csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
30 juni- 3 juli 2016

Nyheter v-26


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS
FA YOUTH CUP CHAMPIONS

SÖNDAG:
Batshuayis första Chelseaintervju. >>

OFFICIELLT:
Michy Batshuayi är nu Chelseaspelare. Det är officiellt. 22-åringen har skrivit ett femårskontrakt. Anfallaren kommer från Marseille och antas kostat ca 33m pund.
    Chelsea värvade honom i konkurrens med Tottenham (alltid lika roligt lura dem på spelare), West Ham och Crystal Palace m fl antar vi.
    Läs mer på Chelseas sida >>
    Hans tröjnummer har dock inte avslöjats. Det blir dock inte nummer 11 som nu tas över av Pedro.

Antonio Conte kommer att ta en liten semester på sju dagar och börjar sitt nya jobb som manager i Chelsea 10 juli, det meddelade han efter straffdramat mot Tyskland.

Chelsea Ladies fortsätter underprestera den här säsongen och åkte under lördagen ur Ligacupen Continental Cup mot division 2-laget London Bees. Matchen slutade 3-3 och Bees vann straffläggningen med 4-2.

LÖRDAG:
Kanske var det den moraliska finalen (hemska, ärligt rent idiotiska uttryck som finns) men den var mellan de två mest imponerande lagen i EM.
    Tyskland kanske vann men de största vinnarna är Chelsea FC som nu äntligen får sin manager att börja sitt nya jobb nästa vecka.
    Nu får Chelsea spräcka banken och se till att köpa Leonardo Bonucci, vill hellre ha honom än Neymar, Pogba och Ronaldo i ett paket. Kan vi ska vi köpa Barzagli också.

Att engelsk fotboll lider av en xenofobisk arrogans det vi även om vi älskar Premier League. Ingenstans märks det ju så tydligt som med deras landslag som alltid underpresterar på ett överväldigande sätt i varje stor turnering och så händer samma saker; något ska få skulden, managern ska ersättas och så börjar man om från början utan lärt sig ett enda dugg av det som har hänt. Sedan gnäller de om att engelska spelare inte får chansen i lagen, att engelska tränare inte får jobben och i båda fallen har ingen av dem fattat att det är inget man får, det är jobb och plats som man måste förtjäna. Premier League har de bästa managerna i världen nästa säsong, men de allra bästa spelarna är kanske inte där även om en och annan kanske går in i topp 5-7. (Självklart finns det massor med oerhört bra managers i andra länder, men i stjärnkraft slår inget PL kommande säsong).
    Expressen Noa Bachner har tagit en titt på detta och gjort en mycket intressant intervju för de som vill få lite mer kött på benen varför England är som de är (och tyvärr är det inte bara i fotboll engelsmän vägrar lära sig och fatta att imperiet är försvunnet och fotbollen har sprungit förbi England). Läs här >>

Om vi lärt oss något av förra säsongen i Premier League och även Champions League (även om den avgjordes på straffar) och inte minst nu i EM är hur lagspelet har kommit tillbaka på bekostnad av klubbar som satsar på enskilda individer.
    Vilket nästan får en att tro på att semifinalen på ena halvan nu blir Italien mot Island och Wales i finalen.

Alex Kiwomya och mv Bradley Collins har förlängt sina kontrakt med Chelsea, vilket är en klar indikation på att de kommer att lånas ut närmaste säsongen.

FREDAG:
CSFC har ju varit lite tveksamma om Nainggolan, men får han till 4-5 sådana träffar per säsong som första målet mot Wales är han nog värd de 33m pund Chelsea lär bjudit redan. Hazard assisterade, hans fjärde redan i turneringen, rekord sedan 2000.
    Sedan måste man ju säga att för den som gillar lagspel är det på något sätt skönt att EMs sämste manager, tillsammans med Hamrén förstås, misslyckas enormt och lyckas åka ur turneringen trots de bästa offensiva spelarna i den. Måtte Wilmots nu också få sparken så Belgiens spelare får en chans i framtiden. Frågan nu är om Wales kan slå ut turlaget Portugal som inte kan vinna men ändå går vidare, trots att de stått för några av de sämsta och minst underhållande matcherna i EM. Wales till final, hoppas man ju nu.
    Skönt också att Chelsea tydligen tappat intresset för Lukaku. Han är en fin kille men någon Drogba blir han aldrig. Och med hans prislapp, lär han få stanna i Everton. (Däremot tycker man rent synd om lillebror, han var så out of his league att det var pinsamt i den här matchen).
    NU slår nog Island Frankrike också ;)

Idag är ju officiellt första transferdagen i sommarens fönster även om vi alla vet att många affärer redan har genomförts. Tyvärr har dock inte reglerna ändrats för när fönstret stänger utan klubbarna spelar ett par veckor innan fönstret stänger. Det är bara helt fel och ingen kan förklara varför det är så.

