csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
4 - 10 juli 2016

Nyheter v-27


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS
FA YOUTH CUP CHAMPIONS

SÖNDAG:
Chelsea Ladies fortsätter att härma männen den här säsongen och underpresterar oväntat ofta. Bara 1-1 mot Birmingham idag på hemmaplan och Katie Chapman utvisad, sent i matchen. Det kan nu bli väldigt svårt att vinna ligan i år, och laget är redan ute ur FA Cupen (finalförlust mot Arsenal) och ligacupen (strafförlust mot London Bees). Målet idag av Aluko.
    Vad är det med Chelsea och titelförsvar. Bara ungdomarna klarade det i Youth League och FA Youth Cup.
     Det ska dock sägas, att Chelsea ligger bara en poäng efter City som också tappade poäng i helgen och har två raka oavgjorda, men som ännu är obesegrade.

FREDAG:
Snälla Roman A. Köp Antoine Griezmann. Strunta i Pogba. Även i Messi. (OK, kan vi få honom - också, så)
      Tänk Hazard till vänster och Griezmann till höger och ett tvåmannaanfall med Costa och Batshuayi...det är nästan så vi inte behöver försvarare.
    Kanté får du för reapris och honom ska du förstås köpa, för han är Makelele i förklädnad.
    Visst, Griezmanns nya utköpsklausul om 100m € är löjlig, men det är ju inte ens bränslekostnaderna för dina nöjesbåtar en sommar så...
     Och så Bonucci som bonus och så kan Mourinho och de andra hitta på vad de vill

TORSDAG:

Granada, men inte Chelsea har bekräftat lånet av Jeremie Boga för kommnade säsong.
    Nu har även Chelsea bekräftat Bogas lån. Vi får hoppas han fortsätter utvecklas för han var en rolig spelare att följa i ungdomslagen.

TV-nissarna har slagit till och vi får nu vänta två extra dagar på Chelseas premiärmatch i året Premier League. Den har flyttats fram till måndagen 21 augusti kl. 21.00.
    Det positiva med det är väl att det garanterar tv-visning vilket ska ske i Viasats nya kanal (som vi varken vet mycket om eller vad, läs hur mycket mer, den kommer att kosta) Sport Premium.
    Även matchen mot Swansea har flyttats fram, till söndagen 11 sep. Och matchen mot Liverpool har flyttats fram till fredagen 16 sep. Även matchen mot Manchester United flyttas, där är dock inte datum klart då den flyttas pga United ska spela Europa League, en tävling Chelsea redan vunnit en gång.

En intressant artikel från BBC om Antonio Conte. Mycket läsvärd >>

Det sades under en stor del av våren att Ola Aina inte skulle skriva nytt kontrakt med Chelsea då han inte trodde han skulle få chansen till a-laget. Vilket delvis förklarade varför han inte fick chansen när vi nog trodde han skulle få åtminstone sitta med på bänken mot slutet av säsongen. Nu har Aina vänt på klacken och skrivit på ett nytt kontrakt, för fyra år, vilket öppnar upp för att han kommer att bli utlånad.

TISDAG:
FA har sänkt böterna för Tottenham och Chelsea efter skandalmatchen som Clattenburg helt tappade kontrollen på, när Chelsea spelade bort Tottenhams titelchans på Stamford Bridge. Chelseas bötesbelopp är sänkt från 375k till 290k. Tottenhams minskade med 50k. Båda klubbarna är fortfarande under villkorlig dom inför framtiden.

Chelseas första tv-sända match med Antonio Conte som manager blir träningsmatchen, fast de kallar det Champions Cup, mot Liverpool 28 juli. Det är dock enbart för de mycket morgonpigga då den går halv sex på morgonen i Eurosport.

MÅNDAG:
Det är nu bekräftat att Michy Barshuayi tar nummer 23 på sin tröja. Det är det nummer han hade när han startade sin proffskarriär i Standard Liege.

