csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
11 - 17 juli 2016

Nyheter v-28


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS
FA YOUTH CUP CHAMPIONS

SÖNDAG:
Chelsea Ladies tog inte revansch för förlusten i FA Cupfinalen mot Arsenal. Och missade att gå upp i topp av tabellen. Matchen slutade 1-2 och Arsenal gjorde alla målen, det första ett självmål redan efter 8 minuter och sedan en kvittering precis innan halvtid och vinstmålet precis före slutet. Det börjar se ut nästan lika illa för damlaget som herrlaget, trots bra förstärkningar inför säsongen.

Chelsea har lagt till ytterligare en träningsmatch innan säsongen börjar. Det blir borta mot Werder Bremen den 7 augusti. På onsdag spelar Chelsea mot österrikiska RZ Pellets.

LÖRDAG:
RAPID WIEN vs CHELSEA träningsmatch    2 - 0
    Antonio Contes första Chelsea-laguppställning:
Begovic, Ivanovic, Djilobodji, Terry (k), Baba Rahman, Mikel, Matic, Willian, Loftus-Cheek, Moses, Diego Costa.
avb: Blackman, Delac, Oscar, Traoré, Kenedy, Remy, Miazga, Chalobah, Hector, Atsu, Cuevas, Aina.
    Många spelare saknas förstås då de fortfarande är lediga från efter Copa America och EM.
    Matchen spelas på helt nybyggda Allianz Stadion i Wien och erbjuder den konstigaste kameravinkel jag någonsin sett på en tv-match. Otroligt nog i en nybyggd arena verkar kameraplatsen vara vinklad i en slags svindelliknande nivå som gör att man har egentligen noll översikt av vad som händer på plan och halva plan längsgående syns bara när kameran panorerar... märkligt. Man blir faktiskt lätt illamående av bilderna...
    Rapid som börjar sin säsong nästa vecka startade piggt och i 7e minuten tvingades Begovic till en räddning där returen gick rakt ut. Halvmnuten senare tog Rapid ledningen när Joelinton rundade Begovic efter fint samspel och dåligt försvarsspel av Baba som inte alls var med. Det där lär Conte inte vara imponerad av, han har en tuff uppgift att få Chelseas läckande försvar från förra året att sluta släppa till sådana chanser. Vilket åter aktualiserar hur viktigt det är att Chelsea värvar en erfaren och duktig försvarare.
    Chelsea har bara tränat mindre än en vecka men det oroande är passiviteten hos laget första tio minuterna.
    Ingen tvekan om att den här matchen nog kommit på tok för tidigt i Chelseas försäsong, det ser förfärligt ut första kvarten. Chelsea har knappt fått låna bollen. Och när de har den är bolltouchen klumpig och passningarna väldigt dåliga. Intensiteten obefintlig. Men Costas humör är där som alltid när Rapidspelarna drar i honom. Det var ett ordentligt brottningsgrepp också. Publiken som inte såg någon repris buar ordentligt mot Costa. En hörna är allt Chelsea åstadkommit och den var inte bra heller.
    Några minuter senare blev det dock en farlighet för Chelsea och nära en styrning i eget mål av en Rapidspelare. Conte är lika engagerad på linjen i denna betydelselösa träningsmatch som i slutspelet i EM.
    Chelsea spelade upp sig något under halvleken, men oj vad långt det är till PL-form. Det är förstås också helt naturligt. Piggast i Chelsea verkade Victor Moses vara som tog många egna initiativ. Begovic var väldigt slapphänt i målet, han var verkligen inte vän med bollen och returerna. Närmast mål kom Costa när han lurade bort sin försvarare men avslutet tätt utanför bortre stolpen.
    Halvtidsledningen för Rapid fullständigt rättvis och borde varit ett mål större när Djilobodji gick bort sig totalt.

