarumma räddar men Traoré är där på returen och sätter bollen i mål med en nick.
  En offsidestående Matic hade ett fint direktskott på volley efter frispark som Donnarumma hade problem med.
  I 32e minuten sköt Azpi nära utanför.
  38e minuten kvitterade Bonaventura på en mycket fin frispark från ca 20-22m. Helt perfekt in vid den täckta stolpen. Courtois var trots sin längd helt  och fullständigt chanslös på den.
  Minuten efter satte Moses en boll som Donnarumma nästan tappade in vid sin stolpe, men han hann plocka den. Ynglingen är onekligen världens näste store målvakt. Ytterligare en minut senare tog Aina en möjlighet men skottet en bit utanför ur rätt snäv vinkel.
  Chelseas anfallsspel var inte särdeles bra i första, det kom mest via mittfältet.  Willian var märkvärdigt inaktiv i matchen kändes det som.  Låg väldigt långt ut på kanten samt klart defensivare än vi är vana vid, och den är kanske inte hans effektivaste position. Costa osynlig. Bäste spelare var kanske Matic i första.
 ANDRA
Inga byten direkt efter paus.
  Även i andra startade Milan lite piggare. Det syns att Chelsea är nedtränade just nu. Det var inte direkt spring i benen ens på de spelare vi brukar se som duracellkaniner.
  N’Golo Kanté gjorde sin debut i 52, för Moses. Traoré gick ut för Hazard.
  Willian sköt bra i 57e och Donnarumma hde stora problem med den bollen. Snäv vinkel.
  Ivanovic, som vi trodde var skadad in i säsongen, bytte av Aina. Oscar och Batshuayi kom också in. 59.
  Chelsea hade det mesta spelet i andra halvlek men det var som sagt på lite tröga fötter och få riktigt farliga chanser ändå.
   Som alltid i träningsmatcher blev all rytm och tempo förstört av alla byten som blir. Så det är mer detaljer än helheter som bedöms i de här matcherna.
  69 minuten blev det straff. Det hade varit bud tidigare på det för hands när Batshuyai sköt. Den här gången blev det dock straff när ett inlägg stoppades rakt av. Oscar tog straffen och satte den i mål högt upp mot krysset. Efter en liten tvekan i ansatsen. Otagbar. 70
  Hazard lyckades skada sig själv i 76e minuten när han sköt och fick skottreturen på näsan så han blödde. Då var tröjorna slut också så han fick spela i en nummerlös tröja.
  Chalobah och Cuadrado kom in i 79e. Matic och Willian av.
  Oscar avslutade matchen med sitt andra mål i 87e minuten. Skickligt avslut i snäv vinkel i bortre hörnet efter att Cuadrado satt upp honom.
   Backlinjen ser väldigt mycket stabil ut i år redan. JT och Azpi de främsta mot Milan. Aina bra liksom Cahill. Ivanovic var också stabil när han kom in om än ej plusmässig.  Matic hade en bra match. Kanté har en bit till matchform, liksom kanske Hazard även om denne kan blixtra till från ingenting.  Costa långt från matchform vilket inte minst visade sig då han ofta var felplacerad.  Det finns ju frågetecken om hans motivation för Chelsea efter alla ändlösa spekulationer och försök till att påverka  honom att återvända till Madrid. Tyvärr. Chelsea spelade med en hög press som fullständigt avväpnade Milan i andra halvlek även om alla dessa byten självklart också påverkade dem då de som kom in inte var i samma klass. Oscar riktigt bra som han varit i alla träningsmatcher.
     Kommentatorn dock var påfallande okunnig, både med kunskaper och fakta även om han rabblade imponerande antal namn som varit i båda klubbarna. Kunde inte resultatet i förra matchen, satte spelare som är i Brasilien-OS på bänken för Chelsea och så vidare (även om  han kom på sig själv efter en stund, dock utan att be om ursäkt). Sålde på egen hand nästan Oscar till Milan fast han aldrig kommer att släppas av Conte…. Lite pinsamt faktiskt men matchen gick ju live vid en timme vi normalt inte är vakna.’

En träningsmatch till återstår, borta mot Werder Bremen på söndag innan finputs  inför säsongen startar med en svår match mot West Ham, dock hemma på Stamford Bridge.

