csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
6 - 12 juni 2016

Nyheter v-23


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS
FA YOUTH CUP CHAMPIONS

LÖRDAG:
Så här års ska klubbarna lämna in vissa listor till FA med spelare som de släpper och vilka som är kontrakterade. Detta är Chelseas. Notera gärna vissa andranamn, som Kurt Zoumas Happy...
    Spelare som lämnat är:
Amelia, Marco
Musonda, Tika Kafusha (Charlys storebror)
Wright, Kevin
    Kontrakterade spelare, inkl sådana som har fått erbjudande om förlängning (offer):
Abraham, Tammy
Aina, Temitayo Olufisayo Olaoluwa (Offer)
Ake, Nathan Benjamin
Ali, Mukhtar Abdullahi
Angban, Bekanty Victorien
Azpilicueta Tanco, Cesar
Baba, Abdul Rahman
Baker, Lewis Renard
Bamford, Patrick James
Beeney, Mitchell Ryan
Begovic, Asmir
Blackman, Jamal Clint-Ross
Boga, Jeremie
Borges da Silva, Willian
Brown, Isiah Jay
Cahill, Gary James
Chalobah, Nathaniel Nyakie
Christensen, Andreas Bodtker
Christie-Davies, Isaac David
Clarke-Salter, Jake-Liam
Colkett, Charlie
Collins, Bradley Ray
Conroy, Dion John
Courtois, Thibaut
Cuadrado Bello, Juan Guillermo
Cuevas Jara, Cristian Alejandro
Da Silva Costa, Diego
Dabo, Sheik Mohamed Fankaty
Dasilva, Jay Rhys
Davey, Alex James
De Souza, Nathan Allan (redan lånad till Vitesse)
Delac, Matej
Djilobodji, El Hadji Papy Mison
Dos Santos Emboaba, Oscar
Fabregas Soler, Francesc
Feruz, Islam
Grant, Joshua
Hazard, Eden
Hector, Michael Anthony James
Houghton, Jordan
Ivanovic, Branislav
Kalas, Tomas
Kane, Todd Arthur Lucien
Kiwomya, Andrew Alexander (Offer)
Loftus Cheek, Ruben
Maddox, Jacob
Marin, Marko
Matic, Nemanja
Miazga, Matthew
Mikel, John Obi
Mitchell, Reece Steven (Offer)
Moses, Victor
Mount, Mason
Muheim, Miro Max Maria
Musonda, Charles
Nunes Nascimento, Robert Kenedy
Oliveira Dos Santos, Wallace
Omeruo, Kenneth
Palmer, Kasey Remel
Pantic, Danilo
Pasalic, Mario
Perica, Stipe
Piazon, Lucas Domingues
Quintero Quintero, Josimar Aldair
Remy, Loic
Rodriguez Gonzalez, Jhoao Leandro
Rodriguez Ledesma, Pedro Eliezer
Salah, Mohamed
Sammut, Ruben
Scott, Kyle
Solanke-Mitchell, Dominic Ayodele
Suljic, Ali
Swift, John David (Offer)
Terry, John George
Thompson, Jared
Tomori, Fikayo
Traore, Bertrand
Twasam, Christian Atsu
Ugbo, Ike
Van Ginkel, Wulfert Cornelius
Wakefield, Charlie Mark
Zouma, Kurt Happy

TORSDAG:
Första transferrörelsen som är officiell. Vår brasilianske spelare, som ej får arbetstillstånd i England, Nathan återvänder till Vitesse nästa säsong. Som lån återigen. (Lånen av Pato och Falcao avslutas också men det är trots allt inte officiellt ännu).

ONSDAG:
Fiorentina hade överklagat till Fifa att Chelsea lånade ut Mo Salah till Roma istället för till Fiorentina som ansåg sig ha förtur på en sådan affär. I ett beslut har Fifa stöttat Chelsea och avslagit Fiorentinas klagan.

Vi har berättat om det förut men nu har AFC Wimbledon och Chelsea utväxlat kontrakt om att Chelsea köper deras arena Kingsmeadow. Den kostar facila 2m pund, jämfört med de 500m som ombyggnaden av Stamford Bridge beräknas kosta. På Kingsmeadow eller vad den kommer att kallas kommer Chelseas damer och ungdomar att spela i framtiden.