Chelsea har nu officiellt bekräftat att lånespelarna Alexandre Pato och Rademel Falcao samt Marco Amelia som var på kort kontrakt som back-up när Courtois skadade sig, lämnar Chelsea. (Patos agent lär dock inte gett upp hoppet utan tror fortfarande brasilianaren kan få ett fyraårskontrakt!)

Pedro byter tröjnummer. Från nummer 17 till Drogbas gamla nummer 11. De som köpt nya tröjan med gamla numret får byta i Megastore.

TORSDAG:
Chelseas nya U18-spelare har presenterats, bl a dem George McEachran som vi stött på förut och holländske Juan Castillo. McEachran är som vi misstnäkte en yngre bror till Josh som Carlo Ancelotti trodde mycket på men som idag spelar i lägre divisioner än vad vi trodde han skulle. Läs mer>>

Vi kan nog betrakta Michy Batshuayi som Chelseaspelare, men inget lär bli officiellt förrän en senare, mer omfattande läkarundersökning har gjorts i London och själva kontraktet har skrivits på. Det vill säga först efter EM är slut för belgaren. När det nu blir, det kan ju onekligen, till och med med en viss trolighet, bli så att Belgien tar sig hela vägen till finalen 10 juli. Svårare är att säga vem de får möta där då det finns tre förhandsfavoriter på andra sidan som gör upp om den finalplatsen.

Damernas ligaförsvar återupptogs igår efter ett längre avbrott för landskamper och just ingenting alls. Chelsea tog gruvlig revansch på Sunderland som slog dem förra året. De vann med 5-0 på bortaplan. Målgörare: C Rafferty 30, 41, Davison 43, Bright 72, Ji 77
    På lördag är det match i Continental Cup, damernas ligacup, mot London Bees.

ONSDAG:
OFFICIELLT:
Nathan Aké, vår lovande holländske vänsterback, 21 år, lånas ut till Bournemouth för säsongen 2016-2017. Han var i Watford förra säsongen.

Chelsea har skrivit proffskontrakt med sex stycken ungdomsspelare. Det innebär inte att någon av dem är nära a-laget utan bara att de övergått från andra kontraktformer till proffskontrakt. De är Nathan Baxter, Trevoh Chalobah, Joseph Colley, Cole Dasilva, Harvey St Clair och Malakai Hinckson-Mars.

Det har skällts på Roy Hodgson som galna bandhundar en meter från en blodig stek. Det är engelska sportjournalisternas utgångspunkt 1A. Det är ALLTID managerns fel. Vi har sett det i klubbar och vi har sett det kring deras landslag så många gånger att vi knappt ens reagerar längre. Men det är verkligen inte så enkelt.
    Roy Hodgson kommer förstås inte i närheten av godkänt betyg efter Englands arroganta och oförberedda inställning mot Island. Hans laguttagningen var fullständigt idiotiska och när man såg att Kane och Sterling skulle spela där framme mot Island, ja då sjönk oddsen som en sten på en isländsk seger (tur att man hade satsat sin tia redan när lottningen kom). Hodgson var taktiskt utklassad, men ingen kan förneka att han redan på presskonferensen innan hade pekat ut Islands farligheter - att sedan spelarna fullständigt sket i hans instruktioner är ju en annan sak.
    Vi har sett managers ta smällen, Mourinho med fingret på självförstörelseknappen gjorde det i Chelsea, fast ansvaret ändå ligger hos spelarna. Orden sägs också alltid men ingen verkar ens vilja ta till dem. Som alla dessa som med huvudet djupt ned i gödselstacken fortfarande hävdar att Zlatan Ibramhimovic gjorde ett bra EM när han var katastrofalt uselt och bara sprang omkring och tänkte på sina affärer.
    Därför är det uppfriskande att läsa Jamie Carragher (som är en f d scouserspelare som faktiskt fungerar som s k expert) när han med ordentliga ord tar itu med spelarnas ansvar för vad det som hände England. Det var spelarna som förlorade matchen och som var veka, svaga och inte på något sätt orkade stå upp mot det organiserade, taktiska och framförallt viljestarka Island. Spelare som vad mycket välbetalde Hodgson tjänade per år, det tjänar de på några månader - men ansvar behöver de aldrig ta. Ändå har engelska sportjournalister tjafsat värre än hon trashboxaren Laurén tjafsar inför sina matcher, om just Hodgsons lön, fast han tjänar mindre än alla i sin trupp utom möjligen yngligen Rashford, men han fick väl ett nytt kontrakt som också lyfter honom över managern.
    Så därför läs gärna vad Jamie Carragher säger om spelares ansvar och den bortskämda generationen. >> Det är ingen Aha-upplevelsen men det kan inte sägas tillräckligt många gånger - det är trots allt spelarna som ansvarar för utgången av matcherna. Managern kan bara försöka förbereda dem, men om de skiter i att lyssna då kan ingen manager i världen ändra det.
    Det är ALLTID spelarnas ansvar hur en match slutar!

