csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
18 - 24 juli 2016

Nyheter v-29


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS
FA YOUTH CUP CHAMPIONS

SÖNDAG:
Chelsea Ladies slog idag bottenplacerade Doncaster Belles (inte en enda poäng) med 4-0 och gick, tillfälligt?, upp i ligaledning. Målgörare var Aluko 2, So-Yun och England (som kom till Chelsea från Doncaster den här säsongen). City har två matcher mindre spelade, de möter Notts Co senare idag.

Chelsea åkte redan idag till Los Angeles där de spelar mot Liverpool natten till torsdag. Eden Hazard och Thibaut Courtois har nu också anslutit till truppen. Inget sägs om när Kanté ansluter, han var ju den Chelseaspelare som var kvar längst i EM.

Branislav Ivanovic har fått sin försäsong förstörd efter att slagit axeln ur led. Han är borta minst tre veckor.

FREDAG:
Antonio Contes bror ingår i hans team, liksom numer också vår förre målvakt Carlo Cudicini. Steve Holland är kvar men många namn är nya. Männen bakom laget redovisas på officiella hemsidan här>>
    Noterbart är att Gianluca Spinelli är målvaktstränare och hans assistent är förre målvakten Henrique Hilario. Inget alls sägs om Christophe Lollichon är kvar i klubben men förmodligen har han fått lämna genom bakdörren då han inte nämns längre. Något som det spekulerats i en längre tid då hans relation med Courtois lär varit ansträngd. Synd då Lollichon är en utmärkt målvaktstränare men ibland går ju personer inte ihop. Bli inte överraskade om han nu dyker upp i Arsenal då Lollichon och Cech har en utmärkt relation.
    Ledningen finns även här >>

Chelsea spelade igår en inofficiell träningsmatch bakom stängda dörrar mot Atus Ferlach i Österrike. De vann med 8-0 så motståndet var väl av den typ som italienska lag brukar vilja möta under försäsongen för att höja moral och få igång målskyttar. Och ge de som spelade lite tid i de andra matcher speltid. Nu är det bara belgarna och Kanté som saknas i truppen men de ansluter nu när lägret i Österrike är över.
    Lagen, för det var olika i halvlekarna:
Första halvlek: Blackman, Azpilicueta, Miazga, Hector, Baba Rahman, Kenedy, Mikel, Chalobah, Atsu, Loftus-Cheek, Remy
Andra halvlek: Blackman, Cuevas, Cahill, Miazga (Chalobah), Baba, Cuadrado, Fabregas, Mikel, Pedro, Loftus-Cheek (Remy ), Batshuayi
    Mikel gjorde mål! Det är ju så ovanligt att man noterar det: Målgörare: Remy (11, 41, 81), Mikel (35), Batshuayi (49, 67), Pedro (56, 76)
    Nästa match blir mot Liverpool 28 juli i Los Angeles, då börjar allvaret intensifieras och prestigen sättas på spel. Liverpool liksom övriga topplag (utom Arsenal verkar det som) storsatsar ju på förstärkningar under nya managers.