Oscar och Ola Aina kom in i halvtid för Loftus-Cheek och Baba som inte gjode någon glad i första halvlek. Han får faktiskt ta på sig målet när han stod och sov.
    Tiotalet minuter senare bytte Nathaniel Chalobah av Mikel.
    Chelseas andra halvlek var bättre än den första men när det borde blivit mål saknades instinkten. Rapid var inte heller lika vassa som i matchinledningen.
    Chalobah tvingade målvakten till en bra räddning i 70e minuten. Skott utifrån.
    Costa och Willian gick ut i 72a och ersattes av Kenedy och Loic Remy.
    Andra halvlek var i nästan bara byten men Chelsea var nog det lite grann bättre laget.
    Matic ut för Traoré i 77e minuten.
    Det handlade mest om att att få igång spelare, väldigt lite om fotboll.
    Ett inlägg gick överraskande i stolpen i 78e minuten. Det var så överraskande att man inte ens noterade vem som sköt. Reprisen visade att det var Aina som slog det/sköt det.
    Atsu avlöste Moses i 80e.
    Ivanovic gör ett makalöst misstag och ger Rapid bollen. Första avslutet räddades på linjen av Ivanovic men han kunde inget göra på returen. Tomi gjorde målet 83 - men vilken rembrandt av Ivanovic, sådan misstag ser man nästan aldrig över tioårsnivån. Spel rakt till motståndaren i backlinjen sidledes tiotalet meter från boxen... utan ens en motståndare som pressade!

Mycket till fotboll var det inte.
Omöjligt att säga om Conte fick några svar i den här matchen, då vi inte har en aning om vilka frågor han ville ha svar på. Vi som tittade på fick dock svaret att även spelare som Chelseas behöver mer än ett par träningar för att spela bra fotboll. Och vi behöver försvarsspelare som är färdiga spelare.
    Oroande att Costa satt bredvid med omlindat lår i slutet av matchen. Hoppas det bara var preventivt.
    Den här matchen kändes faktiskt onödig om man kan säga så om att få se Chelsea i en match - Conte kom i onsdags, igår reste de och nu spelade de match...ingen kan ju begära att spelarna ska vara bra. Lite underligt att JT spelade till höger i mitten, men det måste varit för att Djilobodji är vänsterfotad. Det lär säkerligen bara vara max 3-4 spelare som startade idag som startar mot West Ham den 15e augusti.
    Ska vi ge några plus går de till Moses för hans inledning, Oscars inhopp startade bra sedan drogs han ned i plan. Willian var också aktiv och rätt alert. Costa utan skärpa, även om han inte hade mycket att jobba med. Aina var bättre än Baba på vänsterbacken vilket var lite överraskande då han i ungdomslagen spelade mest högerback. JT och Iva såg solida ut i det som de hade att göra. Matic märktes inte mycket.
    Förutom JTs position såg vi inget taktiskt experimenterande av Conte utan även om det var många andra spelare så spelade Chelsea som de brukar. Vi får väl se det som en audition inför Conte av många. Conte var dock lika passionerad och engagerad på linjen som om det var en match som gällde något. Svårt dock att säga om hans instruktioner påverkade nämnvärt i den här matchen.
    Conte var på presskonferensen medveten om vilket hårt jobb som väntade honom, av den här matchen att döma är det ännu värre än vad till och med han nog väntade sig. 7ggr pengarna på Chelsea är en häpnadsväckande lågt odds hos Svenska Spel om vi ska döma av den här matchen, MEN det ska vi absolut inte göra. ;)


OFFICIELLT
    N'Golo Kanté är Chelseaspelare.

    Han har skrivit ett femårskontrakt. Han var förra säsongens största sensation då ingen kände till honom och han var enastående i Leicesters ligavinnande lag. Spelade alla matcher utom en och hade ligans bästa siffror för tacklingar och vunna bollar.

Dagens motståndare Rapid Wien, som också har en ny tränare, har tränat sedan 10 juni och bör vara ordentligt mer förberedda än Chelsea som haft sin manager sedan i onsdags och tränat sedan i måndags ikväll.

FREDAG:
Chelsea befinner sig nu i Österrike för träningsläger och två matcher. Den första redan imorgon kl 18 mot Rapid Wien. Viasat Fotboll visar matchen.

Kasey Palmers lån till Huddersfield är nu officiellt. Säsongslån för mittfältaren med det fina skottet.

Chelseas ungdomsspelare Ali Suljic har tagits ut som reserv i den svenska OS-truppen. En trupp som tagits ut efter 52 nej där klubbarna mer eller mindre tvingat spelare att hoppa av. Personligen tycker jag klubbar som AIK, IFK Norrköping med flera som stoppat spelare som hade platsat från att få delta i turneringen borde skämmas ögonen ur sig, men felet är ju egentligen SvFF och Fifa som ger klubbarna den här möjligheten att tvinga spelare att tacka nej till att representera Sverige.