TISDAG:
Chelsea har fortfarande inte lyckats värva en enda spelare fast våra konkurrenter gjort det och flera ligger väldigt nära andra bra förstärkningar, på en ganska trög marknad, som blev trögare genom Brexit. Vi har dock skaffat oss en fördel under EM. Spelare har sett och fått uppleva vår nye manager och den passion han har - det kan nog hjälpa oss att locka över några spelare som inte bara fyller truppen utan förstärker laget.

Inte nytt och redan redovisat men nu är det officiellt också, Stipe Perica är nu en Udinesespelare på permanent övergång inte bara lån.

Man bara måste älska Island och heja på dem. Nu vågar man inte längre säga när det tar stopp. Men att de hade en god chans att slå England var ingen hemlighet. Arroganta engelsmän som bevisligen har svårt för den sorts moral, disciplinerade försvarsspel som Island har gjort till egen perfektion bjöd dock inte ens upp till dans. De hade inte ens gjort sin hemläxa utan tog för givet att de skulle vinna. Det var förvånande. Harry Kane, Raheem Sterling var så usla och har varit hela turneringen att när man såg dem på laguppställningen insåg man att England skulle ge Island chansen, och de gjorde de verkligen trots en drömstart efter Halldorssons hjärnsläpp. Inte en enda engelsman kan få godkänt för insatsen igår, varken från ledningen till spelarna. Det var hjärnbefriat spel utan taktik, linjer, ledning eller någon form av disciplin. Efter Islands snabba kvittering trodde man inte ens på England så illa spelade de. Men vad tänkte Hodgson med sin laguttagning och sina byten? Bara Rashford kan ju sägas kom upp i godkänt och han hade typ tio minuter med tilläggstiden. Dock ännu värre var den engelska inställningen, tror inte ens Chelsea under den värsta perioden under Mourinho förra hösten visade mindre vilja, engagemang och inställning - inte ens i delar av en match än mindre en match av sådan betydelse. Det handlade ju om avancemang till en kvartsfinal i EM!

MÅNDAG:
Man kan inte annat än imponeras av Antonio Contes arbete med Italien. De är ett lag som är bättre än summan av sina individuella spelare, och mycket högre beröm går väl knappt att ge en manager. Jag har kanske varit skeptisk tidigare och lite undrar jag väl fortfarande men betydligt mindre än tidigare att han kan vända Chelsea tillbaka dit där vi ska vara. Det lär nog bli en del klascher och kanske krascher mellan honom och spelare, för intensiteten saknar han inte direkt. Men vi ser ju också vilket enormt förtroende för sin manager som de italienska landslagsspelare känner för honom.
    Har aldrig varit övertygad om trebackslinje men undrar om det inte kan vara rätt perfekt för John Terry numer. Jag är inte omvänd under korset utan med fakta och av att se Italien tillämpa det. Med JT som är så spelsäkert ankare i mitten av de tre kan det blir roligt om vi får över Bonucci och tillbaka Zouma i form. Rollen bör passa den lite långsammare JT mycket bra. Kanske kan det också bli ett lyft för Cahill till Zouma är redo igen. Att Baba Rahman passar bättre för det spelet är otvivelaktigt.
    Italien och Spanien var en osannolik åttondel, men det blir ju så när det ska fipplas i gruppspelet och med så enormt många lag som går vidare är frestelsen att försöka taktikspela i det säkert överväldigande. Som Italiens alla byten inför Irland, eller Englands om vi ska ta ett annat exempel. Däremot kan jag inte tycka att Spanien riktigt nått de höjder de brukar nå och ikväll var de helt klart inte där, det var ju de Gea som räddade dem. Han är kanske bäst i världen nu, men gjorde också flera tavlor i gruppspelet så jämnheten går att förbättra.
    Men varför Spanien spelar i bordsdukar från Ikea, det förstår jag inte. Bara det gjorde att de nästan förtjänade resultatet. Jämfört med tidigare upplagor av Spanien kändes de fantasilösare och mer förutsägbara i kvällens match. Fabregas sprang och kämpade väl nästan mest av bordsdukarna men fick inte till det.
    Vi får hem tre spelare, men ville kanske ha hem managern. Men även om Tyskland är nästa motståndare för Conte et al, så får vi nog inte räkna hem honom ännu. För Italien kan utan tvekan gå hela vägen med det lagspel de har.