TORSDAG:
NOTERINGAR
Det är på tok för tidigt att dra slutsatser men några observationer kan vi göra efter de första två träningsmatcherna.
    Det viktigaste är kanske hur snabbt Chelsea gick framåt från en svag insats i den första till en riktigt bra insats igår.
    Taktiskt skedde också en förändring till ett tvåmannaanfall även om några ville ha det till ett 4-2-4 och inte 4-4-2. Som sagt, det där med att förklara uppställningar med siffror är ingen exakt vetenskap direkt. Nu parades Costa med Traoré i anfallet till andra matchen och det var inte helt lyckat. De sprang lite för ofta i vägen för varandra. Costa är van vid att vara den ende anfallaren, en roll han fått spela nästan jämnt och där han ju har mer rörelseutrymme än när anfallet ska delas med två. Det är dock inget som oroar, han kommer att komma in i det. Jag tror också han kommer att gynnas av det.
    Yttrarna Willian och Viktor Moses har startat starkt. Moses har gjort bra försäsonger varje sommar men ändå petats av Mourinho. Frågan är om han inte nu spelar till sig en plats i Chelseas trupp. Trots mördande konkurrens där ute till vänster när en viss Hazard ansluter till truppen i helgen.
    Oscar drogs i första matchen ned i en för Chelsea ovanare roll mer djupt i planen. Han har spelat där förr, inte minst för Brasilien men sällan i Chelsea. I andra matchen spelade han största delen av matchen där och var utmärkt. Där har Fabregas konkurrens nu. Oscar kan allt även om Fabregas passningsspel kanske är överlägset, men Oscar visade att han kan vara en energispelare, passare, framspelare och gå i djupet plus att han faktiskt är en av laget bättre tacklare trots att han inte direkt är den störste spelaren. Också en spelare som kanske kan se fram emot en riktigt bra säsong utnyttjad på ett bättre sätt.
    Matic var stabil. Mikel är Mikel, aldrig dålig men aldrig heller riktigt 100% övertygande. Båda kommer få tuff konkurrens av Kanté och någon av dem kommer säkert att lämna, men inte båda.
    Försvaret är fortfarande inte bra. Nu tror jag bara JT kommer att vara ordinarie de flesta matcher av de försvarare som spelade. Djilobodji gjorde inte bort sig men övertygade inte heller. Baba och Ivanovic övertygade inte alls och jag har blivit väldigt tveksam till om någon av dem kommer att bli startspelare. Imponerade gjorde dock Ola Aina, både till vänster och höger och trots sin ålder och oerfarenhet var han bättre än båda. JT solid och hans placeringsförmåga har sannerligen inte försämrats. Begovic skakig i första matchen men prövades inte i andra.
    Försöket med Ruben Loftus-Cheek som anfallare var en succé och bör prövas fler gånger. Han imponerade mer än Traoré som jag inte kan låta bli att tycka väger för lätt för en anfallsroll, skulle nog vilja se Conte pröva honom på yttern istället.
    Chalobah var tillbaka efter ett ganska misslyckat lån i Italien och visade framåtandra. Om det räcker för att behålla en plats i truppen vet vi inte. Kenedy fick inte så många minuter och jag hade gärna velat se mer av honom i en ytterroll.
    Det viktigaste var dock Chelsea börjar visa matchform och att se hur spelarna tar till sig Contes taktiska upplägg. Åtminstone mot svagare lag, ska bli intressant att se om det blir förändringar eller bara justeringar när hela truppen är på plats och motståndet tuffare på USA-turnén.

Gårdagens sensation, för det var det väl nästan var att Ruben Loftus-Cheek som många en gång såg som kanske en framtida defensiv mittfältare lite i Matics anda bytte av självaste Diego Costa som anfallare - och gjorde mål. Han har visat en förmåga lite likt Lampard att ta sig in i boxen. Antonio Conte såg det direkt tydligen när han tog sig an Chelsea och prövade honom igår som en anfallare i ett tvåmannaanfall, med den lite släpande eller långa rollen där. RLC gjorde succé och han är inte längre sedd som Chelseas Pogba, utan han kan komma att bli ett viktigt anfallsalternativ i Chelsea framöver. Förutom ett mål var han nära flera gånger på den knappa halvtimme han spelare (tyvärr krånglade streamen ordentligt när han kom in så exakt hur länge han spelade var lite oklart).
    Conte har själv uttalat sig om det och det framgår att Conte direkt såg den här kvaliteten hos RLC som han nu ville pröva och första provet utföll ju galant. Bara en träningsmatch men jag tror vi får se det här experimentet fler gånger under försäsongen.
    Alla Chelseas målgörare igår var ungdomar 21 år eller yngre. Är Conte äntligen mannen att ta fram dem, vi vet ju vad han gjorde för just Pogba i Juventus. Romans val av ny manager känns mer och mer rätt ju mer vi lär känna Conte - eller...?!