 

ONSDAG:
Chelsea har officiellt nu bekräftat att Mohamed Salah är en Romaspelare. Försäljningen är klar och som alltid anges ingen summa för vad Salah går för. Men han kostade minst 11m pund när han kom, även om en del sätter siffran betydligt högre. Han blev dock ingen succé unde Mourinho.

Chelsea möter Milan i natt, vid en omöjlig tid för oss som inte är lediga. N'Golo Kanté förväntas göra sin Chelseadebut. Costa är spelklar efter sin skada.

TISDAG:
Det tog ett dygn innan Chelsea bekräftade det som Schalke och världen redan talat om; att Baba Rahman lånas ut till Schalke 04 på ett säsongslång. Kanske får vi också snart besked om Mohamed Salah som redan spelar för Roma...

Fikayo Tomori har förlängt sitt kontrakt med Chelsea i fyra år.

Imorgon inviger, få sätt och vis, Chelsea och Milan Minnesota Vikings nya inomhusarena, US Bank Arena. 66.000 sittplatser under tak.

MÅNDAG:
Schalke 04 har bekräftat att Baba Rahman kommer på lån för säsongen. Chelsea släpar som vanligt fötterna efter sig. CSFC berättade om detta förra veckan. Vi lär säkert få se fler lån, då det tycks vara hur Chelsea gör affärer istället för att sälja spelare som inte är aktuella men som tillhör klubben.

Chelsea har bekräftat värvningen av unge polske målvakten Marcin Bulka som vi skrev om i förra veckan.

En bra artikel att läsa om Antonio Conte och hans första tid i Chelsea >>

Två träningsmatcher kvar och Chelsea närmar sig säsongsstarten. Det har varit både och i träningsmatcherna. Bra mot Liverpool, dålig första halvlek mot Real, bra mycket bättre i andra och ännu väntar vi på att få se några spelare i aktion. Andra har nog redan spelat bort sin chans och vi får snart veta hur Antonio Conte formerar sin trupp. Vi väntar oss också fler värvningar även om det är osäkert hur det blir. Lukaku verkar just nu hetaste spåret, men summorna är konstiga och till skillnad från United och City kan Chelsea inte längre slänga bort pengarna - särskilt inte som en stadion ska byggas framöver. Något som allvarligt påverkat ekonomin för flera klubbar.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-31


TRANSFERS sommaren 2016>

SÖNDAG:
Dagens Lukaku: även om CSFC inte tror han kommer tillbaka är han det hetaste i ryktessvängen och trots att Chelsea alltså inte ens lagt bud på honom är det nästan allt blaskorna pratar om. Dagens är att han fortfarande ska kosta löjeväckande 75m (minst det dubbla han egentligen är värd) och nu erbjuder Chelsea Everton Loic Remy och Asmir Begovic till Toffees också. Som sagt, vi tror inte det här kommer att hända. Men Chelsea behöver nog en anfallare till, men varför inte försöka med Aubemeyang som faktiskt skulle kosta mindre, även om han inte har PL-erfarenhet.

Marco van Ginkel som saknats under försäsongsträningen är inte på väg att lånas ut, istället är han på väg in i sjukstugan. Han ska operera ett krånglande knä och lär vara ur spel länge.

LÖRDAG:
En lagom oseriös sajt hävdar att Chelsea bjudit 72m pund för James Rodriguez i Real Madrid. Det tror vi på, inte alls.

Everton som förr hade ett rykte som en mycket välskött klubb jobbar hårt på att förstöra det nu. Det började redan förra sommaren med Martinez och Stones-affären. Det upprepas nu med Stones igen och med Lukaku. De gnäller och klagar över att andra klubbar är intresserade av deras spelare trots att de satt de mest löjeväckande prislappar i engelsk fotboll på spelarna, de sparkar trotjänare genom att tala om det på webbsidorna men inte med personalen själva och så vidare. Det trodde man inte Kenwright om eller Koeman så frågan är om det är den nye delägaren som är ansvarig.
    Det senaste om Lukaku är att samtal ska ha förts mellan Mino Raiola och Chelsea men ingen kontakt mellan klubbarna och Everton har deklarerat att de inte vill sälja utan vill erbjuda Lukaku ett förbättrat kontrakt. Så lite påminner situationen om hur Atletico jagat Costa, skillnaden ligger i att ingen i Chelsea har någonsin talat om Lukaku eller att kontakt förekommit utan Chelsea beskylls för mediarykten som klubben knappast kan ta ansvar för.