En vecka till utan manager. Det är inte bra men man måste väl ändå unna Antonio Conte några dagars avkoppling mellan uppdragen. För vad han gjorde med Italien (och straffskytte som Zazas, tja vad kan en manager göra åt det egentligen...?) har verkligen imponerat. Förutom kanske just att byta in Zaza för att skjuta straff. VI får dock utgå från att det var det mentala som brast där och sådant vet ju ingen något om innan spelaren prövas.
    Flera Premier Leaguelag har redan startat försäsongsträningen. Chelsea har också äntligen gjort en värvning även om det finns minst en viktig värvning att göra. Vi hoppas det blir Leonardo Bonucci även om det just nu talas mer om Koulibaly. Det hoppas vi ändras nu när Italien är ute ur turneringen och spelare blir tillgängliga för diskussioner. För de på förhand utpekade huvudkonkurrenterna i toppen har alla värvat på och i många fall bra, i andra fall väldigt uppmärksammade.
    Vi utgår från att även om Conte är ledig, är han inte ledig hela tiden utan kommer kontinuerligt vara i kontakt med Chelsea och styra upp värvningsarbetet som måste göras. Han lär nog också ta ett och annat samtal med intressanta spelare å klubbens vägnar.
    Drygt två veckor till första träningsmatchen, mot Rapid Wien. En match som kommer att användas till att ge utlånade spelare och mer oprövade namn en chans att visa upp sig. Det är nog en hel del spelare som får se den som en audition inför Antonio Conte, liksom övrig verksamhet på Österrikelägret. Drygt sex veckor till allvaret börjar

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-27


TRANSFERS sommaren 2016>

SÖNDAG:
Everton förväntas trissa upp priset på Koulibaly. De är intresserae och tydligen villiga att matcha Chelseas bjudna 34m. Napoli lär sälja till högstbjudande, men har uttalat sig mycket negativt om Chelsea så vi får väl se vad spelaren själv är intresserad av.

Guus Hiddink har blivit en av kandidaterna till den förgiftade posten som förbundskapten för England.
Vi undrar dock om Hiddink själv verkligen är intresserad eller om det bara är tidningssnack.

Uppgifter kommer om att Chelsea nu ska bestämt sig för Axel Witsel då Nainggolan knappast är tillgänglig. Men källorna är fortfarande inte solklara. Det finns ju fler intressenter men de lär tveka pga olika omständigheter (normalt betyder det att de tycker priset är för högt).

Senaste om Alvaro Morata är att Real ska gjort en helomvändning och nu inte vill sälja trots den enorma prislappen de smällt på spelaren om 64m pund.

Chelsea ska ha värvat Charlie Brown från Ipswich. Det är en 16-åring så vi förväntar oss inte särskilda nyheter om det officiellt.

Koulibaly påstås vara nära för Chelsea. 34m pund kostar det tydligen. CSFC har svårt att bli upphetsade, det känns för oss inte som en spelare som är av den klass vi hoppades på, men Conte känner honom bättre än vi så vi får lita på hans omdöme.

Juventus vill ha Cuadrado, Cuadrado vill stanna. Det borde väl vara en enkel ekvation. Det är det inte.
    Conte vill ha Cuadrado sägs det. Och Juventus vill inte värva Cuadrado utan bara låna honom utan obligatorisk köpoption vilket gör det till en usel affär för Chelsea om vi inte får något bättre i gengäld.

Marquinhos är aktuell igen. Den eftersökte backen i PSG som inte får spela så mycket som han vill men nu när van der Wiel lämnat kanske är mer aktuell är i konflikt med klubben. För PSG vill inte släppa honom till Brasiliens OS-lag. En turnering som är extremt viktiig för brasilianska spelare i år, det är den enda turnering Brasilien aldrig vunnit och de satsar stort på den med Neymar som toppnummer. Detta har gjort att Marquinhos nu överväger att lämna in en transferbegäran och gå till en klubb som tillåter honom delta i OS. Fortsättning lär följa.

Tancredi Palmeri, en av dessa självutnämnda italienska silly-season-guruna, hävdar att Bonucci har gjort klart personliga villkor med City, som också är villiga att betala 50+m för honom. Det ser inte bra ut för Chelsea som verkligen behöver en erfarenh och bra försvarare.

LÖRDAG:
Real Madrid lär tackat nej till ett bud om 60m € för Alvaro Morata från Chelsea. Det är nog dags att lägga ned det spåret. En anfallare till är kanske ändå inte yttersta prioritet, för det är en försvarare som är. Därför är det bättre nyheter från Italien att Chelsea fortfarande är med i jakten på Leonardo Bonucci även om vi väl knappast lär kunna matcha Citys kassakista där. Vi har dock Conte som en stor fördel för spelarens egna preferenser.