ONSDAG:
WAC RZ PELLETS vs CHELSEA      0 - 3
Laget: Begovic, Ivanovic, Terry (k), Djilobodji, Aina, Oscar, Matic, Willian, Traore, Moses, Diego Costa.
avb: Blackman, Delac, Miazga, Hector, Chalobah, Baba Rahman, Mikel, Cuevas, Kenedy, Loftus-Cheek, Atsu, Remy
    Matchen startar kl 20. Ola Aina ersätter Baba, Oscar in för Mikel och Traoré för Loftus-Cheek. Ingen Batshuayi.2
    Chelsea spelar 4-4-2 för de som gillar sådant. Och började bra mot WAC, inte minst de som hade yttrarna, dvs Moses och Willian. Moses hade en bredsida i stolpen i 13e minuten och kort efter hade WAC en farlig chans. Chelseas spel har fungerat bra mycket bättre första delen av den här matchen än mot Rapid.
    Costa borde gjort mål i 23 men fick inte riktigt med sig bollen när han kom mellan backarna.
    Plus i första halvleken går till Aina, Moses, Oscar i en djupare roll och Willian i en kanske lite mer ytterartat roll än vi brukar se - men det var flera som hade höjt sin nivå klart sedan första träningsmatchen. Matic, JT fortfarande till höger i mittförsvaret t ex. Costa och Traoré har dock inte riktigt hittat sina roller i tvåmannaanfallet ännu.
    Inte imponerande försvarsspel runt halvtimmen när det blev flipperspel och flera chanser för WAC men Chelsea redde upp det. Några minuter senare stod de och sov men de hade tur att det inte blev mer än en chans. Djilobodji får nog ta på sig det. Hade just efteråt en hyfsad nick på en hörna, dock för mycket rakt på.
    Dålig publikuppslutning i Klagenfurt där matchen spelades, måste vi säga. Undrar om de hade svensk prissättning (dvs som biljetterna till Uniteds och Arsenals träningsmatcher i Sverige kostar....).
    Snabb kontring av Chelsea, Matic plockar upp den vid boxen, Willian precis framför fötterna på Costa men Traoré följer upp metern bakom och stöter in bollen i mål. 41
    Costa får en boll räddad på en ny kontring när han vänder upp och ut, men målvakten får ut den. 44
    ANDRA
Baba in för Ivanovic i halvtid. Vilket innebär att Ola Aina bytt kant. Ivanovic visar tyvärr inte tecken på att vara bättre i år än förra säsongen. Det är lite oroande så det är kanske inte undra på att Chelsea tittar på Lindelöf.
    Traoré är av någon anledning den av anfallarna som får chanserna, chanser som vi kanske hellre velat se Costa få med tanke på att han är en mer naturlig striker. Sagt trots att enda målet hittills är av Traoré.
    Jättechans när en spelare blir fri på en hörna, men han missar. Där kom Chelseas försvar undan mycket billigt när de igen inte skötte sig. 56
    Batshuayi kom in trots att han inte var med i laguppställningen strax före timmen och gjorde nästan mål vid första bollkontakten. Tyvärr jävlades streamen just då och bl a försvann både bild och kommentatorer.. RLC tycktes också kommit in under det avbrottet.
    Som alltid massor med ändringar när bild och ljud väl var tillbaka och spelrytmen var försvunnen.
    Batshuayi rundade målvakten men kom för djupt och Moses (?) sedan sköt räddade en försvarare med axeln på mållinjen... om det var axeln. 75
    Tio hörnor på 80 minuter utan att någon var farlig - det är dock inte godkänt.
    Atsu in sent för Willian. 83
    Elfte hörnan funkade. Ruben Loftus-Cheek kom djupt in och nickade in den från mycket nära håll. 84 Moses slog hörnan, han hade en bra match och fick mycket speltid. Kanske slipper han utlåning utan får en ärlig chans i laget.
    Mikel sista? bytet för Matic. 85
    RLC spelade en underbar boll fram till Bats, men tyvärr offside. Bortdömt mål. 86
    Det blev fler byten, Kenedy in för Moses och Miazga för JT. 88 minuten.
    RLC nära igen men en försvare fick ut en fot. 89 Han spelar i en ovanlig roll, som ersättare för Costa!
    Sedan en soloräd av Chalobah som lurar bort en försvarare och sedan försvarare efter försvarare med en häftig tempoökning och satte den i bortre hörnet. 90 Härligt mål.
    Vinst, inget insläppt mål och betydligt bättre spel. Vi är nöjda med andra träningsmatchen.
      **Oscar var kanske matchens förgrundsgestalt i en nygammal roll djupare ned i plan. Willian mycket bra också. Liksom Victor Moses.
    Men alla lyfte sig minst en klass från första matchen. Tyvärr imponerar varken Iva eller Baba på ytterbackarna. Aina var bäste ytterback. Kul att se klara linjer i ett spelsystem som ännu inte sitter men som ska bli mycket intressant att följa. Leicester spelade också mestadels 4-4-2 och kanske är det renässans för det systemet på gång. Roligt att se Batshuayi som kunde gjort två mål med en gnutta mer flyt. JT visade att äldst är bäst i försvaret. Det var ett klart bättre Chelsea idag.