Att Juventus vill ersätta Paul Pogba, som onekligen ser ut att lämna, med Nemanja Matic är ett rykte som växer. Liksom att Milan jagar Oscar och Cuadrado. Men det är italienska rykten.

Napoli jagar Diego Costa och enligt italienska (ja, vi vet) rykten ska Chelsea redan sagt nej till ett bud om 51m pund för Costa. Vi tror inte mycket på det här men Napoli har onekligen pengar att spendera efter försäljningen av Higuain.

Däremot fortsätter Koulibaly-ryktena. Från Napoli som inte vill sälja till Chelsea som är en av de klubbar som vill köpa - sägs det.

Harry Redknapp överraskar när han tippar ligatoppen nästa år. Han, liksom kanske de flesta, har City som vinnare. Sedan Arsenal, Chelsea och Tottenham utan ordning. Han tror dock inte Man United som spenderar mest i världen om de lyckas köpa Pogba tar en av topplatserna. Det är överraskande och inte särdeles uppmuntrande för slatanister och Mourinho.

FREDAG:
Osannolikt är vår åsikt, men ryktena säger att Chelsea ska vara intresserad av Nicolae Stanciu. En 24-årig mittfältare! (om än offensiv snarare än defensiv som medierna brukar försöka sälja) från Steaua Bukarest.

Det flyger helt under radarn men Chelsea ska ha accepterat Benficas skyhöga utköpsklausul för Victor Lindelöf. Men det pratas väldigt lite om det i medierna så vi undrar ändå.

Diego Lopez-ryktena är igång igen. Vilket innebär att det finns osäkerhet kring Begovic som flera engelska klubbar lär vara intresserad av.

Loic Remy vars Chelseakarriär är i spillror lär vara i diskussion med Besiktas. Vi får hoppas han hittar en lösning för han lär nog inte ingå i Contes planer.

TORSDAG:
Atleticos president Cerezo har gått ut och sagt att de inte kommer att värva fler spelare i sommar. Inte för att det lär tysta ryktena om Costa dit. De lär vi få leva med i spanska medier till 31 augusti.

Överraskande nyhet som visserligen bara indirekt berör Chelsea men ändå. Roberto Martinez som fick lämna Everton tar över från sparkade Marc Wilmots som Belgiens förbundskapten.

ONSDAG:
Försäljningssumman för Mo Salah lär vara runt 12,5m pund så Chelsea har gjort vinst på egyptiern - affärsmässigt.

Dagens Lukaku är att Chelsea är av någon mystisk anledning villiga att beala 65m pund för honom plus Loic Remy!

Atletico Madrid fortsätter skicka ut sina spelare för att försök apåverka Diego Costa att komma itllbka. Jag gillar Atletico men den här taktiken är faktiskt rent vedervärdig. Acceptera att Chelsea inte vill sälja honom, vilket Antonio Conte senast igår åter igen bekräftade. Liksom han sa att Costa är lycklig i Chelsea - men Atletico fortsätter sitt fula spel och det är nog dags att Chelsea anmäler dem till Fifa för det.

TISDAG:
Jordan Houghton ser ut att gå på lån till Doncaster.

Spanska rykten, så ni vet. Chelsea sägs lagt ett bud om 30m € för Shkodran Mustafi. Valencia lär sagt nej till ett bud från Arsenal om 15m pund (17,7m € idag).

Samtidigt kommer italienska rykten igen, tidigare var det Juventus som jagade alla Chelseas spelare. Nu är det plötsligt Milan. Vi tror inte ett skvatt på dem. Oscar igår och idag Juan Cuadrado.Som lån med köpoption - trots att Conte sagt att Cuadrado i allra högsta grad ingår i hans planer. MEN det är ju nästan en hel månad till eländet stänger, så vi kan bara vänta och se. Man U har verkligen bevisat att dagens fotboll och Premier League nu mest verkar handla om vem som handlar mest, inte hur de spelar. Något även vi förstås har blivit beskyllda för under åren, men sanningen är att Chelsea aldrig varit i närheten av att handla som United, eller Arsenal för den delen om vi översätter siffror till dagens värde och tittar några år tillbaka.