Eden Hazard är tillbaka. Och som han är tillbaka.
    Han stod för EMs överlägset bästa spelarinsats mot Ungern i åttondelsfinalen under söndagskvällen. Hoppas innerligt han håller den formen in i säsongen. Nu kände vi verkligen igen honom. Härligt.
    Det verkar som det gjort honom gott att bli kapten och han borde nu också bli åtminstone vice-kapten till JT i Chelsea. Före Ivanovic som inte förtjänade bindeln förra säsongen.

Målfattiga EM fortsätter, undantag Ungern-Belgien förstås, och ikväll spelas de sista åttondelsmatcherna och för oss Chelseafans den absolut intressantaste matchen. Den mellan Italien och Spanien. En lottning inget av de lagen kan gillat men då Spanien gick på pumpen i sista gruppmatchen blev det så olyckligt för EM, men lyckligt för oss.
    För om regerande mästarna vinner så får vi hem vår manager s a s.
    Vilken behövs inte minst för förberedelserna inför nästa säsong och för att äntligen få fart på transfersäsongen, för Chelsea måste förstärka i backlinjen och anfallet. Trots att nästan alla som spekuleras komma till klubben är mittfältare. Vårt hopp just nu är att Leonardo Bonucci följer med Antonio Conte till Chelsea. I motståndarlaget spelar den anfallare vi kanske hoppas mest på just nu, Alvaro Morata.
    Förlorar Spanien får vi åtminstone tre spelare som får lite sommarvila och därmed kan ansluta till Chelsea tidigare än väntat under försäsongen. Det är ju bara bara tre veckor till första träningsmatchen och sju veckor till ligastarten mot West Ham på Stamford Bridge.

Sedan kommer jag att heja vilt på Island trots ett liv som anglofil. Men vill de inte vara med i EU så kan väl England lämna EM också.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-26


TRANSFERS sommaren 2016>

SÖNDAG:
Det talas ju om att Nemanja Matic vill lämna Chelsea. För att helst gå till Man U och Mourinho, något Chelsea säkerligen aldrig går med på om inte United ger ett otroligt bud. Däremot har det dykt upp en ny friare, det är italienska Juventus.

Michy Batshuayi har skrivit ett öppet brev till Marseilles supportrar och i det säger han att hans nya klubb kommer att konfirmeras idag, söndag. Kan det bli någon annan än Chelsea - knappast va?

Ryktena om Kalidou Koulibaly har växt kraftigt. Han kommer inte överens med Napoli om nytt kontrakt och därför anses det att Chelsea köper honom för 30m pund. Affären anses mycket nära avslut, om vi ska tro medierna.

Kenneth Omerou ser ut att stanna i Turkiet på lån. Det är Besiktas som nu lånar honom en säsong. Ej bekräftat men troligt. Chelsea borde dock sluta med de här lånen av spelare som aldrig kommer att ta en plats och sälja dem direkt istället.

Tyskland vinner men vi är också stora vinnare, för nu får vi äntligen hem vår nye manager som kan börja jobba med att reparera vad Mourinho ställde till med. Chelsea är vinnare i den här matchen. (Även om det är lite synd om Conte, men med det material han hade, alla skador så har han gjort stordåd i EM).