TORSDAG:
CONTES PRESSKONFERENS:
Det fanns ju frågetecken om Contes engelska när hans namn först dök upp och det är tydligt att den kan förbättras, men han klarade sig bra både i sitt anförande och att svara på frågor. (CSFC var ju bland de första som avslöjade att han lär gått en intensivkurs i vintras i engelska i Brighton). Det var en ödmjuk och försiktig Conte som framträdde, han var inte särskilt intresserad av att framhäva sig själv till skillnad från någon tidigare manager.
    De första frågorna handlade mycket om JT och Conte erkände att han ville att han skulle stanna, vilket förklarar att JT till slut fick en förlängning trots Emenalos inställning.
    Han förklarade att första målet är Champions League för nästa säsong, men varnade upprepade gånger för att det är är minst sex lag som är kapabla att vinna ligan.
    Han kunde inte ge klart besked om Chelsea kommer spela med trebackslinje, utan det beror på spelarmaterialet. Han jämförde sig där med en skräddare och att han måste hitta det som är bäst för laget. Inte utgå från en idé som pressas på ett lag.
    Istället betonade han laget och andan i laget. Att det är viktigt att ge dem en god organisation och fysik som passar.
    Självklart försökte journalisterna få honom att kalla sig The Special One som Mourinho, men den fällan gick han inte in i utan behåll en ödmjuk framtoning.
    Hans viktigaste meddelande till spelarna är att han är en Arbetare som jobbar hårt för att få Chelsea tillbaka till CL och titeln. Han känner bara till en väg, att jobba hårt.
    Han tycker det är viktigt att visa spelarna hans passion och engagemang under matcherna.
    För att vinna måste man spela bra fotboll men också vara fysiskt mycket starka, särskilt i PL. Han vill jobba med alla aspekter, det fysiska, det taktiska, det mentala. Springer du mer ökar chanserna att vinna.
    Han vill inte uttala sig om eventuella övergångar och vägrar nämna några aktuella namn. Av hänsyn till andra klubbar och spelarna.
    På de utländska journalisternas frågor kunde han svara mer uttryckligt. Han betonade åter hur konkurrenskraftig PL är och att så många lag kan vinna den till skillnad från andra ligor. Men målet är förstås att åter kunna slåss om ligatiteln.
    Han har inte pratat med några italienska kollegor då han inte haft tid sedan EM, men han kommer att prata med Claudio Ranieri inom kort. Men han har försökt förbereda sig för att leva i ett annat land, England.
      Han betonade hur stolt han är över att kommit till Chelsea och att det var resultatet av hårt arbete under sin karriär. Han tror Chelsea är bättre än vad andra tror på grund av förra säsongen och att vi kommer att kunna utmana om titeln.
    Han vill inte jämföra sig med andra managers men tror det finns vinnare och att den vinnande mentaliteten är något som finns inom några som gör dem speciella. Detta på en fråga om hur lik han är Mourinho...
      Det var en lågmåld, ödmjuk och eftertänksam Antonio Conte som för första gången mötte pressen i England. Han gjorde ett mycket trevlig första intryck.
   
   
John Swift har skrivit på för Reading. Chelsa ville som alltid med unga spelare förlänga hans kontrakt men han trodde uppenbarligen inte på Chelsea utan valde att lämna klubben. Chelseas rykte om att aldrig ge ungdomar chansen börjar kosta oss nu. Det är flera ungdomar som inte längre automatiskt vill förnya sina kontrakt.

Tomas Kalas lånas ut till Fulham för säsongen. Han ville själv till Middlesbrough för tredje raka lånet och de ville låna, men inte köpa.

ONSDAG:
Full fart från start. Det kännetecknar Antonio Contes första träning med Chelseas spelare. Mycket lovande. Läs mer här >>
eller här >>

Chelsea som på Chelseas oförklarliga vägar hade planerat att Antonio Contes första presskonferens skulle bli efter Rapid-matchen på lördag har fattat och flyttat fram den. Den blir nu istället imorgon kl 15 svensk tid.
    CSFC kommer att redogöra för vad som sägs, men den lär också få att följa på Chelseas officiella hemsida.