Spanska Don Balon! hävdar dock att Morata och Chelsea är överens om det personliga avtalet och ett femårskontrakt. Men som sagt, Real försöker mjölka den här affären så mycket de bara kan för att få loss medel att köpa Pogba. Real (liksom Atletico) lär ju få ett transferförbud efter sommarens fönster. 64m pund vill Real ha, en orealistiskt hög summa men vem vet den här underliga silly season-säsongen.

Alessandro Lucci, som är agent för både Bonucci och Juan Cuadrado lär komma till London för diskussioner med Chelsea. Kanske framförallt om Cuadrados framtid, Conte lär ju vilja att han återvänder medan Cuadrado själv blev avskräckt av Premier League under Mourinho och helst vill stanna i Italien. Förhoppningsvis blir det även diskussioner kring Bonuccis framtid.

Antonio Candreva lär själv vilja gå till Napoli och förhandlingarna är mycket långt gångna, men Chelsea som lite grann specialiserat sig på att "kidnappa" affärer lär fortfarande försöka värva honom då Conte tror att Cuadrado lämnar.

Eden Hazard kommer att spela i Turkiet nästa vecka. Han deltar i Samuel Eto'os välgörenhetsmatch då.

FREDAG:
Otroligt, Real köpte tillbaka Morata för ett fast pris om ca 23m pund, nu begär de 65m pund för honom. Även om pundet rasat i värde är det häpnadsväckande. Ändå lär Chelsea fortfarande vara intresserade...varför då inte gå för en ännu bättre spelare som inte kostar oerhört mycket mer? Vi menar förstås Antoine Griezmann. Arsenal är också för en gångs skull beredda att slänga upp stora plånboken och ryktet säger att de nu ligger före Chelsea i rejset då de kan erbjuda CL-fotboll.

Ryktena flyger runt och blir allt mer motstridiga. Den ena påstår en sak, andra en annan. Som att Pogba vill till Man U medan andra säger Real. Som att Morata ställt krav på att få spela i CL, vilket utesluter Chelsea. City ska bjudit 50m pund för Bonucci... något Chelsea knappast lär kunna matcha även om rykten säger att spelaren hellre vill jobba med Conte. Vi visste ju att vi lär få betala för den misslyckade säsongen även på spelarmarknaden. City och United slänger båda fram stora plånböcker och Chelsea simmar i bakvatten. Men vad som verkligen händer, ja, det är väldigt osäkert.

Chelsea lär försöka få förre Arsenalspelaren Marc Overmars till Director of football. Han har motsvarande position hos Ajax just nu. Om det innebär att Emenalo isoleras vore det mycket bra. Overmars skulle enligt ryktet främst jobba med rekrytering av yngre spelare och scouting.

Santos och Gabriel Barbosa ska avböjt en övergång till Chelsea (och många andra) då spelaren vill stanna i Santos till han uppnått idolstatus. 19-åringen är annars ett av de heta namnen från en nation på fotbollsdekis, Brasilien. Dock har tydligen Barcelona förköpsrätt till alla Santos spelare som del av något avtal kring Neymar. Fotbollsvärlden blir allt underligare.

TORSDAG:
Vi väntade oss en vild silly season och vildare än så här blir det väl inte. The Sun och Daily Star (inte mycket att tro på) kom med "nyheten" om att Leo Messis far, nyligen dömd skattebrottsling, ska mött Roman Abramovich på en av hans yachter och kommit överens om att försöka ordna en övergång från Barcelona till Chelsea. 600-800.000 pund i veckan skulle lönen hamna på, det lär räcka till far och son Messis böter. 110 m pund lär han kosta att köpa loss från Barcelona.
    Det kanske delvis förklarar varför Messi var så snabb att säga att de kommer att överklaga domen för skattebrott igår (21 månader villkorligt och böter på 3,5m €). Den domen förklarar också varför Messi hoppade av landslaget. För enligt spansk lag innebär domen visserligen att de slipper fängelse, men den ger dem vissa restriktioner i hur de får resa utanför Spanien. Och det måste ju bort om han 1. ska fortsätta i landslaget och 2. kunna säljas.
    Vi sorterar dock in det här under avdelningen vilda rykten.

Det sades under en stor del av våren att Ola Aina inte skulle skriva nytt kontrakt med Chelsea då han inte trodde han skulle få chansen till a-laget. Vilket delvis förklarade varför han inte fick chansen när vi nog trodde han skulle få åtminstone sitta med på bänken mot slutet av säsongen. Nu har Aina vänt på klacken och skrivit på ett nytt kontrakt, för fyra år, vilket öppnar upp för att han kommer att bli utlånad.