Candreva kopplades till Chelsea men ingen trodde på det utom de som hittade på ryktena, dvs italienska sk sillygurus (det finns tydligen lika många av dem som det finns pasta i Italien). Så blir det absolut inte.
    Men skam den som ger sig så nu kommer de ut med att Chelsea ska bjudit 33,8m pund för Kalidou Koulibaly. Något som kommer samtidigt som Napoli värvar Milik som ersättare till Higuain.

Ryktena börjar nu om att Romelu Lukaku överväger att lämna in en transferbegäran för att sätta press på Evertons ledning.

John Obi Mikel ska inte längre kallas så, utan Mikel John Obi. Detta pga något administrativt misstag någon gång av Nigerias förbund. Faktum är att hans namn är inte ens det utan; John Michael Nchekwube Obinna. Vi får väl se vad som står på hans tröja i höst när han återvänt från OS, om han nu gör det då han tillhör de som tippas lämna Chelsea.
    Han själv säger dock att han stannar hos Chelsea, en deklaration inte alla Chelseasupportrar ser fram emot. Men det ger onekligen alternativ på defensiva mitten där Matic och Oscar varit klart bäst i träningsmatcherna, imorgon hoppas vi N'Golo Kanté visar vad han kan och så har vi Fabregas och också Mikel eller vad vi ska kalla honom till nästa säsong. Överflöd kan nog många tycka. Särskilt som några av ungdomarna också kan spela där som Aina, Chalobah.

Diego Costa förvänstas spela mot Milan i morgon natt efter sin senaste skada (ryggen). Många ser det som att han måste visa att han vill stanna i Chelsea. Vi lär nog aldrig slippa rykten kring Costa, men det vore onekligen skönt om det tog slut för Chelsea behöver honom oavsett vem som värvas.

Normalt seriösa The Times (trots att den ägs av snasktidningarnas kung Rupert Murdoch) hävdar att Chelsea tröttnat på Everton (det trodde man de gjorde redan förra sommaren efter Stoneshärvan) och lagt ett sista bud om 67m pund för Romelu Lukaku. Det ska vara ett ta det eller glöm det-bud. Vilket kanske innebär att Lukaku och hans agent nu måste agera om de är seriösa i att lämna, för vi tvivlar på att någon annan är beredd att betala de summorna för Lukaku.

Mo Salah spelar med Roma men vi har fortfarande inte fått veta något från hemliga Chelsea om hans övergång är ett lån eller permanent. Han gjorde mål mot Liverpool på deras amerikanska turné.

Brasilianska, rätt självutnämnda källor verkar det som, hävdar att Kia Joorabchian är i Rio för att sajna Thiago Maia från Santos. Ännu en defensiv mittfältare. Vi ger inte ryktet särskilt mycket flygfärdighet.

Romelu Lukaku lär öppet sagt till sina lagkamrater att det är hans önskan om att återvända till Chelsea. Han växte ju upp som Chelseasupporter och måste vi nog erkänna, mer eller mindre tvingades bort av Mourinho. Men prislappen är helt enkelt häpnadsväckande även om han utvecklats under tiden i Everton.

MÅNDAG:
En trevlig presentation av Ola Aina som kanske håller på att spela bort Ivanovic från startuppställningen i Chelsea. >>

Dagens Lukaku är på 68m pund, men Everton räknar med att få ut 75m. Varför Chelsea är villiga att betala de summorna är svårt att förstå, men kanske händer det saker vi inte vill veta bakom scenen med Costa.

Patrick Bamford är aktuell för nyligen sålda Wolverhampton och deras nye tränare Walter Zenga. Om det blir lån eller köp vet vi inte än.

Diego Costa ska ha blivit filmad i en konversation med Sergio Ramos vid matchen senast där Costa tycks säga att han inte får lämna Chelsea när Ramos försöker påverka honom att flytta tillbaka till Madrid.

Inter har börjat jaga Oscar. Juventus lär fortfarande vara aktuell för Juventus - men som vi lärt oss den hårda vägen, italienska rykten är inte mycket värda.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter:@ CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!