csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
16-22 maj 2016

Nyheter v-20


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS
FA YOUTH CUP CHAMPIONS

LÖRDAG:
Vi vet inte om det framgått ännu men Antonio Conte har redan tagit beslutet att 2016-2017 års kapten heter John Terry. Smart beslut. Det visar också att han nog hade ett klart avgörande inflytande i ledningens tvärvändning kring JTs framtid. Bra, två mycket kloka beslut som inleder den kommande säsongen. JT tillbaka och som kapten. Nu får vi hoppas värvningarna blir lika klockrena och vi kan se fram emot en rolig fotbollshöst trots att aldrig någonsin har väl konkurrensen i Premier League varit närheten av vad den lär bli då. Det är i princip omöjligt att ens förutspå en favorit till titeln ännu, även om vi alltid följer hjärtat och säger Chelsea (vilket dock inte alltid stämt).

TORSDAG:
Chelsea Ladies har helt tappat formen och förlorade inte bara FA Cupfinalen i helgen, nu fick de stryck av Manchester City på hemmaplan och ligan ser redan ut att vara utom räckhåll för dem. Matchen slutade 0-2 och City gjorde mål precis före paus och precis efter paus, psykologiskt värsta tiderna. De är nu redan sex poäng efter. Det är verkligen inte Chelseas år på vuxensidan.

Snacka om lojalitet. Det stavas: John Terry.
    Om de här uppgifterna stämmer, och principen stämmer det vet vi även om siffrorna kanske inte är exakta, så har John Terry tagit världens lönesänkning bara för att få stanna kvar och spela för laget i hans (och våra) hjärta. Chelsea through and through som han själv säger.
    Daily Mail hävdar att han sänkt sin lön från 140k till 50k i veckan.(Det sägs alltså på fullaste allvar att han i Kina hade tjänat 200k i veckan). Tillkommer dock gör bonusar baserade på hur mycket han spelar, och JT tror uppenbarligen på sig själv och att han kommer att kunna på fullaste allvar konkurrera om en plats även om Conte självklart inte garanterar någon.
    Läs mer >>

Chelsea Ladies gjorde sin sämsta match på säsongen när det gällde som mest och förlorade FA Cupfinalen. Det är mycket revanschlust nu när de möter ligaettan Manchester City i ett tidigt mycket viktigt toppmöte. City är obesegrade hittills, liksom Chelsea men City har spelat en match mer. City var tvåa i ligan förra året och har satsat framåt. Till skillnad från Chelsea har de släppt till väldigt få mål medan Chelsea liksom herrarna har haft svårt att täppa till. Kvällens match på Staines mot City kommer få stor betydelse inför ligans avgörande då så få lag ingår i WSL.

ONSDAG:
Tack Sevilla!

John Terry, vår kapten. ledare, legend även för 2016-2017 har vunnit nästan allt i fotboll och han är den försvarare som gjort flest mål och hållit flest nollor av alla under Premier Leagues historia. Läs mer om den statistiken här >>
    Fler fantastiska siffror >>

GODA NYHETER
Nya säsongen startar med mycket goda nyheter.
    John Terry har förlängt sitt kontrakt med Chelsea.
    Förlängningen gäller ett år, ingen vet vilka villkoren är men han hade utan tvekan kunnat tjäna mycket större pengar i Kina, arabvärlden, kanske till och med i USA. Han vägrade ju ens överväga att spela för en annan engelsk klubb.
    Självklart kommer JTs roll förändras nästa år, han kommer förmodligen spela färre matcher men hans ledaregenskaper är superviktiga för Chelsea och hans röst i omklädningsrummet är en garanti för att Conte får någon att lita på och som tjänar som brygga mellan det som är och det som kommer.
    CSFC är superglada över att det hänt. Och det är officiellt nu.

TISDAG:
Diego Costa kom inte med i den spanska EM-truppen, och han var inte den ende från PL som saknades. Cazorla och Mata kom inte heller med. Vad det gäller de två förstnämnda gjorde del Bosque helt klart att de valt att inte ta med spelare som varit skadade eller har skadebekymmer, vilket onekligen är Costa just nu då hans lårskada spökar igen. Bra för oss för han behöver läka, trist för honom själv.
    Fabregas, Pedro och Azpilicueta är med i den prel 25-mannatruppen.