TISDAG:
Lewis Baker har gjort Årets Mål för låneklubben Vitesse enligt en omröstning i klubben. Han spelade 34 matcher för Vitesse och gjorde femmål, det var hans mål mot De Graafschaap som vann supportrarnas hjärta.

Inte oväntat vek sig Chelsea och Mourinho som ett korthus nu när fakta och dåliga saker om dem riskerade att komma ut i tribunalen mot dr Carneiro blev offentlig. För att bespara klubben ytterligare skam efter hur de uppträtt, anstiftade tydligen av Mourinho, har Chelsea nått en överenskommelse med dr Carneiro som begraver frågan. Läs mer på officiella sajten och läs bakom raderna, då det är ett mycket omsorgsfullt formulerat juridiskt dokument >>
    Här kommer fler omdömen och kommentarer även om vi nu aldrig kommer att få veta den exakta sanningen pga överenskommelsen då den är konfidentiell. Läs mer hos BBC>>

MÅNDAG:
Nio veckor kvar till ligastarten.

På fredag inleds EM i fotboll. Copa America drog också igång i helgen och sedan kommer ett OS med ett flertal stora namn även om klubbarna nog kommer att bromsa än fler. T ex vill ju Willian väldigt gärna spela båda turneringarna vilket skulle innebära att Chelsea som betalar hans lön har en totalt utsliten Willian som redan i slutet av säsongen visade stora tecken på speltrötthet och utmattning. Han blir då säkert till nytta för Chelsea framåt jul.

Frankrike har fått min astrid, för mer spelar jag inte för, som vinnare. Även om en stort antal skador efter att det vadet lades har tillkommit och truppen försvagats, sedan är det ju det obligatoriska tjafset om rasism från petade spelare. Ett kort som alltid spelas ut av vissa när de inte duger eller av annan anledning (som för Benzema som är en som spelar ut det, som portats av förbundet för sina aktiviteter utanför plan och därmed knappast var tillgänglig för Dechamps). Konstigt nog sägs aldrig samma sak när spelare som är födda i ett land, växt upp där, fått sin fotbollsuppfostran där ändå väljer att spela för ett annat land... För trots vad många vill tro är rasism inte en envägs-gata.
    I vilket fall så oroar skadorna lite där. Tyskland är som alltid en av favoriterna och har haft mindre antal frånfall på grund av skador. Spanien har haft skador men framförallt valt bort spelare med allmänna skadebekymmer (som Diego Costa). De tre är utan tvekan huvudfavoriterna!
    Kvalitetsmässigt på a-lagsspelarna borde Belgien komma bland förhandsfavoriternas a-lag. Men där har vi ett lag som samlat sina skador i backlinjen och därmed får ställa upp med ett försvar som kan läcka som ett Chelsea förra säsongen. De har också den klart sämste managern och även om spelarmaterialet är toppen betyder det mycket i sådana här turneringar. Än så länge har Belgien underpresterat i jämförelse med sitt spelarmaterial, men kanske är det nu det vänder för dem.
    England skulle kunna vara en outsider på ungdomlig entusiasm men Hodgson har i mina ögon gjort ett par väldigt underliga uttagningar. Han har struntat i en naturlig defensiv mittfältare, har tagit ut ovanligt få försvarare, särskilt mittbackar (och tyvärr även om vår Cahill tillhör dem, kanske det sämsta mittbacksförsvaret England haft i en turnering på länge). Däremot kan de ösa på framåt, men längre än till kvarten är jag rädd att det inte räcker men semi kan ändå vara inom räckhåll beroende på lottning.
    Främst kommer jag att följa Italien för att se om vi kan dra några slutsatser om Antonio Conte och hur han kommer att spela sitt Chelsea efter EM. Men för Chelseas skull önskar man ju att Italien åker ut tidigt ändå. Det lär dock knappast ske i gruppspelet då de och Belgien med mycket stor sannolikhet är de som går vidare ur gruppen. Italien har dock inte anfall nog för att gå långt i turneringen.
    Sverige har det mest ojämna landslaget någonsin där flertalet spelare är 3-5 år för unga, och resten 3-5 för gamla. Det krävs en Zlatan i toppform och prestationer bättre än mot Danmark om Sverige ska undvika sistaplatsen och noll poäng, spelar man som i kvalspelet är det nästan en garanti att Sveriges fans blir besvikna. Sverige har bara en enda spelare bland de 100-125 bästa i Europa, vi kunde haft två om Hamrén (eller om det är någon annan, en lång en...) inte hade valt bort Oscar Wendt som tillhör de bästa i Bundesliga. Ihåligt är det snällaste jag kan säga om Sverige, men överraska mig gärna. Öppningen mot Irland blir superviktig, men som jag ser det är Irland ett bättre Lag - även om de olikt oss saknar en stjärna som alla förlitar sig på.