TISDAG:
Willian har förlängt med fyra år i Chelsea. Vilket absolut avför honom från Mourinhos önskelista. Han är nu Chelseaspelare till 2020. Minst. Hoppas han hittar tillbaka till förra höstens fantastiska frisparksform.

Damligan byter spelordning från nästa säsong, från kalenderår som nu till brutet spelår som herrfotbollen.

Vi tar det för vad det är, babysteg. Men CSFC har faktiskt anmält sig på Twitter. Får se vad det leder till. CSFC@CsfcInfo
    En dag hoppas vi fatta det också ;)

Nytt besked. Antonio Conte börjar inte officiellt förrän på onsdag.

Diego Costa är i bättre form än någonsin under en försäsong (han erkände ju att han absolut inte var i toppform när han anmälde sig till tjänst förra sommaren). Han är också inte till salu, så kanske spanska medier håller käften nu. (En stilla nåd att bedja om). Costa har specialtränat sin krånglande lårmuskel under uppehållet och då han pga skadan inte deltog i EM är han alltså i ovanligt bra form redan. Lovande nyheter.

MÅNDAG:
Det är inte bara unga spelare som går på lån till Vitesse Arnhem. Andy Myers som jobbat åtta år med akademin och tidigare spelade för Chelsea, går nu dit för att bli en del av ledarstaben i den holländska vänklubben. Lån på ett år.
    Jody Morris med Ed Brand tar över ungdomslaget U-18.

Chelseas bortatröja är nu offentligt. Absolut ingen höjdare. Randig svart-grå på tvären. Se själva >>

Tredjetröjan ser dock ut att bli rätt snygg. Den är ren utan tjafs, blå krage v-ringad. Och blår rand runt armen om spionbilderna stämmer.

VÄLKOMMEN ANTONIO CONTE!
Han och spelarna börjar nästa säsong idag. Förutom förstås de som var med i slutspelen i Copa America och EM.

Äntligen har vi en manager igen och äntligen ska Chelsea börja kunna förbereda sig för säsongen. Senare än alla konkurrenter och med färre värvningar och förstärkningar än nästan alla. Så det är inte en minut för tidigt.
    Första matchen spelas redan lördag den 16e på träningslägret i Österriken, mot Rapid Wien.
    Det krävs verkligen en rivstart på alla håll och kanter av Chelsea nu. Det är nästan en hel säsong som måste hämtas in efter fiaskosäsongen 15-16.
    Ny taktik måste läras in, kanske även ett nytt spelsystem då vi vet att Conte gärna vill spela trebackslinje. Spelarna måste lära sig en ny manager så det är skönt att John Terry är kvar som överbryggare. Han har ju varit med om några managerbyten nu.
    Nya spelare måste förstärka truppen, och ärligt talat några spelare måste rensas ut. Det blir en enorm arbetsbörda för Chelsea och Antonio Conte de närmaste veckorna. Och som sagt, konkurrenterna har nästan alla redan tränat minst en vecka, flera har redan spelat matcher och City och United försöker köpa upp allt som rör sig på marknaden om vi ska tro ryktena - de har dock redan handlat ordentligt, och inte minst tagit in nya kompetenta managers (och spelare).
    Det är bara fem veckor att förbereda sig på och flera spelare har fortfarande semester då de deltog i EM. Kanske är det tur att Chelseas första match flyttades fram till måndagen 15 augusti. Två dagar extra jämfört med en del konkurrenter.