Alex Kiwomya lånas ut till Crewe Alexandra fram till nyåret.

Räkna med massor av fler gula och röda kort i Premier League, särskilt de första omgångarna. Domarna har av förbund och liga blivit instruerade att varna mycket mer och oftare. Särskilt mot saker som att försöka påverka domaren genom att omringa honom eller disktuera domslut. Detta kommer klubbarna att få veta på ett unikt möte där samtliga samlas för att informeras om de nya tolkningarna av reglerna. Chelsea må vara varnade nu, då vi tyvärr har ett dåligt rykte som förbättrades väldigt mycket fram till Clattenburgfiaskot som var matchen Chelsea mot Tottenham då det mesta av det goda försvann direkt. Chelsea är också ett av lagen på permanent varning för sitt beteende efter den matchen.
    På detn positiva sidan är det nu slut på bestraffningen att ett lag kan få straff och utvisad spelare för samma förseelse även om förseelsen normalt inte hade gett rött kort, dvs målchanssregeln inom straffområdet.

Match mot RZ Pellets eller Wolfsberger SC som en del vill kalla dem ikväll. Med fler dagars träning, några nya spelara anslutna (de fyra senaste, nedan, kanske inte spelar mer än någon minut men Michy Bathsuayi spelar nog mer) måste det nu bli vinst annars kommer kråkorna att börja skria oroväckande i medierna redan nu. Framförallt hoppas vi dock se tydligare linjer vart Conte vill gå med truppen och laget, och bättre försvarsspel. Några anfall som åtminstone hotar vore inte heller dumt. Det är dock ändå bara inledningen av försäsongsträningen och Chelsea ligger närmare veckan efter övriga engelska lag redan.

TISDAG:
Antonio Conte har uttalat sig om spelarna och träningen som halva truppen genomfört hittills på träningslägret i Österrike. Även om ett flertal spelare anlände idag, som Fabregas, Pedro, Cuadrado, Cahill och Azpilicueta.
Läs mer på officiella sajten >>

MÅNDAG:
Engagemang.
    Michy Batshuayi har anslutit till träningslägret i Österrike. En vecka innan han egentligen var planerad att anlända. Sådan är uppenbarligen hans önskan om att bli en succé i Chelsea.
    Även Kurt Zouma är med på lägret, och syntes på matchen i lördags. Han är självklart inte spelklar ännu på långa vägar men uppenbarligen har hans svåra knäskada läkt så mycket att han åter kan delta i enklare spelövningar med lagkamraterna.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-29


TRANSFERS sommaren 2016>

SÖNDAG:
Adidas har gjort bort sig, de publicerade på sin sajt en Chelseatröja med nummer 7, ett ledigt nummer. Men där bak på tröjan stod det Mahrez. Vi visste inte att Chelsea jagar honom för 42m pund, även om han kopplats till Arsenal. Så adidas vet kanske något vi inte vet. Bilden är nu borttagen dock.

Napoli, som har ett visst mått av storhetsvansinne hos sin ägare, har stadigt höjt priset för Koulibaly vilket nu innebär att ingen är intresserad längre - för han är absolut inte värd några 50m pund. Nästan dubbelt så mycket som priset ansågs vara när ryktena började. Chelsea ska därför istället tittat på Lindelöf som vi vet och nu också Lazios holländare Stefan de Vrij. Han lär kosta 15m pund.