Men kan något lag bli ett Leicester i EM, eller för att tala EM-språk ett Grekland? Knappast men det vore ju roligt, för överraskningar är roliga i fotboll. England är det jag närmast ser kan överprestera om de lyckas framåt. De bör åtminstone bli alternativet för de som vill spela på många mål i matcher. Både framåt och bakåt.

På Chelseaområdet förväntar vi oss tyvärr inga roliga nyheter före EM, så vi får väl nöja oss med att följa skvallret och se hur de spelarna presterar i EM, för många det skvallras om ska ju spela i EM. Och spelar någon överraskande bra, räkna med att han enligt medierna spelar i Chelsea till hösten, och i verkligheten betydligt mindre troligt. Scoutingen idag är sådan att för klubbarna finns inga överraskningar och med tanke på att James Rodriguez ansågs vara VMs överraskning och med det som grund fick kontrakt med Real Madrid där han totalfloppat, särskilt denna säsongen där han utmärkt sig mer för polisjakter än insatser på plan... är nog skepticismen mot överraskningar större bland klubbarna också (då var han ändå ingen jätteöverraskning då Monaco hade betalat enorma pengar för hans tjänster innan Real köpte loss honom).

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-23


TRANSFERS sommaren 2016>

SÖNDAG:
Italienska klubbägare är ju inte riktigt som andra, det vet vi och det vet Leeds- och Watfordsupportrar inte minst i England. Nu hotar Napolis ägare Aurelio De Laurentiis att stämma Chelsea och sin egen spelare Kalidou Koulibaly som Chelsea sägs jaga, för att denne sagt att han gärna skulle vilja spela i England. Chelsea anklagar de för att kontaktat en kontrakterad spelare. De är så löjliga att det är pinsamt och bara ute efter rubriker för hade de fog för sina anklagelser så hade det hanterats på annat sätt än i medierna. Däremot har de säkert skadad sin relation till sin egen spelare på ett sätt som inte går att reparera när de hävdar att han nu kommer att få betala av för den skada som han påstås orsakat klubben för att de nu anser att de inte kan sälja hans tröja... De menar att de förlorat miljoner på det. Det är ju samma fjantar som satt prislappar bortom all sans och reson på sina spelare.

Nemanja Matic sägs vara nära eller har uttryckt ett önskemål om att få lämna Chelsea. Att han vill till Manchester United. Chelsea har aldrig stoppat spelare som vill bort och den ska inte Chelsea börja nu heller, men därmed inte sagt att vi ska sälja till en konkurrentklubb som dessutom har vår förre manager för bara 30m pund en sommar då spelarköpen är mer prisvansinniga än någonsin. Så Chelsea ska inte gå med på den övergången, men vill Matic lämna finns det andra klubbar. Ryktet nu kommer dock från The Sun så vi får ta det varligt med att tro på att Matic har sagt till Conte att han vill lämna.

Trevligt rykte men från en källa som gör att det nog handlar mer om önskedrömmar än ett rykte med ordentlig substans. Det säger att Roman vill försöka värva både Gonzalo Higuain och Alvaro Morata. Vilket också skulle innebära en försäljning av den till Spanien ständigt ryktade Diego Costa. Vore det inte billigare att köpa en av dem och behålla Costa? Helt klart måste Chelsea dock ha en anfallare till av hög klass. Liksom en erfaren försvarare. Vi behöver dock inga köp för framtiden, vilket är Chelseas sätt att handla de senaste åren.

Real Betis vill som väntat förlänga lånet av Charly Musonda vilket han själv också är öppen för. Men Chelsea vill avvakta med att ge besked till Antonio Conte har tillträtt.