***

Så är då EM över.
      Ett svagt EM måste jag säga. Oväntat trist även om det fanns spännande matcher, dock sällan de man väntade sig.
Med en del roliga överraskningar, men väldigt många fega och intetsägande matcher ändå.
    Roligast var absolut framgångarna för Island och Wales även om deras fotboll kanske mer intresserade oss som beundrar andra delar av spelet än bara bollinnehav. Och vulkanen, thunderclap eller vad det ska kallas var en häftig upplevelse. Nordirlands Will Griggs, de irländska fansen. Till skillnad från hemskheter som mexikanska vågen, sydafrikanska vuvuzuelor (jag ryser fortfarande många år senare), ryska och engelska fans i Marseille.
    Det var ett målfattigt EM och det har blivit på tok för vanligt att lag spelar för att nå straffläggning istället för att våga vinna under normal matchtid. Det är beklagligt även om straffläggningar har sin inneboende styrka och dramatik, men inte då man måste överleva över timmen av spel där ingen vågar vinna för att komma dit.
    Påfallande många så kallade stora spelare, stjärnor svek. Kanske allra mest av alla Zlatan Ibramhiovic som var rent ut sagt dålig även om Z-nisterna vägrar se sanningen i svensk sportpress. Men andra som samtliga i England (särskilt Harry Kane antagligen), David Alaba, Arda Turan, Thomas Müller, väldigt många i Spanien kanske nästan alla utom Iniesta (Fabregas hade dock några bra matcher för att försvara en Chelseaspelare) och flera än så var värdelösa. Christiano Ronaldo var svag inledningsvis men glimtade till i två matcher och var till slut orsaken till att Portugal tog sig till final.
    Vi såg några hemska matchställ som Portugals mintgröna blåbärsris- eller hur de beskrivs och Spaniens konfettibordsduk-alternativdräkter.
    För en gångs skull tyckte jag också synd om Ronaldo, att han inte kunde fullfölja finalen. För han försökte verkligen leda sitt lag i turneringen.
    Vi såg en hyfsad domarnivå även om det fanns tveksamheter. Men bättre än domarnivån var i Premier League förra säsongen, den saken är klar. Särskilt nöjd är jag nog med att filmandet inte köptes lika mycket av domarna som vi sett många gånger annars.
    Vi såg inte varför Paul Pogba ska kosta 100 miljoner pund. Vi såg varför Antoine Griezmann kostar 100m euro. Vi såg Antonio Conte få ihop ett italienskt lag som imponerade trots att ingen trodde det när man såg spelarnas namn före turneringen efter skador och annat som störde.
    Vi såg några länder underprestera, som Ryssland, Österrike, Sverige (jag trodde inte på laget innan men de var faktiskt sämre än jag fruktade, rent kvalspelsdåliga) och särskilt arrogansens högborg (tyvärr säger jag då jag ju älskar engelsk fotboll) England. Flera av de här lagen verkade tro det räckte med att ställa ut skorna eller lita på att det stora namnet skulle fixa allt åt dem. Vi såg managers som Marc Wilmots, Erik Hamrén och Roy Hodgson coacha bort sina lag.
    Vi såg några få underbara mål, själv håller jag Shaqiris bicycleta och Robson-Kanus bortvändning som de allra främsta.
    Vi såg att lagspel lönade sig mer än stjärnspelare, att kontringar är roligare än bollinnehavsspel.
    Största genombrottet har väl Renato Sanches haft. Bayern kan gjort en kanonvärvning där. En stor överraskning också hur duktig Moussa Sissoko varit, det visade han väl aldrig direkt i Newcastle.
    Men nej, något stort EM var det inte och Platinis och Uefas idé om att casha in med att utöka antalet länder var ingen succé trots Wales och Island. Men båda de länderna förtjänade sina platser och hade tagit dem även utan utökningen i antal lag. Det var lag som Sverige som drog nytta av det genom att i relativt enkla kvalgrupper lyckas ta sig till playoff. Vi såg en turnering där det var svårare att inte ta sig ur gruppspelet än det var att ta sig till slutspelet.
    Tristast var vissa av fansens uppträdande utanför arenorna och kroatiska och ryska fans uppträdande på arenorna. Desto roligare hur väl andra fans uppträdde, flera redan nämnda men där visade Sverige en klass som inte fanns på plan även om fantasin på läktarna kanske kunde vara större. Skönt också att notera hur avskyvärt andra nationer (med något undantag) också tycker bengaler och pyroteknik är på läktarna. Det som skämmer ut svensk fotboll så i allsvenskan.
    Vi såg också ovanligt många usla straffar, även av riktigt stora namn och vana straffläggare.
    För mig var turneringens bäste spelare utan tvekan Antoine Griezmann (även om finalen var hans sämsta match) men Eden Hazard hade några fantastiska matcher innan Wilmots coachade bort Belgien. Hur kan Wilmots klamra sig kvar, han borde gjort som Slutsky, del Bosque, Hodgson och avgått frivilligt?
    En ordentligt tråkig final, där Portugal gjorde en Sverige och det tog 80 minuter innan de fick ett skott på mål. De spelade sju matcher och vann bara en enda, resten gnetade de sig igenom... Inte imponerad direkt. Två avgörande i förlängning dock, kanske borde man beundra det men.... Knappast heller rättvist men så blev det. Frankrike hade chansen men vågade inte satsa fullt ut.
    Undrar om EMs bästa match inte var Italien mot Spanien?!
    Så var det där med TV4s studiosändningar, det lilla som var mellan reklamen, men det är väl lika bra att vi är snälla och inte kommenterar dem mer.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-28