LÖRDAG:
Michy Batshuayi har på sociala medier bekräftat att han lämnar Marseille, han har inte sagt vart han går men det är väl lika lite en hemlighet som vart Z skulle ta vägen. Vi kan räkna med den andra läkarundersökningen och kontraktsskrivning i början av nästa vecka nu när Belgien är utslagna efter att Wilmots återigen gått vilse i det där med hur man ska spela fotboll, dvs taktiken.

Dagens verkligt goda nyhet är att N'Golo Kanté tydligen är rätt nära ett avtal med Chelsea. Han har tackat nej till en kontraktsförlängning med Leicester.
Chelsea är favorit till hans signatur, men många, väldigt många jagar honom så innan det är klart kan det bli många fler turer. Kantés utköpsklausul är högst blygsam med tanke på hans kvalitet, runt 20m pund, men bara för att ett lag utlöser den är den inte nödvändigt att Leicester måste sälja till just den klubben utan det handlar fortfarande om risk för bjudgivning och det är några klubbar med stora fickor som också jagar Kanté.

Mourinhos satsning på Falcao blev en kostsam affär för Chelsea, vilket i och för sig Mourinho också blev med sin enorma avskedslön. Falcao som Mourinho ville ha till klubben tidigt kostade 32.000 pund per minut han spelade i Chelsea. Han kostade extrema 57.000 pund för varje gång han rörde bollen i Chelsea. Statistiken är fruktansvärd när man bryter ned den. För det fortsätter ju på det sättet, och då ska vi ändå hålla i minnet att Chelsea betalade kanske inte mer än halva hans egentliga lön, resten stod Monaco för. En klubb som kan gå i konkurs pga satsningen på Falcao. Fotbollen är bortom allt rimligt ekonomiskt förnuft nu.

En liten solskenshistoria om Roman, samma dag som Richard Branson i Daily Mail kritiserar honom för att samla pengar på hög. Lite kommer dock andra tillgodo. Läs >>

FREDAG:
Är det inte Courtois som medierna ska få att lämna är det Asmir Begovic. Chelsea ska därför nu jaga Milans Diego Lopez som back-up.

TORSDAG:
Så är fotbollsvärldens allra minst hemliga hemlighet offentlig. Zlatan Ibrahimovic till United, men på sina egna villkor förstås för det är inte United som talade om det för inget alls är klart egentligen, utan Z ville ha allt ljus på sig och överraskade även dem med att tala om det redan nu. Vi får väl se hur det går. Helt solklart är dock att han kan inte komma undan med att spela som under EM om hans sista äventyr i karriären (?) ska bli lyckligt för honom.
    CSFC tillhör de skeptiska då vi alltid ansett att spelet i England inte passar honom särskilt tempomässigt, men att han kommer att betyda mycket influensmässigt och kommer att avgöra flera matcher är säkert väldigt troligt. Att han kommer att bli den mest uppmärksammade spelaren i Premier League och stjäla även rampljus från Mourinho är solklart. Manchester United storsatsar, återigen, men efter några år av storsatsningar ska vi inte ta för givet att det lyckas direkt bara för det. Men det är nog lite mer tanke bakom de värvningar de gör nu än de som klubben gjort till Moyes och van Gaal. Men pengar är ju något de inte saknar, och de lär ju få in en del på de spelare som nu ska bort också för att passa det nya.
    Det är dock bara en enda viktig sak som gäller annars bryr jag mig inte så mycket - det är att Chelsea vinner matcherna mot United.

Atletico Madrid ska ha öppnat förhandlingar med Chelsea om att värva Diego Costa. Det får vi hoppas inet sker. De är också intresserade av Aubemeyang och Higuain. Det är åtminstone vad Daily Mail påstår.

Intressant läsning om Antonio Conte och Chelsea. Vi börjar bli rätt spända och förväntasfulla på vår nye manager efter sett vad han gjort med en spelartrupp som Italiens i EM. Läs mer >>

Ännu inte ett nytt ord om Batshuayi. Men vi lär väl få se. Marc Wilmots har dock bekräftat att han gjorde sin läkarundersökning för Chelsea på ett sjukhus i Bordeaux igår.

Real Madrid, enlig spanjorernas skvallerservice, planerar nu att erbjuda Chelsea Morata och 35m pund för Hazard. DET FÅR INTE SKE. Och det kommer säkerligen inte att ske heller. Conte är ingen idiot även om det onekligen finns en del konstiga individer i Chelsea som ser mindre till det sportsliga oavsett om titeln är sportchef.