Rykten om Leonardo Bonucci har börjat återvända i italienska tidningar. Det är nog en försvarare av den klass och erfarenhet som Chelsea behöver. Särskilt om Conte väljer att spela det för Chelsea ovana systemet med tre backar, något som Bonucci är väl skolad i.

LÖRDAG:
Han är ju inte längre en Chelseaspelare utan har återvänt till Monaco efter att tyvärr floppat både hos Chelsea och Man United. Vi talar om Radamel Falcao en spelare som var otroligt bra fram till sin svåra knäskada men sedan dess inte hittat tillbaka. Men nu talas det om att han hittar tillbaka till Premier League då Middlesbrough verkar intresserade av honom, det lär dock bli med en ordentlig lönesäkning antar vi.
Chelsea lär ju betalat mindre än hälften av hans egentliga lön (Monaco resten) och ändå talades det om summor som 150k i veckan, Chelseas andel, för att värma Chelseas bänk och sjukrum.

Ryska källor säger att Spartak Moskva vill värva Loic Remy. De ska ha försökt redan i januari för 14m pund, nu bjuder de enligt Vesti 7m.

Liverpool var intresserade men nu tycks Chelsea vara favorit till nya namnet Yacine Brahimi från Porto. En anfallare som ännu inte hade dykt upp i diskussionerna.

Alvaro Morata som väntas återköpas av Real Madrid från Juventus för att omedelbart säljas vidare för dubbla summan, 60m €, är just nu det namn det pratas mest om till Chelsea.

Contes första värvning till Chelsea, ett begrepp vi hört ett par månader nu har ännu inte hänt fast alla konkurrenter redan börjat förstärka. Liverpool kanske mest av alla då de redan kontrakterat tre spelare. I vilket fall som påstås det nu bli Stephan Lichsteiner igen, även om det känns som de som sprider ryktet bara grävt i gamla artiklar, då de fortfarande tror att Lichsteiner som är 32 ska få ett treårskontrakt. Kan inte JT få längre kontrakt (efter att han fyllde 30) lär nog inte Chelsea ge en 32-åring ett sådant även om han kommer till priset av 12m pund, vilket faktiskt inte är särdeles billigt.

FREDAG:
Ta det för vad det är men här är en värdering som sådana som värderar spelare har gjort på marknadsvärdet av Chelseas spelare. Inte alltid överensstämmande med marknadens och framförallt inte med medias men kanske kul ändå så här i EM-tider. >>

Michael Hector, Chelseafan sedan barnsben som köptes sent i förra fönstret och fick stanna på lån i Reading spelar ju för Jamaica fast han är född och uppväxt i London. Han har spelat mest defensiv mittfältare både i Reading och för Jamaica på sistone fast han köptes som mittback. I vilket fall som fick han utmärkta recensioner i Jamaicas förlustmatch mot Mexico och ansågs av många vara bäste man på plan trots det.

Oscar är en spelare som medierna nu i flera år försökt få bort från Chelsea, men som CSFC redan sagt flera gånger tillhör han spelare som Conte gillar (och försökt värva till Juventus). Nu kommer rykten om att Conte och Oscar talats vid och Oscar kommer att stanna i Chelsea. Förhoppningsvis hittar Conte en roll för Oscar som likt en vandringsman under både Mourinho och Hiddink har prövats i många roller.

Antoine Griezmann anses skriva på ett nytt kontrakt med Atletico. Synd, där faller ytterligare ett stort namn på vår önskelista, kanske det största. Aubemeyang pratar dessutom med City, som också verkar få Stones om vi ska tro rykten. Kanté är dock lite i snacket kring Chelsea.

En artikel om hur Chelsea skämde ut sig i dr Carneiro-affären, en av de skamligaste uppträdanden klubben stått för och fortsatte att stå trots att den ansvarige inte ens var kvar i klubben - till de tvingades be om ursäkt. I det här fallet skäms jag över klubben jag stöttat nästan hela mitt liv. Läs mer om hur Chelsea står i samma skamvrå som Dirty Leeds. >>

TORSDAG:
Det är nog bara att konstatera, inga övergångar med någon EM-aktuell spelare kommer att ske innan deras landslag åker ur turneringen. Och ingen Z-övergång förrän han cashat in sin bonus (och Raiolas).
    Det verkar som de flesta förbundskaptener nu är smarta nog att frysa alla sådana kontakter och förbjuder spelarna att förhandla och tänka på annat än att prestera för sina landslag. Klokt nog. Men räkna med att mediernas spekulationer blir allt vildare och allt mindre, om det nu är möjligt överhuvudtaget, tillförlltliga.