Det pratas nästan mer om vilka som kommer att lämna i skvallret just nu. Matic för låga 17-20m(han kostade Chelsea 21m) och Oscar för 30m - och till samma klubb eller inte.... det är svårt att ta den här sortens rykten på allvar.

Senaste om Nainggolan är att han sagt att han stannar i Roma. Jag kan inte säga att jag är allvarligt besviken även om han självklart är en duktig spelare men behovet är inte lika uppenbart för Chelsea som jag ser det.

ONSDAG:
The Sun (inte världens mest trovärdiga, ibland får de rätt, ofta är de som de svenska tidningarna i trovärdighet) hävdar att Chelsea har kommit överens om de personliga villkoren med Axel Witsel och nu återstår förhandlingar med Zenit St Petersburg. 28m pund är summan som nämns.

The Mirror påstår att Chelsea fått nobben på ett 40m-pundbud för Valencias Andre Gomes.

Vissa källor hävdar nu att Conte är beredd att släppa Oscar till Juventus för 30m pund. Vi kan nog helt klart säga att det finns intresse hos Juventus för flera Chelseaspelare, vilket kanske kan påverka saker och ting. Men det är just nu rätt mycket vilda rykten som dominerar snacket - så inget känns särdeles hett men det är tydliga tecken på att EM närmar sig sitt slut.

Likaså sägs det från spanskt håll att Chelsea är de som är närmast att sajna Alvaro Morata, vilket mycket beror på Antonio Conte då det var han som övertalade Morata att gå till Juventus, även om Conte sedan lämnade för italienska landslaget. Det lär dock kosta antar vi, priset för Morata har varit över hela kartan från 30m uppåt. Just nu är den mest citerade summan 40m. Men summor upp över 64m som utköpsklausul nämns.

Juventus vill inte släppa Bonucci men lär intressera sig för både Nemanja Matic och Juan Cuadrado (lån där förra säsongen). Så kanske har Chelsea något att intressera dem med för byte och pengar emellan istället. Då lär det hänga på vad Bonucci själv känner att han vill, vilket gör att vi hoppas på Conte-faktorn isåfall. Vi får se hur realistiskt det är, men om Chelsea får Kanté vilket vi fortfarande har stort hopp om, då kan vi nog släppa Matic till Italien.

Manchester City försöker kidnappa Leonardo Bonucci som länge varit aktuell för oss. De lär fått ett monsterbud avböjt av Juventus på hela 38m pund. Kanske dags för oss att sluta drömma om Bonucci, men jag har svårt att se att Koulibaly skulle ens vara i närheten av den kvalitet vi behöver.
    Vissa tidningar, seriösa sådana, hävdar nu att City är beredda att gå upp till 51m pund för Bonucci. Det är ännu en drömvärvning vi alltså nog kan glömma bort. Och tyvärr lämnar det ett stort hål i vårt behov inför nästa säsong.

Mer rykten om att Lollichon lämnar och även om han är en utmärkt målvaktstränare är det kanske rätt. Kommer han inte överens med Courtois är det nog frågan om klubben inte måste välja sida och Courtois är en betydligt större investering och trots allt lite viktigare för Chelsea FC.

Agenten Jorge Mendes är aktiv just nu (om än inte lika aktiv som Raiola som säljer allt han kan till United). Tydligen är Mendes mycket angelägen om att sälja Atleticos Saul Niguez trots att denne nyligen skrev ett kontrakt med Atletico och fick en utköpsklausul om 68m. Bra spelare, lovande spelare och inte i närheten värd de pengarna. Men Mendes ägers jälv 40% av spelaren så han vill casha in och då måste han sälja till ett engelskt lag. Hans kontakter med Mourinho gör denne till huvudmålet, särskilt som United har löjliga summor att spendera i år. Chelsea lär vara Mendes andraval. Vi tror inte det lär hända alls. Atletico är inte längre ett säljande lag och kommer att vilja behålla Saul, som dessutom själv tycks vilja stanna.

Annars är det uppvärmt potatismos i ryktena och väldigt ltie verkar ha substans. Intressantast är fortfarande att Kanté sägs vara närmare Chelsea än Real, övriga klubbar där verkar räknas bort just nu. Men inget kommer att hända så länge Frankrike är kvar i EM, dvs denna vecka även om de riskerar att elimineras imorgon.