TRANSFERS sommaren 2016>

SÖNDAG:
En försvarare har dykt upp bland ryktena. Det är Valencias tyske landslagsman Shkodran Mustafi som lär intressera Chelsea då det verkar omöjligt att värva Bonucci.

Juan Cuadrado ska spela för Chelsea den här säsongen om Conte får sin vilja och ryktena är sanna. Det blir inget Juventus för honom.

Juventus lär ökat sitt intresse för Nemanja Matic ifall Pogba skulle lämna. Det är åtminstone vad skvallercirkusen påstår.

Begovic avslöjar en del om hur Chelsea tränar under Antonio Conte i den här artikeln. Läs mer >>

Rykten kring Chelsea är fortfarande mest mittfältare vilket är lite obegripligt då det knappast är det område klubben är svagast på, det är försvarare vi behöver - något som accentuerades av matchen igår.
    Det är Joao Mario och Andre Gomes som nämns oftast, (dock spanska rykten och det vet vi går inte att lita på) men ett helt nytt rykte hävdar att Riyadh Mahrez som sägs vilja lämna Leicester är ett nytt namn i diskussionerna. Intressant onekligen men hur trovärdigt det är får tiden visa. Just nu känns det mest som vanligt att Chelsea slängs in i mixen när det ska spekuleras om en spelare.

LÖRDAG:
Det är inte officiellt än men CSFC utgår från att N'Golo Kanté kommer att spela för Chelsea. Det är något av en drömvärvning för oss som varit väldigt imponerade av fransmannen ända sedan han kom till Leicester förra säsongen. Han är på så många sätt den perfekta ersättaren till Claude Makelele som klubben saknat ända sedan han lämnade. De påminner så mycket om varandra. Perfekta i att bryta upp spelet, ger massor med energi till laget och medspelarna och missar nästan aldrig en passning. Kanté kommer att bli perfekt och lyfta Fabregas spel också. Vi tror även han kan bli väldigt bra som defensivt par med Matic i matcher Chelsea har behov att stänga.
    Det snackas om att kommer Kanté kommer Chelsea släppa Matic. Det tror vi inte, annat än om Matic begär att få lämna klubben och varför skulle han det. Det finns liksom ingen logik i det särskilt inte då han sägs vilja gå till United och Mourinho som var den person han lär haft problem med under förra året och som kanske var orsaken till hans långa formsvacka som dock, vilket sportskrivarna avsiktligt underlåter att notera, lättade på slutet när Matic gjorde flera utmärkta matcher.

FREDAG:
Det är nästan klart att Kanté blir Chelseaspelare.
    Alla rykten säger det, och CSFC säger, Bästa värvning på år och dagar.

SENASTE: RYKTEN I LONDON JUST NU kl 19
N'Golo Kanté ska ha genomgått en läkarundersökning på Cobham idag och en övergång är mycket nära.
    Det lär handla om ett femårskontrakt och kostnaden blir lite högre än spekulerat och betydlgt högre än den sk utköpsklausulen. Det talas nu om 32m pund.
    Det är osäkert om läkarundersökning har skett, men om den inte skett sker den under helgen och Kanté åker till Österrike där Chelsea nu är på träningsläger, för att avsluta de personliga diskussionerna kring avtalet.
    Ryktet kommer från ovanligt seriösa källor inom Sky Sport.

De fullständigt vedervärdiga spanska blaskorna ger sig inte. De hävdar fortfarande trots alla bevis på motsatsen att Costa vill lämna Chelsea. Det spelar absolut ingen roll hur många gånger han förnekar det och säger sig villja stanna i Chelsea - senast denna vecka. Spanska lögnarna fortsätter påstå det. Denna gång tidningen som lever upp till sitt namn AS. Och svenska skitsnackare fortsätter publicera dem som om de hade något som helst fog bakom.