En av våra största genom tiderna, kanonjären från 50-talet Roy Bentley fyller år idag. Han blir 92 år gammal. Kanske den Chelseait som mest liknat Sveriges störste fotbollsspelare genom tiderna Gunnar Nordahl, (ja Z är en fantastisk fotbollsspelare men inte bäst i sin generation som Nordahl var och man kan bara jämföra generation mot generation) som han var samtida med. Bentley gjorde 150 mål för Chelsea och var kapten i den första uppsättningen Chelsea som vann ligan, 1955 men som av FA inte fick ställa upp i den nybildade Europacupen för det var minsann inget för engelska lag - en inställning som tyvärr märks igen nu i Brexittider.

MÅNDAG:
375.000 pund i böter fick Chelsea för bråk och omringande av domare i matchen mot Tottenham. Tottenham som var det klart värre laget, bra mycket värre och bara en obekymrat slapphänt Clattenburg räddade dem från att slutföra matchen med 7-8 spelare. Att Chelsea fick böta mer beror på att vi blivit fällda fyra gånger tidigare under säsongen mot två för Tottenham. Men visst är det underligt i fotbollen, det är ett värre brott att omringa domaren för att försöka få en förklaring än det är att försöka sparka benen av en motståndare...

Fikayo Tomori som gjorde debut igår byter land. Han har tidigare representerat Canada på ungdomsnivå men är nu uttagen i engelska U19-landslaget, tillsammans med klubbkamraterna Tammy Abraham, Jake Clarke-Salter och lånen Dominic Solanke och Izzy Bothroyd.
    Gary Cahill är uttagen till Englands EM-trupp. Det var rätt länge sedan Chelsea bara hade en representant i den gruppen. Tre spelare ska bort men Cahill är knappast en av dem.

Anklagelserna om matchfixning mot Antonio Conte har kastats ut som grundlösa av en italiensk domstol. Vi ska väl vara noggranna att förklara att Conte var aldrig anklagad för att försöka fixa matcher utan för att han eventuellt kunde haft kännedom om att något sådant skett under hans tid som manager i Siena. Det var nog en rätt vild fiskeexpedition av italienska åklagare att försöka få någon fälld för att de kan haft kännedom utan att berätta om det. Conte har redan friats i en liknande anklagelse. Självklart är det jätteviktigt att mygel och matchfixning undersöks och beivras på varje sätt och vis men lite mer får man nog ha på fötterna innan man går till domstol med det.

Chelsea får in 1,050 miljarder SEK på nya tv-avtalet. Hade vi placerat oss bättre i ligan hade det blivit klart mer pengar. Nu är Chelsea bara sjua där och därför får vi vad vi får, jämfört med Arsenal som drar in mest, 1,2 miljarder.
    Det är enorma pengar i omlopp i England just nu och alla vill handla. Vilka överpriser det lär bli i år, och den som inte betalar dem lär väl bli utan värvningar.

SÄSONGEN 2015-2016 är slut, över, finito. Låt oss glömma och se framåt.

Vi glömmer den, ja vi gör mer än så, vi förtränger den men lär oss från den.

Därför gör också CSFC något vi inte gjort förut. Vi avslutar helt säsongen här och nu istället för när nya säsongen officiellt börjar 1 juli. Vi stänger inte ned, men vi byter helt artikelmenyn här till höger och ser fram emot 2016-2017 under nye managern Antonio Conte även om han inte tillträder förrän Italien är ute ur EM.

Artiklar från tidigare år hittar ni via länken längst ned till höger. Som alltid. Så även från den säsong vi inte nämner mer, eller hur?
    Förutom för att skryta om våra ungdomar och damer.