TISDAG:
Chelsea ska ha fått ett bud om 40m pund för Andre Gomes tillbakaslaget av Valencia. Låter lite väl påhittat även om Gomes är ett hett namn på marknaden.

Fler rykten under dagen om att Costa och Conte pratats vid och att Costa vill stanna i Chelsea, även om Chelsea även värvar Morata. Men det är silly season och Chelsea kopplas ihop med ytterligare några stora namn på anfallsmarknaden, så vi lär få se.

Jeremie Boga lånas ut igen ser det ut som. Han var i Rennes förra säsongen och nu verkar det bli La Liga i två år med Granada. Hoppas nissarna i Chelsea den här gången skriver ett kontrakt som kan brytas om det lossnar för den begåvade 19-åringen.

Kenneth Omerou ser ut att komma allt närmare ett lån till Besiktas. CSFC hävdar fortfarande att klubben bör sälja spelare som Omerou som ändå inte anses ha en chans att ta en ordinarie plats och ändå inte längre kan ses som löften. Gärna förstås med en återköpsklausul ifall något skulle förändras.

Så äntligen lite nyheter om Diego Costa som inte kommer från Spanien - och då låter det förstås helt annorlunda. Diego Costa förklarar att han helst vill stanna i Chelsea och att spanska rykten om att han längtar bort inte stämmer.

MÅNDAG:
Blaise Mautuidi lär flugit till England idag för att prata övergång. Ryktena är dock väldigt osäkra kring vilken klubb han pratar med, men Chelsea är en av klubbarna som nämns liksom förstås Man United som tydligen ska handla upp ännu mer. Skulle det vara Chelsea det handlar om är det överraskande men det är ju en mycket duktig defensiv spelare. Samtidigt är Chelsea fortfarande i engelska medier favorit till N'Golo Kantés signatur.

Samtidigt växer ryktet om Pellé. Han är 30 år och har ett år kvar på sitt kontrakt. Saint kan tänka sig att sälja men vill ha hela 16m trots det omständigheterna. Det skulle dock bara hända om Chelsea inte landar Morata...

Det talas återigen också om Gonzalo Higuain. Utköpsklausulen är enorm, ca 78m pund, men det reella priset kan aldrig hamna där. Det har annars varit rätt tyst om argentinaren senaste månaden, så vi får se. Men även andra klubbar nämns där.

Chelsea jagar fortfarande Alvaro Morata, vad det nu betyder för Diego Costa? Det talas nu möjligheterna till ett säsongslån med utköpspris satt. Kanske en bra lösning. Vi är dock många som hoppas Costa stannar, väldigt mycket. Remy lär dock försvinna, möjligen till Turkiet. Patoo ch Falcao har redan lämnat Chelsea och är tillbaka hos sina klubbar.
    Spekulationerna är sådana att Chelsea kommer att ha kvar Costa dock, något som kanske understryks av att Fernando Torres idag förlängde sitt kontrakt med Atletico.

Italienska källor, jag säger det direkt för att varna er. Graziano Pellé är på väg till Chelsea. Vi stannar väl där.

James Rodriguez har viftas framför Chelsea för att försöka få igång ett budkrig. Det verkar inte funka men PSG lär vara intresserade av honom.

OK, vi vet redan att alla spargrisar krossas i sommarens silly season. Men hittills sjukast är inte över 100m pund för Pogba (även om jag inte kan tycka han är värd det), eller upp mot 30m pund för en spelare som är i slutet av sitt kontrakt. Nej, sjukast hittills är i år liksom förra året Everton. De krävde 40m pund för John Stones förra sommaren av Chelsea och är tydligen ute efter 50 pund nu när han haft en rätt usel säsong ärligt talat. Men det är inte nog, de lär nu satt en ny prislapp på Romelu Lukaku på 75m pund. Tror inte ens kinesiska klubbar som vunnit på lotto skulle fundera på det. Inget ont om Lukaku, men om man kan köpa Antoine Griezmann för 100m € i utköpsklausul (slå till snälla Chelsea), då är prislappen än mer obegriplig.

Klubben har ej bekräftat med Batshuayi som inte sparar information på sociala medier har sagt att han kommer att spela i nr 23-tröjan.

Tyvärr vägrar ryktena om Oscar till Zenit St Petersburg tonas ned. Samtidigt verkar ryktesspridarna rätt omedvetna om att nya regler kring antalet utlänningar har införts i ryska ligan. Så vi tar det nog rätt lugnt än så länge, men det är långt kvar på silly season.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!