ONSDAG:
SENASTE om Batshuayi, 22 år. Kl 16.00
Ryktena är nu riktigt brännheta om att allt är klart utom detaljer i det personliga kontraktet mellan Michy Batshuayi och Chelsea.
    Läkarundersökningen ska alltså vara klar.

Mer läsning om vem Batshuayi är och hur han spelar. >>

Däremot är Nkoulou som i morse var aktuell för Chelsea ny istället klar för Lyon. Utförsäljning av spelare hos Marseille.

Reece Mitchell, 20 år, erbjöds nytt kontrakt (ett av de där för att Chelsea sedan ska kunna sälja honom), men han tackade nej och gick istället direkt till Chesterfield. Han spelade aldrig i a-laget.

Batshuyai kommer inte att delta på Belgiens presskonferens inför matchen mot Wales. Detta på begäran av Marseille. Man antar väl att fokus hamnar på fel saker då.

Bournemouth har lagt en förfrågan till Chelsea om att få låna Nathan Aké nästa säsong. Han gjorde succé hos Watford förra men de byter manager som skjortor och Mazzarri som nu tar över tittar på ett annat spelsystem.

Annat: Daily Mail påstår att Chelsea är intresserade av James Rodriguez som Real måste sälja för att kunna köpa spelare, och de måste då sälja nu då de får transferembargo efter sommarens silly season. Han blir dock svindyr och knappast värd pengarna efter två fiaskosäsonger mer eller mindre hos Real. PSG lär dock vara hetaste kandidaten. CSFC har inget intresse för James, särskilt inte till en prislapp om troligen 70m pund.

Lite mer information om Michy Batshuayi. Ett balanserat omdöme av en scout och efter det, se honom som en värvning för framöver mer än direkt. Läs här >>

    Nu sägs det att Chelsea flugit över någon av dr Bioscas team till Frankrike för att läkarundersöka Batshuayi, vilket är betydligt mer trovärdigt än att han skulle komma på läkarundersökning som fjantmedierna först påstod.
    Ännu förstås inget officiellt alls men ryktet är bland de hetaste man sett på flera år, kanske sedan Torres i intensitet och kvickhet så CSFC tror nog det här kommer att hända.

Det är inte Uefa som straffar Marseille för att varit olydiga utan det är franska fotbollsmyndigheter som kräver att de betalar motsvarande 21m pund senast 5 juli för att få göra transfers i sommar. Därav brådskan att sälja Batshuyai. Av summan ska också 35% gå till Standard Liege, därav prissättningen som Chelsea svepte in och blåste Tottenham på värvningen, oavsett vad de säger om att de inte var villiga att möta priset.
***

    Tottenham var där men Levy betalar aldrig mer än han vill så de var tydligen inte med mot mållinjen. Juventus värderade honom till mer realistiska 24m pund. Men Palace, även West Ham och Chelsea var beredda att betala begärda 40m € vad det nu är idag. 31-33m pund.
    Allt givetvis beroende på vilken blaska du vill tro.
    Att Batshuayi var tveksam till Palace kom ut så fort ryktena om att de mötte utköpskostnaden kom ut. West Ham var tydligen inte heller hans cup of tea, men Chelsea ska vara det.
    Det är inte bara tv-pengar som skjuter priserna i höjden i sommar, vidareförsäljningsklausulerna är också häpnadsväckadne numer. Standard Liege, Batshuayis belgiska klubb innan han kom till Marseille där han gjorde 17 mål förra säsongen, ska ha enorma 35% av summan han kostar.
    Enligt vissa ska också Bathuayi igår kväll sagt att det är klart med Chelsea och att han är "overjoyed" över att spela för Chelsea! Skvallret säger också samstämmigt att det handlar om femårskontrakt.
    MEN som alltid, inget är klart förrän det är bekräftat officiellt. Det verkar dock ovanligt hett, ryktet och att han ska få dispens för undersökning pga att Marseille måste sälja senast på söndag tydligen. Dock, nästan alla trovärdiga engelska tidningar plus L'Equipe har rykten som Done deal... typ. Samt alla andra som vi läser men aldrig tror på. De mer seriösa säger dock som vi här på CSFC att det är högst osannolikt med läkarundersökning innan matchen mot Wales. Batshuayi är dock den spelare som är utvald att möta medierna i Belgiens presskonferense i morgon (det kan bli intressant och ändra fokus på den presskonferensen). Totalt har han gjort 33 mål för Marseille på 78 matcher - men det är Ligue 1 ändå, fast med tanke på usla Marseille var förra säsongen imponerar kanske siffrorna mer.