Vi har nu tagit bort det, men större delen av våren som ni kan se om ni går tillbaka till nyhetsartiklarna hade CSFC en önskelista, eller snarare en kravlista som vi hoppades, önskade skulle uppfyllas. Det var att ge JT nytt kontrakt, det gjorde klubben till slut. Det var att försäkra som om Hiddinks tjänster i klubben. Det ser ut att hända även om det kanske inte blir som sportchef vilket vi önskar. Det är inte illa ändå, två av tre fanskrav som klubben lyssnat till. På Chelsea FCs alldeles egna sätt.

Nu är det bara att vänta, mycket skvaller och tjafs lär det bli och en del spelaraffärer. Frågan är bara om det blir några innan EM startar 10 juni? EM slutar 10 juli och ursäkta Italien, vi hoppas få loss Antonio Conte innan dess. Sedan är det träningsläger i Österrike, farande till USA för en turnering och äntligen startar vi en helt ny säsong med stora förhoppningar 13 augusti. Tre månaders lång väntan. Men Chelsea kommer tillbaka och kommer att tillhöra favoriterna till att vinna ligan igen nästa säsong.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-20


SÖNDAG:
Det rör inte Chelsea men är ett bevis på att årets transferfönster kommer att bli det värsta, skvallrigaste, lögnaktigaste någonsin:
Det kommer från Sportbladet designerade Zlatan-slickare så ta det för vad det är, men det är så sjukt dumt känns det som så vi måste nämna det. Zlatan Ibrahimovic ska bli assisterande tränare till José Mourinho i Man United. Tydligen ska han spela också. Vore det inte så dumt och osannolikt att en aktiv spelare utan någon som helst tränarutbildning eller licens ska bli assisterande tränare i Man United, ja antingen är det tidernas reklamkupp för att skapa uppmärksamhet eller så har kritiskt tänkande och ifrågasättande helt lämnats ut på Sportbladet.
    Frågan är väl om någon ens får vara ens assisterande tränare utan att ha den rätta utbildningen idag?

Nytt namn på skvallerfronten är Napolis Kalidou Koulibal. Kostas Manolas, Roma, talas det också en del om igen och det påstås i Italien att Chelsea ska tagit kontakt med klubbarna. Men ska man lyssna på italienskt skvaller ska Chelsea tydligen enbart handla italienskt i år.

Engelska rykten är dock också lite italienska, då agenten i fråga är en viss Mino Raiola. Det handlar dock inte om Z till Chelsea utan det är det envisa ryktet om att Chelsea vill köpa tillbaka Romelu Lukaku som Mourinho sparkade ut. Och Chelsea lär i så fall få betala löjligt mycket för nöjet att göra dåliga affärer. 65m pund är Evertons prislapp på belgaren. Chelsea lär vara stor favorit i England som hans nästa adress, men i princip, enligt Raiolas rykten, har varje klubb i toppskiktet i Europa jagat honom. Lukaku själv säger det närmast rent ut att han lämnar Everton före EM och att han vet vart han går. Han vill dock inte berätta vart ännu. Låter väldigt likt Ibrahimovic som sagt samma sak i Paris när PSG inte ville förlänga med honom.

LÖRDAG:
Daily Mail tar en titt på Chelseas utlånade spelare och ger sina omdömen. Den ligger faktiskt rätt nära dem vi själva gör. Läs här >>
    CSFC har tagit en titt på årets spelare och där finns nog några som inte är med nästa år. Se högermenyn eller klicka >>

Räddade Louis van Gaal jobbet idag med vinsten i FA Cupen. Få tror det, men jag sätter inga stora pengar på ett managerbyte. Vi lär få se, och händer det blir det säkert före EM startar 10 juni. Han får i så fall tacka vår Juan Mata som tog dem till förlängningen.

Watford och familjen Pozzo som sparkar tränare trots de åstadkommer små underverk för dem har nu utnämnt Walter Mazzarri till ny manager. Han har fått ett treårskontrakt, men lär väl inte få stanna mer än en säsong om de inte vinner ligan. Walter Mazzarri är tidigare bl a tränare för Inter och ett tungt italienskt namn. Men en manager är ju inte vad som ensam avgör en liga som Mourinho bevisade i höstas. Mourinho som av spanska As sägs utnämnas till Man Uniteds manager ikväll då van Gaal ska få sparken efter, troligen, vunnit FA Cupen åt dem... ja ja, denna fotbollsvärld. Vi avvaktar nog med att tro på As ändå, även om Mourinho till Man United väl varit klart enligt skvallerpressen sedan han lämnade Chelsea - än är det inte klart. Om än troligt, dock inte direkt efter en final. Vi ser inte fram emot att United med den manager som ändå gett Chelsea tre ligatitlar.
    En annan manager som fått jobb igen är Brendan Rodgers som går till Celtic.