LÖRDAG:
Benfica kommer inte att släppa Viktor Lindelöf annat än för angiven utköpsklausul runt 300m kr. Istället planerar de att erbjuda ett nytt kontrakt med ännu högre utköpsklausul på 450m kr som ökar till 600m. Det är otroliga, närmast löjliga summor. Chelseas intresse lär svalnat redan vid nuvarande kostnad.
    Det sägs att Chelsea och Benfica faktiskt är överens om utköpsklausulen, men inte om hur den ska betalas. Chelsea vill betala i delar, medan Benfica kräver hela summan rakt av.

Det senaste om Christophe Lollichon är att han kommer att stanna i Chelsea, men inte som målvaktstränare utan i en annan kapacitet. Vi gissar att det handlar om akademin.

Oscar säger att tanken är att Chelsea spelar 4-2-4. Det är vad de tränar på under varje träning just nu enligt brasilianaren. Det är onekligen ett offensivt tänkande och de ska bli intressant att se hur det fungerar framöver. Oscar var utmärkt mot WAC i en av mittfältsrollerna men själv verkar han lite tveksam då han är mer van vid den normala nummer 10-rollen.

19-årige Victorien Angban ser ut att lånas ut till Granada dit Jeremie Boga redan lånats ut. Angban var förra året i Belgien.

Antonio Conte ska ha haft ett stormigt möte med Chelseas ledning där han begärde fler nyförvärv och förstärkningar för att klubben ska kunna utmana om titeln i år, särskilt som Manc-klubbarna köper allt de kan. Abramovich lär inte varit glad över det, men vi såg ju förra säsongen hur uteblivna förstärkningar förstörde och hur Mourinho därmed mer eller mindre tankade säsongen för klubben för att få komma till en klubb som var beredda att satsa mer. Vi får väl se hur sant det är, detta är i alla fall Mirrors version av händelserna>>>.

FREDAG:
Real Madrid är verkligen ute efter att casha in för Morata. Chelsea lär lagt två bud men Real vägrar diskutera under 67m pund. Vilket även denna sommar är ett skyhögt pris. (Chelseas bud påstås varit 50 resp 62m pund!)

Inget nytt om Lindelöf och Chelsea men Edinson Cavani har dykt upp i spekulationerna igen då Morata helt enkelt är för dyr. Men om Morata inte får spela när spanska ligan startar undrar jag om priset inte sjunker då han själv lär fundera på om det är värt att stanna som fjärdealternativ i Real. Och silly slutar ju först när ligorna har gått några omgångar.

Lite snack om att Chelsea tänker lägga bud på Lukaku men under begärda 65m pund. Eller 75m pund summan varierar lite hos olika källor. Ännu ett enormt överpris på spelarmarknaden i sommar.

TORSDAG:
Benficas president ska ha förhandlat med Chelsea igår kväll istället för att följa lagets träningsmatch mot Sheffield Wednesday. Den här nyheten kommer från betydligt mer seriösa A Bola. VNL satt på bänken och spelade inte, vilket brukar vara en indikation så här års om försäljning kan bli möjlig.
    Priset är dock fortfarande väldigt högt och knappast realistiskt men portugisiska utköpsklausuler är oftare än t ex andra länders mer en utgångspunkt för diskussioner.

Mourinho hotar att värva Nemanja Matic om han inte får Paul Pogba, har han varnat Juventus. Mourinho bör nog hålla tyst, för Matic lär han inte få.

Kurt Zouma har satt en tidsplan för sin comeback. Läkning och rehab har gått bättre än väntat och Zouma hoppas nu kunna spela match igen om sex veckor. Det är minst en månad snabbare än väntat. Välkommen tillbaka Happy.

Ryktena kring Viktor Nilsson Lindelöf växer snabbt. De har plockats upp av många andra källor och vissa säger t o m att han är i England för diskussioner. Även om sanningen kanske är den att han är i England för Benfica har lagt ett träningsläger på engelska förbundets anläggning St George. Och Ivanovic måste ha en ersättare, eller åtminstone back-up - det är en av sakerna vi noterat efter första två träningsmatcherna.