Kostas Manolas från Roma är åter i ryktescirkusen till Chelsea. Åtminstone en försvarare och inte en mittfältare. Även Arsenal lär jaga honom.

Det rör inte Chelsea men glädjer CSFC ändå då han ställt till och lagt sig i spelarnas privata klubbärenden så ofta och så detrimentalt. Utan hans direkta påverkan och uppmaning hade kanske både Lukaku och de Bruyne varit kvar i Chelsea!? Jag talar förstås om Marc Wilmots som dessutom är en rätt skral manager taktiskt och motivationsmässigt som han visade i EM. Han har fått sparken av belgiska förbundet. Helt rätt. Ett lag med en sådan generation otroligt begåvade spelare ska inte underprestera som de alltid gjort under Wilmots i varje turnering.

Tottenhamfansen är sura och upprörda igen. Inte bara lurade vi dem på Batshuayi, nu har också en av deras mest lovande tonåringar valt att gå över till Chelseas akademi. Nya Kirby heter han och han har valt Chelsea istället för Tottenham vilket spuds-anknutna sajter genast pekat ut som ett misstag. Deras motiv och förklaring är förstås hur svårt det är för Chelseas ungdomar att ta sista steget, men de struntar förstås helt i det faktum att Chelsea har Englands överlägset bästa akademi och ingenstans får ungdomar en lika bra fotbollsutbildning och chans att vinna ungdomstitlar.

Fler och fler rykten om N'Golo Kanté men ännu inget bestämt eller officiellt men det börjar se riktigt bra ut att CSFC får en av våra drömvärvningar till Chelsea.

TORSDAG:
Senaste om Nemanja Matic är att Roman ska gett besked om att Chelsea inte vill sälja honom, oavsett vilka nya spelare som kommer.
    CSFC tycker det är bra. Däremot är nog Mikel överflöd om t ex Kanté anländer.

Om Juan Cuadrado stannar i Juventus (köp, inte lån hoppas vi då) kommer Chelsea tydligen att se om de kan få Antonio Candreva som annars ansågs rätt klar för Napoli (även Milan jagar honom) om han lämnar Lazio.

Senaste om Kanté är att Chelsea ska lagt ett bud om 27m pund plus3m i s k add-ons. Leicester vill dock inte sälja trots att det är över den kända utköpsklausulen. Så det är risk att Kanté antingen måste lämna in en transferbegäran eller får Chelsea ge ett bud de inte kan tacka nej till.
    Juventus vill ju köpa Matic men Chelsea har sagt att innan Kanté (eller någon annan) kommit till klubben kommer inte Matic att få lämna.

Gabriel Barbosa är tillbaka i ryktena. Brasilianaren kostar ca 25m pund och är även intressant för Arsenal och Juventus. Han är 19 år gammal från Santos och vi har redan förr berättat att han är tveksam till att lämna innan han uppnått samma status som Neymar hos fansen.
    Gabigol som han kallas ska spela OS för Brasilien och innan dess lär knappast någon affär ske.

ONSDAG:
Franska uppgifter från inte oseriösa Le Parisien hävdar att Leicester och Chelsea är överens om en övergång för N'Golo Kanté för 29m pund. Nio öve rhans utköpsklausul men mindre än vad Shanghai erbjuder. Vi får hoppas det är sant.
    Sky Sport säger dock att Leicester inte ska accepterat Chelseas bud vilket är underligt då Leicester enligt kontrakt måste släppa Kanté för utköpsklausulen på 20-22m pund, men kan sälja till högstbjudande. Men då Kanté vägrar gå till Kina som bjudit högre.... jaja, en röra är det och vi lär väl få se vad som händer. Kanté kan också lämna en transferbegäran om Leicester krånglar och då lär de få släppa honom för utköpsklausulen...

Amadou Diawara lär varit aktuell för Chelsea ett tag, vi har skrivit om det förr. Nu är 18-åringen AWOL som de säger i amerikanska filmer och har inte dykt upp på Bolognas försäsongsträning. De misstänker därför att han är i London. Ännu en mittfältare för övrigt. Nu hoppas vi verkligen inte att det är så för Chelsea får självklart inte ha kontakt med honom utan klubbens medgivande. Men vissa spelare har ju förr försökt ta saker i egna händer hur oklokt det än är. Diawara är född i Guinea men kan tydligen spela för Italien så Conte lär ha scoutat honom för landslaget förra säsongen...