Alexandre Patos agent är optimist. Han tror (inte så många andra) att Chelsea fortfarande kan tänka sig värva Pato permanent i sommar.

Han kom in och gjorde mål mot Ungern med första sparken. Nu ska han bli Contes första värvning! Silly season logik kallar vi det.
    För övrigt, målet gjordes i princip av Eden Hazard men han behövde sätta fram foten. Vi talar alltså om Marseilles Michy Batshuayi.
    En jagad spelare denna vecka, och inte bara för succéen mot Ungern. Utan kanske ännu mer för att Marseille måste sälja spelare senast 4 juli för att klara någon Uefa-bestraffning. Det är därför rea närmast på deras spelare för tillfället.
    Crystal Palace har redan mött utköpsklausulen som ligger på runt 40m € eller pund (de är väl snart lika värda). Inte billigt. Verkligen inte. Men det är en ung lovande spelare med bra statistik om än i en dålig liga (ja Z, dålig liga).
      Spelaren själv är tydligen inte så sugen på Pardews södra Londongäng utan vill till norra London, sades det. Dvs Tottenham som också ska varit bererdda att hosta upp. Till nu då Chelsea kastat sig in i leken. Nu sägs det att Barshuayi har nobbat Tottenham också för att försöka landa en övergång till Chelsea.
    Plötsligt pratas det om att Chelsea ligger väldigt långt fram i förhandlingarna och om att läkarundersökning ska göras. Låter mycket tveksamt då Wilmots knappast gillar sådant under ett pågående EM, men det är ju lite speciella omständigheter pga Marseilles knipa. Vi lär få se vad som händer, men ryktet har exploderat idag.
    (Ekonomiskt sett är det kanske en vettigare värvning att ha Batshuayi istället för Morata även om han är dyr, mycket dyr för sin ålder och erfarenhet - tillsammans med Diego Costa som är långt ifrån en tillbakagång till Atletico hur mycket spanska tidningar än trummar på för något sådant).

Även Marseilles försvarare från Kamerun, Nicolas N’Koulou, lär intressera Chelsea men det är ett betydligt mer lågmält rykte.

Det är inte hundra procent Italien för Antonio Conte under EM. Efter Spanienmatchen togs en bild där han syns prata med Pedro och Dave (Azpilicueta), med stor säkerhet om vad som ska komma när Conte är klar med EM (när det nu blir för de har seglat upp som en stor favorit, tillsammans med dem som de nu ska möta i kvarten - Tyskland). Se här >>

TISDAG:
Chelsea sägs lagt ett tredje bud om hela 33m pund (även om pundet inte är värt vad det var för några dagar sedan) är det väldigt högt för Radja Nainggolan. CSFC hoppas Chelsea lägger ned den jakten nu och lägger pengarna på Bonucci och Morata istället. Ett alternativ till Nainggolan som är bättre är N'Golo Kanté och ett budgetförslag är Axel Witsel om vi ska köpa mittfältare. Witsel är billigare, yngre och minst lika intressant till en neutral som Nainggolan om vi ska döma av Belgiens matcher i EM.

Intressant uttalande av Antonio Conte om sin filosofi för italienska landslaget. Läs mer >>

Lazio vill köpa Baba Rahman för låga 13m pund. Tror vi inte på då han kommer att passa Contes taktik bättre än Mourinhos och Hidiinks.

MÅNDAG:
Axel Witsel dyker upp i varje transferfönster så självklart börjar det dyka upp rykten om Witsel till Chelsea i sommar igen.

Den enda sämre hållna hemligheten i fotbollsvärlden är väl att en viss lång en funderar på att försöka sig på att spela i England (något han nog bör fundera minst en omgång till över efter sin insats i EM). I vilket fall som har nu Laurent Blanc fått sparken från PSG. Det kostar tydligen något hundratal miljoner för ägarna, men vad bryr de sig. Unai Emery som redan avgått från Sevilla är mer än storfavorit till att efterträda Blanc.

Gianfranco Zola har fått lämna Al-Arabi som manager. Hans managerkarriär är tyvärr inte i närheten av hans spelarkarriär.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!