FREDAG:
Dagens hetaste rykten kommer från Bild, som trots att det är en tabloid ofta är mer seriösa på det här än andra tabloider, som knyter Chelsea till Henrikh Mkhitaryan.

Spanska rykten knyter fransmannen Paul Pogba till Chelsea från italienska Juventus och menar att de minsann vet exakt vem Antonio Conte verkligen vill ha, och det är inte Ferdinand utan Pogba. Men de hoppas samtidigt att han, Pogba alltså, väljer Real Madrid som för ett spanskt rykten ändå är det bästa valet för honom... Betyder troligare än just detta rykte är att Pogba stannar i Juventus.

Andra som vet har samma namn som vanligt. Bonucci intresserar oss, Kostas Manolas betydligt mindre. Asamoah inte särskilt mycket men ryktena är många om honom och en muntlig överenskommelse mellan Juventus och Chelsea om honom. Men varför? Platsar han inte i Juventus där Chelsealånet Cuadrado går före, varför... Mystiska är Silly seasons resonemang.

Ett nytt namn är Santos mittfältare Lucas Lima. Intressant men vi vet kanske inte tillräckligt mycket om honom ännu. Kinesiska klubbar försökte värva honom redan i vintras till månadslöner kring 1m pund. Han vill nu till Europa.

Tomas Kalas, som gjorde succédebut mot Liverpool när Chelsea spelade bort dem från titelutmaningen för två år sedan har sedan dess varit utlånad till Middlesbrough. Han räknar uppenbarligen inte med att få speltid i Chelsea, vilket nog är klokt då trots medierna säger han gjort succé i Middlesbrough knappt fick spela senaste månaderna. Kan Chelsea sälja är det nog klokast. Inga fler utlåningar.

TORSDAG:
Utlånade Nathan Aké som nu borde få en reell chans i Chelsea utsågs till Watfords Årets Unga Spelare.

Aston Villa har sålts och ägs inte längre av en amerikan utan av kinesiska Recon Group. De har en tuff uppgift att vända den klubben, men har förmodligen resurser. Ur CSFCs synvinkel är det intressanta att Roberto di Matteo är aktuell som manager och inte de namn som Warnock, Pearson m fl som nämnts tidigare. Vi får se om Roberto vill ta sig an den utmaningen. De vill också tydligen ha Damien Comolli (tid Tottenham, Liverpool) som sportchef så nog verkar de tänka rätt åtminstone.

Kwadwo Asamoah är väldigt mycket i skvallerfokus idag. Men väldigt lite hos de mer seriösa aktörerna på marknaden. Så vi lär väl få se.

ONSDAG:
Varför är inte Kevin Gameiro ett rykte, ett namn för Chelsea? Eller Coke? Åtminstone som rykten... istället för betydligt mer ointressanta namn. Förmodligen för att sportjournalister springer i flock och egentligen inte vet vad de pratar om, utan har någon sagt någon ska alla upprepa det. Ungefär som reklambranschen! Kejsarens nya kläder kallas fenomenet, alla känner till det men mycket få ser igenom det.