   
Händer inte mycket på ryktesfronten (för Chelsea) men ett nytt lite intressant rykte är Marseilles Michy Batshuayi. Belgaren lär avfärdat West Ham som verkligen ville ha honom och Chelsea lär intresserat sig för honom nu för 31m pund. Lovande ung spelare och Chelsea är ju en brasiliansk-belgisk kontingent så. Vi får väl ta en extra titt på honom i Em om han får speltid i Sveriges grupp.
    Dock enbart om vi missar de lite större namnen som Morata - men ryktet kommer från Metro, så...

Islam Feruz fortsätter förstöra sin karriär i ren Ravel Morrison-stil. Nu har sheriffen (!) i Glasgow utfärdat en arresteringsorder för honom då han struntade i att inställa sig i rätten för olovlig körning. Han påstod sig istället träna i Tanzania! Vi misstänker att Feruz är ännu en av dessa unga otroligt lovande spelare som kom, cashade in och försvann. Trist, men hoppet om att han ska få ordning på sig själv börjar bli svindlande litet nu. Chelsea bör nog sälja om de kan bli av med honom.

ONSDAG:
Antonio Rüdigers skada är så allvarlig att Chelsea inte kommer att köpa honom. Det är en korsbandsskada och Rüdiger är borta till nyåret eller så. På första EM-träningen, snacka om otur.

Enligt rykten har Chelsea lagt in en extra träningsmatch veckan innan säsongsstarten, mot CSKA Moskva borta. Låter idiotiskt, en hemmamatch ja, men inte en sådan resa utanpå de resor som redan ingår i försäsongsschemat. Detta är dock ännu ett obekräftat rykte och exakt datum ska inte ha fastställts.
    CSKA lär vara Romans ryska favoritlag så det har säkerligen ett samband dock.
    Annars börjar ju försäsongen mot Rapid Wien 16 juli.

Engelska tidningar, att notera, tror Chelsea är favoriter till att värva N'Golo Kanté och trippla hans nuvarande 35k lön. Franska tidningar anser förstås att PSG är favoriter. Men det ser inte bra ut för Leicester om de redan nu håller på att tappa två av sina bästa spelare.

Eden Hazard och Thibaut Courtois försöker tydligen övertala Radja Nainggolan att gå till Chelsea, det säger Nainggolan själv. Det förekommer nog en del sådant i trupperna under långa turneringar som EM.

United har presenterat sin första värvning och Tottenham är mycket nära sin. Chelsea - inte nära någonting utom nya rykten om spelare som lämnar verkar det som.

Tänk att sportjournalisterna är besvikna på att Z inte talar om när han blir klar för nästa klubb, och den lär knappast bli någon bomb, överraskning eller andra ord han använder för att lura skjortan av flocken som följer varandra värre än lämlingar. CSFC skrev om båda hans senaste presskonferenser aldrig skulle handla om hans fotboll varken i landslaget eller i United. Och det före så gott som alla andra, vi skrev också häromdagen att Zlatan inte kommer att skriva på för någon annan klubb innan 30 juni då han inte tänker avstå en lojalitetsbonus från PSG på omkring 47 miljoner kronor bara för att skriva ett kontrakt han kan vänta med ända till 1 september om han vill. Och vem hade avstått de pengarna oavsett hur många man redan samlat på hög, fotbollsspelare som är välgörare och generösa mot andra än sig själva är sällsyntare än månförmörkelser.

En av CSFCs mest önskade lär nu vara i diskussioner med Manchester City. Det är förstås Pierre-Emerick Aubemeyang det handlar om. Samtidigt har Eric Bailly som vi vet lite för lite om genomgått en läkarundersökning hos Man United. Enorma övergångssummor, 35m för en rätt okänd försvarare som spelat 40 matcher i La Liga...
    Chelsea är långt bakom konkurrenterna i årets förstärkningsrejs och det ser inte bra ut just nu. Att det skulle bli huggsexa i sommar visste alla, alla visste att det gällde att komma ut med racketet färdig för att parafrasera amerikanska uttryck. Chelsea gör inget känns det som. Kanske har jag fel, men jag oroade mig inte förra sommaren och se vad som hände, så jag oroar mig mer i år för Chelsea kan inte missa att förstärka ett år till och vi kan inte handla överskottet sista veckorna heller.