Det är en hel del spelare som Man United tydligen vill ha från Chelsea om vi ska tro ryktena som gått. Senaste nu är Cesc Fabregas som engelska medier försöker få bort från Chelsea till Manchester....

Kenneth Omerou ser allt mer ut som om han kommer att spela för Besiktas (och Nigeria i OS) framöver. Hoppas bara det är en övergång och inte ännu ett lån. Tyvärr verkar det dock vara änu ett lån. Sluta med det Chelsea, sälj spelare som inte behövs istället.

Sporting anses kräva 10m € mer än vad Chelsea vill betala för João Mário. Det vill säga 60m €. Detta är fortfarande inte ett hett rykte, än.

TISDAG:
Telegraph som är en seriös tidning slår fast att enligt dem är det till Chelsea som N'Golo Kanté vill. Toppen alltså.
    Kanté har tackat nej till nytt kontrakt värt 100k/veckan hos Leicester och nej till att flytta till Kina. Annars har en kinesisk klubb (Svennis Shanghai SPIG) erbjudit 35m pund. Han har en utköpsklausul om 20m pund från Leicester men Leicester har valet att sälja till högstbjudande (dock knappast till en klubb Kanté, läs Kina, vägrar gå till).
    Det ser bra ut, hoppas Chelsea nu agerar snabbt och bestämt.

Huddersfield hoppas få låna Kasey Palmer under kommande säsong.

Middlesbrough hoppas få låna Tomas Kalas en tredje säsong. Det måste bli stopp för sådant här. Köp honom eller inte, inga fler lån till samma klubb.

Det spelar ingen roll hur många gånger Diego Costa går ut och säger att han trivs i Chelsea och vill stanna. I spanska tidningar är det en omöjlighet för enligt dem vill spelare enbart spela för spanska klubbar. Så nya rykten om Costa till Atletico. Spanjacker, släpp det någon gång! Costa spelar i Chelsea nästa år om ni inte släpper Griezmann till oss och knappast ens då.

Barcelona vill bli av med EM-floppen Arda Turan. Han reas ut för 2/3 av vad han kostade Barcelona när de köpte honom förra sommaren fast han inte kunde spela förrän i år. Ca 23m pund. Han var aktuell för Chelsea förra sommaren, så det är han nu igen. I skvallerspalterna...

Ett nytt namn att lägga till listan över lösa spekulationer är João Mário. Den unge portugisiska mittfältaren (åter en mittfältare) imponerade i EM. 23-åringen spelar för Sporting Lissabon. Summan det talas om är 40m €. Det är dock knappast ett hett rykte även om källan inte är spansk eller italiensk utan portugisiska Jogo.

MÅNDAG:
Axel Witsel är enligt italienska källor nära Napoli, men likaledes italienska källor hävdar att nu när Conte är installerad (om än ej presenterad) så tänker Chelsea försöka klämma sig emellan och locka belgaren till Chelsea istället.

Det är inte officiellt men alla räknar ju med att Nike tar över från adidas efter den är säsongen. Daily Mail hävdar avtalet är värt enorma 60m pund per år. Spendera pengarna på Griezmann tack.
    Jag är väldigt förtjust i nya blå tröjan, andra tycker annorlunda men dagens bortatröja i svart-grå pyjamasstuk är uppenbarligen ingen succé på sociala medier heller. Intressant är dock att Kenedy modellar den. CSFC tror Kenedy kan bli en riktigt intressant kugge i den sorts spel Conte verkar vilja föredra om vi ska överföra Italiens spel i EM till Chelsea. Han verkar som klippt och skuren för en roll till vänster.

Det talas om att klubbambassadören Carlo Cudicini kommer att få en större roll och ingå i Antonio Contes stab. Något lär meddelas under måndagen enligt ryktena.

Felipe Anderson i Lazio har bytt agent och omedelbart började rykten om att han skulle komma till Chelsea, då den nya agenten har varit inblandad i flera av de spelarövergångar Chelsea haft från Brasilien. Ett så kallat löst rykte, men det fick stor fart sent under söndagen.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!