Daily Star, nästan en spansk tidning, hävdar att Chelsea lagt ett bud på Romelu Lukaku värt 50m pund. Det litar vi väldigt lite på. Everton lär begära 75m. Båda summorna är löjligt höga.
   
En rätt okänd spansk!!! tidning hävdar att Real Madrid har nobbat 63m pund för Alvaro Morata. Låter helt osannolikt.

ONSDAG:
En rent sensationell uppgift är att Chelsea plötsligt blivit intresserade av en svensk spelare (och inte en ungdomsspelare)!
    Källan är The Sun, ursprungligen dock portugiska Record som inte har allra bästa rykte för pålitlighet.
    Det handlar alltså om Benficas Victor Lindelöf-Nilsson som ska bli tänkt ersättare till Ivanovic. För utköpsklausulen om hela 25m pund.
    Ryktet är helt färskt och vi vet inte, men förutom prislappen är det ett sunt tänkande då Chelsea behöver back-up och en ersättare till Iva även om Azpi kan spela båda sidor.

    Om det finns något vi svenska Chelseafans alltid längtat efter är det ju att en svensk spelare ska bli duktig nog att slå sig in i Chelsea. Vi har haft flera ungdomsspelare men inget duktig nog och tvivel finns kanske kring Ali Suljic också. Colley är ännu för oskriven. Magnus Hedman är den ende seniorspelare som tillhört Chelsea. Men han kom som fjärdemålvakt när Cech skadades så svårt och spelade aldrig en match. Tanken var att han han skulle spelat en ligacupmatch under Mourinho, men då fick han ryggskott innan matchen. Så Chelsea har bara haft tre duktiga damspelare; Hedvig Lindahl som fortfarande är förstemålvakt och Marija Banusicoch Sofia Jakobsson som återvände till Sverige.
    Så vi drömmer om en svensk spelare i Chelsea och även om rykte aom Z kommit och gått under åren har det aldrig varit aktuellt. Någon annan spelare efter Fredrik Ljungberg, Henrik Larsson och tidigare typ Glenn Hysén (Chelseafan innan han blev Liverpoolspelare) har aldrig blivit duktig nog.
    Förhoppningsvis är Viktor Lindelöf Nilsson eller om det är Viktor Nilsson Lindelöf (jag tycker oändligt illa om den moderna ovanan att använda två efternamn) den spelaren. Han har tagit sig fram vägen som verkligen ställer krav på karaktär, genom utländska klubbars akademier (en väg som oftast slutar med väldigt mycket pengar men väldigt lite karriär och därför inget som egentligen rekommenderas. Bli bra stegvis först 'ven om utbildningen och pengarna i akademierna är väldigt bra).
    Därför är det här ryktet om väldigt svagt och än så länge lite livlöst roligt att följa för en gångs skull.

Chelsea har, helt riktigt, nobbat ett bud på 14,25m pund för Andreas Christensen från Borussia Mönchengladbach. Chelsea borde istället bryta Emenalos idiotiska lånekontrakt med dem och ta hem Christensen även om det kostar någon miljon pund. Det är det värt anser CSFC.

(Det rör förstås inte Chelsea men då Mourinho valde den mycket konfrontiella taktiken förra året och tappade spelargruppen som det heter vilket ledde till vår sämsta säsong någonsin i Premier League och att han fick sparken så han kunde gå till en klubb med öppen plånbok, så är ju inte fallet i Chelsea även om klubben spenderar mycket, undrar man vad Mourinho lärt sig?!. Det talas redan öppet om oro i spelargruppen i United mest pga av Mourinhos särbehandling av Ibrahimovic och en spelare som Rooney visar tecken på att han inte gillar situationen och som klubbkapten har han en del att säga till om...blir starten i ligan svag kan situationen likna Chelsea förra hösten - eller läser vi in för mycket i det. Mourinhos konfrontationstaktik har lyckats förr men också som sagt misslyckats ordentligt i både Real och Chelsea. Skulle City vinna derbyt redan i fjärde omgången lär engelska sportjournalister vässa pennorna).