Chelseaaktuelle Antonio Rüdiger är skadad och lär riskera att missa EM. Å andra sidan har Roma gått ut och sagt att Chelsea kommer inte att få köpa vare sig honom eller Nainggolan, men kanske Pjanic...

TISDAG:
Det är tydligen klart att Ronald Koeman tar över Everton efter att Toffees löst ut honom från hans kontrakt med Southampton. Man kan inte låta bli att undra varför, men pengarna spelar säkert roll och kanske till en viss del relationen med klubbägaren Kathrine Liebherr som inte direkt är en stor fotbollssupporter utan ärvde klubben från sin far. Det är nog stor risk nu att Southampton tappar flera spelare som redan tidigare indikerat att de vill bort, som Wanyama och Mané.

En som ni aldrig ska tro på är Gianluca di Marzio som kallar sig själv silly seasonguru. Vilket han verkligen inte är. Nu kommer han men det gamla ryktet, men lanserar det som en stor överraskning, att Man United tänker försöka värva Nemanja Matic. Det kommer inte att hända, Chelsea måste lärt sig av misstaget att släppa Petr Cech och där fanns det personliga faktorer som absolut inte finns nu. Det enda nya som sägs kommit fram är att Matic själv vill gå till Mourinhos nya klubb, men sådana affärer får Chelsea helt enkelt sluta med om inte United betalar löjeväckande summor om minst 55m pund.

Victor Moses återvänder till Chelsea, liksom de åtta andra lån återvänder till sina klubbar, som West Ham byggde sin succé på senaste säsongen. Det är nog dock tveksamt om Victor Moses kommer att ingå i Contes planer, trots ett bra lån, särskilt under hösten.

Athletic Bilbao tänker försöka värva César Azpilicueta från Chelsea. Hur kan de tro att de ska kunna lyckas med det? Dave får få rubriker men är en av lagets viktigaste stöttepelare, användbar överallt och aldrig dålig.

Nya rykten om att Nainggolan inte vill lämna Roma. Börjar tröttna ordentligt på det ryktet. Om inte Nainggolan övertygar något oerhört i EM ser jag inte alls behovet av honom, särskilt inte om Chelsea satsar ordentligt på Kanté istället ihop Matic och Fabregas just framför.

Alvaro Morata tycks vara dagens hetaste Serie A-namn. En spelare med många frågetecken, inte minst då det verkar som Real tänker utnyttja sin förköpsklausul för att sedan sälja vidare. Spelare som handelsvara blir tydligare och tydliga.
    Många jagar Morata men Arsenal som nämnts oftast hittills har ju bytt fokus till Vardy. Det sägs nu att affären ska bli klar innan EM och att Chelsea står först i kön. Vi lär få se, höj inte hoppet för mycket men visst vore ett anfall med Costa och Morata något att ha.
    Asamoah är kvar i rubrikerna så det verkar som om Chelsea tänker försöka brandskatta Juventus på Contes begäran.
    Dock vägrar spanjorerna tro att Diego Costa stannar i Chelsea och det sägs varit ett krav från Simeone för att stanna i Atletico att de värvar tillbaka honom.

Ett nytt namn på listan av spelare Chelsea lär jaga är Schalkes jagade 20-årige ytter Leroy Sane. Särskilt City lär vilja ha honom men han tillhör de mest efterfrågade just nu, med en häftig prislapp om 35m pund. Känns inte direkt som ett hett rykte.

Scouterna har högsäsong just nu och det har varit dussintals scouter på ungefär varje EU-lands landskamper nu under förberedelserna till EM.

MÅNDAG:
Det rör inte Chelsea men det rör vad vi talar om längre ned om Zlatans bomb imorgon. Nya rykten hävdar att Zlatan skulle förlora 4m i lojalitetsbonus om han skriver på för en annan klubb före säsongens officiella avslutning 30 juni! Vilket förklarar hans antiklimaktiska presskonferense och lurande av media och andra. Z tänker nog inte avstå de pengarna frivilligt.