Det är ett rykte, absolut obekräftat och källan är dubiös men det finns en viss trovärdighet i det även om summan kanske inte är rätt.
    Det blir Nike som ersätter adidas som sponsor. Inget oväntat där, det är väl nästan bara de som kan komma ifråga. Puma, Under Armour, Kappa, Hummel, Umbro (dotter till Nike) och alla andra är inte stora nog.
      Summan. Det talas om 60m pund per år skulle sponsorskapet vara värt. Alltså dubbelt mot vad adidas gav.
    Stämmer det är det inte undra på att Chelsea valt att säga upp avtalet med adidas i förtid och betala 20m, alt 40m pund för det "nöjet".
      Som sagt, ännu bara ett rykte men även om detaljerna kanske ändras är det trovärdigt trots källorna.
      Vi påminner också om att trots den säsong vi hade, var Chelsea den klubb i världen som sålde tredje mest antal klubbtröjor!
      Blir det Nike får vi hoppas att de för en gångs skull tar fram en snygg tröja och inte någon som ser ut som de som engelska landslaget tvingas bära. I en färg som inte ser ut som den ska användas på en isglass som Barcelonas häromåret.

Gissa vad?! Italienska källor hävdar att ännu en Juventusspelare ska till Chelsea. Finns det någon där kvar som inte spelar i Chelsea nästa år om deras rykten stämmer? Simone Zaza är det den här gången. Chelsea kommer också att köpa Kwadwo Asamoah därifrån.... Italienarna knappar verkligen in på spanjorernas föga avundsvärda rykte som minst trovärdiga och mest osubstantierade av alla inom fotbollssjournalistiken.

Romelu Lukaku till Chelsea för 65m pund. Nä, det tror inte heller vi på. Men blaskorna gör det, åtminstone försöker de få oss att tro att de tror på det. Det ska också ske innan EM. Så inom 22 dagar då.

TISDAG:
Chelseas ledning tar sig nu an sin tuffaste uppgift någonsin, att värva nödvändiga spelare i en totalt överhettat marknad och den vi allra helst vill ha, åtminstone bland fansen är Antoine Griezmann. Denne avslöjar nu att han förhandlar om ett nytt kontrakt med Atletico Madrid, som vi hoppas vinner Champions League. Ett kontrakt som sätter hans utköpsklausul till 100m euro. Vilket kanske ger en indikation om hur extremt svårt det blir för Chelsea och Conte, särskilt utan Europaspel, att värva rätt. Den kommande säsongen kräver nog nya tag, det går inte att bara köpa ihop ett lag, särskilt när det är ledartyper vi nu saknar. Och de tenderar inte alltid att vara de spelare som byter klubb oftast.

Nästan lika dyr är Gonzalo Higuain som slog ett av Nordahls omöjliga rekord i helgen. 94m euro lär hans utköpsklausul vara, vilket för en 28-åring är otroligt högt. Conte och Chelsea lär därför återigen titta på Mauro Icardi, känd som bråkmakare som lugnat ned sig i Inter. Vi lär få vänja oss vid många rykten om spelare från Serie A, men i ärlighetens namn är det väl inte en liga som glänser just nu. Vilket dock inte innebär att det finns några bra spelare där.

MÅNDAG:
Lånerapporten >>

JT hade hyrt Stamford Bridge för en fotbollsmatch idag med sina kompisar. Hyrde var en överdrift då Chelsea lät honom ha planen gratis, men JT ställde in evenemanget efter sin fest på Under the Bridge-restaurangen igår. Detta har väckt massor med spekulationer om att det som skulle bli hans sista match på The Bridge inte blir det...

Real Madrid rycker i en Chelseaspelare igen och det är inte någon av de vanliga, Hazard eller Courtois, utan mer överraskande katalanfödde Cesc Fabregas.

John Stones är aktuell igen trots en förfärlig vårsäsong. Det lär bero på vem som blir näste manager i Everton, men engelska tyckare tror han skulel passsa Contes stil. Men då Contes stil varit och är synnerligen eklektisk så kanske de ska vara försiktiga med att hävda vilken stil det är. Han lär knappast kunna kosta de summor Everton begärde förra sommaren när Martinez envist som en gris grävde en djup grop. Å andra sidan lär väl alla priser i sommar bli tokigt höga och då City lär tillhöra andra som är intresserade. Och City ska ju byta 2/3 av sin trupp om man ska tro ryktena.

En tolkning av händelser vid sidan av fotbollen vid gårdagens match. Angående John Terry, hans framtid och det spel som pågår mellan JT, supportrar och ledningen. >>

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!