Oj vad tyst det plötsligt blev. Nästan enda namn som nämns i skvallercirklarna är nu Antonio Candreva och det kan ses som ett långskott. Vi utgår från att alla silly seasonnissar nu bara har en sak i huvudet, prestigevärvningen, om det blir så, av Paul Pogba och om vi ska vara snälla är ryktena där minst sagt motsägelsefulla även om engelska medier är övertygade (men de liknar ju lite de spanska i att de alltid tror till de inte kommer, att storstjärnorna vill spela i PL för pengarnas skull - och i den här affären är pengafrågan mer än vital). De stora italienska drakarna har nämligen nu bestämt att Paul Pogba vill tillbaka till United för pengarnas skull, fast Paul Pogba själva festar runt i USA. Men då vi vet att Raiola kommer att tjäna mer pengar på den här affären än någonsin förr personligen, så....
    Frågan är dock, vilket är som att fråga om kejsarens nya kläder, är Paul Pogba verkligen värd 110m pund! CSFC svar är nej. Han kanske blir och kanske är ett klubbyte bra för honom, men vi ser ingen utveckling hos Pogba senaste året och i EM tillhörde han besvikelserna även om det fanns storstjärnor som var ännu större besvikelser. Kanske är vi tjuriga men vi ser fortfarande Mktariyhan eller hur han stavar som Uniteds hittills bästa värvning. Även om allt mediefokus är på Z och kanske Pogba.

TISDAG:
Ryktena flyger och det senaste om Bonucci som vi så gärna skulle vilja se i Chelsea är att han är inte till salu. City lär fått nej på sitt jättebud, vilket på sitt sätt är förvånande men samma sak sades häromdagen om Pogba och det har inte stoppat ryktena ett enda dugg. Så vi lär väl få se, det är ju tyvärr nästan sex veckor kvar på det här skvallereländet. Övergångar, köp och försäljningar är intressant - men inte alla dessa lögner som blaskorna kommer med hela tiden.

Chelsea lär kontaktat Atletico Madrid, dödströtta på alla rykten som förekommer från klubben kring Diego Costa som INTE är till salu. Brevet skickades dock innan Cerezo gick ut och sa att han minsann inte uttalat sig om Costa. Cirkusen lär fortsätta, det är ju spanska lögnmedier det handlar om, bara hoppas de lämnar Atletico utanför men det är lite för många så kallade citat som hänvisas både Cerezo och Diego Simeone och flertalet spelare ang Costa. Silly season i är inte bara vildare, dyrbarare än någonsin - den är också i särklass smutsigare.

Nästan lika vilda och utom kontroll som spanjorerna är italienska rykten, så här får ni ett till. Lazios Marco Parolo till Chelsea. Som om vi inte har nog med mittfältare och verkligen behöver en 31-årig mittfältare till?!
      Däremot får Chelsea gärna kidnappa Citys enligt rykte nära affär med Juventus om Leonardo Bonucci. Visst, han är löjeväckande otroligt dyr men vi behöver honom. Vi får väl sälja några spelare för att göra affären mer möjlig för 50m pund. Det sägs dock, men det har det sagts i några veckor nu att Bonucci är överens med City om personliga villkor.

Att Marca är en bunt lögnare, det vet vi av lång och bitter erfarenhet, inte minst genom deras kampanjer att ljuga om Diego Costa och hans situation. Så när de påstår att Antonio Conte sitter i telefon med Alvaro Morata dagligen tar vi det med en saltgruva skepsis. Real lär också höjt priset för Morata som är fjärdealternativ i Real som anfallare. 80m € är prislappen och då de vet att de har ett budgivningskrig med flera intressenter på gång om de vill lär de hålla ut för det länge. Så om något händer med Morata, som vi tror kommer att inse sin situation nu när försäsongsträningen sätter igång och knappast skriver ett nytt kontrakt - det här är en affär som kanske händer sista veckan i augusti. Kanske. För priset är löjeväckande, men det är Napolis för Higuain också och de vill ersätta denne med just Morata....
  Apropå lögnarna i det som kallas sportpress i Spanien så har Atelticos ordförande Cerezo som i snart varenda tidning har citerats om att han vill ha tillbaka Diego Costa nu gått ut och kraftfullt (inte för att någon lär bry sig) säga ifrån att han ALDRIG uttalar sig om andra klubbars spelare.... så han lär säkerligen i Marca, Mundo Deportivo, AS och de övriga nu citeras igen för saker han aldrig sagt.
    GLÖM ALDRIG. Om källan är spansk är den inte värd de nollor och ettor nyheten kommer som varken i den digitala världen eller på något annat sätt. (Och ändå måste man ändå redovisa deras lögner, då tidningar som Expressen, Sportbladet med andra tar upp dem) Lita aldrig aldrig någonsin på en spansk källa, om det inte är klubben själv som har lagt upp nyheten!