Swansea säljs till två amerikanska delägare, åtminstone mellan 60-70% av klubben som varit medlemssstyrd men som nu överger den linjen.

Chelsea är fortfarande tysta eller ryktena gäller spelare som är svåra att se som egentliga förstärkningar medan andra klubbar agerar. Särskilt just nu mot stackars Leicester som ser ut att bli oerhört brandskattade då deras stjärnor har för låga utköpsklausuler och andra dumheter i sina kontrakt. Jamie Vardy förväntades ge besked i helgen, nu idag om sin framtid. Arsenal eller Leicester. Arsenal jagar också Riyadh Mahrez och Kanté. Kanté som fått ett konkret femråskontrakt bjudet av PSG och som lär haft diskussioner på någon nivå med Chelsea. Alla agerar känns det som, utom vi.

Tribunalen mellan dr Eva Carneiro och Chelsea startar i veckan, parallellt förekommer ett civilmål mot José Mourinho. Tribunalen kan komma att mötas tio gånger innan midsommar och det lär tydligen bli en del smutsig byk som vädras. En tragisk historia för klubben och utan tvekan början till slutet för Mourinho som efter den händelsen verkade som besatt att göra sig själv omöjlig i klubben. Läs mer på Sky >>
    Chelsea lär erbjudit dr Carneiro 1m pund för att lägga ned sin anmälan, men hon har tackat nej och positionerna verkar låsta - åtminstone till fler osmakliga detaljer läcker ut. Det talas redan om mindre genomtänkta meddelanden och ord från Mourinho till Carneiro som vill ha en offentlig ursäkt av denne.
   Här är en bra och som det verkar balanserad redogörelse av händelserna som lett till tribunalen. >>

Kinesiska intressenter har tagit över Inter i Italien, andra förhandlar om att köpa Milan. En kinesisk köpare har ett avtal om att köpa Aston Villa. Asiater äger flera klubbar i Championship, Valencia har en asiatisk ägare, samt mästarna Leicester ägs av thailändare. De är utan tvekan de mest aktiva på fotbollsmarknaden i världen just nu, plus att deras egen liga på statsunderstödd basis växer snabbt mycket tack vare enorma löner och pengar som är på en nivå som fotbollen aldrig tidigare sett. På gott och ont, men man börjar undra om det negativa inte börjar bli det övervägande.

Steven Nzonzi tidigare Stoke, nu Sevilla kan vara på väg tillbaka till PL, under Conte i Chelsea. 27 år gammal, men prövad i PL. 21m pund lär han kosta.

Eden Hazard vill inte lämna Chelsea, men det är ju inget nytt så enda anledningen att vi tar upp det är för att alldeles för många skvallrar och tjatar om honom och PSG fortfarande.

Roma antyder att de kan sälja Pjanic men inte Nainggolan. Det lär inte stoppa några spekulationer men det brukar vara en prelude till att priset går upp.

Roberto di Matteo planerar tydligen att hans första värvning till Aston Villa ska bli Patrick Bamford för 10m pund. Bamford blev Årets Spelare i The Championship två säsonger tillbaka men misslyckade lån till Crystal Palace och Norwich har sett hans stjärna dala snabbt.
    Även Newcastle lär jaga Bamford.

Z ska släppa en stor bomb på tisdag säger han själv. Han älskar ju rampljuset mer än någon annan. Vad alla tror är att bomben är att han går till Man United, hur något så uppenbart kan vara en bomb. Det lär nog bli samma antiklimax som hans meningslösa pressskonferens i tisdags, för det troligaste är att han imorgon inte talar om vart han ska utan att hans sportkollektion som han tagit fram med norska Dressmann lanseras, för datumet är det samma som den ska presenteras - vilket sportjournalisterna inte tycks insett.
    Italienska Tandredi Palmeri som lanserar sig som guru på området hävdar att Zlatan skrev under kontraktet med United redan i fredags, förmodligen då med fax. Nu sägs onsdag bli dagen då United presenterar honom.

Ryktena säger att Dortmunds svårstavade Mikhtaryan föredrar Arsenal framför de andra Londonklubbarna inkl Chelsea som lär jaga honom.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!