MÅNDAG:
Svenska tidningar basunerar ut att en Chelseaspelare provspelar för Helsingborg. Det är en sanning med modifikation. Kevin Wright tillhör inte Chelseas ungdomsakademi som t ex Expressen hävdar och CSFC har inte någon koll på honom trots att CSFC ändå följer ungdomslagen så mycket det går. Han har inte gjort något avtryck varken i de FA Cupvinnande U-18-årgångarna eller andra. Även om han omnämns i en del matchrapporter under åren, mestadels som oanvänd avbytare. Han är inte kontrakterad av Chelsea utan har förmodligen haft ett utgående tidsbundet ungdomskontrakt, inget riktigt proffskontrakt. Vi önskar honom ändå lycka till i sitt provspel för Helsingborg då det innebär att Chelseas akademi har två spelare i svensk fotboll med Affane i AIK. Jamal Blackman hade också ett lyckat lån hos Östersund i våras.

En rätt obskyr webbsajt, 4th official som inte haft många rätt förr, hävdar att Chelsea är intresserade av Swanseas André Ayew som anfallsbackup. Låter osannolikt.

Spanska tidningar hävdar att Diego Costa ska lämnat in en transferbegäran. Vilket går helt sticki stäv med hans egna uttalanden senast förra veckan. Men spanska tidningar har gett sig fasen på att försöka tvinga fram det här verkar det som, det är rykten, lögner och påståenden var och varenda dag om Costa som Atletico Madrid aktivt hela tiden försöker underblåsa. Vi lär väl få se, men att Chelsea skulle släpppa Costa utan att ha en klar ersättare det tror vi absolut inte på.

Ryktet går om att Chelsea ska kommit överens om de personliga villkoren med Romas Kostas Manolas. För löjeväckande 38m pund! Vilka summor det handlar om i sommar.
    Storyn tar dock inte slut där för spelaren och hans agent spelar ut olika klubbar mot varandra och även Arsenal ska vara överens om hans personliga villkor. Så det ska nu handla om vem som kan få Roma att sälja i ett budgivningskrig...
    Italienska rykten förstås.

Andra italienska rykten hävdar att Chelsea rycker i Milans målvakt Diego Lopez, 35 år. Det är inte första gången i sommar vi hör det och det är nog ett lågintensivt rykte som har känslan av en agent som vill tjäna provisionspengar. Ungefär som att Mino Raiola lär tjäna 23-25m pund personligen om han kan övertyga Pogba att gå tillbaka till United... Den här affären ska vara avhängig om Begovic går till Everton - ett rykte som inga engelska tidningar verkar hört talas om hittills även om det är känt att Everton söker målvakt då Howard lämnat.

Gabrigol, dvs Gabriel Barbosa är fortfarande med i ryktessvängen men hur lovande 19-åringen med den enorma prislappen än är är det nog mer en affär för framtiden även om Chelsea (eller någon annan) kanske redan nu försöker knyta upp honom.

Annars är det de vanliga namnen som går rundan, Chelsea ska lagt ett officiellt bud på Andre Gomez men ingen utanför Spanien tycks tro på det. Chelsea ska rycka i Arda Turan.... Koulibaly....

Kenneth Omerou är inte med i truppen till Österrike och hans övergång till Besiktas verkar komma allt närmare. Tyvärr verkar det bara bli ännu ett lån.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!